praegune kellaaeg 23.06.2025 00:10:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
d3t
HV Guru

|
04.11.2012 14:50:04
|
|
|
Etz, arvuti on üldjuhul amortiseerunud 5 aasta jooksul ja vajaks väljavahetamist
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.11.2012 14:55:20
|
|
|
d3t kirjutas: |
Etz, arvuti on üldjuhul amortiseerunud 5 aasta jooksul ja vajaks väljavahetamist  |
Sõltub otstarbest, aga jätaks selle...
Ma miskipärast ei usu, et mu Vanaema Win 8 ja Quadcore ning 32GB RAM`i omava masina peal oma E-posti ja Skype kõned paremini tehtud saaks,
kui praeguse masina peal...
Lisaks ma ei hakkaks 75 aastast inimest, keskkonna vahetusega shokeerima...
Ning on ka inimesi, kes loevadki oma arvutiga vaid e-maile ja ajalehti ning kellel polegi midagi rohkemat vaja, milleks siis rauda uuendada?
viimati muutis Etz 04.11.2012 14:56:42, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
04.11.2012 14:56:20
|
|
|
Etz kirjutas: |
Nii nagu need kasutajad kes XP peal ikka veel on ja kodus 10 aasta vanust piima lürbivad. |
Vahel on ka muid põhjuseid, näiteks puudulik driveritugi, iidne raud, vms...
10 aastat vanal raual on 10 aastat vana OS igati omal kohal, kas sa ei arva? |
A üldiselt - mis see üldse kelelgia asi on ku ita XP-d kasutab - no las kasutab aga miks kohe selline solvav ja mõnitav alatoon. Seda eriti pühendunud winnip****e poolt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.11.2012 14:58:06
|
|
|
Etz, arvuti on üldjuhul amortiseerunud 5 aasta jooksul ja vajaks väljavahetamist  |
Äkki näitad välja ka tegevuse, mida mu 5-6 aastat vanad Aceri läpparid teha ei suuda. Ja oma kiirusega löövad iga moodsa Atom-prosaga läppari kasti. Igasugu Office2010-t, Autocadi jms, mida on ekstra katsetatud, ajavad mu Acerid ringi lõdva randmega ja võimsusreservi ja veel ka kõvasti ülegi. Nii, et osta õige läppar, siis näed, et see suudab ka 10 aasta pärast lõdvalt töötada.
-----------------------
Mis aga Windows 8-sse puutub, siis see vajab veel lahjemat masinat, kui vajas Windows 7. Nii, et selles suhtes täiesti XP-ga ühel pulgal, et kus jookseb XP, seal juukseb ka Windows 8. Järgi kontrollitud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
04.11.2012 15:01:48
|
|
|
Ei hakka uuendama (kuigi saaks 30€-ga], win 7 töötab piisavalt hästi ja ei näe mitte mingit mõtet uuenduseks.
Eks Win 9 tuleb kh juba varsti välja
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.11.2012 15:16:05
|
|
|
KohviPaus kirjutas: |
Ei..ma ei ajanud midagi segamini. Explorerit muudeti ilusamaks-säravamaks. Nüüd tehti seda lihtsalt start menüüga. Lihtsalt ei saa nii, et samal ajal kui OS X ja Linux igasugu muudatusi sisse toovad siis peaks MS paigale jääma aastakümmneteks ühe sama asjaga? Jah nad oleks võinud seda väga teisiti teha, ma olen näinud paremaid concept arte kui Metro ise on aga siiski on see MS'i otsus mis teevad sellega.
Näiteks midagi taolist oleks olnud täiesti suurepärane minuarust
Spoiler 
http://img.labnol.org/di/windows8-start-button.jpg
|
Jõle. Avakuval nii palju mõttetuid asju? Hea, et Gnome 3 taga tiksun, on ka täiesti teistmoodi, ent ülipaindlikult mugandatav sadade extensionite abil.
Heh, meenus selline nali vaadates seda võitlust Metro ja desktopi pooldajate vahel, mu meelest asjakohane:
[Anekdoot]
Arvutigeenius Bill Gatesi käest on nõu küsitud väga paljudel teemadel, vähemalt autotöösturitele Gatesi visioonid ei meeldi.
Ühes äsjases loengus teatas Gates, et kui autotööstuse tehnoloogia oleks arenenud sama kiiresti kui Microsofti arvutitarkvara väljatöötamine, siis sõidaksime kõik juba ammu 25 dollarit maksvate autodega, mis kulutaksid ühe liitri bensiini 1000 kilomeetri läbimiseks.
BMW ühe direktori Eberhard von Kuenheimi kommentaarid Gatesi väite kohta on suhteliselt karmid:
"Kui BMW oleks Microsofti eeskujul oma tehnoloogiat arendanud, sõidaksime selliste autodega:
* Ilma ühegi arusaadava põhjuseta läheks auto paar korda päevas rikki. Autod peatuksid aeg-ajalt keset maanteed, kuid juht peaks seda loomulikuks. Ta käivitaks mootori uuesti ning jätkaks sõitu.
* Iga kord kui ülekäigurajad ja muud jooned maha märgitakse, tuleb uus auto osta.
* Aeg-ajalt juhtuks mõnd "keerulist manöövrit" -näiteks vasakpööret sooritades selline jama: auto mootor seiskub ning edasisõitmiseks ei aita muu, kui tuleb mootor uue vastu vahetada.
* Autot saab kasutada vaid üks inimene korraga, kui juht ei osta "Car 95" või "Car NT" litsentside paketti. Tõsi, sellega koos peaks ta ka autosse istmeid juurde ostma.
* Konkureeriv firma võiks valmistada sõiduki, mis on kaks korda töökindlam, kolm korda võimsam ja viis korda mugavam kui BMW, kuid selle autoga saaks sõita vaid viiel protsendil riigi maanteedest.
* Õlirõhu, bensiinihulga, jahutusvedeliku temperatuuri jms signaallambid asendataks ainult ühe suure punase tulega: "General car default".
* Liiklusõnnetuses ei avaneks auto turvapadi mitte kohe, vaid enne küsiks auto oma juhilt: "Are you sure?" Arvake ise, mitu juhti jõuab kiirusel 160 km /h vastu puud paiskudes "Yes" vajutada...
* Iga kord, kui BMW esitleks oma uut mudelit, peaksid kõik selle ostjad
uuesti autokoolis käima, sest uuel autol poleks eelkäijaga absoluutselt mitte midagi ühist.
* Aeg-ajalt oleks autoomanik tõsises hädas. Ilma ühegi arusaadava
põhjuseta ei saa ta oma autosse muidu sisse, kui ta korraga tõmbab ukselinki, lööb jalaga tugevalt vastu esirehvi ja loomulikult pöörab veel ka võtit lukuaugus.
* Auto mootori seiskamiseks peab armatuurlaual vajutama nuppu "Start"."[/Anekdoot]
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
04.11.2012 15:23:41
|
|
|
kasutaja01 kirjutas: |
gan3b kirjutas: |
Pead arvatavasti sama ristiretke ette võtma, mis maatriks tegi, et oma arvuti regioon ära muuta. |
Miks te seda regiooni muudate? Poes olles võta setingute alt preferences ja lülita välja make it easier to find apps in my preferred language. Näitab ka kõiki appe kuigi mitte vist spets USAle mõeldud appe ei kuvata. |
No pergel küll, selle eest sulle Töötab, nigu kellavärk!
Teinekord võib üks keerulisena tunduv asi olla liiga lihtne, et seda üles leida
|
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
04.11.2012 16:56:24
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Olles veidi üle kuu aja 8t kasutanud võin öelda, et nüüd muudab Win7 kasutamine mu töö aeglasemaks. |
Mõne näite ka juurde saaksid tuua?
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.11.2012 17:27:45
|
|
|
KohviPaus kirjutas: |
Nüüd ongi see seis MS'il, et kui tõesti vastuvõtt on liiga jama sellele süsteemile siis muudetakse midagi aga lugedes kuidas esimese 3 päevaga (kui ma ei eksi) osteti 4 miljonit uprgrade litsentsi juba siis ei ole küll seda muutust kuskilt tulemas näha. Mõeldakse rohkem argipäeva kasutaja peale kui igasuguste tech gurude peale kes nii või naa poogivad mingi 3rd party start menüü külge. |
Paraku arvan, et suure osa nendest neljast miljonist litsentsist ostsid justnimelt tech gurud, et asja uudishimust proovida. Ja neile gurudele meeldimine on tegelikult siiski suhteliselt oluline, kuna gurude käest käivad tavakasutajad nõu küsimas ja kui guru win8 ikka maatasa teeb, siis jätab ka nii mõnigi tavakasutaja selle ostmata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.11.2012 17:38:14
|
|
|
Arvan, et seal 4 miljoni hulgas on palju minusuguseid tainaid, kes ostside uuenduse seepärast, et oli odav ja oli lihtne osta
_________________ --------------- |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
04.11.2012 18:29:53
win8 |
|
|
Läks hapuks win7 ja ei viitsinud taastada,nüüd siis ühes arvutis win8x86 + office 2010.Vaatan kuidas meeldib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
04.11.2012 18:41:55
|
|
|
Tahaks kellegi head tuju täna rikkuda.
XP-st Vista peale minek oli areng. Vista pealt Win 7 peale üleminek oli areng. Win 7-lt Win 8 peale üleminek on taandareng.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
04.11.2012 19:15:24
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Tahaks kellegi head tuju täna rikkuda.
XP-st Vista peale minek oli areng. Vista pealt Win 7 peale üleminek oli areng. Win 7-lt Win 8 peale üleminek on taandareng.  |
Algul ei oska öelda,kuid võib tõsi olla.Ekraani resot ei saanud algul paika,jäi 1600x1200 peale.Kas FX2500-l on win8 draivusid,kaart suht vana.Eks selgub lähiajal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.11.2012 19:46:43
|
|
|
nonii, windows 8 kasutamisega ilmneb uusi üllatusi ja mitte meeldivaid.
Kuna kasutan kahte monitori, siis arvutist eemal olles, kui arvuti energiat säästma asub ja seejärel tahtes tööd edasi teha ärkab üles üks ekraan kahest. Ei oskagi seda kuidagi lahendada - ainult restart on aidanud
Nüüd tahtsin kaamerast pilte tõmmata ja USB külge ühendamisel nagu midagi ei juhtunud ja hakkasin ise uurima, kuni google abiga sain aru, kuidas metros piltide sisse tõmbamine käib aga annab veateate, et "kataloogi ei saa luua. proovige uuesti" - aga ei aita uuesti proovimine ega kataloogile ise nime andmine...
Tuli kaamerast nö käsitsi need pildi maha kopeerida ja õigesse kohta paigutada.
Näis kaua ma seda uut win8 veel kannatan...
|
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
04.11.2012 19:52:40
|
|
|
ivar80 kirjutas: |
krist2an kirjutas: |
Olles veidi üle kuu aja 8t kasutanud võin öelda, et nüüd muudab Win7 kasutamine mu töö aeglasemaks. |
Mõne näite ka juurde saaksid tuua? |
Tõelised itipeded ütlevad, et ma olen lihtsalt koba arvutikasutaja, kuid ma olen oluliselt rohkem hakanud kasutama keyboard shortcut'e mis lõppkokkuvõttes muudavad töö kiiremaks. Pluss muud pisidetailid (kiirem boot jne). Aga eks igaüks kasutab seda mida ta soovib, seega ma ei hakka siin kedagi, ka XP mehi, halvustama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
04.11.2012 20:00:24
|
|
|
panin läpakale Win8 peale. Esialgne mulje: Jubedus kuubis. Vana hea search on nii keeruliseks tehtud. Kõigepalt kirjutad sõna ja siis valid veel mingeid alamenüüsid kus otsida. Huuh..
|
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
04.11.2012 20:09:34
|
|
|
Oliverk kirjutas: |
panin läpakale Win8 peale. Esialgne mulje: Jubedus kuubis. Vana hea search on nii keeruliseks tehtud. Kõigepalt kirjutad sõna ja siis valid veel mingeid alamenüüsid kus otsida. Huuh.. |
Siinkohal olen küll nõus. Ei saa mina aru miks ei võiks ta automaatselt järgmist otsikohta valida kui esimeses null vastet on ja teises näiteks 3 vastet, ebavajalik lisaklikk.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.11.2012 20:26:01
|
|
|
Ok veidi tehnilisemat laadi kurtmine mis tavakasutajatesse kindlasti ei puutu, aga adminnidele mõttetut lisatööd tekitab.
Olen MS DaRT kasutaja. See siis Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset, mis omakorda tuleb MDOP 2012 (Microsoft Desktop Optimization Pack) pakis. Õigemini tulevad tööriistad millega DaRT image siis luua. Ehk siis ISO/wim või mõlemad.
Lihtsustatult on DaRT kogumik tööriistu mida saab windowsi installi pakendada, kui vaja näiteks offline registrit mudida või OS-i parandada, kui see ei buudi ja muud abinõud ei aita.
Tõmbasin siis MDOP ära ja panin DaRT 8.0 ehk uusima installima - ei saa. Peab win8 all installima.
Ok üritasin siis win8 installida virtuaalmasinasse - jälle ei saa. Autounattend.xml, ehk lihtsustatult öeldes installijuhised mis automatiseerivad windowsi installi ei toimi. Täpselt samad toimivad win7-ga ideaalselt.
Ok tegin siis uue iso ilma nendeta ja installisin win 8 ära.
Win8 all omakord üritasin DaRT 8.0 installida - ikka ei saa. Vaja installida ADK ehk Assessment and Deployment Kit. Installer ise pakkus lingi välja aga see ei vii kuhugi peale error lehekülje. Ok laen siis selle 1.2MB väikse installeri alla peale kiiret googeldamist.
Installer siis ütleb mida mul veel vaja on - 3GB (minimaalselt) tööriistu, et ma saaksin DaRT kasutada . Panin need siis tõmbama ja sain DaRT kah ära installida ja sellega vajalikud asjad ära teha.
Ajakulu kokku hea 6+ tundi jahmerdamist. Kasutaja Etz võib ka enda samaväärseid kogemusi siin jagada selles osas
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.11.2012 20:56:39
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Ajakulu kokku hea 6+ tundi jahmerdamist. Kasutaja Etz võib ka enda samaväärseid kogemusi siin jagada selles osas  |
Rahu, ainult rahu, saaga läheb sealt veel edasi...
Edasi tuleb tõmmata ja installida 1GB Windows Driver Kit (WDK), et saada tööle ka Debugging Console funktsionaalsus...
ot: |
Mul hetkel lõppes asi hetkel igatahes sellega, et 20GB Virtuka ketas sai lihtsalt täis...mida ma nüüd pean käsitsi expandima hakkama... |
|
|
tagasi üles |
|
 |
crazyxman
HV kasutaja
|
04.11.2012 21:01:44
|
|
|
Tanel kirjutas: |
crazyxman kirjutas: |
Ärge näkku lööge aga üks rumal küsimus. Minul on asus s95s läptop, hetkel peal win 7 32 bit. Tahaksin peale panna windows 8 64 kuna 32'ga 4 gb ramist saab kasutada kolme. Kas 64 bit versioon läheb tööle ? Mina tõesti ei mõista kust ja millest ma seda aru peaksin saama. Enne kui ostmiseks läheb tahaks kindel olla. |
Paraku Microsoft sellist Windows 7 32-bit -> Windows 8 64-bit upgrade ei paku
Korrigeerige mind kui eksin  |
Nii tõmbasin omale win 8 iso, kõrvetasin dvd'le, sättisin bios'ist esimeseks dvd lugeja. tegin restardi tuli ette neljakandiline sinine (eeldan et win8 logo). Siis arvuti mõtles paar minutit ja siis viskas ette sellise errori:
Your PC needs to restart.
Please hold down the power button.
Error Code: 0x0000005C
Parameters:
0x00000110
0xFFDO9B50
0x00000019
0xC0000001
Mis viga on ja kuidas seda asja parandada ?
Edit:
Tegin ka bootiva usb pulga, täpselt sama kiri.
Proovisin ka nii, et mountisin selle daemon tools'is. Siis hakkas installima, pakkus variante kuidas jne. Tegi esimesed kaks asja ära copy ja preper for install, peale seda tegi arvuti restardi ja täpselt sama kiri uuesti ees.
Ehk on asi iso failis ? on vigane vms ?
viimati muutis crazyxman 04.11.2012 23:25:01, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.11.2012 21:43:20
|
|
|
Etz kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Ajakulu kokku hea 6+ tundi jahmerdamist. Kasutaja Etz võib ka enda samaväärseid kogemusi siin jagada selles osas  |
Rahu, ainult rahu, saaga läheb sealt veel edasi...
Edasi tuleb tõmmata ja installida 1GB Windows Driver Kit (WDK), et saada tööle ka Debugging Console funktsionaalsus...
ot: |
Mul hetkel lõppes asi hetkel igatahes sellega, et 20GB Virtuka ketas sai lihtsalt täis...mida ma nüüd pean käsitsi expandima hakkama... |
|
Ma nägin seda jah aga lõin käega ja ei hakanud WDK tõmbama
Muide minul sai kah täis aga expandimine tulemust ei andnud, seega alustasin nullist uue ja suurema VM kettaga
|
|
tagasi üles |
|
 |
onni
HV kasutaja
|
04.11.2012 21:52:34
|
|
|
ma tegin bootiva usb ja pole probeem win 8 pro 64bit.ja töötab pole mingit jama pole veel aktveeritud,aga ju paregu minigit muret vbl vaatab,mis edasi saab .
|
|
tagasi üles |
|
 |
LauriMae
HV kasutaja
|
04.11.2012 22:08:22
|
|
|
kellelgi veel sama mure et Windows 8 ei tunnista USB ühendusi ? Telefoni või mp3 üritan järgi ühendada siis viskab errori ette:usb device not reconized.
Olen draivereid jne installinud ja uuendanud aga ikka sama probleem.
_________________ The best revenge is massive success. |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
04.11.2012 23:21:57
|
|
|
Tomorrow, DaRT DaRTiks, aga unattendid pole kunagi versioonide vahel ühiluvad olnud, isegi Service Packide vahel peab uuesti tegema, kuigi selleks piisab korra vana faili WSIMist läbi laskmisest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
04.11.2012 23:46:05
|
|
|
LauriMae kirjutas: |
kellelgi veel sama mure et Windows 8 ei tunnista USB ühendusi ? Telefoni või mp3 üritan järgi ühendada siis viskab errori ette:usb device not reconized.
Olen draivereid jne installinud ja uuendanud aga ikka sama probleem. |
Müstika:bacrex outlook ja IE backup keeravad win8 tuksi,samuti alcohol 120.Viimasega saab veel aru,tahab restarti teha ja siis installida.Boot sektor saab pihta.Videokaardi draiveritega on samuti probleem,ei tööta vista x32 draivud korralikult,uuemaid aga pole.Muidugi lõpuks saaks peale aga vaev ei vääri seda jama.Tuleb win9 ehk on stabiilsem?Viled ja tillulillud ei anna midagi,peamine on töökindlus ja ühilduvus enamuse progedega.Kui tulevikus suva proge keerab win8 peeti mis siis,kas jälle imagost taastama?Järeldus võiks olla,et 2007a tehnika on liialt vana win8-ele.Win 7 nii x64 kui x86 töötasid OK,praegu aga tagasi XP-le.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|