Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 160, 161, 162  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 03.11.2012 17:40:05 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
Olen vist vanaks jäänud, aga no ei istu see Metro absoluutselt ning MS-i poolt hale prohmakas, et ei pannud MetroUI disablemise võimalust...hmm mitte kuhugile. Uued arvuti ostjad võivad sama hästi linuxi kasuks otsustada, üldjuhul on linux kodusema välimusega, kui see metroUI. Windows tähendab aknaid ja see oli ja on windowsi parim omadus, ehk siis all-kõrval kusiganes asuvad hetkel töös olevad programmid ning neid aknaid on lihtne omavahel vahetada, aga nüüd saab selle taskbari kätte ainult siis metro-s, kui liigud üles vasakusse nurka, oota ning siis liigud natuke allapoole ja siis tulevad ette mingid ikoonid. Kui mul käib nt skype vestlus või triliani oma, siis ma ei näe mitte kusagil, et keegi mulle kirjutas. Seda nt siis, kui olen chromes. Lisaks kui firefoxis olen, siis see unustab pidevalt ära, et on desktop ning avab mobiili saite, FB, delfi jne. Windows 8 on kõige suurem fai Windowsite ajaloos, Vista on sellekõrval märg unenägu icon_smile.gif Kindlasti leidub palju isikuid, kellele uuendus meeldib, aga palju-palju-palju rohkem leidub neid, keda uus hakkab häirima ning on väga harjumatu. Wirx@nädalakene Win8 peal töötanud ja üritanud harjuda metroUI nõmedustega...aga tulutult.

Nõustun Wirxiga

Lasin Win8 (täitsa legaalse, kusjuures) maha, tegin puhta Win7 installi.
Toores on see värk veel, liiga palju komplikatsioone.
Olen veendunud, et tavalisele lauaarvutile see Metro UI ei sobi.
Ja olen suht veendunud, et Microsoft on peagi sunnitud välja tulema lahendusega lülitada Windows 8 Windows 7 modesse icon_smile.gif
Ettevõtted muidu lihtsalt pole nõus Windows 8-le üle minema.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KohviPaus
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 03.11.2012 17:48:23 vasta tsitaadiga

Marie,

"Sa võid ju pea liivaalla peita ja väita, et W8 on ilus ja tore, aga ega ikka ei ole küll."

Seega sinu arvamus on fakt ja teise oma lihtsalt mingi ettekujutus? Saa üle. Kui kellelegi meeldib siis järelikult nende jaoks sobib ja seega on ka ilus mitte see, et sulle ei meeldi järelikult peab kõigi jaoks saast olema.

Mulle isiklikult meeldib, ei ole see metro ja desktopi vahet jooksmine midagi nii keeruline kui asi käppa saada.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

sõnum 03.11.2012 17:59:57 vasta tsitaadiga

Tekib küsimus kas Windowsi süsteemiga harjunud inimesed ei suudagi mitte midagi uut enam omastada? Selge, et üleminekuperiood saab olema veidi keeruline aga praegune hala tundub küll üleliigne. Kogu Windows 7-s töötanud tarkvara toimib edasi probleemideta Desktop töökeskkonnas. Minu enda praktika on näidanud, et viibin Desktopil umbes 95% või rohkem ajast. Miks siis metro hea on? Esiteks on tegemist küllalt hea Launcheriga, kus saab omale vajaliku mõistlikult ära sorteerida, lisaks on Metro UI väga hea ülevaate saamiseks, korraga on silma ees vaatamata sarjad, ilmateade, lugemate e-mailide arv, lugemata sõnumite arv ja kõik muu, mida kasutaja vähegi soovib. Näiteks loendur, mis näitab päevi kellegi sünnipäevani. Ning see kõik on ühe nupuvajutuse kaugusel olenemata sellest, mida sa parasjagu teed.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.11.2012 18:03:42 vasta tsitaadiga

Ilmselgelt sobib see ideaalselt tahvelarvutile või muule puutetundliku ekraaniga arvutile.
Aga tavalisele kontoritöötajale ilmselt mitte. Eks aeg näitab mis saab.

tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 03.11.2012 18:04:16 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Ilmselgelt sobib see ideaalselt tahvelarvutile või muule puutetundliku ekraaniga arvutile.

Kas see väide kehtib ainult MetroUI kohta, või ka kõige muu kohta, mis järgneb peale "Desktop" nupule vajutamist?
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 03.11.2012 18:11:21 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Mis ajast? Kas Microsoft sunnib sind metros olema töö tegemise ajal? Kas enam tavalise programme installida ei saa? Või on midagi sellist mida ei saa desktopil teha mida Win7'ga saab? Viimati kui ma vaatasin siis seda probleemi polnud.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.11.2012 18:13:09 vasta tsitaadiga

Startmenüü ja kiirvalikud puudu. Kõike ei tahaks desktopile või metrole ka lükata (arvestada ka väiksema resoga monitore).
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 03.11.2012 18:30:54 vasta tsitaadiga

Metro saabki tegelikult kiirvalikuteks kohandada. Ja kui kuskile sügavamale vaja kaevata, siis saab selle search asjaga kõik kätte (see oleks siis startmenüü asendaja). Aga mu meelest kui seda metrot kohandada vastavalt oma vajadustele, siis saab sealt täiesti kasutatava quick launchi teha. Ehk siis minu puhul odavus oli oluline ja sai ka 30 € eest sülearvutil kasutama hakatud. Kuna produktiivsus on nagunii enamasti linuxis mitte windoses, siis ei ole häiriv.
Puuteekraaniga oleks kindlasti mugavus ise. Ja Desktopil ei ole hetkel vist vajadust midagi hoida.
Kiirvalikute ja kõigega saab harjuda, kuigi jah, kui õppimiskõver ei meeldi (ja ei peagi meeldima), siis on mõistetav miks seitsmele truuks jäädakse. Lauaarvutil kasutan ka seitset ja üle ei plaanigi kolida kuna ei kujuta ette end kahe monitoriga neid nurki hiirega taga ajamas no vabandust....
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 03.11.2012 18:32:42 vasta tsitaadiga

kusti85 kirjutas:
Lauaarvutil kasutan ka seitset ja üle ei plaanigi kolida kuna ei kujuta ette end kahe monitoriga neid nurki hiirega taga ajamas no vabandust....

Kahe monitoriga on kokku 8 nurka, mitte 4.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 03.11.2012 18:48:28 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
kusti85 kirjutas:
Lauaarvutil kasutan ka seitset ja üle ei plaanigi kolida kuna ei kujuta ette end kahe monitoriga neid nurki hiirega taga ajamas no vabandust....

Kahe monitoriga on kokku 8 nurka, mitte 4.
Kahe monitoriga on teine neist automaatselt desktopis!
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 03.11.2012 18:56:45 vasta tsitaadiga

Pigem rohkem harjumise asi. Endale jäi ka esimene mulje, et kõik on väga võõras ja keeruline. Aga kui kõik klahvide kombinatsioonid selgeks teha siis on ikka väga hea. Nagu maatriks, juba mainis, sellised pisiasjad teevad kasutamise tunduvalt mugavamaks.
tagasi üles
Mercury
HV veteran

sõnum 03.11.2012 19:04:36 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
maatriks kirjutas:

1) Metro UI-s win+C, valid search charmi paremalt charmide paneelilt ja trükid "Regional settings", valid "Settings" otsifunktsiooni paremalt ja klikid otsitulemusel.
2) Valid ülevalt tabi "Location" ja seal muudad asukoha US/UK.

Ja oledki US/UK rakendustepoes koos kõikide rakendustega, review-dega, häältega jne.

See sai juba tehtud jah, ilmusid proged nagu nt Netflix, aga välimust see ei muutnud.

Tapa app ära. Siis on sama välimus taaskäivitusel.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 03.11.2012 19:21:29 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
.....
Mulle isiklikult meeldib, ei ole see metro ja desktopi vahet jooksmine midagi nii keeruline kui asi käppa saada.

Et siis metro ja desktopi vahel sõelumine on meeldiv tegevus, mõnele võib tõesti meeldida kui midagi keerulisemalt ja aeglasemalt saab teha.
Vaatasin kuidas klient arvutit valides poes käitub, uuris mis Windows masinas, ah-aa Windows 8, kohe näpp ekraanile ja kui selgus, et ekraan pole puutetundlik, huvi arvuti vastu kadus.

KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 03.11.2012 19:24:02 vasta tsitaadiga

Sõelumine? Mis sõelumisest sa räägid? 95% ajast olen ma desktopil. Täpselt nagu Win7's. Aeglasemalt? Jah kui sa shortcute ei tea siis tõesti, kui tead ei ole mitte midagi aeglasem kui Win7's.
tagasi üles
ivar80
HV kasutaja
ivar80

sõnum 03.11.2012 19:47:19 vasta tsitaadiga

Ma jään ka selle juurde, et Metro UI töökoha lauaarvutisse ei sobi kohe kindlasti mitte. Seda ei ole lihtsalt absolutselt vaja ning see ei tee mitte ühtegi asja lihtsamaks, pigem vastupidi.
Kui sul on tahvelarvuti, millega põhiliselt vahid filme ja pilte, kuulad muusikat ja surfad netis, siis on muidugi lugu teine.
Sai üks tööarvuti mõned päevad tagasi installitud Win8ga, nüüd kasutaja ainult ripubki mul telefoni otsas päevad läbi. Teine töötaja kelle arvutit oli plaan uuendada helistas mulle juba paaniliselt, et ega tema omale sellist roppust ei saa. Ma arvan, et Win8 ta ikkagi saab aga selle Metro sita ma sealt küll välja juurin - nii palju kui see võimalikuks osutub.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 03.11.2012 20:13:39 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Tekib küsimus kas Windowsi süsteemiga harjunud inimesed ei suudagi mitte midagi uut enam omastada?.

Hasti oeldud, see on jah paraku nii.

Need, kes nutavad seda et Win 8 ei sobi tooarvutisse. Win 8 on moeldud puutetundliku ekraaniga arvutile. olgu tooarvuti, lappar, tablet. Varsti on koik arvutid puutetundlikud. pakun, et selleks votab 1 kuni 2 aastat.

viimati muutis Andium 03.11.2012 20:15:25, muudetud 1 kord
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 03.11.2012 20:14:29 vasta tsitaadiga

peale upgradet võib windows.old faili kustutada? Sealt ju midagi reaalselt ei kasutata? Tegin nn puhta installi, midagi ei lasknud säilitada.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.11.2012 20:15:00 vasta tsitaadiga

Kui MS teeks Win9 nii, et palju rohkem asju peab metros tegema desktop masinal, siis võib retooriliselt küsida, et kas ikka peab kõigega harjuma mis ette söödetakse?
Mina arvan, et ei pea. Seda siis vastuseks eelnevatele väidetele, et windowsi kasutajad on oma harjumustes kinni ja ei taha või ei suuda ümber õppida. Suudavad küll, kui asi seda väärt on - võtame näiteks kasvõi Win7 taskbar/superbar. Kuna jäeti alles võimalus kuvada taskbari nii nagu tehti seda Vistas ja vanemates, siis suurt keegi ei nurisenud. Sama ka Metroga. Kui oleks mingi fallback võimalus midagi kuskilt näppida, siis oleks ka nurinat hulga vähem. kellelegi ei meeldi selline jõuga peale surumine. Mis tunne teil oleks, kui tabletil sunnitaks kasutama osaliselt desktop lahendust, kus nupud on 2x2 pikslit suured jms. Ega vist väga meeldiv poleks ega ju?
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 03.11.2012 20:21:06 vasta tsitaadiga

Tomorrow, fallback lahenduseks siis Desktop-mode kasutamine ei sobi? Mulle lihtsalt ei mahu pähe, kuidas arvatakse tõsimeeli, et kõik tegevused peab edaspidi metro's sooritama.
HV kasutaja
ivar80

sõnum 03.11.2012 20:31:20 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
Tomorrow, fallback lahenduseks siis Desktop-mode kasutamine ei sobi? Mulle lihtsalt ei mahu pähe, kuidas arvatakse tõsimeeli, et kõik tegevused peab edaspidi metro's sooritama.

Keegi ju ei arvagi seda aga kui sul pole seal Metros midagi teha siis milleks teda seal vaja on (tööarvutis)? Nimeta üks põhjus. Näiteks kas hiirega akna ülevalt alla lohistamine on mugavam kui seda oli ristist kinni panemine? See on lihtsalt absurdne.
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 03.11.2012 20:44:39 vasta tsitaadiga

Ma ütlen ise tegelikult, et produktiivsusel küll mingit langust ei ole. Kui, siis ainult alguses harjumisperioodil. Lihtsalt tuleb harjuda mõne lisavõimalusega ära. Endale praeguseks meeldib juba ka desktop masinatel uus modern UI + appid ja nüüd, kui kvaliteetmaterjal hakkab ka liikuma, siis on asi veelgi roosilisem. Minu silmis tehti lihtsalt hunnik lisavõimalusi, mis on ühised erinevatel platvormidel ja ühelt teisele minnes on veegi lihtsam asi. Lisaks muidugi added benefit kiirusest ja muust optimeeringust.

Samas mina olen kasutanud nüüdseks kahel masinal Win8-t juba 2 kuud ja Win7 masinaid taga ei igatse. Alguses jah eelistasin pigem W7 keskkonda ja omadusi aga vaikselt ümber harjudes muutus 8 meeldivaks.

Desktop mode'i ära tõenäoliselt ei kaotata ka järgmiste versioonidega - arendajad vajavad siiski miskit desktopi laadset asja, et oma arendust kiirelt ja hõlpsalt teha. Ega Visual Studiot ka ju metrosse ümber ei kirjutatud. Ilmselt see jääb veel mitmeks versiooniks alles. Lisaks on ka desktop rakenduste pakett liiga suur, et seda täitsa legacyks kutsuda ja ära kaotada. Keegi poleks sellega rahul.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 03.11.2012 21:09:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Varsti on koik arvutid puutetundlikud. pakun, et selleks votab 1 kuni 2 aastat.

teoorias võivad olla, aga praktikas never icon_lol.gif
mis kasu on lauaarvutil puutetundlikust ekraanist?
ebamugavus kuubis
esimesed paar minutit ehk näpikski, aga siis on kõik. isiklikult ei plaani küll puutetundlikku monitori osta.
milleks liigutada kätt edasi-tagasi, kui randmeliigutusega saab selle aja jooksul teha 5 korda rohkem tööd, kui näppe mööda ekraani tõmmates

tagasi üles
pinTero
HV veteran
pinTero

sõnum 03.11.2012 21:10:31 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
korraga on silma ees vaatamata sarjad,..... Näiteks loendur, mis näitab päevi kellegi sünnipäevani.

Mis app neid sarju sul kuvab?
Ja paistab, et otse Metro-kalendris sünnipäevi lisada ei saagi - Birthday kalendrit küll kuvatakse aga lisamisel valikut ei ole icon_rolleyes.gif icon_neutral.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.11.2012 21:14:42 vasta tsitaadiga

Muide, meedikud ongi juba kisa t6stnud, et kätega ekraani ees vehkimine v6ib kätele kahjulik olla.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 03.11.2012 23:20:35 vasta tsitaadiga

Kas keegi teab kindlal kui ma ostan homme ühe arvuti millel on windows 8 peal. Teen sellele formati ja panen windows 7 peale. Kas saab siis seda legaalselt aktiveeri? Meelib üks uus mudel aga sellel on just see windows 8 peal. Aruti läheb vanemale inimesele kes saab windows 7 hästi hakkama. Üks võimalus oleks kasutada mingit programmi mis tekitavad start nupu aga puuduvad kogemused kuidas see ennast õigustab? Uurisin, et mõned tahavad raha saada, mõned on tasuta. Tundub kuidagi poolik värk olema, et möksida.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 03.11.2012 23:29:33 vasta tsitaadiga

Ei jää legaalseks, sest see võti, mis arvuti all kirjas, on seotud AINULT sinu arvutiga ja Windows 8-ga.
pois11
HV Guru

sõnum 03.11.2012 23:37:05 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:
Ei jää legaalseks, sest see võti, mis arvuti all kirjas, on seotud AINULT sinu arvutiga ja Windows 8-ga.

Huvitav, et olen küll kuulnud midagi muud. Et on õigus alati vanemaid os kasutada ja saab aktiveeri. Võibolla olen valesti ka asjast aru saanud. Ehk esmaspäev helistan infosse.
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 03.11.2012 23:39:29 vasta tsitaadiga

pinTero kirjutas:
maatriks kirjutas:
korraga on silma ees vaatamata sarjad,..... Näiteks loendur, mis näitab päevi kellegi sünnipäevani.

TrackSeries
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 03.11.2012 23:40:13 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
LKits kirjutas:

Huvitav, et olen küll kuulnud midagi muud. Et on õigus alati vanemaid os kasutada ja saab aktiveeri. Võibolla olen valesti ka asjast aru saanud. Ehk esmaspäev helistan infosse.

Windows 8 Pro versiooni saab downgradeda.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 03.11.2012 23:44:06 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
pois11 kirjutas:
LKits kirjutas:

Windows 8 Pro versiooni saab downgradeda.

laseb ka xp peale downgrade teha?
pm ostab ta uue arvuti win8 peal, ma ei näe kuidas ta win8-st saaks win7 , vaevalt võti töötab

tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 03.11.2012 23:48:17 vasta tsitaadiga

Vista või 7 ainult.
HV veteran
pinTero

sõnum 03.11.2012 23:58:30 vasta tsitaadiga

xxlmaster kirjutas:
pinTero kirjutas:
maatriks kirjutas:

TrackSeries

Väga veider. Store kaudu minna, siis Entertainment all ei näita ühtegi appi ja otsing ka ei leia midagi.
Brauseriga minnes aga toimib: http://apps.microsoft.com/webpdp/en-in/app/trackseries/b0e66623-866a-4319-ae90-cf504fe0ef84
icon_eek.gif
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 04.11.2012 00:00:54 vasta tsitaadiga

pinTero kirjutas:
xxlmaster kirjutas:
pinTero kirjutas:
maatriks kirjutas:

TrackSeries

Väga veider. Store kaudu minna, siis Entertainment all ei näita ühtegi appi ja otsing ka ei leia midagi.
Brauseriga minnes aga toimib: http://apps.microsoft.com/webpdp/en-in/app/trackseries/b0e66623-866a-4319-ae90-cf504fe0ef84
icon_eek.gif

Pead arvatavasti sama ristiretke ette võtma, mis maatriks tegi, et oma arvuti regioon ära muuta.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.11.2012 00:03:17 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Muide, meedikud ongi juba kisa t6stnud, et kätega ekraani ees vehkimine v6ib kätele kahjulik olla.

Irooniline kuivõrd meditsiinis on sellel päris reaalseid rakendusi (näiteks operatsiooni ajal arvuti kasutamine, kui käed verised on).
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 04.11.2012 00:11:44 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
tahanteada kirjutas:
Irooniline kuivõrd meditsiinis on sellel päris reaalseid rakendusi (näiteks operatsiooni ajal arvuti kasutamine, kui käed verised on).

Seal ei istu sa ka kontorilaua taga.

xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 04.11.2012 00:41:23 vasta tsitaadiga

kuidas ma saan "peoples" inimestele meile saata? Kui inimesele klikin ja valin send email ei toimu edasi enam midagi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.11.2012 01:15:41 vasta tsitaadiga

Nüüd hakkab mõnede tegelaste vaidlus juba üht teist teemat meenutama. Kakeldi teemal windows vs. linux, windowsi kasutajaid tõid väiteks, et kõik toimib, linuxi kasutajad, et neil toimib samuti, tuleb ainult paari draiveri source tõmmata ja kokku kompileerida, uus kernel kompileerida, paar konfifaili lisada ja ongi peaaegu hea. Nüüd on sama vaidlus windowsi vanemad versioonid vs. windows 8 teemal.... Jah, oskan nii linuxi kernelit kompileerida kui windowsi registry't ja muid asju näppida, tekib ainult küsimus, miks peaksin seda tegema kui ma ei tuuni serverit vaid tahan arvutit ilma eriliste lisatingimusteta desktopina kasutada. Huvitaval kombel liiguvad linuxi distrod just selles suunas, et asi võimalikult lihtne ja mugav oleks, aga täna tegin huvi pärast testi ja palusin naisel win 8 masinale shutdown teha - ootuspäraselt ei saanud ta selle "lihtsa" asjaga hakkama(power nupp oleks sleep'i pannud, aga seda ei lubanud ma tal kasutada) icon_wink.gif
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.11.2012 01:29:58 vasta tsitaadiga

wicked kirjutas:
maatriks kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Seal ei istu sa ka kontorilaua taga.
Ja miks peakski keegi kontorilaua taga viipeid kasutama hakkama? Pigem teised kasutusvaldkonnad, näiteks köögis retseptil lehekülgi keerata kui käed jahused jne. Võimalus on loodud aga selle kasutamine ei ole igas olukorras kohustuslik, lihtsalt mõnes olukorras teeb elu mugavamaks.

napoleon, nõustun täielikult et Windows 8-l on mõningane learning curve, ent nii dramaatiliselt ma seda küll ei näeks. Shut downi kohapealt niipalju, et tulevik on niikuinii stand by, õigemini connected stand by.

Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 04.11.2012 01:45:33 vasta tsitaadiga

Mina olen W8-ga. rahul thumbs_up.gif
tagasi üles
Osiris
HV Guru
Osiris

sõnum 04.11.2012 02:11:30 vasta tsitaadiga

Sai ka Win 8 ära ostetud ja alla laetud - aga millal seda paigaldada viitsin - tont seda teab.
Hetkel windows 7 töötab väga hästi - probleeme pole.
Muidu sai niisama ühel masinal proovitud - küll harjub...
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 04.11.2012 02:19:53 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
..... Shut downi kohapealt niipalju, et tulevik on niikuinii stand by, õigemini connected stand by.

ja selleks pead füüsilist nuppu kasutama, kuna enamus kasutajaid ei suuda seda tarkvaralist nuppu üles leida ja palju veel mida W8 puhul raske leida.
Enda teiste pere liikmete reaktsioon oli W8 puhul, pane vana Windows tagasi.
Testida saan W8 ainult ühes sülearvutis mida keegi teine ei kasuta, teistesse masinatesse ei lubata paigaldada.
Nii-et uute arvutitega tekib sama seis, kui masinal puute ekraani pole soovivad enamus W8 asendamist varasema versiooniga, eks varsti tulevad ka sellekohased õpetused kuidas seda täpsemalt legaalselt teha saab.

Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 04.11.2012 03:12:25 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
maatriks kirjutas:
..... Shut downi kohapealt niipalju, et tulevik on niikuinii stand by, õigemini connected stand by.

ja selleks pead füüsilist nuppu kasutama, kuna enamus kasutajaid ei suuda seda tarkvaralist nuppu üles leida ja palju veel mida W8 puhul raske leida.
Enda teiste pere liikmete reaktsioon oli W8 puhul, pane vana Windows tagasi.
Testida saan W8 ainult ühes sülearvutis mida keegi teine ei kasuta, teistesse masinatesse ei lubata paigaldada.
Nii-et uute arvutitega tekib sama seis, kui masinal puute ekraani pole soovivad enamus W8 asendamist varasema versiooniga, eks varsti tulevad ka sellekohased õpetused kuidas seda täpsemalt legaalselt teha saab.

Mina nüüd küll ei leia, et w8 ainult puutetundliku jaoks on. Vajab natuke lihtsalt harjumist ei muud, mul asi laabub juba suht sujuvalt ja täiesti sina peal selle op systeemiga icon_smile.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 04.11.2012 07:20:47 vasta tsitaadiga

Jah põhimõtteliselt saab iga inimene, iga kasutaja ümber õppida ja ära harjuda (W7 > W8 stiilile).

Kuid, juhul kui kõik kasutajale tööks ja meelelahutuseks vajalik toimib W7 peal perfektselt ja ladusalt, siis miks peaks kasutaja sundkorras oma aega ja vaeva kulutama selleks ümberõppeks, mis peale moetrendiga ühildumise talle mingit praktilist lisaväärtust ei paku? (Sama ka firma seisukohalt - kulutada töötajate ümberõppeks ja tarkvara väljavahetamiseks suured summad, ilma et sellest mingit kasu tootmises tekiks).
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 04.11.2012 10:07:41 vasta tsitaadiga

?
meie kirjutas:
peale upgradet võib windows.old faili kustutada? Sealt ju midagi reaalselt ei kasutata? Tegin nn puhta installi, midagi ei lasknud säilitada.
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 04.11.2012 10:47:32 vasta tsitaadiga

meie kirjutas:
?
meie kirjutas:

Jah
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 04.11.2012 11:14:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:
....
Mina nüüd küll ei leia, et w8 ainult puutetundliku jaoks on. Vajab natuke lihtsalt harjumist ei muud, mul asi laabub juba suht sujuvalt ja täiesti sina peal selle op systeemiga icon_smile.gif thumbs_up.gif

Sama hästi võib iga üks end ümber harjutada mõne uusima Linuxi või muu OS-i peale, miks peab see kasutaja harjumusi muutev uusim Windows versioon olema, alles sai enast mobiiltelefonis Androidi 4 peale harjutatud.

KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 04.11.2012 11:19:44 vasta tsitaadiga

Selle loogika kohaselt oleks võinud siis MS ju 3.1 UI natuke ilusamaks ja värvilisemaks teha, milleks muud muuta.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.11.2012 11:24:55 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
Selle loogika kohaselt oleks võinud siis MS ju 3.1 UI natuke ilusamaks ja värvilisemaks teha, milleks muud muuta.

Aga umbes seda ju exploreriga vähemalt tehtud ongi... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 04.11.2012 11:28:53 vasta tsitaadiga

Umbes seda...täpselt. Umbes seda tehti ka start menüüga..tehti lihtsalt full screeni.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.11.2012 11:42:10 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
Umbes seda...täpselt. Umbes seda tehti ka start menüüga..tehti lihtsalt full screeni.

Sa kipud 2 asja nüüd ise segi ajama, Metro UI ja Desktopi reziimi exploreri... icon_lol.gif
Ja selle asemel et Start menüüd fullscreeni veinitada (mis oleks ka äärmiselt ebapraktiline), visati see üldse nagu välja.

Spoiler Spoiler Spoiler

Ses suhtes, et nad oleks võinud siiski Start Menüü kui sellise säilitada ja selle Metro pookida külge vaid siiski puuteekraaniga seadmetele.
Hetkel on ikka parajalt ebamugav hiirega üle kolme ekraani sõuda ja nurki taga ajada...ilmselt tuleb downgrade ette võtta... icon_neutral.gif

viimati muutis Etz 04.11.2012 11:44:39, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 160, 161, 162  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.