Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
slashji
HV kasutaja
|
24.10.2012 13:28:37
ThinkPad T61P Supervisor password |
|
|
Mure on selline, et sai ostetud siit foorumist T61P, kõik ilus ja kena, masin töötab ilusti. Mõni aeg hiljem tahtsin muuta Boot Prioritit, aga jäi silma mingisugune variant, et superviros passwordi on vaja. Täna tulid tõsine vajadus BIOSis üks valik tööle panna, kuna ma ei saa Virtualboxi kasutada, ning suure uuimise järel sai selgeks, et olin terve aeg BIOSis ringi liikunud "User Mode" peal, aga muudatuste tegemiseks on vaja "Supervisor passwordi".
Kahjuks eelmisel omanikul Supervisor passwordi meelde ei tule ja olen pärast mitmetunnis googeldamist sunnitud siia ka teema tegema.
Note: Panen masina power nupust käima > F1 (BIOSi sisenemiseks) > koht kus küsib passwordi (tühi pass ehk "enter" klahvi vajutus tagab User Mode´is BIOSi sisenemise). Vaja oleks passwordi reale sisetada Supervisor password, et tagada muudatuste tegemise võimalus...
Oskab keegi kuidagi aidata?
Hirens Booti utilitid abiks ei ole.
Clear CMOS tohiks foorumite juttude järgi aidata( pole ise veel proovinud ja ei julge ka, kuna päris paljud on sattunud probleemi ette, et ei saa masinat üldse tööle - küsib passi)
Küsimuseks jääb jumperite ümbertõstmine ehk lühiajaline lühistamine või on leida mingisugune tarkvara, millega seda passwordi dekrüpteerida või kustutada.
Lisaks veel prooviks BIOS uuendust teha( praegune BIOS on pisut vanem kui amelik Lenovo lehel olev uusim BIOS), aga sellejaoks on vaja poodi tühja tooriku järele minna, ning millegipärast kahtlen selle võimaluse edukuses.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.10.2012 13:41:08
|
|
|
ThinkPadi passwordid salvestatakse emaplaadil olevasse turvakiipi. Jumperite ja patareiga mässamine seal ei aita.
BIOSit saad uuendada ka Windowsi alt, aga see ei reseti paroole. Supervisori parool on see kõige kangem parool ThinkPadil. Ja seda sai mäletamist mööda maha ainult vana turvakiibi asendamisel uuega, millel passworde pole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.10.2012 14:20:14
Re: ThinkPad T61P Supervisor password |
|
|
slashji kirjutas: |
Mure on selline, et sai ostetud siit foorumist T61P, kõik ilus ja kena, masin töötab ilusti. Mõni aeg hiljem tahtsin muuta Boot Prioritit, aga jäi silma mingisugune variant, et superviros passwordi on vaja. Täna tulid tõsine vajadus BIOSis üks valik tööle panna, kuna ma ei saa Virtualboxi kasutada, ning suure uuimise järel sai selgeks, et olin terve aeg BIOSis ringi liikunud "User Mode" peal, aga muudatuste tegemiseks on vaja "Supervisor passwordi".
Kahjuks eelmisel omanikul Supervisor passwordi meelde ei tule ja olen pärast mitmetunnis googeldamist sunnitud siia ka teema tegema.
Note: Panen masina power nupust käima > F1 (BIOSi sisenemiseks) > koht kus küsib passwordi (tühi pass ehk "enter" klahvi vajutus tagab User Mode´is BIOSi sisenemise). Vaja oleks passwordi reale sisetada Supervisor password, et tagada muudatuste tegemise võimalus...
Oskab keegi kuidagi aidata?
Hirens Booti utilitid abiks ei ole.
Clear CMOS tohiks foorumite juttude järgi aidata( pole ise veel proovinud ja ei julge ka, kuna päris paljud on sattunud probleemi ette, et ei saa masinat üldse tööle - küsib passi)
Küsimuseks jääb jumperite ümbertõstmine ehk lühiajaline lühistamine või on leida mingisugune tarkvara, millega seda passwordi dekrüpteerida või kustutada.
Lisaks veel prooviks BIOS uuendust teha( praegune BIOS on pisut vanem kui amelik Lenovo lehel olev uusim BIOS), aga sellejaoks on vaja poodi tühja tooriku järele minna, ning millegipärast kahtlen selle võimaluse edukuses. |
http://www.allservice.ro/forum/viewtopic.php?t=47
On kirjeldatud T60 seeria parooli taastamist. Aga lihtsam ja odavam oleks esindusse pöörduda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
slashji
HV kasutaja
|
24.10.2012 14:27:15
|
|
Kernelisse siis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.10.2012 15:05:42
|
|
slashji kirjutas: |
Kernelisse siis? |
Tõenäoliselt. Eks sa võid nende käest kõigepealt küsida, et kas teevad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.10.2012 11:37:23
|
|
|
Eile huvipärast natuke lammutasin ja vaatasin Lenovo X61s sisse, samuti uurisin Googlest. Kõvaketta vahetamine vist peaks olema üsna lihtne, ei ole mingeid "agasid"? St tuleb vastav luuk lahti keerata, ketast ümbritsevast "lindist" sikutades tuleb vint välja, asendan kummiümbrises oleva vindi teise vastu ja tehtud? Aga mis saab edasi - kas peab midagi BIOSes ka muutma, peab mingeid Lenovo enda tarkvarajubinaid paigaldama või võin rahus Win8 peale seda selge lasta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
KeZi
HV veteran

|
25.10.2012 11:38:34
|
|
|
Lase rahulikult peale ja kõik on okei.
Pole vaja mingeid lisavigureid aretada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
25.10.2012 12:29:20
|
|
|
Mark0 - kui nüüd sõna-sõnalt kommenteerida, siis hdd on kruvidega plekkraami küljes, mis omakorda siis kummitihendite vahel. Ehk siis vana ketta keerad raami küljest lahti ja uue sinna kinni. On juhuseid, kus kasutaja seda raami ei märka ja siis kurdab, et uus ketas "logiseb" nende tihendite vahel
|
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
25.10.2012 12:36:55
|
|
|
Osadel ibm-idel võib tahta ka "õiget" ketast.
_________________ Pakkumistes arvestan, et kodanik asub Tallinnas Tondil, kui profiilis pole märgitud teisiti.
Prosed, mälud, kettad, lcd-d, wifid, wwanid, laadijad ja muu. PS-is lähem inf. |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
25.10.2012 12:43:45
|
|
|
Kas see "õige ketta häda" mitte alates nn. '60' seeriast ära ei kadunud? T43 igatahes jah, vingus küll buutimisel uue WD ketta üle, et see polevat ikka IBM'i poolt heaks kiidetud aga peale natukest mõtlemist buutis edasi..
|
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
25.10.2012 12:53:55
|
|
|
Mis mudelist täpselt ära kadus, seda ei tea. Esc nuppu tuli vist vajutada, et edasi läheks.
_________________ Pakkumistes arvestan, et kodanik asub Tallinnas Tondil, kui profiilis pole märgitud teisiti.
Prosed, mälud, kettad, lcd-d, wifid, wwanid, laadijad ja muu. PS-is lähem inf. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.10.2012 13:44:11
|
|
|
Osadel sai seda hoiatust BIOSist välja ka lülitada, kui õigesti mäletan.
|
|
tagasi üles |
|
 |
exciter
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
25.10.2012 14:30:03
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Osadel sai seda hoiatust BIOSist välja ka lülitada, kui õigesti mäletan. |
Kui muidu ei saanud, siis spets utiliidi abil ikka sai.
|
|
tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
28.10.2012 17:30:38
|
|
|
peab meeldima. kirjutas: |
Tea kas kuidagi on võimalik ise Fn+mingi klahvi kombinatsioon programmeerida? Näiteks Fn+F6(mis on vaba ja kasutamata) lülitaks näiteks ekraani välja. Fn+F3 tahaks alles jätta, power plani menüü seal on mugav. |
Ideid?
_________________ Arbeit macht frei. |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
28.10.2012 17:47:32
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Osadel sai seda hoiatust BIOSist välja ka lülitada, kui õigesti mäletan. |
Kõvaketta-nannipunnid on seal väljatoodud mudelid -> http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_non-ThinkPad_hard_disks
T43 peal saab seda mingise BIOS hackiga välja lülitada, muidu ikka jäi karjuma. Proovitud ja toimis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
AKL814
HV vaatleja
|
02.11.2012 18:01:39
|
|
|
Kas minule on sattunud kuidagi vigane ise või ongi see nii, et tutikal x220 kaasas olnud 9 cell tehase aku logiseb taga. Visuaalselt on kõik OK ning lukustid on ka kinnises asendis. Rohkem nagu annab järgi just parema poole kinnitus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
-ordi-
HV vaatleja
|
02.11.2012 19:22:17
|
|
|
AKL814 kirjutas: |
Kas minule on sattunud kuidagi vigane ise või ongi see nii, et tutikal x220 kaasas olnud 9 cell tehase aku logiseb taga. Visuaalselt on kõik OK ning lukustid on ka kinnises asendis. Rohkem nagu annab järgi just parema poole kinnitus. |
Arvatavasti ei ole tegu vigase isendiga. Ma olen ka mõnda aega kasutanud T420 ja ma ütleks, et võrreldes T61'ga jätab see "odavama" mulje. T61 puhul ei olnud mingisuguseid lokse, ekraani tagant vajutades ei olnud häireid pildis (mida T420 puhul on), palmrest ragiseb T420'l, ekraan on tunduvalt pehmem kui T61'l. Aga vaatamata sellele on tegu ikkagi parema läpakaga minu meelest (kasutusmugavuselt), võrreldes TrackPointi, klaviatuuri, touchpadi, ekraani ja klaviatuurivalgustust. Need loksud on normaalsed ma pakun Mind ennast huvitab tglt veel see, kas nt neid uusi T-seeria mudeleid võib tõsta ühe käega või murrab ära?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.11.2012 23:24:19
|
|
|
Täitsa rumal lugu kuid peale Win7 installimist Lenovo X61s'ile ei tööta volume nupud ning samuti ei ilmu ekraanile näiteks tumedust/heledust muutes neid rohelisi progress-bar'e vms. Ma olen mitu päeva googeldanud aga ei leia midagi üles ning Lenovo enda lehel surfamine on ka piin. Äkki keegi oskab ütelda, mis paki ma installima pean?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
02.11.2012 23:38:05
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Täitsa rumal lugu kuid peale Win7 installimist Lenovo X61s'ile ei tööta volume nupud ning samuti ei ilmu ekraanile näiteks tumedust/heledust muutes neid rohelisi progress-bar'e vms. |
Hotkey Features Integration on vaja installida: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS014985
Ja rohelised olid need indikaatorid ennevanasti - nüüd on arvutiga samas toonis
|
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.11.2012 23:47:17
|
|
|
pinTero kirjutas: |
Mark0 kirjutas: |
Täitsa rumal lugu kuid peale Win7 installimist Lenovo X61s'ile ei tööta volume nupud ning samuti ei ilmu ekraanile näiteks tumedust/heledust muutes neid rohelisi progress-bar'e vms. |
Hotkey Features Integration on vaja installida: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS014985
Ja rohelised olid need indikaatorid ennevanasti - nüüd on arvutiga samas toonis (H) |
Täpselt seda mõtlesin. Tänud!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
06.11.2012 14:48:10
|
|
|
Kas biosi paroolil oli lõpmata arv proovimisi või läheb ta mõningase katsetamise peale lukku?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.11.2012 14:56:56
|
|
|
3 korda. Seejärel pead arvuti taaskäivitama.
Ma olen vist 15-20 korda ühel T400 proovinud ja lõpuks sain parooli õigel kujul sisestatud. Vahepeal tuli lihtsalt restarte teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
06.11.2012 16:32:59
|
|
|