Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
23.10.2012 14:50:33
Prantsuse kaupmees: Eesti e-äri buum saabub kevadeks |
|
|
Eesti e-poe Ooolala.ee prantslasest omanik Nadim Taoubi võrdles 17. oktoobril Kaubanduse aastakongressil Eesti e-kaubanduse arengusuundi Lääne- Euroopaga ja ennustas Eesti e-kaubanduse tulevikku. Taoubi imestas siiralt Eesti ja ka teiste Balti riikide e-kaubanduse paradoksi üle: "Teil on ülikõrge interneti kasutamise määr, aga väga nigel e-kaubanduse praktika".
Loe edasi kaubandus.ee-st.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
soomer
HV vaatleja
|
23.10.2012 15:13:04
|
|
|
Väike riik
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
23.10.2012 15:45:41
|
|
|
Eks siin mängivad vist rolli vahemaad ja ostu hinnad. Esiteks eesti on maailma mastaabis ikka suht väike riik ka pindalalt. Vahemaad pole teab mis suured ja kui sa just kuskil maakohas ei ela mis 30km+ lähimast suurest linnast, siis pole suurt mõtet e-poest osta midagi.
See viib teise asja juurde. Tavaliselt pakutakse tasuta tarnet alates 200€ ostudest. Julgen arvata, et enamus ostudest jääb selle summa alla mis tähendab, et sa pead niikuinii ise järgi minema - ja eestlane on ju kitsi. Ta ei taha kohaletoimetamise eest maksta.
Need kaks kokku panna, siis miks osta e-poest kui pead kohale minema? Parem siis juba kohale minna, asi oma käega järgi katsuda ja ära osta.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
23.10.2012 15:54:09
|
|
|
Tomorrow, sai prooviks tellitud suurem asi netipoest, ja eesti posti transa minu koju oli ~7,50 euriˇ, rahaliselt teeks see sama välja kui käiks autoga 50 kildi kaugusel asjal järgi. Kirves on peaks ütlema. Niisama küll rohkem ei telli.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxveix
HV Guru

|
23.10.2012 16:09:49
|
|
|
sant kirjutas: |
Tomorrow, sai prooviks tellitud suurem asi netipoest, ja eesti posti transa minu koju oli ~7,50 euriˇ, rahaliselt teeks see sama välja kui käiks autoga 50 kildi kaugusel asjal järgi. Kirves on peaks ütlema. Niisama küll rohkem ei telli. |
Kõik oleneb rahakotist, arvan. Kui teenistus on 3000.- või rohkem siis arvatavasti oleks ka saatekulust poogen. Kui aga 1000.- kätte tuleb siis pead igakuiselt mõtlema, kas seda või teist asja reaalselt ka vaja on.
viimati muutis marxveix 23.10.2012 16:10:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 308 loe/lisa |
   |
269 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.10.2012 16:10:21
|
|
|
Tomorrow, sai prooviks tellitud suurem asi netipoest, ja eesti posti transa minu koju oli ~7,50 euriˇ, rahaliselt teeks see sama välja kui käiks autoga 50 kildi kaugusel asjal järgi. |
Kui väärtuslikuks sa oma aega hindad? 7.50't ma küll ei ole nõus "säästma" mitme tunni poes käimisele raiskamisega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 23.10.2012 16:10:55, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
23.10.2012 16:10:52
|
|
|
Naljakas netipood see oolala... regasin ja tellisin kohe mingit sodi...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxveix
HV Guru

|
23.10.2012 16:16:52
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Tomorrow, sai prooviks tellitud suurem asi netipoest, ja eesti posti transa minu koju oli ~7,50 euriˇ, rahaliselt teeks see sama välja kui käiks autoga 50 kildi kaugusel asjal järgi. |
Kui väärtuslikuks sa oma aega hindad? 7.50't ma küll ei ole nõus "säästma" mitme tunni poes käimisele raiskamisega. |
Oma silm on kuningas, jama ei tasu ka kokku osta. Poes küll üle tunni ei lähe kui tean mida vaja osta ja ei uita niisama . Oleneb muidugi ka poe asukohast.
|
|
Kommentaarid: 308 loe/lisa |
   |
269 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
23.10.2012 16:21:31
|
|
|
Kui väärtuslikuks sa oma aega hindad? 7.50't ma küll ei ole nõus "säästma" mitme tunni poes käimisele raiskamisega. |
Ma pidasin silmas seda et selle raha eest saaks autoga käia 50 kildi kaugusel asjal järgi. Netipoe esindus oli mingi 5 kilti mu majast muidu.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.10.2012 16:44:18
|
|
|
marxveix kirjutas: |
Oma silm on kuningas, jama ei tasu ka kokku osta. |
Rõhuva enamuse nodi puhul mida ise ostan on netist lademes rohkem ning adekvaatsemat infot kui ühestki füüsilisest poest võiks leida. Haruharva oskavad müüjad midagi asjalikku oma müüdava kraami kohta öelda, rääkimata valiku väiksusest. Näiteks köögimööbli ostul ei näe vähimatki põhjust asju oma silmaga vaadata kui mõõdud teada ning netis vähegi normaalsed pildid asjadest.
marxveix kirjutas: |
Poes küll üle tunni ei lähe kui tean mida vaja osta ja ei uita niisama |
Lisa juurde autosõit N kilomeetrit parkimine (tihtipeale sellega omajagu tegemist), teenindaja ootamine jms. Tallinnas linna otsast teise sõit üksi võib juba võtta tunni, rääkimata kusagilt a'la Paide sarnasest kolkast linna sõitmine.
Kolimise raames olen mõningaid suuremaid asju käinud poest koha pealt ostmas ning jama kui palju olnud. Enese vabanduseks võin öelda, et asju oli tarvis suht-koht koheselt ning posti järel ootamine poleks töötanud. Samas osa mööblit sai tellitud siitsamast Tartu teisest otsast ja toodi ukse taha veokiga ära. Ise 100kg jagu suuremõõdulisi asju poleks tahtnud väga vedada. Samuti sai tellitud suurem ports nodi Ikea'st ilma, et oleks ühtki eset oma silmaga enne koju jõudmist näinud (sõber käis Soomes, ise vedasime autoga Tallinnast Tartu) ning igati rahule jäime
Sellega seoses ma ei ütle, et netist nodi ostmine oleks ainuõige lahendus igas olukorras ja kõigile. Küll aga on seda tihtipeale mõistlikum teha kui ise poodi ronida.
Ma pidasin silmas seda et selle raha eest saaks autoga käia 50 kildi kaugusel asjal järgi |
Jah, bensukulu poolest küll kuid sel juhul ignoreeriksid paljusid muid kulusid. Aeg on ainult üks neist
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
23.10.2012 17:35:58
|
|
|
Ma pidasin silmas seda et selle raha eest saaks autoga käia 50 kildi kaugusel asjal järgi. Netipoe esindus oli mingi 5 kilti mu majast muidu. |
Aga ega eesti post ju sealt kaupa peale ei võta ja kohe Sulle kohale ei toimeta. Läheb oma sorteerimiskeskusesse ja sealt siis pannakse uus ring teele. Vaata nende kodulehelt hinnakirja ja näed, et sellised need hinnad ongi. Meenub kurioosum eelmise aasta sügisest, kus paki postiga saatmine Madriidi oli odavam, kui sama asja saatmine Paidesse Aga eelmise aastalõpu hinnatõusuga "fixiti" see asi ära.
Samas suuremate saatmiste puhul olen küsinud eraldi pakkumist. Eelmine aasta oli näiteks 25 arvuti hange ja toimetamine teise maakonda. Default hind oli põmst selline, et odavam oleks olnud jah isegi auto rentida ja need pakid ise kohale toimetada, aga lõpuks tehti VÄGAGI mõistlik pakkumine ja toimetati pakid kenasti kohale (algsest pakkumisest 7x odavam hind!!!).
Tomorrow kirjutas: |
Eks siin mängivad vist rolli vahemaad ja ostu hinnad. Esiteks eesti on maailma mastaabis ikka suht väike riik ka pindalalt. Vahemaad pole teab mis suured ja kui sa just kuskil maakohas ei ela mis 30km+ lähimast suurest linnast, siis pole suurt mõtet e-poest osta midagi.
See viib teise asja juurde. Tavaliselt pakutakse tasuta tarnet alates 200€ ostudest. Julgen arvata, et enamus ostudest jääb selle summa alla mis tähendab, et sa pead niikuinii ise järgi minema - ja eestlane on ju kitsi. Ta ei taha kohaletoimetamise eest maksta.
Need kaks kokku panna, siis miks osta e-poest kui pead kohale minema? Parem siis juba kohale minna, asi oma käega järgi katsuda ja ära osta. |
Täitsa oleneb, me oleme üritanud siiani smartpostiga tasuta saata (juhul kui mahub automaati), kuid vajadusel lisatasu eest kasutame ka post24, ELS jms teenuseid (klientidele kellest smartposti automaat on kümnete kilomeetrite kaugusel). Mõni on tellinud (vist prooviks) 20€ asju, aga on ka palju kallimaid tellitud ja rahul oldud.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
23.10.2012 18:03:16
|
|
|
Surfdata, smartpost teil jah tasuta aga väiksemate vidinate hinnad kh hea poole kallimad...
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
23.10.2012 18:13:49
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
Surfdata, smartpost teil jah tasuta aga väiksemate vidinate hinnad kh hea poole kallimad... |
sest post on hinna sees. Suuremate asjade puhul on nii ja naa, mõni odavam, mõni natuke kallim ning sisalduv postitasu ei mängi koguhinnas suurt rolli. Samas ei kitsenda me omavoliliselt garantiid ei eraisikutele ega firmadele, vaid anname kõikidele täisgarantii, mida annab ka maaletooja (ning mis on 99% juhtudest ka tootjagarantii). Eks oleneb mida keegi eelistab.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
23.10.2012 19:41:24
|
|
|
Ma pidasin silmas seda et selle raha eest saaks autoga käia 50 kildi kaugusel asjal järgi |
Jah, bensukulu poolest küll kuid sel juhul ignoreeriksid paljusid muid kulusid. Aeg on ainult üks neist  |
Ideaalis küll on mugav, kui koju kätte tuuakse. Reaalsuses on 90% juhtudest kuller mulle helistanud, kui minu ukse juures seisab, mina aga ei ole kodus vaid hoopis tööl (ülla-ülla). Ja siis on hakanud pihta sebimine-jebimine, et oma pakk kätte saada, mille peale vaatamata kõigele raiskad aega ja närve.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.10.2012 19:46:30
|
|
|
Jänes kirjutas: |
Reaalsuses on 90% juhtudest kuller mulle helistanud, kui minu ukse juures seisab, mina aga ei ole kodus vaid hoopis tööl |
Ei tea kas on juhuse asi või miskit muud kuid mulle on kuller helistanud reeglina hommikul kohe kui ta oma tiiru tegema hakkab ning pole olnud probleeme kokku leppida, et tuleb õhtul peale tööd oma nodiga.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
23.10.2012 21:26:51
|
|
|
Jänes kirjutas: |
Reaalsuses on 90% juhtudest kuller mulle helistanud, kui minu ukse juures seisab, mina aga ei ole kodus vaid hoopis tööl |
Ei tea kas on juhuse asi või miskit muud kuid mulle on kuller helistanud reeglina hommikul kohe kui ta oma tiiru tegema hakkab ning pole olnud probleeme kokku leppida, et tuleb õhtul peale tööd oma nodiga. |
Sul on siis vedanud. Võib olla sõltub ka asukohast, aga mulle pole viimastest kulleritest keegi ette helistanud ja midagi kokku leppinud.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
23.10.2012 23:07:20
|
|
|
Mina arvan, et rahvas kardab tünga saada. Eestis tõmmatakse tillist ikka kordades rohkem kui mujal kuna rahvas suht vaene ja lollivõitu. Seega ei julgeta netist eriti asju osta. Vahemaad ei mängi nii palju rolli.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.10.2012 07:38:24
|
|
|
jeesus188, tegemist on järjekordse enesereklaamiga hoopiski
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
24.10.2012 09:10:13
|
|
|
Mnator kirjutas: |
jeesus188, tegemist on järjekordse enesereklaamiga hoopiski  |
Teeb "tasuta" reklaami.
_________________ Ära siia kliki |
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
24.10.2012 09:23:18
|
|
|
Netipoest tellin asju koguaeg, esindusse järgi lähen ise.. Kulleritega on jama, keelduvad koostööst jne. 9-5 tööl olev inimene ei ole kell12 päeval kodus 10 minutilise hoiatusajaga.
Ühel korral olin Peterburi teel, saadetise aadress oli tartu mnt-l.. Küsisin kas oleks võimalik, et ta tuleb hüppab läbi peterburi mnt-lt.. Vastus oli eitav, ütles, et viib paki jaotuskeskusesse ja et läheks sinna järele siis..
Hull kasu on mul siis maksta kohaletoimetamise eest, kui mulle keset tööpäeva helistatakse ja öeldakse, et 10 min pärast on pakk kohal, olge valmis.
Pigem ikka lähen toon ise esindusest ära.
ELS kulleriga oli siis tegu.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
24.10.2012 10:21:02
|
|
|
Leinö kirjutas: |
Netipoest tellin asju koguaeg, esindusse järgi lähen ise.. Kulleritega on jama, keelduvad koostööst jne. 9-5 tööl olev inimene ei ole kell12 päeval kodus 10 minutilise hoiatusajaga.
Ühel korral olin Peterburi teel, saadetise aadress oli tartu mnt-l.. Küsisin kas oleks võimalik, et ta tuleb hüppab läbi peterburi mnt-lt.. Vastus oli eitav, ütles, et viib paki jaotuskeskusesse ja et läheks sinna järele siis..
Hull kasu on mul siis maksta kohaletoimetamise eest, kui mulle keset tööpäeva helistatakse ja öeldakse, et 10 min pärast on pakk kohal, olge valmis.
Pigem ikka lähen toon ise esindusest ära.
ELS kulleriga oli siis tegu. |
miks tööle pakki ei telli?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
24.10.2012 10:35:18
|
|
|
jeesus188, kuna nad helistavad 10 min ette aint.
siiani on helistatud.
ja kuna ma kontoris koguaeg ei viibi, siis oleks sama situatsioon.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|