|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
urri
Kreisi kasutaja

|
23.10.2012 07:43:41
|
|
|
inimloomuses on, et võimalikult vähe andes, tahetakse võimalikult palju saada
endal hetkeseis:
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
23.10.2012 07:57:21
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
Ning kui põhjus on hoopis selles, et "ei taha maksta piiramatu mobiilneti eest" siis ära süüdista
selles teiste pakettide piirangut, vaid ikka iseennast. |
Kui ma tele2 internetiga liitusin, siis oligi tegu piiramatu paketiga. See oligi põhjus, miks julgesin Kõu pealt üle minna.
Piirang keevitati hiljem kõigile külge.
Ise ootan neid 4g pakette, et kas seal see piirang vähemalt mõistlikkusse kõrgusesse tõstetud. EMT oma 30 GB piiranguga lihtinimeste 4G pakettides on lihtsalt huumor kuubis.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
23.10.2012 07:59:36
|
|
|
| Saan aru, et te kõik kasutate internetti kodus, pulgaga lapatsi või lauaarvuti taga, kas keegi mobiilist ka Tele2 netti üldse kasutab ja kiiruseteste Tallinnas teinud on?
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
urri
Kreisi kasutaja

|
23.10.2012 08:06:26
|
|
|
endal olemas nö 2 Tele2e netti, üks siis pulgana kodus ja teine telefonis
telefonis on internetipaket Small, mis varem oli ka nö piiramatu, e 30 gigane ja kuni 1M/sec
mingi aeg muudeti see kuni 2Megaseks ja maht 2 giga, millest mulle ka piisab
kasutan netti telefoni peamiselt meilinduseks
ja Tln-s jookseb pidevalt tiba üle 2 Mega... käib kah
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.10.2012 08:21:17
|
|
|
| lightbluefox kirjutas: |
| Saan aru, et te kõik kasutate internetti kodus, pulgaga lapatsi või lauaarvuti taga, kas keegi mobiilist ka Tele2 netti üldse kasutab ja kiiruseteste Tallinnas teinud on? |
Olen kasutanud Tele2 piiramatu kiirusega Liket-t ja nüüd Smarti ka HTC-telefonis ning konkreetne mudel on vanake, kirjade järgi HSPA toega.
Kuid võrrelduna Huawei HSPA modemiga E220, siis on telefonikiirus aeglasem ja laeks on a 5megabitti kiirus versus siis E220-e lagi kusagil 6 megabitti. Mida muude firmade / ja uuema aja telefonimudelid teevad, ei tea.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
23.10.2012 08:23:04
|
|
|
| HTC Desire Z teeb mul kodus EMT võrgus 10 mbit alla ja vist oli 5 mbit ülesse.
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
23.10.2012 09:07:58
|
|
|
| radist87 kirjutas: |
Ning kui põhjus on hoopis selles, et "ei taha maksta piiramatu mobiilneti eest" siis ära süüdista
Kui ma tele2 internetiga liitusin, siis oligi tegu piiramatu paketiga. See oligi põhjus, miks julgesin Kõu pealt üle minna.
Ise ootan neid 4g pakette, et kas seal see piirang vähemalt mõistlikkusse kõrgusesse tõstetud. EMT oma 30 GB piiranguga lihtinimeste 4G pakettides on lihtsalt huumor kuubis. |
Üldistusi tavakasutajate osas on vale teha, kui sa ei tea tegelikku seisu või lähtud oma unistustest/erandlikust kasutajast
Kindlasti ka opekate hinnapoliitika mõjutab kasutust, aga Cisco hinnang keskmisele mobiilinterneti
mahule laptopis aastal 2011 oli 2100 MB ehk ca 2 GB ja aastal 2016 ca 6 GB.
Mõlemad väga kaugel 30st GBst.
Mediaanile mõeldes (seda pole toodud, ise oletan/tuletan) võib vabalt olla, et pool klientidest saavad sel ajal hakkama veel
vähemaga vastavalt 1,5 GB kuus ja 4 - 5 GB kuus.
Ehk juba täna on ka 15 GB täis saajad ikka üsna väike vähemus, kes küll võib olla häälekas aga kes ilmselt ei
taha tegelikult maxta kui opekas sulle piiramatut pakub.
Kui tahad, loe ise: http://www.cisco.com/en/US/solutions/collateral/ns341/ns525/ns537/ns705/ns827/white_paper_c11-520862.pdf
|
|
| tagasi üles |
|
 |
urri
Kreisi kasutaja

|
23.10.2012 09:51:44
|
|
|
vist varemgi siin kirjutanud...
meie pere saab läbi ühe pulga tuleva netiga u 3 - 6 Gb kuus hakkama
| ot: |
vbla aitab ka see et elame maal, talus kus olemas kõik mida talus olema peab
puht füüsiliselt pole aega kogu netti läbi lugeda ja alla tirida
ka lapsed tegelevad palju muude huvialadega, kui nett
suurem poiss (8a) huvitub malest ja väiksem poiss (5a) motikatest ja mootoritest |
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
23.10.2012 12:11:48
|
|
|
Ise ootan neid 4g pakette, et kas seal see piirang vähemalt mõistlikkusse kõrgusesse tõstetud. EMT oma 30 GB piiranguga lihtinimeste 4G pakettides on lihtsalt huumor kuubis. |
Üldistusi tavakasutajate osas on vale teha, kui sa ei tea tegelikku seisu või lähtud oma unistustest/erandlikust kasutajast
Kindlasti ka opekate hinnapoliitika mõjutab kasutust, aga Cisco hinnang keskmisele mobiilinterneti
Mediaanile mõeldes (seda pole toodud, ise oletan/tuletan) võib vabalt olla, et pool klientidest saavad sel ajal hakkama veel
Ehk juba täna on ka 15 GB täis saajad ikka üsna väike vähemus, kes küll võib olla häälekas aga kes ilmselt ei
Kui tahad, loe ise: http://www.cisco.com/en/US/solutions/collateral/ns341/ns525/ns537/ns705/ns827/white_paper_c11-520862.pdf |
Tore analüüs, mis arvestab ainult "Laptops and Smartphones". Kogu tekstis puudub analüüs lauaarvutite kohta, mille ainuke ligipääs netti oleks läbi netipulga. control-f ei suutnud kogu tekstist leida sõna "computer" või "PC"
Laptopid on iseloomult liikuvad elemendid, mis suure tõenäosusega satuvad suuremate asjade tõmbamiseks juhtme otsa või wifi taha.
Tuletan meelde, et Tele2 interneti pakettide nimed on: "Internet arvutis". Kuskil pole kirjas, kas tegu on laptopi või lauaarvutiga. Selle mediaaniga pole mõtet lehvitada, kui see arvestab heal juhul ainult pooli antud paketti kasutavatest seadmetest.
Ma ei tea, mida selle 2 GB kuus läptopiga teha saaks, aga ilma ühtegi filmi sikutamata, Steamist mängu tõmbamata, on minu ühenduse selle kuu kasutus juba 20 GB. Kui oleks steami kaudu ka mõne mängu torudest läbi lasknud, siis need on juba omaette 10-15 GB tükk.
Kordan, et piiramatu maht ei olnud soovunelm, vaid interneti kasutamise tingimustes kirjas sellel hetkel, kui liitusin. Mingit mõistliku kasutamise mahtu seal ei olnud ja piiramatu oli ilma "tärnita". Selle Smardi kampaania kavatsen käiku lasta hetkel, kui praegune tähtajaline leping läbi saab. See on täielik mõnitamine, kui lepingulistele näidatakse trääsa 12,99€ eest kuus, aga kõnekaardiga sebijatele on kõik uksed piiramatult valla maksimumkiirustel ja mahupiiranguta 12€ 42 päeva. See piiramatu internet maksab Tele2-l vähem kui piiratud. Tuleb lihtsalt ka ise kõnekaardi kliendiks hakata. Oleks hea meelega kohe smardi peale läinud, kui tele2 omalt poolt tingimusi muutis, aga sel hetkel seda kampaaniat veel ei olnud.
Spoiler 
Tegelikult olen lihtsalt maailma peale tige ja valesti meelestatud. Eile panid ahvid keset tööpäeva elektri pihta (mingi alajaam kärssas maha). Siis selgus, et mobiiltelefonid on saanud tagasi võime käia internetis (kuna ruuter jagab kodus wifit, siis on mobiilides 3G internet kinni keeratud). Hommikul enne kaheksat helistas kohalik elektri käidujuht ja teatas võidukalt, et alajaam kärssas tõepoolest maha ja seekord ei kukkunudki liinid hobustele pähe (ajas mind tunnike varem üles, kui plaanis oli  ).
Lõuna aegas selgus, et see mobiil, mis eile netti oli pääsenud, tekitas endale 65€ arve (kuigi kuulimiit on sellel numbril 20€  ) ja kõned pandi kinni. Õnneks sai klienditeenindus asjast aru, et tegu oli nende süsteemi veaga (tegin hiljuti paketivahetuse ja selle käigus keerati nende poolselt interneti kraanid uuesti lahti) ja tehakse kuu lõpus interneti koha pealt tagasiarveldus nulli.
Kokku võttes: oli kehv päev, milles ka tele2-l oma osa täita.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
viimati muutis NightStriker 23.10.2012 12:30:45, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.10.2012 12:22:44
|
|
|
Kui tahad, loe ise: http://www.cisco.com/en/US/solutions/collateral/ns341/ns525/ns537/ns705/ns827/white_paper_c11-520862.pdf |
Tore analüüs, mis arvestab ainult "Laptops and Smartphones". Kogu tekstis puudub analüüs lauaarvutite kohta, mille ainuke ligipääs netti oleks läbi netipulga. control-f ei suutnud kogu tekstist leida sõna "computer" või "PC"
Laptopid on iseloomult liikuvad elemendid, mis suure tõenäosusega satuvad suuremate asjade tõmbamiseks juhtme otsa või wifi taha.
Tuletan meelde, et Tele2 interneti pakettide nimed on: "Internet arvutis". Kuskil pole kirjas, kas tegu on laptopi või lauaarvutiga. Selle mediaaniga pole mõtet lehvitada, kui see arvestab heal juhul ainult pooli antud paketti kasutavatest seadmetest.
Ma ei tea, mida selle 2 GB kuus läptopiga teha saaks, aga ilma ühtegi filmi sikutamata, Steamist mängu tõmbamata, on minu ühenduse selle kuu kasutus juba 20 GB. Kui oleks steami kaudu ka mõne mängu torudest läbi lasknud, siis need on juba omaette 10-15 GB tükk.
Kordan, et piiramatu maht ei olnud soovunelm, vaid interneti kasutamise tingimustes kirjas sellel hetkel, kui liitusin. Mingit mõistliku kasutamise mahtu seal ei olnud ja piiramatu oli ilma "tärnita". Selle Smardi kampaania kavatsen käiku lasta hetkel, kui praegune tähtajaline leping läbi saab. See on täielik mõnitamine, kui lepingulistele näidatakse trääsa 12,99€ eest kuus, aga kõnekaardiga sebijatele on kõik uksed piiramatult valla maksimumkiirustel ja mahupiiranguta 12€ 42 päeva. See piiramatu internet maksab Tele2-l vähem kui piiratud. Tuleb lihtsalt ka ise kõnekaardi kliendiks hakata. Oleks hea meelega kohe smardi peale läinud, kui tele2 omalt poolt tingimusi muutis, aga sel hetkel seda kampaaniat veel ei olnud. |
Muide, enam-vähem selliselt Tele2 mulle juba suvel väitis, et kes tahab piiramatu mahuga ja piiramatu kiirusega kasutada, siis see võtab Like ja sügise poole öeldi, et kes tahab piiramatu mahuga ja piiramatu kiirusega netti kasutada, võtab Smarti. Ja on järgi kontrollitud, polnud mingeid mahupiire Likega ega ka siiani Smartiga. Aga eks näis, mis novembris-detsembris saab, kas pannakse Smartile piirangute päitsed pähe või mitte.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
23.10.2012 15:56:48
|
|
|
|
seda piiramatut pakub ainsana emt. tele2 ja elisal pole sellist põhipaketti. see üks asi. teine asi on see, et tõepoolest. pulk on paljudel ainus viis netti saada.
kolmas asi on see, et see maht piiramatus paketis ja kvaliteet ei ole summa summaarum garanteeritud. st sa võid küll 24 euri maksta, aga kohe kindlasti ei tähenda see seda, et sul oleks koguaeg 20-30 mbps kiirus. seega võid saada küll avatud pordid aga ehk 1-3 mbps kiiruse, mis on sama mis kõige odavamas paketis. seega ei ole mitte jutt selles, et ei taha maksta, vaid et ei ole mõtet maksta. kui naabrimees saab sama raha eest pool maakonda.
2GB kuus läpakas on ikka väga raske uskuda. 2GB nendes päris võrkudes on ikka nii väike maht, et seda sekunditesse on lausa raseke panna. 2TB oleks ehk 2 sekundi teema.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rainisk
Kreisi kasutaja
|
23.10.2012 16:08:53
|
|
|
Ma tahaks selle Tele2 ära lõpetada, aga mul see 24 kuuline leping ja siis kui tahad ära lõpetada pead 100€ maksma kohe neile mis mulle nagu eriti ei meeldi kuna ma annaks selle pulga neile tagasi siis Ja peab Elioni mingisuguse paketi endale võtma. Aga enne tahaks teada kas on võimalik ilma selle 100€ ära lõpetada seda lepingut.
_________________ ( -_・) ︻デ═一 ▸ |
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
23.10.2012 16:22:09
|
|
|
| RCC kirjutas: |
|
seda piiramatut pakub ainsana emt. tele2 ja elisal pole sellist põhipaketti. see üks asi. teine asi on see, et tõepoolest. pulk on paljudel ainus viis netti saada.
kolmas asi on see, et see maht piiramatus paketis ja kvaliteet ei ole summa summaarum garanteeritud. st sa võid küll 24 euri maksta, aga kohe kindlasti ei tähenda see seda, et sul oleks koguaeg 20-30 mbps kiirus. seega võid saada küll avatud pordid aga ehk 1-3 mbps kiiruse, mis on sama mis kõige odavamas paketis. seega ei ole mitte jutt selles, et ei taha maksta, vaid et ei ole mõtet maksta. kui naabrimees saab sama raha eest pool maakonda.
2GB kuus läpakas on ikka väga raske uskuda. 2GB nendes päris võrkudes on ikka nii väike maht, et seda sekunditesse on lausa raseke panna. 2TB oleks ehk 2 sekundi teema. |
Elisal on ka täitsa piiramatu olemas. Lihtsalt nende keskmine kiirus oli suvel miski poole väiksem kui EMT'l.
Aga kui pulk on ainuke võimalus saada netti, siis tegelikult ei tohiks sellele üle kanda
oma soove asjale mis on täiesti kindel ja piiramatu (traatühendus).
Lihtsalt tuleb sellisel juhul leppida sellega, mis on olemas. Võrreldes täiesti puuduva traadiga.
Ehk rõõmustada "poole muna" üle, sest tervet ei saa niikuinii.
See pole iroonia, see on paratamatus.
Küünik ütleks et "kui seal kus oled, ei saa kaablit, siis koli sinna kus seda saab".
Ilmselt on kaabli puudumisel oma majanduslik põhjus, ei muud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
23.10.2012 16:30:01
|
|
|
| rainisk kirjutas: |
| Aga enne tahaks teada kas on võimalik ilma selle 100€ ära lõpetada seda lepingut. |
Ootad kuni leping läbi saab, ega ilma maksmiseta sa ei pääse.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
23.10.2012 16:56:34
|
|
|
| hendrik32 kirjutas: |
| Aga enne tahaks teada kas on võimalik ilma selle 100€ ära lõpetada seda lepingut. |
Ootad kuni leping läbi saab, ega ilma maksmiseta sa ei pääse. |
Täpselt jah, ise oled lepingule alla kirjutanud.
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.10.2012 17:09:25
|
|
|
Ma tahaks selle Tele2 ära lõpetada, aga mul see 24 kuuline leping ja siis kui tahad ära lõpetada pead 100€ maksma kohe neile mis mulle nagu eriti ei meeldi kuna ma annaks selle pulga neile tagasi siis Ja peab Elioni mingisuguse paketi endale võtma. Aga enne tahaks teada kas on võimalik ilma selle 100€ ära lõpetada seda lepingut. |
100€ ve?
Igatahes lõpetada sa ilma seda raha välja käimata ei saa. Täna oli raadios arutelu TKA-ga seoses tähtajaliste energialepingutega, aga energia- ja mobiilioperaatorite lepingud erinevad peamiselt seetõttu, et tähtajalise lepingu puhul saad seadme odavamalt või tasuta ning trahvi mittemaksmiseks põhjust ei oleks. Tõsi, trahvi võiks mitte olla, kui seadme tagastad, aga sul on võimalus see seade ise maha müüa.
Muide, mis seadme sa lepinguga said?
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
23.10.2012 17:17:25
|
|
|
"Orja" värk , keegi ei sundinud. Samas oli pikk arutelu millalgi selle üle, kui kasulik see "orjaleping" on (väiksem kuumaks, tasuta seade), nii et pole mõtet viriseda takkajärgi. Põhipoint on see, et alati tuleb enne pikalt mõelda ja kõik plussid-miinused üle kaaluda, kui selle "orjalepingu" sõlmid. Aga paljudel pole selleks kainet mõistust antud, või siis teatavat "ettenägemisvõimet"...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
23.10.2012 17:58:44
|
|
|
Ma tahaks selle Tele2 ära lõpetada, aga mul see 24 kuuline leping ja siis kui tahad ära lõpetada pead 100€ maksma kohe neile mis mulle nagu eriti ei meeldi kuna ma annaks selle pulga neile tagasi siis Ja peab Elioni mingisuguse paketi endale võtma. Aga enne tahaks teada kas on võimalik ilma selle 100€ ära lõpetada seda lepingut. |
Oleneb. Kas oled ainult neti klient, või on mõni kõnepakett ka. Mul sugulase käest ei võetud mingit raha, viis modemi tagasi ja ütles, et levi pole kahjuks ja kasutamine võimatu. Siis klienditeenindaja vaatas, et kõnepakett ka tele2-s ja jääb nende kliendiks ikka edasi, siis trahvi ei maksa.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
23.10.2012 19:48:32
|
|
|
seadme omahind on 10 euri, nii et on ikka vahe kas orjaleping ja 100 euri või ostad kuskilt mingi jubina ja maksad 10 euri.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
urri
Kreisi kasutaja

|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rainisk
Kreisi kasutaja
|
24.10.2012 12:08:29
|
|
|
Ma sain selle Huawei E173 kuna Hiiumaal polnud muud ja muid lepinguid Tele2-ga pole
_________________ ( -_・) ︻デ═一 ▸ |
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
24.10.2012 14:36:01
|
|
|
Jõgeval pole midagi muutunud, allalaadimise kiirust oli hetk tagasi umbes 1MBit/s ja üles 2,2MBit/s. Eile oli samaaeg samad kiirused. Lootsin, et kiirus paraneb, aga mitte essugi.
Test seade Xperia Sola ja smart kõnekaart.
|
|
| Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
167 |
|
| tagasi üles |
|