Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Ministeerium ei kavatse küberkiusamist süüteoks muuta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Anna tooli

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.10.2012 00:59:59 Ministeerium ei kavatse küberkiusamist süüteoks muuta vasta tsitaadiga

link :: Postimees

Kuigi politsei tunnistab, et ei saa ohtralt leviva küberkiusamise vastu suurt midagi ette võtta, kuna tegu pole süüteoga, ei pea justiitsministeerium selle süüteokoosseisu seadustes kirja panemist vajalikuks.

«Justiitsministeerium leiab, et tegemist ei ole mitte kriminaalpoliitilise, vaid sotsiaalse probleemiga. Kõiki selliseid probleeme ei ole võimalik lahendada karistusõiguslike meetmetega ning karistusähvarduse kehtestamisega,» ütles Justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetluse talituse nõunik Markko Künnapu Postimehele.

Loe edasi ..

Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 21.10.2012 13:32:16 vasta tsitaadiga

Jah vargused on ka sotsiaalne probleem - inimestel pole tööd,äkki pole see ka süütegu. Kas Eestil on ka vaja oma Amanda Toddi case. Vihale ajab kuidas ministeeriumid julgustavad jobusid ja pätte ...
Ja siis kui politsei saab mõnes linnas tappa, siis teeme KÕIK hästi üllatunud näo icon_eek.gif , et kuidas selline asi juhtuda sai ... Tropid... icon_evil.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 21.10.2012 13:36:58 vasta tsitaadiga

Goon, Mis sul tagumikus kinni on?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 21.10.2012 14:34:23 vasta tsitaadiga

braien334 kirjutas:
Goon, Mis sul tagumikus kinni on?

Mul lihtsalt tundub, et inimestel seal ministeeriumis puudub analüüsi võime, mida mingi asja tegemine või mitte tegemine võib tähendada. Ja pärast teevad samasuguse üllatunud näo nagu sinu avataril.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.10.2012 15:00:29 vasta tsitaadiga

Naljakas on see, et kui mina alustasin näiteks hot.ee jutukatest ja keegi küsis minu kodust aadressi või telefoninumbrit, siis ma saatsin nad sõna otses mõttes perse. Kas tänapäeva noored on siis tõesti nii avatud ja naiivsed igasugu solvangutele ja kavalustele, et neilt midagi välja petta ja pärast ära kasutada?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
artur-
HV veteran
artur-

sõnum 21.10.2012 15:17:13 vasta tsitaadiga

Tundub et Goon on ise kannatada saanud küberkiusamise teel.
Minuarust on otsus õige, sest kui ise loll olla siis vahet pole mis ja kuidas kiusatakse. Peaks ka õue minemise ära keelama sest äkki tuleb keegi kiusama?
Amanda Toddi siin ette tuua on väga vale icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 21.10.2012 16:16:53 vasta tsitaadiga

artur- kirjutas:
Tundub et Goon on ise kannatada saanud küberkiusamise teel.
Minuarust on otsus õige, sest kui ise loll olla siis vahet pole mis ja kuidas kiusatakse. Peaks ka õue minemise ära keelama sest äkki tuleb keegi kiusama?
Amanda Toddi siin ette tuua on väga vale icon_exclaim.gif

Wrong again, Bob. Ei ole mul facebooki, rate ega muud sellist sitta. Olen ise proovinud hoida, et keegi ajusid ei hakka kep*ima. Google annab minu nimele ainult 1 vastuse ja see on ka koht kus ma töötan.
Tundub, et sa ei tea üldse kes on Amanda Todd. Aga noh ma olen alati öelnud, et loll saab probleemist aru alles siis kui see talle jalaga prse lööb. Ma lihtsalt loodan, et kellelgi katus ära ei sõida
ja "klassi" ei tee
tagasi üles
artur-
HV veteran
artur-

sõnum 21.10.2012 16:43:34 vasta tsitaadiga

Goon, ma ei saa su poindist aru aga kas ministeerium peaks ära keelama lastel õue liivakasti mängima minna, sest on oht et tullakse kiusama?
Ma tõesti ei tea kes see Amanda on, olen ainult interneti vahendusel kursis selle teemaga. Isiklikult ei tea ja anna andeks kui Sinu tuttava/sugulase kohta oma arvamuse ütlesin.
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 21.10.2012 17:08:21 vasta tsitaadiga

artur- kirjutas:
Goon, ma ei saa su poindist aru aga kas ministeerium peaks ära keelama lastel õue liivakasti mängima minna, sest on oht et tullakse kiusama?
Ma tõesti ei tea kes see Amanda on, olen ainult interneti vahendusel kursis selle teemaga. Isiklikult ei tea ja anna andeks kui Sinu tuttava/sugulase kohta oma arvamuse ütlesin.
Nüüd kirjutad ise kummalist juttu kokku - just nagu oleks näiteks lubatav ükskõik kellel liivakasti juurde minna ja seal ilusti rahulikult mängival lapsel nina heast-peast veriseks lüüa..........
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 21.10.2012 23:00:05 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
artur- kirjutas:
Nüüd kirjutad ise kummalist juttu kokku - just nagu oleks näiteks lubatav ükskõik kellel liivakasti juurde minna ja seal ilusti rahulikult mängival lapsel nina heast-peast veriseks lüüa..........
Kes käsib avalikus liivakastis mängida?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 22.10.2012 09:42:48 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Mnator kirjutas:
artur- kirjutas:
Kes käsib avalikus liivakastis mängida?
Ehh, mis???? Kuidas seda mõista? Kas avalikud liivakstid on tehtud pättide tarbeks või äkki siiski väikeste lastejaoks, et suvaline väike laps võiks seal mängida?
See teema kisub küll täiega metsa poole..............
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.10.2012 10:07:27 vasta tsitaadiga

Mnator, tähendab seda, et võib vabalt mõni nolk juurde astuda ja virutada sulle, mänguasja ära võtta, lõhkuda vms. Ei tähenda tingimata, et juhtub nii, aga võimalus on olemas.
Ei pea tingimata netis keegi sind ka kiusama, aga võimalus on olemas. See on asja paratamatus, kui lased lapse maailma avastama. Alati on ka teine võimalus: su enda laps asub teisi kiusama.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 22.10.2012 10:19:46 vasta tsitaadiga

Ok mikk36, aga kui keegi küberkiusab kedagi, siis mida peaks tegema?

tsitaat:
Kuigi politsei tunnistab, et ei saa ohtralt leviva küberkiusamise vastu suurt midagi ette võtta, kuna tegu pole süüteoga,
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.10.2012 10:21:51 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

tsitaat:
Kuigi politsei tunnistab, et ei saa ohtralt leviva küberkiusamise vastu suurt midagi ette võtta, kuna tegu pole süüteoga,
Ja kui keegi liivakastis mänguasja ära lõhub, siis teed mida?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 22.10.2012 10:22:06 vasta tsitaadiga

Varsti ei julge enam ühtegi sarkastilist tragikoomilist kommentaari kirjutada kuskile, mõni võtab tõsiselt, esitatakse süüdistus ja istud järgmine päev juba kambris. Nende küberkiusamiste menetlejad peaksid kohustuslikus korras itnurk, 9gag, 4chan ja muu huumoriga kursis olema ning oskama seostada päriseluga vms.
Max Powers

sõnum 22.10.2012 10:30:31 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Max Powers kirjutas:

tsitaat:

Mikk, Mikkk, küsimusele ei ole viisakas küsimusega vastata.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 22.10.2012 10:40:06 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Max Powers kirjutas:

tsitaat:
Teed seda mida kuriteo puhul tuleb teha. Ja kui politsei näiteks juhtub seda nägema, siis on politseil põhjust pätt kinni võtta ja kui meie banaanivabariigist pätiparadiisis muud ei viitsi teha, siis ehk viib kasvõi korraks jaoskondagi (OK, tean küll, et meie politsei laiskuse ja saamatuse juures on see palju tahetud.........)
Aga küberkuriteo puhul ju praegu võib kõrvalt pealtvaatav politsei lausa täie õigusega pätile õlale patsutada, et küll sa oled osav ja äkki teeme igavuse pärast koos pätti sest seda ei saagi mitte keegi mitte mingil moel karistada...........
tagasi üles
peacemaki
HV kasutaja

sõnum 22.10.2012 13:26:05 vasta tsitaadiga

Tänapäeva inimesed on sellisteks pehmodeks muutunud, et täitsa lõpp.

Kui keegi Facebookis, midagi kobiseb minnakse voodisse nutma.
Tuleb samaga või hullemaga vastata.

Tulevik on vist selline..
http://www.youtube.com/watch?v=AJNAhVH_2GE
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Max Powers

sõnum 22.10.2012 13:29:38 vasta tsitaadiga

Vaevalt lapsed muutunud on.
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 22.10.2012 14:27:06 vasta tsitaadiga

Probleem on tegelikult väga aktuaalne, eriti arvestades asjaolu, et füüsiline ahistamine on süütegu ja virtuaalne mitte. Sa võid ju öelda, et "ära nii südamesse võta, ta on tegelikult ise loll!" - aga reaalsus on see, et virtuaalse ahistamise juures on kõik samad sümptomid, mis igasugusel psühholoogilisel terroril. Viimane tähendab aga seda, et tulemid on samad, ehk see Amanda Toddi näite toomine on enam kui aktuaalne.

Ülemäärases pehmumises või üleüldisest keelamisest on tegelikult veidi kohatu rääkida, sest sellisel viisil jõuame vaid aia ja aiaaugu üle vaidluseni. Samuti ei ole mõtet igat kommentaari kohe küber kiusamiseks pidada nii nagu päris elus ei saa igat kommentaari kohe otse solvanguks tembeldada.

Küsimus on tegelikult palju põhimõttelisem - kas ühiskonna poolt hukkamõistetud tegevus tuleks kõigile arusaadavalt kirjeldada ning leppida kokku eksinud indiviidide käsitlemine. Hetkel ei ole riik selle küsimuse lahendamisel eeskuju näidanud, ehk siis selge häbimärk "eesrindlikule" IT vabariigile.

sektor1
Kreisi kasutaja

sõnum 22.10.2012 17:13:43 vasta tsitaadiga

Goonil on õigus.
Enamik probleeme on eesti ühiskonnas "Ei ole minu asi!" ning kui keegi pea liiva alt välja tõmbab tehase loll nägu pähe ja ollakse üllatunud, sest meil ju ei ole probleeme !!
Ja kõige haledam on asja juures see, et põhiline kellega tegeletakse on kannataja ise - jääb mulje, et probleem ongi tema, keda lappida. Sest kui "probleem" ära kaob ei olegi probleemi.

Ja selline pehmude jutt on minu arust üleüldiselt väga haige - ning näitab, et inimesed ei ole üldse kursis psühholoogia ja psühhikaga.

Ma ei ole ka otsutaja kelle tegemata töö see on vaid pigem kärbiks liberalismitiibasid (eriti hea on Rootsi soodeta lasteaed või lapsesünni puhkuse inime muutmine laste teretamise puhuseks) vaid tegeleks mingisuguse seiramis süsteemiga mis aitaks sotsiaalset elu parandada.

Anyway - mõtlemisainet pakub ka see, et vanglakaristust kantakse vanglates, et inimesed saaksid ümberkasvamiseks võimalust. Statistika järgi on see protsent 4 - 7 % vahel. Ülejäänud pöörduvad aga kõik tagasi. Siit küsimus, et kui palju neid 94% kes tagasi vangi satuvad mõjutavad vabaduses olnud inimesi ja mitu % nad toodavat vanglakasvandike juurde ?

Sama küsimuse võin ka esitada Internetis tegelevate kiusajatega - et kui palju nad tegelikult endasuguseid toodavad, kui keegi sellega ei hakka tegelema !

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 23.10.2012 15:19:23 vasta tsitaadiga

... nuta või naera aga ametnik ei ütle iseenesest midagi valesti, kuigi selline juriidiliste terminite puudumise taha pagemine on rohkem otsitud põhjus probleemi tõrjumiseks, mitte siiras vastus lahenduseks. Lahendus oleks välja tuua reaalsed terminid, mille alla kiusamine, kui vastav probleemne nähtus, mahuks. Kiusamist saaks tõlgendada vabalt mõne ahistamist käsitleva seadusepügala raames, kuid seda on otseloomulikult meie ametnikelt palju tahta, et nad tavalist inimest tõsiselt võtaks ja aitaks. Enamgi veel, torgatakse mingi solvav märkus lisaks sotsiaalse temaatika kohta, mis pole tegelikult üldse nende asi hinnangut anda ega arvustada. Paraku on see äärmiselt tüüpiline suhtumine kohaliku ametkonna poolt, selle asemel, et inimest aidata, demonstreerivad nad vaid oma üleolekut ja ülbust. Olukorda natuke utreerides võiks lausa selle põhjal väita, et ametnikud kiusavad kodanikke aga kes peaks kaitsma kodanikke ? Vastuses peitubki kogu antud probleemi olemus ...
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Ministeerium ei kavatse küberkiusamist süüteoks muuta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.