Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Prestashop 1.5 seadistamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
adept+
HV vaatleja

sõnum 21.10.2012 12:50:36 Prestashop 1.5 seadistamine vasta tsitaadiga

Palun targemate abi Prestashop 1.5 seadistamisel. Õpin alles seda kasutama ja jäin hätta icon_sad.gif

Maksed ja maksemoodulid all on: a) Maksmine sularahas kauba kättesaamisel kohapeal ja b) Pangaülekanne (Pangalikne pole)
Kohaletoimetamine: a) Klient tuleb ise kaubale järgi ja b) firma toimetab kauba kliendini (al 100 eur kohaletoimetamine tasuta)

Tegin 2 testtellimust. (1. tellimus: Maksmine sularahas kohapeal ja 2. tellimus: Pangaülekanne)
Nüüd Tellimused ajalugu tabelis sisseloginud klient näeb, et Prestashop on teinud pdf faili ainult 1. juhul (sulas kohapeal maksmine)
Miks Pangaülekande valikul pdf ei tehta?

Teine mure on kliendi meile tulnud tellimuslehtedega.
Nimelt mul 1.5 puhul ei tööta jaluses lingid: "Minu tellimused", "Minu konto", Tellimuste jälgimise lehelt"
Vaatasin, et linkide URLi-d on: www.nimi.ee/pood/index.phphistory.php, www.nimi.ee/pood/index.phpmy-account.php ja www.nimi.ee/pood/index.phpguest-tracking.php
Oletan, et programm paneb URLis vahele index.php, sellepärast ei avanegi? Millest see tuleb?

Kolmas küsimus on täpitähtedega URLide kohta. Prestashop 1.5 saab täpitähtedest aru ja näitab neid URL-is. Aga kas on mõistlik täpitähti kasutada, äkki mõned veebilehitsejad (+ mobiilid, ipadid jne) ei saa neist aru ja täpitähtedest on rohkem tüli kui kasu? Mis targemad arvavad?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dud66
HV veteran
dud66

sõnum 23.10.2012 23:29:23 vasta tsitaadiga

jälgin
adept+
HV vaatleja

sõnum 24.10.2012 18:51:01 vasta tsitaadiga

ma ka jälgin, aga kahjuks pole keegi seni osanud vastata icon_sad.gif
dud66 kirjutas:
jälgin
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.10.2012 19:21:30 vasta tsitaadiga

Mina ka ei oska vastata, aga ma küsiksin. Nimelt, kui Prestashopile on pangalingi moodul täitsa vabalt ja tasuta veebis saada, miks sa seda kasutusele ei võta? See on ostjale ikka palju mugavam ja paistab usaldusväärsem ka.
adept+
HV vaatleja

sõnum 25.10.2012 20:05:53 vasta tsitaadiga

See oleks küll tore icon_smile.gif Ei leia veebist, kas tohib linki paluda? Kuidas see toimib, kas sellega saab Eesti pankadesse otse maksta? (olen selles osas päris algaja)
perenoel kirjutas:
Mina ka ei oska vastata, aga ma küsiksin. Nimelt, kui Prestashopile on pangalingi moodul täitsa vabalt ja tasuta veebis saada, miks sa seda kasutusele ei võta? See on ostjale ikka palju mugavam ja paistab usaldusväärsem ka.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.10.2012 20:50:29 vasta tsitaadiga

Tuhat vabandust, ma ajasin Opencartiga segi. Kui aga ehk otsustad pangalingi pärast sellele üle minna, siis Opencarti pangalingi moodul on siin: http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=554
Pangalingiga saab jah otse, vaja ainult pangaga enne leping sõlmida.

p2rdik
HV vaatleja

sõnum 25.10.2012 21:07:34 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Pangalingi moodulite maksumus on suhteliselt marginaalne. Pank aga tahab saada liitumistasu ~60-70€ ja ~1% igalt ostult ning kui ma ei eksi ka kuu "hooldustasu" ~15€
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.10.2012 21:18:19 vasta tsitaadiga

p2rdik kirjutas:
perenoel kirjutas:

Pangalingi moodulite maksumus on suhteliselt marginaalne. Pank aga tahab saada liitumistasu ~60-70€ ja ~1% igalt ostult ning kui ma ei eksi ka kuu "hooldustasu" ~15€

Swedil peaks lepingutasu olema jah 60, Seebil vähem. Aga see sajaeurone väljaminek võib tähendada erinevust ostjate olemasolu ja mitteolemasolu vahel.

adept+
HV vaatleja

sõnum 25.10.2012 21:47:35 vasta tsitaadiga

Kas tõesti pangalink niipalju mõjutab? Pole ju ka väga keeruline swed/sebi aadressile minna ja sisse logida
perenoel kirjutas:
Swedil peaks lepingutasu olema jah 60, Seebil vähem. Aga see sajaeurone väljaminek võib tähendada erinevust ostjate olemasolu ja mitteolemasolu vahel.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.10.2012 22:29:36 vasta tsitaadiga

adept+ kirjutas:
Kas tõesti pangalink niipalju mõjutab? Pole ju ka väga keeruline swed/sebi aadressile minna ja sisse logida
perenoel kirjutas:

Tead mis, muretse endale kõigepealt alguseks paar-kolm interneti marketingi alal rääkivat raamatut. Ja kui siis oled saanud sealt juhatust ning põled soovist midagi reaalselt korda saata, asu asja kallale. Tehnilisest otsast alustamine on mõttekas ainult siis, kui tahad teistele sellesisulist teenust osutama (poode püsti panema) hakata.

ranel
HV Guru

sõnum 25.10.2012 22:42:39 vasta tsitaadiga

jälgin
adept+
HV vaatleja

sõnum 26.10.2012 02:32:29 vasta tsitaadiga

Uurin veel seda miks meilile saadetud tellimislehes (jt kirjades) lingid ei tööta. Vaatan, et andmebaasi on sisse kirjutanud INSERT INTO `ps_connections_source` VALUES(1, 108, 'http://live.hot.ee/mail/read/INBOX/1018', 'www.aadress.ee/index.phphistory.php', '', '2012-10-17 16:49:43');- siin tabelis index.php vahelt eemaldamine tabelist ei aita, sest see siin on tulemus - index.php kirjutatakse kuskil mujal sisse.

Prestashopi adminnis on mul nii:

Kliendisõbralik URL: Jah
URL ümberkirjutamine (mod_rewrite) ei ole aktiveeritud serveris. Kui soovite kasutada otsingumootorite sõbralike aadresse, siis peate selle aktiveerima.

Automaatselt suuna ümber kanoonilisele url-ile: Ei
Soovitatav, kuid Teie teema peab seda toetama.

Keela apache multiviews: Ei
Lülitage see valik sisse ainult siis, kui Teil on probleeme mõndade lehtede URL ümberkirjutamisega

-äkki on mul siin midagi valesti?

vaatasin ka .htaccess faili, seal on:
# Dispatcher
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.aadress.ee$
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.aadress.ee$
RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]

kui siin index.php eemaldasin, siis ei tööta leht üldse.

Kas nende andmete põhjal oskab keegi aidata?

Hea mõte, aitäh.
perenoel kirjutas:
Tead mis, muretse endale kõigepealt alguseks paar-kolm interneti marketingi alal rääkivat raamatut. Ja kui siis oled saanud sealt juhatust ning põled soovist midagi reaalselt korda saata, asu asja kallale. Tehnilisest otsast alustamine on mõttekas ainult siis, kui tahad teistele sellesisulist teenust osutama (poode püsti panema) hakata.
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 26.10.2012 08:34:53 Re: Prestashop 1.5 seadistamine vasta tsitaadiga

adept+ kirjutas:

Teine mure on kliendi meile tulnud tellimuslehtedega.
Nimelt mul 1.5 puhul ei tööta jaluses lingid: "Minu tellimused", "Minu konto", Tellimuste jälgimise lehelt"
Vaatasin, et linkide URLi-d on: www.nimi.ee/pood/index.phphistory.php, www.nimi.ee/pood/index.phpmy-account.php ja www.nimi.ee/pood/index.phpguest-tracking.php
Oletan, et programm paneb URLis vahele index.php, sellepärast ei avanegi? Millest see tuleb?

Vaata üle järgmised tabelid andbebaasist:
ps_shop_url - kui siin on index.php, siis tuleb see index.php eemaldada
ps_configuration - siit vaata üle kirjed, kus name on PS_SHOP_DOMAIN ja/või PS_SHOP_DOMAIN_SSL - siin peab olema ainult domeen ise ja ei midagi muud

Muudes kohtades minu arvates PrestaShopi baasURLi ei hoita.

Pangalinkidest ka:
Liitumistasu on pangalinkide puhul järgnev:
Swedbank - 64€
SEB pank - 48€
Sampopank - 64€
Nordea pank - tasuta
Krediidipank - tasuta
LHV pank - tasuta

Tehingutasu on kõikidel pankadel sama - 1% tehingu väärtusest kuid mitte vähem kui 0,13€ ja mitte rohkem kui 3,20€

Hooldustasu on vaid LHV pangal - 10€ kuus --- EDIT: nüüd ei suuda enam hooldustasu leida, võimalik, et nad on sellest loobunud.

Kui nüüd võrrelda pangalingi maksumust näiteks PayPali või krediitkaardiga, siis nendel on tehingutasu tüüpiliselt 3,5% tehinguväärtuselt, seega võib öelda, et pangalingid on isegi odavad.
Isiklikult arvan, et pangalingid tasub panna oma lehele, sest reaalsus näitab, et päris palju on selliseid kliente, kelle jaoks on raske eraldi panka sisse logida ja sealtkaudu õiged arve numbrid ja tellimuse numbrid sisse lüüa. Pangalingiga saab taolise probleemi eemaldada ning on veel ka lisaväärtus kliendile - Ülekande tasu ei pea maksma + suurem mugavus.
Kui aga keegi tellimusi lehe kaudu ei vormista, siis pangalingid leiba ei küsi, sest maksustamine on ainult toimunud tehingute pealt

tagasi üles
p2rdik
HV vaatleja

sõnum 26.10.2012 19:27:31 Re: Prestashop 1.5 seadistamine vasta tsitaadiga

matis kirjutas:
Hooldustasu on vaid LHV pangal - 10€ kuus --- EDIT: nüüd ei suuda enam hooldustasu leida, võimalik, et nad on sellest loobunud.

ma ei tea, kas SEB panga lehel on vananenud andmed aga seal on hinnakirjas pangalingi kohta rida :" kuuhooldustasu - kokkuleppel, min 12,78 eurot"
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 26.10.2012 19:37:18 Re: Prestashop 1.5 seadistamine vasta tsitaadiga

p2rdik kirjutas:
matis kirjutas:

ma ei tea, kas SEB panga lehel on vananenud andmed aga seal on hinnakirjas pangalingi kohta rida :" kuuhooldustasu - kokkuleppel, min 12,78 eurot"

Soovitan SEB-st järgi küsida, sest minul endal taolist kuutasu ei ole ning ei ole ka kuulnud, et teistel taoline tasu oleks.

tagasi üles
adept+
HV vaatleja

sõnum 27.10.2012 16:33:42 Re: Prestashop 1.5 seadistamine vasta tsitaadiga

Aitäh vastuse eest.
Vaatasin, et mul polnud index.php sees:
INSERT INTO `ps_shop_url` VALUES(1, 1, 'www.nimi.ee', 'www.nimi.ee', '/', '', 1, 1);
(alguses oli leht alamkaustas)

INSERT INTO `ps_configuration` VALUES(231, NULL, NULL, 'PS_SHOP_DOMAIN', 'www.nimi.ee', '0000-00-00 00:00:00', '2012-09-24 21:59:28');
INSERT INTO `ps_configuration` VALUES(232, NULL, NULL, 'PS_SHOP_DOMAIN_SSL', 'www.nimi.ee', '0000-00-00 00:00:00', '2012-09-24 21:59:28');

- ikka kirjutab selle index.php meililinkidele sisse. icon_sad.gifÄkki on see üldse PrestasShop versiooni 1.5.0.17 probleem, kas teistel PS kasutajatel on korras? (varem proovisin PrestaShop ver1.4, seal lingid töötasid).

matis kirjutas:
Vaata üle järgmised tabelid andbebaasist:
ps_shop_url - kui siin on index.php, siis tuleb see index.php eemaldada
ps_configuration - siit vaata üle kirjed, kus name on PS_SHOP_DOMAIN ja/või PS_SHOP_DOMAIN_SSL - siin peab olema ainult domeen ise ja ei midagi muud

Muudes kohtades minu arvates PrestaShopi baasURLi ei hoita.
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 27.10.2012 20:09:18 vasta tsitaadiga

Sellisel juhul soovitan teha baasist otsing üle kõikide tabelite:
PhpMyAdminiga saad seda teha, kui valid andmebaasi ja klikid "Otsi" nupule. Sinna sisestad "index.php" (ilma jutumärkideta) ja vaata kas mõni koht kasutab.

Muidu jah, selline käitumine on erandlik, võid ka /mails kausta läbi otsida ja vaadata kas seal on kuskil index.php sisse kirjutatud.

tagasi üles
adept+
HV vaatleja

sõnum 27.10.2012 20:50:31 vasta tsitaadiga

Aitäh Matis, leidsin index.php päris paljudest kohtadest:

INSERT INTO `ps_quick_access` VALUES(1, 0, 'index.php');
INSERT INTO `ps_quick_access` VALUES(2, 1, '../');
INSERT INTO `ps_quick_access` VALUES(3, 0, 'index.php?controller=AdminCategories&addcategory');
INSERT INTO `ps_quick_access` VALUES(4, 0, 'index.php?controller=AdminProducts&addproduct');
INSERT INTO `ps_quick_access` VALUES(5, 0, 'index.php?controller=AdminCartRules&addcart_rule');

Ega ps_connections ja ps_connections_source pole ju õiged kohad?
tabelis INSERT INTO `ps_connections` on index.php paljudes kohtades, aga see on ilmselt tulemus, mitte põhjus? Need on ilmselt statistika kuskohast on lehele tuldud?
tabelis INSERT INTO `ps_connections_source`on ka, kuid see ka ilmselt tulemus, sest sisaldab testkasutaja meilikonto aadressi - ka ilmselt ainult tegevuse registreerimise andmed, mitte põhjus, kui olen õigesti aru saanud?

/mails/et kausta failidest ei leidnud otsing index.php.

matis kirjutas:
Sellisel juhul soovitan teha baasist otsing üle kõikide tabelite:
PhpMyAdminiga saad seda teha, kui valid andmebaasi ja klikid "Otsi" nupule. Sinna sisestad "index.php" (ilma jutumärkideta) ja vaata kas mõni koht kasutab.

Muidu jah, selline käitumine on erandlik, võid ka /mails kausta läbi otsida ja vaadata kas seal on kuskil index.php sisse kirjutatud.
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 27.10.2012 23:41:29 vasta tsitaadiga

Seal kindlasti pole see teema, minu küsimus on see, et kas default templatega on selline käitumine või on selline käitumine kuskilt laetud templatega?
Konkreetselt seda jalust peaks kuvama järgmine fail:
modules/blockmyaccount/blockmyaccount.tpl

tagasi üles
adept+
HV vaatleja

sõnum 28.10.2012 09:47:17 vasta tsitaadiga

Mul on default teema.
modules/blockmyaccount/blockmyaccount.tpl ma muutnud pole:
php:
  1. <!-- Block myaccount module -->
  2. <div class="block myaccount">
  3.         <h4><a href="{$link->getPageLink('my-account', true)}">{l s='My account' mod='blockmyaccount'}</a></h4>
  4.         <div class="block_content">
  5.                 <ul class="bullet">
  6.                         <li><a href="{$link->getPageLink('history', true)}" title="">{l s='My orders' mod='blockmyaccount'}</a></li>
  7.                         {if $returnAllowed}<li><a href="{$link->getPageLink('order-follow', true)}" title="">{l s='My merchandise returns' mod='blockmyaccount'}</a></li>{/if}
  8.                         <li><a href="{$link->getPageLink('order-slip', true)}" title="">{l s='My credit slips' mod='blockmyaccount'}</a></li>
  9.                         <li><a href="{$link->getPageLink('addresses', true)}" title="">{l s='My addresses' mod='blockmyaccount'}</a></li>
  10.                         <li><a href="{$link->getPageLink('identity', true)}" title="">{l s='My personal info' mod='blockmyaccount'}</a></li>
  11.                         {if $voucherAllowed}<li><a href="{$link->getPageLink('discount', true)}" title="">{l s='My vouchers' mod='blockmyaccount'}</a></li>{/if}
  12.                         {$HOOK_BLOCK_MY_ACCOUNT}
  13.                 </ul>
  14.                 <p class="logout"><a href="{$link->getPageLink('index', true, NULL, "mylogout")}" title="{l s='Sign out' mod='blockmyaccount'}">{l s='Sign out' mod='blockmyaccount'}</a></p>
  15.         </div>
  16. </div>
  17. <!-- /Block myaccount module -->

matis kirjutas:
Seal kindlasti pole see teema, minu küsimus on see, et kas default templatega on selline käitumine või on selline käitumine kuskilt laetud templatega?
Konkreetselt seda jalust peaks kuvama järgmine fail:
modules/blockmyaccount/blockmyaccount.tpl
tagasi üles
noxton
HV Guru
noxton

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.10.2012 09:59:37 vasta tsitaadiga

jälgin
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 28.10.2012 10:07:04 vasta tsitaadiga

Muuda seda faili, lisa sinna mõni link ja veendu, et see fail on konkreetselt vastutav.

Veendu ka, et PrestaShopil oleks admini all
Advanced Parameters -> Performance -> Cache maha keeratud
Advanced Parameters -> Performance -> Force compile peale keeratud

Sellel ajal kui taolisi smarty template faile muudad

tagasi üles
adept+
HV vaatleja

sõnum 28.10.2012 11:35:39 vasta tsitaadiga

on:
Teema vahemälu: Sunni kompileerima
Vahemälu: Ei

muutsin faili, ei toimi. Meilide jaluse lingid:
Võite oma tellimust vaadata ja arve (arve genereeritakse peale makse laekumist) alla laadida poe "Minu tellimused" sekstioonist, valides "Minu konto" meie kodulehelt. Külalisena ostes saate selle info Tellimuste jälgimise lehelt kätte.
(pole samad lingid)

matis kirjutas:
Muuda seda faili, lisa sinna mõni link ja veendu, et see fail on konkreetselt vastutav.

Veendu ka, et PrestaShopil oleks admini all
Advanced Parameters -> Performance -> Cache maha keeratud
Advanced Parameters -> Performance -> Force compile peale keeratud

Sellel ajal kui taolisi smarty template faile muudad
tagasi üles
matis
HV kasutaja
matis

sõnum 28.10.2012 12:22:04 vasta tsitaadiga

Arvan, et viga nüüdseks leitud, kui ma võrdlen PrestaShopi tellimuse kinnituse meilitemplatesid inglise ning eesti keeles, siis ma leian järgmised erinevused (vaata a tagi href atribuuti):

fail ~/mails/en/order_conf.html, rida 106 (inglise keel):
<td align="left">You can review your order and download your invoice from the <a style="color: #db3484; font-weight: bold; text-decoration: none;" href="{shop_url}?controller=history">"Order history"</a>

fail ~/mails/en/order_conf.html, rida 106 (eesti keel):
<td align="left">V&otilde;ite oma tellimust vaadata ja arve (arve genereeritakse peale makse laekumist) alla laadida poe <a style="color: #db3484; font-weight: bold; text-decoration: none;" href="{shop_url}history.php">"Minu tellimused"</a>

Seega on viga meili templates, kui peaksid inglise keele peale vahetama, siis peaks see viga ära kaduma.

tagasi üles
adept+
HV vaatleja

sõnum 29.10.2012 20:23:41 ei näita allahindlust vasta tsitaadiga

EDIT:
Mida teha kui ostja emailile saadetud tellimuse kinnituse lehel ei näita allahinnatud toote puhul allahindluse summat? (muidu poes näitab uut allahindlusega hinda küll ja tellimusel ka arvestatakse allahindlusega hinnaga)
Kahjuks aga tellimuse kinnituse lehel näitab: Allahindlus 0,00 €, aga oleks vaja et näitaks seal ostjale ka numbrit kui suur hinnavõit on.
Kuidas seda saab?

EDIT:
Küsisin SEBist järgi: kuuhooldustasu lepingul ei ole.
p2rdik kirjutas:

EDIT:
Default teemal on ka mobiiliveeb. Kahjuks jääb mobiiliga ost pooleli kui olen klikkinud linki "Kinnita tellimus", siis annab veateate: "Kahjuks ei õnnestunud sisestatud aadressi leida. Toote leidmiseks kirjutage palun selle nimi allolevale väljale".
(Mobiiliga tavavaates (mobiilis lehe jaluses "Vaadake tavalist lehte" lingi alt) saab osta)
Milles võib olla probleem?

Suur tänu Matis. Töötab! icon_biggrin.gif
matis kirjutas:
Arvan, et viga nüüdseks leitud, kui ma võrdlen PrestaShopi tellimuse kinnituse meilitemplatesid inglise ning eesti keeles, siis ma leian järgmised erinevused (vaata a tagi href atribuuti):
fail ~/mails/en/order_conf.html, rida 106 (inglise keel):
<td align="left">You can review your order and download your invoice from the <a style="color: #db3484; font-weight: bold; text-decoration: none;" href="{shop_url}?controller=history">"Order history"</a>

fail ~/mails/en/order_conf.html, rida 106 (eesti keel):
<td align="left">V&otilde;ite oma tellimust vaadata ja arve (arve genereeritakse peale makse laekumist) alla laadida poe <a style="color: #db3484; font-weight: bold; text-decoration: none;" href="{shop_url}history.php">"Minu tellimused"</a>

Seega on viga meili templates, kui peaksid inglise keele peale vahetama, siis peaks see viga ära kaduma.

viimati muutis adept+ 31.10.2012 21:52:35, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Prestashop 1.5 seadistamine mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.