Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas mul raadiolingiga on ikka tulemüür vahel? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ramli
HV vaatleja

sõnum 15.01.2004 16:52:35 Kas mul raadiolingiga on ikka tulemüür vahel? vasta tsitaadiga

Mingi aeg tagasi sai lastud RDSL sisse tuua, peale seda väidab Zonealarm, et … tglt ei väidagi midagi, hoopis vait on ja ei näita mingit kahtlast sissetulevat aktiivsust. Ma võiks ju õnnelik selle üle olla, aga samas kui vahest (harva) RDSL maas on ja dial-up’i kasutan, siis selsamal ZA-l on käed jalad tööd täis sissetrügivate pahalaste takistamisega. Häbelikult siin algul püüdsin end uskuma panna, et äkki on see värk kuidagi kavalalt lahendatud ja läbi õhu pahad ei tule icon_biggrin.gif(asja püsti pannud tehnikult küsisin ju üle ka, et kas viirusetõrje ja tulemüür jäävad samamoodi toimima, kõik pidi okk olema) aga see pole õnnestunud ning südames on ikkagi kahtlus, et see ebasoovitav liiklus hoopis ZA-st kuidagi mööda käib.

Küsimus siis, et oskab keegi öelda, kuidas ma teada saaks, mis tegelikult toimub icon_redface.gif?

Kui oluline, siis OS on W98, Zonealarm on tavaline (sesmõttes, et mitte pro) ja viirusetõrjeks McAfee, mis tundub, et online täitsa toimib.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Deep Fury
Kreisi kasutaja
Deep Fury

sõnum 20.01.2004 12:56:19 Re: Kas mul raadiolingiga on ikka tulemüür vahel? vasta tsitaadiga

Noh saab suppordist järele küsida aga võib ka lasta oma ühendust väljastpootl testida. www.grc.com shieldsup test ehk vast midagi näitab.
Üldiselt kui sul zonealarm dial-upi taga normaalselt töötab, siis ma ei näe põhjust miks ta RDSLi taga ei peaks toimima. Kui sul RDSLis olles sisevõrgu IP,
siis pole muidugi vaja imestada, et seal vaikne on icon_wink.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
ramli
HV vaatleja

sõnum 21.01.2004 16:06:22 vasta tsitaadiga

Tegelt just täna hommikpoole tuuseldasin ZA lehel ja sealt ka grc’le sadeti. Leaktest ja shieldsup mõlemad väidavad asja parimas korras olema.
tsitaat:
Kui sul RDSLis olles sisevõrgu IP,...

Kui sellest õigesti aru saan, siis sellist asja pole mitte. Shieldsupi väidetud “Your Internet connection's IP address is uniquely associated with the following "machine name": xxx.xxx.xxx.xxx” ei lange sisevõrgus masinatele antud IP-dega küll kokku. Katsetasin isegi mõlemaid ühendusi.

Tänud igatahes vastamast ja olen nüüd rahulikum.thumbs_up.gif
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 21.01.2004 23:44:15 vasta tsitaadiga

otot.. kas sa nüüd said sealt vastuseks selle IP, mis sinu masin enda konfis näitab või mingi sellest erineva IP ? kui sealt saadud IP on oma masina IPst erinev, siis see just seda tähendabki, et oled kuskil sisevõrgus maskeraadi taga peidus ja kaitstud nagu vanajumala seljataga..
tagasi üles
Karel
HV kasutaja
Karel

sõnum 22.01.2004 10:47:33 vasta tsitaadiga

Kusjuures ka vanajumala seljataga või "boo!" teha. Näiteks oled kusagilt mõne troojalase sisse tõmmanud, mis siis rõõmsasti mailiga logisid välja saadab ja aegajalt netist sõpru alla tirib ja installib...
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ramli
HV vaatleja

sõnum 22.01.2004 11:43:51 vasta tsitaadiga

IP-d kõik ikka erinevad.

Karelil ka muidugi õigus, liiga kindel ei saa kunagi olla, ka päästerõngaga ujuma minnes võib ära uppuda. Siiski ma vähemalt ARVAN icon_rolleyes.gif , et sellist muret mul ei ole. Üsna regulaarselt (st, vahest kui meelde tuleb...) saab masinat viirustõrjega ja adavare+spybotiga üle käidud.
Viimatinimetatud ikka ühtkomateist leiavad, mis nagu ma aru saan, on tavaline asi. McAfee on käigu pealt siin asju kinni püüdnud, nii, et tavakontrolli ajal masinast ei ole ma kunagi sellega midagi leidnud. Ja igasugustesse meililisadesse suhtun ma väga hoolimatult st, et kui ikka mingi kahtlus on, lennutan prügimäele...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas mul raadiolingiga on ikka tulemüür vahel?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.