|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
mikk36
HV Guru

|
17.10.2012 10:47:39
|
|
|
| Uue akna avamine ei lahenda muret?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HiTek
HV vaatleja

|
17.10.2012 23:13:32
|
|
|
Selline küsimus, et kui keegi saadab skypes, msnis lingi, siis avaneb see chrome brauseriga. Ise kasutan firefoxi ja sooviks, et avaneks ainult sellega. Kuidas saaks seda muuta?
Chrome arvutis puhtalt selle pärast, et on ka paar teist kasutajat, kes chrome eelistavad ja skype msni ei kasuta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
17.10.2012 23:48:07
|
|
|
Ise läksin IE peale tagasi. Tublisti kiirem FF-st
Mis on head lisad ? tundub, et ie-ga võrreldes on maxthon sama kiire või nats aeglasem
viimati muutis Muhekas 18.10.2012 10:34:50, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HiTek
HV vaatleja

|
18.10.2012 00:30:45
|
|
|
Aitäh!
FF jah aeglaseks jäänud, aga olen nii harjunud, et niipea ei loobu ka sellest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ollev
HV kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
18.10.2012 21:36:48
|
|
|
LOL Olen seda kunagi näinud kuskil, proovisin siis uuesti neid nippe ja trikke. Nüüd on veel aeglasem mu FF-
|
|
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.10.2012 21:47:39
|
|
|
Tahaks ka öelda, et läks aeglasemaks, aga tundub, et minul natukene mõjus ergutavamalt. Eks paari päeva pärast muudan tagasi ja vaatan, kas märkan vahet.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
18.10.2012 22:12:05
|
|
|
Ei tundnud küll erilist vahet. Juba see on tüütu, et FF avab end ilmatu aeg. FF-i ei anna nt Maxthoniga võrreldagi.
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.10.2012 22:26:00
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
| Punkt 8 ei pruugi enam kasu olla. Kuskilt on meelde jäänud, et selle sätte muutmine ei muuda enam midagi. Pipelining mul juba ammu sisse lülitatud, seega ei midagi uut. |
Aga vaikimisi oli False.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
18.10.2012 23:17:23
|
|
|
| Siim159 kirjutas: |
Ei tundnud küll erilist vahet. Juba see on tüütu, et FF avab end ilmatu aeg. FF-i ei anna nt Maxthoniga võrreldagi. |
IE9 on sama kiire kui maxthon
|
|
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
18.10.2012 23:26:57
|
|
|
El-Fuego, Mul küll laadimisajad Maxiga kiiremad (ning IE on muidugi viimane versioon), s.h ka avamisele kuluv aeg.
Lisaks minu silmis Maxil plussika ka see, et sisseehitatud sel mitmeid huvitavaid ja kasulikke lisasi.
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
19.10.2012 08:09:40
|
|
|
El-Fuego, Mul küll laadimisajad Maxiga kiiremad (ning IE on muidugi viimane versioon), s.h ka avamisele kuluv aeg.
Lisaks minu silmis Maxil plussika ka see, et sisseehitatud sel mitmeid huvitavaid ja kasulikke lisasi. |
Siim, aga räägi siis palun lähemalt neist lisadest.
|
|
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
19.10.2012 09:48:43
|
|
|
| El-Fuego kirjutas: |
Lisaks minu silmis Maxil plussika ka see, et sisseehitatud sel mitmeid huvitavaid ja kasulikke lisasi. |
Siim, aga räägi siis palun lähemalt neist lisadest. |
Selle jaoks peaks vast oma teema tegema. See teema hakkab muidu Firefox-ist väga kaugele kalduma.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
19.10.2012 19:06:26
|
|
|
Spoiler 
| AJ kirjutas: |
| El-Fuego kirjutas: |
Siim, aga räägi siis palun lähemalt neist lisadest. |
Selle jaoks peaks vast oma teema tegema. See teema hakkab muidu Firefox-ist väga kaugele kalduma. |
Just. Tänan, et tähelepanu juhtisid
Maxhtoni postitused siis nüüdsest siia palun https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7321465#7321465
|
|
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
20.10.2012 10:22:07
|
|
|
El-Fuego, Siim159, FF-ga võrreldes paistab M väga lage olema. FF-ga ühes masinas surfates saan kindel olla, et tänu seadistatud Syncile (sisseehitatud featuur!) saan suvalises oma masinas (ja neid on palju) TÄPSELT samu asju (logid, sessioonid, bookmargid, history, jpm.) kasutada. Startup kestab jah ca 5 sekundit ja siis? Edasine lehtede laadimine toimub kiiremini kui mõte. Käivitumise ajal on muudki teha, meilid kaeda, midagi kirjutada, riideid vahetada, voodi üles teha, lapsi ja naist kallistada...
Oluline on edasine kiirus ja siin jääb isegi Chrome tsipa maha (ei tea, miks). Rääkimata sellest juba, et seda brauserit on võimalik nii oma käe järgi sättida, et et...
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
merikes
HV vaatleja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
21.10.2012 00:43:22
|
|
|
Samuti ei viitsi jännata firefoxiga.IE-l on BacRex backup programm olemas,saab seaded teise arvutisse tõsta.
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.10.2012 08:49:52
|
|
|
sama123, Firefoxi profiili saab samamoodi suvalisse kasti, lausa suvalisse opsüsteemi üle tõsta (mida IE-ga teha ei saa ). Kas siis otse profiilikausta tõstes või FEBE-t kasutades. Ja muidugi on Sync võrratu abimees.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 12:31:32
|
|
|
Märt., sa esmalt pane ikka IE puhtalt tööle suvalises opsüssis
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.10.2012 12:52:33
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
Märt., sa esmalt pane ikka IE puhtalt tööle suvalises opsüssis  |
Pole probleemi- IE7 Ubuntu 12.04 ja Gnome Shellis:
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 13:08:50
|
|
|
Kui sellega probleemi pole, siis ma ei saa aru miks häälestusega probleem on. IE programm ise oskab ju ainult ühel viisil oma häälestusparameetreid taga otsida. Oma uues süsteemis vaatad järele, kus vastavad komponendid füüsiliselt asuvad ja tood vanast süsteemist üle.
Tõsi küll, kui ma põhjalikumalt järgi mõtlesin seda kirjutades, siis üks võimalus tuli meelde - osa asju võivad saada vaikeväärtuse kui häälestusparameetrit häälestusfailist lugeda pole ükskõik mis põhjusel võimalik....seega jääb võimalus, et programm igal käivitusel stardib osade parameetrite poolest vaikeväärtustega. Ent kas seda saab nimetada puhtalt/korrektselt töötamiseks? Kusjuures veateadet ei pea ta andma.)
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.10.2012 13:41:07
|
|
|
Mnator, sest FF-i on lihtsam tõsta ükskõik kuhu? Koos kõige seadete ja paroolidega? Pärast selle ketta kärvamist, kus Win oli, tõstsin lihtsalt profiilikausta Ubuntusse ja elu läks samast edasi, kus pooleli jäi.
Btw, jus lasin prooviks ka IE8 peale, töötab küll.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 13:54:05
|
|
|
| Märt. kirjutas: |
Mnator, sest FF-i on lihtsam tõsta ükskõik kuhu? Koos kõige seadete ja paroolidega? Pärast selle ketta kärvamist, kus Win oli, tõstsin lihtsalt profiilikausta Ubuntusse ja elu läks samast edasi, kus pooleli jäi.
Btw, jus lasin prooviks ka IE8 peale, töötab küll.  |
Ehk teisisõnu pole vahet? ja asi vaid tahtmistes ja harjumustes kinni...........
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.10.2012 14:12:48
|
|
|
Ehk teisisõnu pole vahet? ja asi vaid tahtmistes ja harjumustes kinni........... |
Oeh, proovi ise, siis saad ka aru, millest jutt.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 14:33:38
|
|
|
Ehk teisisõnu pole vahet? ja asi vaid tahtmistes ja harjumustes kinni........... |
Oeh, proovi ise, siis saad ka aru, millest jutt. |
Aru saan ma niigi. Aga ära tee asja hullemaks kui tegelikult, kui õige põhjus on siiski rohkem harjumuste taga kinni.
Ja internetibrauseri eriprofiilidest pole ma isiklikult mitte eales hoolinud. Paar elementaarasja nagu näiteks kodulehekülg - need panen alati käsitsi paari hetkega paika ja nii jääb alatiseks, samas masinas ma rohkem seni pole eales muutnud.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 15:41:35
|
|
|
Siis oled sa oma vajadustes ülimalt minimalistlik, mis on üks äärmustest. Pole mõtet seda kõigile teistele laiendada.
Firefoxi kindlad eelistajad on enamasti just teisest äärmusest - brauser on täpselt nende vajadustele kohandatud, kõikvõimalike (sh poolautomaatsete) lisafunktsioonidega, mida muudest brauseritest ega isegi eraldi tarkvarast ei leia + suur kollektsioon kasulikke/vajalikke bookmarke + paroolikogu (master passwordiga kaitstud loodetavasti) jne jne. Kui lisaks sellele liigutakse mitme erineva op-süsteemi vahel, siis ei ole Firefoxile kogu selle kohandatud profiili migreerimise lihtsuse poolest konkurenti. (Chrome on midagi sinnapoole, aga tal on omad puudused, millest ei saa mööda vaadata)
Neil kes ütlevad, et Firefox ei kõlba kuhugi ja hüppavad ühelt brauserilt teisele, pole järelikult neid funktsioone tarvis, ei oska nad neid kasutada või pole neist üldse teadlikud olnudki. Kui pole vaja, siis pole tarvis. Igaühe oma asi.
Mis puutub IE migratsiooni, siis IE kogu seadistust ei ole võimalik ainult kasutajaprofiili kausta ületoomisega kuhugi migreerida - seadistus on laiali süsteemiseadistuses, isiklikus profiilis ja lisaks registris mitme koha peal. Isegi kui võtad kaasa oma Windowsi kasutajaprofiili registri ja IE profiilikausta, oleneb osa seadistusest ikkagi Windowsi süsteemi seadetest konkreetses masinas.
Firefox tuleb peaaegu muutumatul kujul profiilikaustaga kaasa ja töötab suvalises teises op-süsteemis peaaegu täielikult sellesama seadistuse järgi edasi (kui teises süsteemis just mingeid administratiivseid globaalseid "lukus" seadeid ei ole kehtestatud - aga kui ise oled admin, siis jääb see variant ka ära, lisaks on sõltumatu portable versiooni kasutamise võimalus).
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 15:55:30
|
|
|
Sinu jutu lühikõkkuvõte kõlab tegelikult: FF seaded on kompaktsemalt koos.
Ja, jah - minu nõuded on tõesti minimalistlikud, sest brauser pole mulle mingi eritähtis töövahend.
Lisaks ei soovita mitte kellelgi otsida mu tekstidest ühe brauseri kiitmist teise suhtes.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 16:44:17
|
|
|
| Sinu jutu lühikõkkuvõte kõlab tegelikult: FF seaded on kompaktsemalt koos. |
Jah. Nii võib öelda küll. Ja op-süsteemist sõltumatus sinna juurde.
(IE võib Wine'i peal ju töötada, aga käivitumine võib seal juba tunduvalt rohkem aega võtta kui Firefoxil ilma Wine'ta. Ja kuidas seal läbi Wine'i smartcard ka töötab?)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 16:59:11
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
(IE võib Wine'i peal ju töötada, aga käivitumine võib seal juba tunduvalt rohkem aega võtta kui Firefoxil ilma Wine'ta. Ja kuidas seal läbi Wine'i smartcard ka töötab?) |
See sõltumatuse kilkamine on veidi muigamapanev. Võta seesama FF .exe mis sul win all on ja kopeeri ta linuxisse, siis minu teada pead sa ta samamoodi winega käivitama ja ma kahtlen, kas ta siis omab väga suurt vahet käivituskiiruses. (mõõtmisi ma teinud pole, seega kui siiski FF wine abil on sama kiire kui otse linuxi jaoks kompileeritud versioon, siis oleks kena teada.)
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 17:24:57
|
|
|
Kuule nüüd, millest me siin räägime üldse?
Ma ei rääkinud Firefoxi kompileeritud binaari sõltumatusest ju! Miks kuradi pärast keegi nõdrameelne peaks Windowsile kompileeritud binaari Linuxis läbi Wine'i jooksutama, kui sedasama binaari saab vabalt Linuxile kompileerida, Linuxi binaar on olemas ning töötab Linuxil naturaalselt.
Kui räägitakse op süsteemist sõltumatusest, siis räägitakse sellest, kas on olemas binaarid kõigile levinumatele op süsteemidele ja siia lisandub vähemalt brauseri puhul veel see, kas ühes süsteemis koostatud kasutajaprofiil teise peal ka toimib suuremate muutmise vajadusteta. Firefox vastab mõlemale tingimusele - on olemas binaarid Windowsile, Linuxile jt NIX-idele ning kasutajaprofiilid on suuremate muutusteta nende vahel vabalt migreeritavad (kopeeritavad). Sama peaks kehtima ka Chrome'i puhul.
Näita aga mulle Linuxile kompileeritud IE-d ja siis räägime tema sõltumatuse määrast. Kuni seda ei ole, pole muud valikut kui Wine. Sisuliselt ei ole ta ju sõltumatu kusagilt otsast.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 17:34:32
|
|
|
Aga mina ju polegi mitte kuskil sellisest sõltumatusest rääkinud Loe ikka foorumit korralikumalt, kes mida tegelikult rääkinud on.
Sellist sõltumatut IE-d mine MS-lt nõudma, IE autorlus kuulub MS-le. Aga su rahakott peab ikka üliväga suur olema, et MS-is keegi sind jutule võtaks...........
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 17:44:45
|
|
|
Mina rääkisin ka vaid Firefoxi sõltumatusest. IE-st vaid sellepärast, et see ja selle kasutamine läbi Wine'i toodi jutuks. Sina hakkasid rääkima sellest, et minu jutt (ehk kilkamine sinu arvates) Firefoxi sõltumatusest paneb sind muigama ja vastuväitena tõid võrdluseks Firefoxi jooksutamise Wine'i peal.
Sa ise ikka ka loed, mida sa kirjutad?
Linuxile kompileeritud binaari aga küsisin sellepärast, et Wine'l töötav Windowsi binaar ei ole op-süsteemist sõltumatus ja pole mõtet võrrelda Windows-only tarkvara tööd ja sõltumatu tarkvara Windowsi versiooni tööd läbi Wine'i. See oli kerge, sõbralik sarkasm.
| Dogbert kirjutas: |
(IE võib Wine'i peal ju töötada, aga käivitumine võib seal juba tunduvalt rohkem aega võtta kui Firefoxil ilma Wine'ta. Ja kuidas seal läbi Wine'i smartcard ka töötab?) |
See sõltumatuse kilkamine on veidi muigamapanev. Võta seesama FF .exe mis sul win all on ja kopeeri ta linuxisse, siis minu teada pead sa ta samamoodi winega käivitama ja ma kahtlen, kas ta siis omab väga suurt vahet käivituskiiruses. (mõõtmisi ma teinud pole, seega kui siiski FF wine abil on sama kiire kui otse linuxi jaoks kompileeritud versioon, siis oleks kena teada.) |
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 21.10.2012 17:53:57, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 17:49:29
|
|
|
Just panebki muigama, kuna sa ise võrdled väga erinevaid asju
Mina pakkusin sulle võrdväärsete asjade omavahelist võrdlust, kuna sa ise juba neid nii tungivalt võrrelda paistsid soovivat.
Kui juba võrdled, siis võrdle ainult võrreldavaid asju, milleks on IE ja FF win jaoks kompileeritud versioonid! Mitte aga siga ja kägu.......
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 18:08:16
|
|
|
Sõltumatuse puudumine ongi ju üks IE puudustest ja sõltumatuse olemasolu üks Firefoxi jm süsteemist sõltumatu tarkvara plussidest . Sa tahad siis, et sellest IE puudusest ei räägitaks? Vaikime maha selle, et osa tarkvara on universaalne ja kergesti migreeritav, osa aga ei ole. Räägime vaid sellest, kuidas Windowsis töötavad versioonid seal Windows-only tarkvaraga võrreldes töötavad?
Sinu arvates on naljakas, kui süsteemist sõltumatust ühe plussina välja tuuakse? Vaat see on tõesti juba naljakas
viimati muutis Dogbert 21.10.2012 18:17:02, muudetud 2 korda |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 18:13:51
|
|
|
Dogbert, sa väänad väga meelevaldselt minu sõnu!
Kus mina olen brausereid endid võrrelnud??? Ainus võrdlus mida ma välja pakkusin oli ju arvamus võrreldavate versioonide stardikiiruse suhtes võrdses, s.t. wine keskkonnas ja sealgi, et nad on ligilähedased.....
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
21.10.2012 18:39:48
|
|
|
| polnud mõnda aega FFi kasutanud - kiirus tundub paranenud olevat, vähemalt tabidega opereerides
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 18:52:42
|
|
|
Kes siin kelle sõnu väänab?
Ma ei võrrelnud stardikiirusi ju mingil sportlikul eesmärgil, et neid oleks vaja "sama raja" peal startima panna. Et Wine'l töötav IE on aeglane, ütlesin ma vaid sellepärast, et ilma Wine'ta IE-d käima ei saa Linuxi peal. Ma poleks IE-d üldse jutuks võtnud, kui IE jooksutamisest Wine'l poleks juba juttu olnud.
Miks ma peaks hakkama IE käivitumise kiirust Wine'l võrdlema Firefoxi käivitumisega Wine'l, kui Firefoxil ei ole Wine'i jaoks mingit vajadust?
Ma räägin praktilisest brauseri kasutaja seisukohast, keda ei huvita brauserite käivitumise kiirused võimalikult võrdsetes tingimustes, vaid brauserite võimalikult kiire käivitumine ja töötamine kasutusel olevas keskkonnas.
Miks see kasutajat huvitama peaks, et Wine'is ei saa IE kasutada samu eeliseid mis Windowsis ja on sunnitud teekide laadimisega käivitumist alustama? Teda huvitab see, et brauser kähku käivituks ja kiiresti töötaks. Firefox töötab Wine'ita ja see on pluss, IE töötab ainult Wine'iga ja see on miinus. Peaks küll lihtsalt arusaadav seisukoht olema? Ma nagu midagi rohkemat sellega öelda pole tahtnudki.
viimati muutis Dogbert 21.10.2012 18:54:53, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
21.10.2012 18:53:51
|
|
|
Dogbert, eks näita koht, kus mina sinu sõnu väänasin.
Ainus, mida olen järjekindlalt soovinud, on: kui üldse võrrelda tahad, siis võrdle võrdseid asju.
Tarbimisharjumused on hoopistükkis omaette teema. Ning linuxi jaoks kompileeritud IE-d mine nõua MS-lt.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
21.10.2012 19:06:41
|
|
|
Võrdseid asju pole mõtet enam võrrelda - on juba ilmselge, et need on võrdsed.
Aga IE ja Firefoxi kiirust ei saa erinevate platvormide vahel võrrelda, kuna need on võrreldamatud.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.10.2012 20:16:41
|
|
|
| Dogbert, eks näita koht, kus mina sinu sõnu väänasin. |
Sina väitsid esimesena, et ma sinu sõnu väänan. Enda meelest ei ole ma seda teinud, olen sinust üritanud aru saada. Aga näed, ei saa. Üritan su mõtet lahti kirjutada. Selgitada. Tahan aru saada.
Ainus, mida olen järjekindlalt soovinud, on: kui üldse võrrelda tahad, siis võrdle võrdseid asju. |
Aga miks sa seda tahad? Ma ei saagi sellest aru. See ei huvita brauseri kasutajat ju. Ma räägin brauserite eelistest ja puudustest siin. Kiirus on eelis, aeglus on puudus. Kui sa oled keskaegne ülik, kelle teate peab kuller jala kohale viima, siis kas kullerite liikumiskiiruse võrdlemisel seod ühel kulleril ühe jala põlvest kõveraks kokku ja annad talle kargu, kui teine kuller on juhtumisi ühe jalaga? Sa ütled siin, et neile tuleb võrdsed tingimused anda. Kui sind huvitab ühel jalal karguga hüppavate kullerite kiirus, siis on sul jah, õigus, aga sind huvitab ju hoopis see, et su saadetis võimalikult kähku kohale jõuaks. Või tahad karguga hüppavaid sante võidu ajamas näha hoopis?
Sellepärast ma ei saagi aru sinu nõudest, et brauserite käivitumise kiiruse võrdlemisel Linuxis, kui võrdlusesse võtta ka IE, tohib võrrelda ainult Windowsi versioonide käivitumise kiirust Wine'il, kuna IE ilma Wine'ta ei tööta.
Või kuidas sellest soovist siis teisiti peaks aru saama? Ma olen üritanud sellest aru saada, mitte sinu sõnu väänata.
| Tarbimisharjumused on hoopistükkis omaette teema. |
Mis tarbimisharjumused? Kus ma sinu meelest tarbimisharjumusi mainin? Ma tõesti ei saa aru.
| Ning linuxi jaoks kompileeritud IE-d mine nõua MS-lt. |
Ma siis selgitan veelkord oma lauset
| /me kirjutas: |
| Näita aga mulle Linuxile kompileeritud IE-d ja siis räägime tema sõltumatuse määrast. Kuni seda ei ole, pole muud valikut kui Wine. Sisuliselt ei ole ta ju sõltumatu kusagilt otsast. |
See ei ole ju sõna-sõnalt mõeldud lause. "Näita mulle" tähendab siin seda, et ma tean väga hästi, et sa seda mulle näidata ei saa. Et brauseri kasutaja seisukohalt on oluline brauseri käivitumise ja töötamise kiirus, mitte nende võrdsed töötingimused. Et Wine on IE jaoks paratamatus, Firefoxi jaoks mitte.
| tsitaat: |
| Aga IE ja Firefoxi kiirust ei saa erinevate platvormide vahel võrrelda, kuna need on võrreldamatud. |
Sedasi ma Mnator-i seisukohast aru saangi, ainult et brauseri kasutaja seisukohast on see täiesti ebaoluline. Miks me peame Linuxis IE-d teistega võrdlema teisi sihilikult halvemasse seisu pannes, kui Windowsis on IE-l kõik eelised ja siin ei kaeba sellise võrdluse puhul keegi? Kui see ei huvita brauseri kasutajat Windowsis, siis miks see peaks teda nii väga huvitama Linuxis?
Kui nüüd need kõik kokku võtta:
| See sõltumatuse kilkamine on veidi muigamapanev. Võta seesama FF .exe mis sul win all on ja kopeeri ta linuxisse, siis minu teada pead sa ta samamoodi winega käivitama ja ma kahtlen, kas ta siis omab väga suurt vahet käivituskiiruses. |
Just panebki muigama, kuna sa ise võrdled väga erinevaid asju
Mina pakkusin sulle võrdväärsete asjade omavahelist võrdlust, kuna sa ise juba neid nii tungivalt võrrelda paistsid soovivat.
Kui juba võrdled, siis võrdle ainult võrreldavaid asju, milleks on IE ja FF win jaoks kompileeritud versioonid! Mitte aga siga ja kägu....... |
Dogbert, sa väänad väga meelevaldselt minu sõnu!
Kus mina olen brausereid endid võrrelnud??? Ainus võrdlus mida ma välja pakkusin oli ju arvamus võrreldavate versioonide stardikiiruse suhtes võrdses, s.t. wine keskkonnas ja sealgi, et nad on ligilähedased..... |
Palun selgita, miks see võrdsetes tingimustes käivitumise kiirus peaks huvitama brauseri kasutajat, kes Firefoxi kasutab ilma Wine'ita, nagu kõik mõistlikud inimesed, ja IE-d Wine'iga, sest teisiti pole võimalik?
Vabandust, ma pean nüüd selle põnevaks kiskunud väitluse katkestama. Oleks juba paar tundi tagasi pidanud. Pean ära käima vahepeal.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.10.2012 20:39:28
|
|
|
Mnator, teema hakkas sellest, et minu jaoks on oluline, et eri platvormide vahel töötaks sama brauser, FF siis, samamoodi kui minu peamises arvutis, kus on 64-bit Linux. Tõstad ÜHE kausta teise süsteemi ja kõik. Käivitad ja töötad edasi nagu poleks mingit vahet (polegi ju!). Muide, sama lugu on Thunderbirdiga- ÜHE kausta tõstmine teise süsteemi ja pole taas tarvis kontosid seadistada, meile eraldi importida-eksportida, sa käivitad TB ja TEED tööd. Mozilla poolt kõva sõna, sest üksi muu brauser ega meiliklient pole nõnda hõlpsasti transporditav eri süsteemide-platvormide vahel. Sina aga hakkasid hoopis muust juttu tegema.
Märt., sa esmalt pane ikka IE puhtalt tööle suvalises opsüssis  |
Reaalselt see ei puutu asjasse, kuigi ma näitasin, et see pole probleem.
Kodus on mul töötavaid arvuteid vist 9 või 10, kõigil oma kasutajad. Pean nendega tegelema, platvormid on Win XP homest (32-bit) kuni Win 7 Pro-ni (64-bit)ja Linuxid Ubuntu 12.04 64-bit kuni Lubuntu 12.04-ni (32-bit). Tööl kasutan FF portable varianti (32-bit). Ja on minu jaoks oluline, et punktipealt samad sätted ja asjad oleks ka teistes masinates, millega toimetan. Vot nii. Ja ainus, mille üle saaks veidi kaevelda, on see, et Windowsile puudub 64-bit FF, mis on juba ammu Linuxis olemas. On küll Pale Moon, aga viimati seda näppides ei saanud see ID- kaardiga hakkama.
Ja pole vist vaja mainidagi, et tänu Syncile saab tööl või mujal pooleli jäänud asju kodus lõpetada täpselt sealt, kus pooleli jäi. Ja vahet pole, millise masina lahti võtan, kas enda kasti, läpaka või naise läpaka. Käivitumiskiirus on tore asi, aga mulle on funktsionaalsus olulisem kui see 3-4 sekundit, mille võrra ehk FF aeglasem võiks ehk olla. Reaalselt ma ju seda aega ei kaota, samal ajal on muudki teha, kui ainiti ekraani, stopper käes jõllitada.
Peace ja ära siis multiplatvormsust monoplatvormsusega segi aja.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
22.10.2012 09:07:18
|
|
|
Aga tegelikult see pole päris sama brauser, kui tähti närida Ainult kasutajaliides näeb samasugune välja. Ikka kui üks eksemplar on ühes opsüssis kompileeritud, siis saad ühe tulemuse ja teises opsüssis kompileeritu on vaid sarnane. Neid omavahel võid võrrelda vaid praagi suhtes ja mingid risti-rästi võrdlused ei ütle mulle üleüldse midagi huvitavat.
Ja kui mina pakun võrdlushimulistele ehtsalt samade eksemplaride omavahelist võrdlust (nii nagu väliste asjaolude tõttu ainsana võimalust selleks näen), siis olen järsku paras patune, teemat ja minu sõnu kiputakse igat pidi väänama. Kahjuks ei huvita teie poolt äraväänutatud temaatika. Kui üldse tahate tingimata jätkata, siis korraldage minu poolt pakutud võrdlus ja selle tulemustest võite siis naljaviluks mulle kah rääkida. Aga muud juttu palun vestelge kenasti omavahel.
Märt., ahjaa nüüd mainid Thunderbirdi. Selle puhul ma saan veel natuke aru, et mailid ja aadressid ühest kohast teise tõstad ja sedasi tööd jätkad. Aga mida täpselt sa brauseri puhul nii hoolega kopeerid, see jääb küll ülikaugeks ja üsna tarbetuks vaevanägemiseks minu jaoks. Nagu eespool juba mainisin, mina oma pisihäälestuse brauseritele (IE, FF, Opera) teen igas oma masinas läbi aastate hetkega käsitsi ja igaühele neist erineva ja seda enam vastavas masinas ei muuda, mul pole selleks vähimatki põhjust.
S.t. täiesti erinev tööstiil, töövajadused.
Sedasi mingit võrdlust jätkata on mõttetu vaevanägemine.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
22.10.2012 09:54:54
|
|
|
Mnator, Igaühel on erinevad vajadused. Ma tunnen just kui ma oleks käest-jalust seotud, kui ma pean midagi tegema kuskil arvuti taga, kus mul pole enda bookmarke, lisasid jms.
IE-st ei maksa üldse rääkida. Isegi turvauuendusi tuuakse välja väga aeglaselt. Featuure pead aga ootama järgmise täisversioonini mille ilmumiseni läheb jälle aastake ära, samas Firefoxiga saab iga kuu uusi featuure ja nt kriitilised turvauuendused max 2 päeva.
IE on juba ammu brauserite võidujooksus mitu ringi sisse saanud.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.10.2012 10:14:25
|
|
|
Märt., ahjaa nüüd mainid Thunderbirdi. Selle puhul ma saan veel natuke aru, et mailid ja aadressid ühest kohast teise tõstad ja sedasi tööd jätkad. Aga mida täpselt sa brauseri puhul nii hoolega kopeerid, see jääb küll ülikaugeks ja üsna tarbetuks vaevanägemiseks minu jaoks. Nagu eespool juba mainisin, mina oma pisihäälestuse brauseritele (IE, FF, Opera) teen igas oma masinas läbi aastate hetkega käsitsi ja igaühele neist erineva ja seda enam vastavas masinas ei muuda, mul pole selleks vähimatki põhjust.
S.t. täiesti erinev tööstiil, töövajadused.
Sedasi mingit võrdlust jätkata on mõttetu vaevanägemine. |
Ajalugu, lemmikud, paroolid, küpsised, sisselogitud sessioonid, laiendused ja nende seadistus, brauseri seadistus?
Ise küll viimasel ajal pole pidanud tervet profiili ümber kopeerima, piisab sünkroniseerimisvõtme sisestamisest vastavasse lahtrisse ja brauser sikutab ise serverist enamiku alla ja hoiab edasi sünkroonis.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
22.10.2012 10:25:08
|
|
|
Tomorrow, jah, just seepärast ma keeldungi igasugustest brauserivõrdlustes osalemast. Siin teemas võtsin sõna vaid tehniliselt korrektse kiirusvõrdluse äramainimiseks, muu jutu jätan rahumeeli teistele.
Ja sinu mainitud bokmargid jms. - mul saab paratamatult vanemates masinates neid nii palju, et mul on lihtsam võttagi nende vajamisel vana masin ette (nurgast välja ja käima kui eriti vanadest asjadest küsimus) ja uuemas masinas toimetada uuema komplektiga. Nende sünkroniseerimisest mina pigem hoidun teadlikult, see teeks minu elu teatud mõttes raskemaks.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
murumuna
HV vaatleja
|
23.10.2012 15:10:46
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
| murumuna kirjutas: |
| Kas kellelgi on veel viimase tulirebase versiooniga nii, et kui käivitada siis igakord teeb lisade ühilduvuse kontrolli, tüütu selline asi. Varem oli selline kontroll ainult uue versiooni installimisel. Kuidas sellest lahti saada? |
On sul äkki mingi aegunud lisa mida ta igal käivitusel üritab üle kontrollida, et kas on uuem versioon saadaval?
Muidu ei. Selline käitumine minuteada tavapärane ikka pole.
Kiire googledamine näitas, et kui kustutada profiilikaustast järgnevad failid:
extensions.ini
extensions.sqlite
extensions.sqlite-journal
extensions.cache (kui on)
extensions.rdf (kui on) |
Siis on mõned korda saanud. Kui mitte, siis on probleem sellega, et seadeid ei salvestata: http://support.mozilla.org/en-US/kb/how-to-fix-preferences-wont-save?redirectlocale=en-US&redirectslug=Preferences+are+not+saved
Lisaks veel: http://support.mozilla.org/en-US/questions/916830
Lihtsalt hoiatuseks, et mida iganes sa ka ei kustutaks, millestki jääd sa ilma. Eriti prefs.js mis on põhiline seadete fail. |
| Tundub, et probleemi põhjustas "browser manager", eemaldasi selle ja asi läks normi, ei mingit ühilduvuse kontrolli enam. |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
23.10.2012 17:41:10
|
|
|
| Ühes arvutis probleem FF ja ID kaardi suhtluses. Viskab miskit SSL turvalisuse viga. Vaatasin, et sertifikaatide lahter seadetes tühi, et viga tõenäoliselt seal. Proovisin käsitsi siis tõmmata ja paigaldada neid(http://ideelabor.ee/opensource/wiki/IdKaardiTarkvara/VeebisAutentimineMozillaga), aga FF ei ole neid võimalik lisada. Et siis miskine formaat vms ei sobi. FF nõudis miskit PKCS#12. IE ja Chrome töötavad probleemideta. Ettepanekuid?
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|