praegune kellaaeg 22.06.2025 20:52:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sheffnaste
HV vaatleja
|
15.10.2012 23:05:44
Veebileht fotograafile või serveriruum, millega kliendile pilte anda |
|
|
Tervist!
Töötan fotograafina ning tihtipeale tuleb ette probleeme, kus suurema projekti raames (mis hõlmab promopilte projektist ning ka pilte crewst ja sellega soetud inimestest) soovivad seotud inimesed pilte saada. Siia kuuluvad nii kliendid, kes tahavad saada lõpp-produkti kui ka projektiga seotud inimsed, kes sooviksid enda tarbeks pilte neist endist, kui nad projekti raames tööd teevad. Viimasel ajal on probleemiks ostunud aga see, et ei ole mingit käepärast lahendust, kuidas neid pilte jagada.
Selleks pöördungi siia palvega, kas keegi oskab soovitada või mingi teeviida kätte anda, mida teha?
Mu soov on laadida üles mingisse kohta erinevate mõõtmetega pildid (väiksema resolutsiooniga ning jpeg formaadis pildid crew-le ning suured täisreso RAW või jpeg kliendile) vastavatesse kataloogidesse ning hiljem anda igale inimesele kas mingi lingi või aadressi, kust nad saavad neid esiteks lihtsa vaevaga vaadata ning üksikult tõmmata või siis tõmmata kõik korraga endale alla. Lahendus võiks olla selline, et pildid saab kätte kas ainult mingi kindla lingi omamisel või siis kasutajanime ning parooliga, millega saab juurdepääsu ainult kindlale kaustale. Tahaks vältida muidugi FTP lahendust kliendile, sest selle kasutamine võib osutuda kliendile liiga keeruliseks.
Projektide mahud võivad ulatuda mõnekümnest mb-st kuni 1-2 gigani ning neid võivad alla tõmmata ca 5-25 inimest.
Siiani olen kasutanud Dropboxi, kuid kas leidub ka mingit paremat lahendust? Või kui palju maksaks eraldi veebilehe ehitamine ning serveri rent selleks otstarbeks?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
15.10.2012 23:51:16
|
|
|
Sheffnaste, mis on puudujäägid Dropboxi pakutaval teenusel? Teades neid osatakse ehk paremini soovitada.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
16.10.2012 00:54:44
|
|
|
Põhiline probleem dropboxi puhul on selles, et mu kogemus näitab, et kõik inimesed ei saa selle kasutamisega hakkama. Päris paljute jaoks, kellele ma olen pilte jaganud, on see uus ning segane ja küll kaotatakse link ära ja päris palju jamamist on sellega. Teisest küljest tundub see päris hea lahendus, sest omab piisavalt palju ruumi ning vajadusel saab ruumi juurde osta ning lubab seda igatepidi jagada ning sheerida. Ilmselt pean tulevikus saatma lingi koos lühikese õpetusega, kuidas seda kasutada, mis leevendaks probleemi.
ma ei ole muidugi kindel, kuid äkki on selline lahendus inimestele lihtsam, et on veebileht, kuhu sisestavad mingi nime ja parooli (mille ma neile ise saadan koos veebiaadressiga epostile või kuhuiganes) ning kui nad selle sisestavad, siis saavad juurdepääsu vastavale sisule, mis neid puudutab. Järelemõeldes tundub Dropbox muidugi lihtsam lahendus.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
16.10.2012 15:04:42
|
|
|
Dropbox on kindlalt parim lahendus, sest ma olen sama asjaga kokku puutunud, ning veebilehelt oskavad inimesed originaalsuurusega pilte veel vähem alla laadida, salvestatakse endale arvutisse pisipilt. Ise kasutan Synology pildikeskkonda ( http://teuli.ee/photo/ ).
Dropboxi puuduseks oli aga see, et avaliku lingi jagamisel tulid minul ette mahupiirangud. Mulle saadeti kiri, et liiga palju avaliku lingi liiklust oli ning pandi esimene kord hoiatuseks kolmeks päevaks avalik link kinni. Järgmine kord lubati piirata juba nädal aega. Kui sul aga seda probleemi pole olnud, siis pole probleemi.
Muidugi oleks lihtsam omada veebilehte ning siis ei pea kõikide kontaktandmeid küsima, et neile link saata, kuid siis pead tõenäoliselt selgitama, et kuidas ja kus saab originaalfotosid kätte. Ma arvan, et selle tööga saavad kõik tasuta galeriiid hakkama, kuid ma ei tea, kas nad ka RAW faile toetavad, Synology küll toetab, kuid see ei ole eraldiseisev tarkvara. Siin tekivad ka privaatsuseprobleemid, et kui paned pildid veebilehele üles, siis kui ei taha, et kõik neid näevad, siis pead paroole ikka jagama.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
16.10.2012 18:37:39
|
|
|
Synology variant on muidu hea küll, kuid juhul kui see kast asub kodus tüüpilise 1Mbit/s upload ADSL lingi taga, siis ei jaksa keegi sealt suuri pilte tirima hakata. Kui mitu tirijat veel korraga satuvad, siis eriti veel. Ka see viimases postis kasutaja UB poolt näitena viidatud Synology pildikeskkond joonistab isegi väikseid pilte tuntavalt uimaselt ette, ma oletan et just liini kitsuse tõttu? (tegelikult kasutan ka ise sama Synology keskkonda, kuid ainult sisevõrgus kus seda aeglust eriti ei tunneta). Lairiba koduühendusega (kui selline õnnestub saada) muidugi ilmselt seda probleemi ei teki.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
evald
HV vaatleja
|
24.10.2012 16:14:36
|
|
|
Mina võtsin Zonest hostingu ja lasin seal automaatse installiga WordPressi peale ning panin NextGen+Lightbox galerii tööle. Paned konkreetse galerii passwordi alla. Natuke nokkimist ja asi tehtud ning siiani kõik "kunded" pildid kenasti alla laadinud ja rahul
|
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
25.10.2012 12:56:48
|
|
|
Ilmselt oleks parim variant osta mingi VPS teenus ja sinna installida, mingi Webi File Explorer Open Source rakendus.
Selliseid tüüpi rakendusi on suht palju, enne tuleks välja selgitada enda täpsed vajadused ja milline rakendus kõige parem sobiks.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
19Mart94
HV kasutaja
|
25.10.2012 13:13:02
|
|
|
Soovitan Torqhostist võtta Storage VPSi, millele lased kellelgi vastava galerii paigaldada weebiserveriga
Võin ka abi pakkuda paigaldusel
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|