praegune kellaaeg 23.06.2025 11:50:30
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Lord Ami
HV veteran

|
15.10.2012 01:16:33
Mis juhtub, kui .ee muuta .eu'ks |
|
|
Hey!
Küsimus siis kindlasti lihtne:
Mis juhtub domeeniga/google otsinguga/lehe aadressitega (nt ekaitse.ee/foorum/turva....) kui ma muudan domeeni lõpu praeguse .EE asemele .EU'ks?
Kas kõik jääb põhimõtteliselt samaks? Midagi otseselt katki ei lähe v.a Google jms botid peavad uued lehed indekseerima?
Ning lingid lehele, mis on teistes foorumites, suunatakse .eu peale automaatselt ümber?
Parimatega,
Lauri
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.10.2012 03:43:28
Re: Mis juhtub, kui .ee muuta .eu'ks |
|
|
Lord Ami kirjutas: |
Ning lingid lehele, mis on teistes foorumites, suunatakse .eu peale automaatselt ümber? |
Automaatselt küll mitte. Võid jätta natuke "üleminekuaega", mil vanale aadressile tulevad päringud redirectitakse koos viisaka teatega.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
16.10.2012 04:49:37
|
|
|
See on üldiselt üsnagi no-no asi. Kui vähegi saad ja SEO sulle oluline on, ära seda tee. Kaotad päris palju: domeeni vanuse (uus hakkab nullist!), lingid mida ise ei kontrolli lähevad kaotsi, tekib topeltsisu oht (kuigi, redirectiga saad seda vältida), tekitad kasutajas segadust.
Aga kui kindlasti oled otsustanud seda teha, siis soovitav oleks seda teha niimoodi, et teed kõik üheaegselt: paned uue domeeni püsti ning samal momendil vana sulged .htaccessi 301 suunamisega (aga ta peab sul sellisena veel hulk aega paralleelselt tuksuma!). Peamine, et ei oleks momenti, kus korraga on mõlemad lehed otsingumootoritele saadaval.
Kuidas seda teha, loe näiteks siit: http://enarion.net/web/htaccess/migrate-domains/
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
16.10.2012 12:55:09
|
|
|
No ma arvan, et sellisel juhul jääb .ee peale edasi
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
16.10.2012 15:21:21
|
|
|
Ma panin tähele seda, et otsingud on enamasti piirkonnapõhised ning eelistatakse ka kohalikke domeene, nii et kui sisu on suunatud siia, siis ee-domeen on palju paremini esindatud. Endal on olemas nii .ee kui ka .net domeen ning ee läks palju valutumalt käima ning otsingutulemused ilmuvad ka kiiremini tulemustesse (mõlemad lehed on majutatud eestis!).
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
16.10.2012 18:30:09
|
|
|
Selge
Eks maksan edasi .ee tasu
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|