Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
04.10.2012 15:29:33
Philipsi LED-valgustus aitab kaasa energia kokkuhoiule rohelistes hoonetes |
|
|
link :: Philips
Elektroonikatootja Philips hinnangul on majade energiasäästlikumaks muutmisel oluline mõju valgustusel. LED-lampide ja nutika valgustustehnoloogia abil on võimalik säästa kuni 70% majas valgustusele kuluvast energiast.
“Rohelisemad hooned aitavad lahendada ülemaailmset süsinikujalajälge, aga energiatarbimise vähendamise ja väiksemate kommunaalkulude kõrval on LED-valgustusel oluliselt laiem mõju elukeskkonnale,” rääkis Harry Verhaar, Philipsi valgustuse divisjoni avalike suhete juht. “Uuenduslikud valgustuslahendused muudavad hoonete kasutajate ja elanike elukvaliteedi paremaks, kuna nutikad valgustuslahendused kohandavad valgustust päeva jooksul inimese bioloogiast lähtuvalt, vähendades seeläbi näiteks unisust,” lisas Verhaar.
Avalikud hooned ja büroohooned moodustavad 40% rahvusvahelisest energiatarbimisest, mida põhjustab peamiselt nende kütmine, jahutamine ja valgustus. Kõigi selliste hoonete “roheliseks” muutmine võimaldaks säästa vähendada energiatarbimist 331 miljonit süsinikdioksiidi tonni või 936 miljoni naftabarreli võrra aastas.
Philips teeb ülemaailmselt koostööd World Green Building Counciliga, pilootprojektideks energiasäästlike majade valdkonnas on näiteks ehitusettevõtte Skanska Property peakorter Poolas ja Marks & Spenceri toidupoed Inglismaal.
Vaata ka: http://www.upload.ee/download/2722190/8041417e1b938f41a4e/Green_Buildings_Philips_Infographic.pdf
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
d_m
HV kasutaja
|
04.10.2012 16:03:50
|
|
|
Btw, kes Eestis müüb Philipsi LED valgusteid mis sobiksid koju? Enamustes kohalikes poodides on ülekaalus kas Osram või mingi kolmanda partei Hiinakad...
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
04.10.2012 16:42:36
|
|
|
Kui nüüd vaadata Philipsi led pirnide hinda siis peaks need umbes 100 aastat töötama,et end ära tasuks.
Sama hästi võib osta kümneid kordi odavama hiinaka mis teenib kasumit pmts kohe.
|
|
Kommentaarid: 216 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.10.2012 17:08:16
|
|
|
d_m kirjutas: |
Btw, kes Eestis müüb Philipsi LED valgusteid mis sobiksid koju? Enamustes kohalikes poodides on ülekaalus kas Osram või mingi kolmanda partei Hiinakad... |
Tuli kiri pressiteate saatjalt:
tsitaat: |
Tere!
Nägin foorumis küsimust, et kus Philipsi LED lambid müügil on.
Hetkeseisuga müüvad neid Bauhof, Prisma, Effex ja Elektroskandia. Lähiajal peaks edasimüüjate ring laienema.
|
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru

|
04.10.2012 17:32:22
|
|
|
LED on hea ja tore, olen igati edumeelne selles osas aga praegu on tõesti liialt kallis see asenduseks. Odavad hiinakad ja muu jama jälle on suure praagi protsendiga või ei kesta ning valguse kvaliteet on ka kohati alla arvestust. Enamuste odavate LED pirnide häda on ju toon, soe valgus kõigus lillakassinisest oranspunaka vahemikus. A projekteerimisel jälle on ilmselt mõistlik kohe led sisse panna kuna suure koguse ja uusehitise puhul on see kulu palju väiksem ja kiiremini tasuvam.
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
04.10.2012 20:37:21
|
|
|
LEDide hinnad on jah suhteliselt prisked ja väga suure hinnaerinevusega. Küll aga huvitaks mind, et miks ainult 70% see säästu number on. Ostsin just eile eksperimendi käigus ühe LED pirni koju.. mingi odavama otsa poolakas oli ja uskudes sealseid numbreid (7W~55W ekvivalent) ning mõneti ka oma silma, siis sääst võrreldes hõõglambiga on umbes 87%. Esimese ööpäeva on üle elanud ja tundub istuvat, eks aeg näita paremini.
Olen küll üldiselt edumeelne uuendustega kaasamineja, kuid hetkel enamikel juhtudel on LED pirnid veel pisut liiga kalli väljaostu hinnaga ja ei riski loota, et ta mul tõesti 10a tiksub laes, et end ära tasuda. Seda eriti kallimate pirnide puhul - ega garantii ju ka ei kaitse inimesi siinpuhul nii pikalt.
Ilmselt siiski nendel, kel laed hõõglampe täis ja nüüd võttes arvesse ka elektrituru avanemist ning tulevasi hinnatõuse, siis on mõistlik kaaluda vahetamise juures juba ka LED pirne. Kui ühe valgustuslahendusi müüvas poes eile pisut juttu tegin, siis nõudmine pidi juba päris suur olema ja mitmed mudelidki välja müüdud.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
mustmantel
HV kasutaja
|
04.10.2012 21:13:20
|
|
|
Mina vahetasin juba ammu oma majas kõik hõõgpirnid LED-pirnide vastu. Energiakulu vahe on 10ne kordne. Kuna vend mul neid hiinakaid maale toob, siis mina küll selle kohta midagi ei saaks halvasti öelda. Kindalsti ei ole 5 korda suurema hinnaga osram hiinakast 5 korda kehvem/vähem vastupidavam. Praagi koha pealt nii palju, et venna analüüse vaadata, siis on ta garantii korras 100 pirni kohta 8 välja vahetanud. Minu arust pole kõige hullem. Lisaks meeldib mulle LED-i valgus palju rohkem kui hõõgpirn või säästupirn(just neid sai mingi aeg philipseid paar tükki proovitud ja no minu silmadele see valgus ei meeldinud)
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxtor1
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
05.10.2012 10:40:24
|
|
|
Keegi oskab öelda kus müüakse 100W hõõglampi asendavat LED pirni? Ei saa aru miks sellist ei tehta.
Tuleb ise sellest ehitada.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Grinks
HV kasutaja

|
05.10.2012 11:27:24
|
|
|
Hetke hind veel tõesti kallis, kui vaja saada valgust pirnist. Need 2-5W ledid ju võrduvad max 20w pirniga ja suuremate hinnad
Samas sai töös nähtud 50W led prose, hind mõistlik, asendab vanad juba kerge põrutusega katki minevad 500W halogeenid.
Led üldiselt muidugi igatepidi hea, väljaarvatud lihtne dimmerdamine, süttib samuti koheselt - siiani ei ole näinud ühtki säästupirni mis madalamal temperatuuril normaalselt põlema läheks - ilmselt see polegi võimalik.
_________________ Mis? |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
05.10.2012 11:42:01
|
|
|
Grinks kirjutas: |
siiani ei ole näinud ühtki säästupirni mis madalamal temperatuuril normaalselt põlema läheks - ilmselt see polegi võimalik. |
Jah eriti nõme on kui näiteks kojas on anduriga säästukas, tormad näiteks pimedas kotta ja hakkad ootama kuni see põlema läheb (~1s)
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
atari_
HV kasutaja

|
05.10.2012 15:17:17
|
|
|
Ainuke põhjus miks senini LEDi proovinud pole, ongi just see ,et pole müügil näinud võimsamat kui neid 20w hõõblambiga võrreldavaid ja olemasolevatesse lampidesse jääb see väheks.
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
05.10.2012 19:07:23
|
|
|
atari_ kirjutas: |
Ainuke põhjus miks senini LEDi proovinud pole, ongi just see ,et pole müügil näinud võimsamat kui neid 20w hõõblambiga võrreldavaid ja olemasolevatesse lampidesse jääb see väheks. |
Kusjuures minu ringkäigul olid 50-75W ekvivalendid täitsa tavalised nähtused ja kohtasin päris mitmes poes neid. Minu sihiks oli siis tol korral järve keskus. Seal on mitmeid poode, mis tegelevad valgustuse ja elektroonikaga. Samuti kohtasin neid ka k-rautas, kuhu pärast seda ka sammud seadsin.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
atari_
HV kasutaja

|
05.10.2012 19:21:18
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
atari_ kirjutas: |
Ainuke põhjus miks senini LEDi proovinud pole, ongi just see ,et pole müügil näinud võimsamat kui neid 20w hõõblambiga võrreldavaid ja olemasolevatesse lampidesse jääb see väheks. |
Kusjuures minu ringkäigul olid 50-75W ekvivalendid täitsa tavalised nähtused ja kohtasin päris mitmes poes neid. Minu sihiks oli siis tol korral järve keskus. Seal on mitmeid poode, mis tegelevad valgustuse ja elektroonikaga. Samuti kohtasin neid ka k-rautas, kuhu pärast seda ka sammud seadsin. |
Nojah. Ma nii spets neid otsimas pole käinud, pigem kiiganud ka LEDe kui pirne vaja osta. Peab järgmine kord siis tõsisemalt uurima.
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
05.10.2012 19:25:12
|
|
|
Luumeneid vati kohta on ledidel oluliselt rohkem kui ükskõik millisel muul alternatiivil
ot: |
Lambiarengus oleks võinud säästuka vahele jätta ja otse hõõglambilt ledile üle minna. Aga noh, need samad firmad ju toodavad led'e, kes säästukat olid tootnud, asjade loomulik käik ärilises vaatevinklis. |
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mustmantel
HV kasutaja
|
05.10.2012 19:37:24
|
|
|
kui see oli mulle mõeldud, siis mina ei ole maaletooja.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
wex
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
113 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnis
HV veteran

|
11.10.2012 11:40:20
|
|
|
Philips ja sellised SUURfirmad on oma hindadega ikka väga puusse pannud.
Mingi aiavalgusti, milles LED sees, maksab 80x rohkem kui JYSK'i odav lätakas,
optimaalne oleks vast 20€ valgusti eest. Samas, Philips küsib PIRNI eest rohkem
_________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused. |
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
11.10.2012 12:28:35
|
|
|
jep. Nutt tuleb peale kui vaadata näiteks ehituspoes LED lampe.
Näiteks sarnane 1 led lamp kööki maksab ~50€
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |