Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Teemasse esitada lubatud pildi maksimaalne küljepikkus võiks olla |
1600 px |
|
25% |
[ 7 ] |
1400 px |
|
11% |
[ 3 ] |
1200 px |
|
62% |
[ 17 ] |
|
hääli kokku : 27 |
|
autor |
|
Fabulous
HV kasutaja

|
03.10.2012 15:04:42
|
|
|
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jann1
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
03.10.2012 21:58:01
|
|
|
Üks viis nö variable ND filtri tegemiseks oleks lihtsalt kaks ringpolafiltrit üksteise ette keerata, muidu...
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
03.10.2012 23:04:07
|
|
|
Oletame, et ma olin viimased 10 a. koomas aga tegelikult ka... see viimane sisaliku pilt.
Kas tõesti on nii keeruline või väheste võimetega seadmed, et tervaus on täielik saast ehk üle 50% pildist võib lugeda "mitteloetavaks"?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
03.10.2012 23:31:36
|
|
|
Sahasrahla kirjutas: |
Oletame, et ma olin viimased 10 a. koomas aga tegelikult ka... see viimane sisaliku pilt.
Kas tõesti on nii keeruline või väheste võimetega seadmed, et tervaus on täielik saast ehk üle 50% pildist võib lugeda "mitteloetavaks"? |
Ehk siis kui lahtise avaga on pildistatud, on halvasti? Enamus kaadrist on fookusest väljas suure ava tõttu, mitte otseselt ebaterav. Ei näe, et see eriline probleem siin pildil oleks (st. minu meelest olemasolevad probleemid on hoopis teisest valdkonnast, kui tehnilisest).
Aga lahtise avaga pildistamine jättes enamuse kaadrist fookusest välja on fotograafi poolt valitav stiililine otsus, mitte tehniline viga.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
03.10.2012 23:58:08
|
|
|
Halb jah, niinimetatud peaosatäitjast- sisalikust on heal juhul ka ainult pool fookuses.
Natuke imelik võib jah tunduda viimase (taamal) rohulible loetav teravus aga selline üldine "paari" värvi domineerimine pildil ei paku ka huvi, veel vähem ilu.
Kui tänapäeval ongi moes "sigrimigri" ülesvõtt siis olgu nii, minul on kahjumeel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
04.10.2012 00:45:28
|
|
|
Kujutad sa ette ka mis sigrimigri siis oleks, kui oleks terve pilt terav?Eriti vist mitte
Spoiler 
Spoiler 
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.10.2012 03:04:34
|
|
|
Kahjuks on sellele sisalikupildile vaatamata õhukesele DOF-ile jäänud sisaliku kõrval kaadrisse palju teravat läbu, mis tõmbab tähelepanu endale. Paraku sisalikul endal polegi sel pildil teravana peaaegu miskit, mis pilku kinni hoiaks. Minu arvates oleks selles olukorras küll mõistlik olnud ava kinnimale keerata.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
04.10.2012 09:10:32
|
|
|
Pildistasin ühte boamadu just ükspäev mööda trepi käsipuud üles roomates ja ava oli suureks lükatud. Nüüd kahetsen: keel on fookuses, silmad väljas/silmad on fookuses, keel on udune. Nokk kinni saba lahti. Samas vahemaad oli taustal palju, et oleks võinud ava lükata paar stoppi väiksemaks ja bokeh oleks sama hea olnud, aga algajana ei tulnud meelde see, kuigi teoorias tean seda hästi.
Mängisin välguga eila õhtul, huvitav tulemus tuli:
Spoiler 
Ja minu variant sisalikust:
Spoiler 
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.10.2012 09:57:18
|
|
|
Halb jah, niinimetatud peaosatäitjast- sisalikust on heal juhul ka ainult pool fookuses.
Natuke imelik võib jah tunduda viimase (taamal) rohulible loetav teravus aga selline üldine "paari" värvi domineerimine pildil ei paku ka huvi, veel vähem ilu.
Kui tänapäeval ongi moes "sigrimigri" ülesvõtt siis olgu nii, minul on kahjumeel. |
Eks maitsed on erinevad. :)
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
04.10.2012 10:16:39
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Kui tänapäeval ongi moes "sigrimigri" ülesvõtt siis olgu nii, minul on kahjumeel. |
Eks maitsed on erinevad.  |
Maitse üle ei vaielda, sellega olen nõus.
Minu arvamus(kedagi õpetama ei tule siia)
Aga kui kaadri mõte on objekt siis olgu objekt fookuses.
Kui pildistad tervet looma siis võiks tema olla fookuses ja muu kõik väljas. Aga loomulikult kui sinu eesmärk on pildile saada tema silm või ainult üks ninasõõre vms siis on suur ava põhjendatud.
Näiteks portree puhul võetakse fookusesse silm. Kui nüüd ava on suur siis võib juhtuda et nina ja kõrvad on udused ja see on lintsalt kole, se ei ole stiil. Kui kogu kaadri täidabki ainult silm siis on jällegi aru saadav kaadri mõttest.
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.10.2012 10:43:01
|
|
|
OT:
Ma olen viimasel ajal sisuliselt loobunud teiste inimeste piltide kritiseerimisest. Esiteks ei ole kunagi lõpuni kindlalt teada mida keegi on pildiga mõtelnud. Seega kui ma ei suuda pildist aru saada siis on see pigem minu enda mure - ma ei suuda pildiga suhestuda. Pigem üritan algul arusaamatut või "koledat" pilti vaadata hiljem, teises meeleolus, mitu korda, kasvõi tagurpidi. Lihtne on muidugi ütelda, et pildistaja ei suuda sõnumit edasi anda kuid ma üritan pigem ise olla tolerantsem ja rohkem pingutada.
See on minu nägemus ja ei pruugi kattuda teiste mõttemaailmaga.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.10.2012 10:48:46
|
|
|
Samas siin foorumis on konstruktiivne kritiseerimine sallitud (vt 1. postitus) ja kui keegi juba põhjendab seda, mis tema arvates on problemaatiline, siis ju ongi kriitika konstruktiivne.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.10.2012 11:08:53
|
|
|
Sults kirjutas: |
Samas siin foorumis on konstruktiivne kritiseerimine sallitud (vt 1. postitus) ja kui keegi juba põhjendab seda, mis tema arvates on problemaatiline, siis ju ongi kriitika konstruktiivne. |
Nii see on.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
04.10.2012 11:40:34
|
|
|
evald112 kirjutas: |
...
Näiteks portree puhul võetakse fookusesse silm. Kui nüüd ava on suur siis võib juhtuda et nina ja kõrvad on udused ja see on lintsalt kole, se ei ole stiil. Kui kogu kaadri täidabki ainult silm siis on jällegi aru saadav kaadri mõttest. |
Kunagi (vist 2007a) oli kas Andras Kralla või Raul Mee blogis üks portree kohtutäiturist, mida täpselt nii oligi pildistatud, et kõrvad ja ninaots olid juba teravusalast väljas. Ja see ei olnud sugugi kole vaid vastupidi, väga mõjuv. Tervet kaadrit täitva silma pilt on hoopis midagi muud. Olen ka selliseid näinud ning minu arvates pole nendes selgemat mõtet kui teistes piltides.
Edit: See oli siiski Andras Kralla ning aasta oli 2006. Mäletasin pilti ekslikult, portreeteritava kõrvu sellel ei olnudki
http://web.archive.org/web/20060206042757/http://www.pilleriin.ee/roco/
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
04.10.2012 12:34:32
|
|
|
erko kirjutas: |
evald112 kirjutas: |
...
Näiteks portree puhul võetakse fookusesse silm. Kui nüüd ava on suur siis võib juhtuda et nina ja kõrvad on udused ja see on lintsalt kole, se ei ole stiil. Kui kogu kaadri täidabki ainult silm siis on jällegi aru saadav kaadri mõttest. |
Kunagi (vist 2007a) oli kas Andras Kralla või Raul Mee blogis üks portree kohtutäiturist, mida täpselt nii oligi pildistatud, et kõrvad ja ninaots olid juba teravusalast väljas. Ja see ei olnud sugugi kole vaid vastupidi, väga mõjuv. Tervet kaadrit täitva silma pilt on hoopis midagi muud. Olen ka selliseid näinud ning minu arvates pole nendes selgemat mõtet kui teistes piltides.
Edit: See oli siiski Andras Kralla ning aasta oli 2006. Mäletasin pilti ekslikult, portreeteritava kõrvu sellel ei olnudki
http://web.archive.org/web/20060206042757/http://www.pilleriin.ee/roco/ |
olen nõus et selline kaader on hea...minu nägemuses oleks siis ka nii cropitud et osa juustest ja lõuast jääb välja...nagu päris lähivõtte portree.
He refused. |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomshore
HV kasutaja

|
04.10.2012 12:54:45
|
|
|
Kahjuks on sellele sisalikupildile vaatamata õhukesele DOF-ile jäänud sisaliku kõrval kaadrisse palju teravat läbu, mis tõmbab tähelepanu endale. Paraku sisalikul endal polegi sel pildil teravana peaaegu miskit, mis pilku kinni hoiaks. Minu arvates oleks selles olukorras küll mõistlik olnud ava kinnimale keerata. |
Olen selle terava läbu jutuga täiesti nõus. Aga mulle näiteks meeldib see sisaliku "udust välja ronimise efekt" ja ei oskaks küll praegu arvata, mil viisil seda kaasnevat teravat läbu oleks saanud shoppimata vältida.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.10.2012 13:22:53
|
|
|
tomshore kirjutas: |
Kahjuks on sellele sisalikupildile vaatamata õhukesele DOF-ile jäänud sisaliku kõrval kaadrisse palju teravat läbu, mis tõmbab tähelepanu endale. Paraku sisalikul endal polegi sel pildil teravana peaaegu miskit, mis pilku kinni hoiaks. Minu arvates oleks selles olukorras küll mõistlik olnud ava kinnimale keerata. |
Olen selle terava läbu jutuga täiesti nõus. Aga mulle näiteks meeldib see sisaliku "udust välja ronimise efekt" ja ei oskaks küll praegu arvata, mil viisil seda kaasnevat teravat läbu oleks saanud shoppimata vältida. |
Pildistamise koha valikuga?
Pildistamise hetke valikuga?
Fookuskauguse valikuga?
Kadreerimisega?
Tilt-objektiivi kasutamisega?
Eks variante on rohkemgi. Aga alati igast olukorrast ei saagi head pilti välja võluda. Nt. seda elukat pildistades proovisin mitmest erinevast kohast ja pildistasin teda kokku u 10 minutit, kuid igal pool jäi mingit läbu (mesika ja pohla lehed, kõrred jms) ette, mis häirima jäi. Nii õhuke DOF pole siin sugugi taotluslik, kuid kehvad valgusolud ei lasknud ava koomale keerata ja välku ma talle peale laksama ei tahtnud hakata.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
04.10.2012 16:56:17
|
|
|
Ettevaatust, algaja tuleb..
Sai metsa vahel ringi käidud veidi.
Kaameraks EOS 450D + 18-55mm kitikas
Spoiler 
viimati muutis pohmakas, 04.10.2012 17:28:02, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomshore
HV kasutaja

|
04.10.2012 16:58:05
|
|
|
Ma ei väljendanud end tõenäoliselt piisavalt arusaadavalt. Ma ei hinda seda kui autentset sisaliku portreed, vaid kui kujuteldavat situatsiooni, muljet, mille see sisalik tekitab sellel hetkel selles keskkonnas, olles kaelast allapoole hägune. Mulle meeldiks väga, kui terav perimeeter ümber sisaliku oleks võimalikult väike - raadiusega paar cm äkki. Kadreeringul pole sellest seisukohast lähtuvalt minu jaoks häda midagi. Fookuskauguse valikul mulje muutuks. Samas olen muidugi nõus, et mõnes teises hetkes oleks vabalt võinud tehniliselt palju parema pildi saada. Lihtsalt minul tekkis ka seda konkreetset klõpsu vaadates mingi emotsioon, mis paljude arvates korrektsema seadistuste valikuga ehk minu jaoks kadunud oleks. Peace, rohkem tolerantsi.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.10.2012 20:58:09
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
OT:
Ma olen viimasel ajal sisuliselt loobunud teiste inimeste piltide kritiseerimisest. Esiteks ei ole kunagi lõpuni kindlalt teada mida keegi on pildiga mõtelnud. Seega kui ma ei suuda pildist aru saada siis on see pigem minu enda mure - ma ei suuda pildiga suhestuda. Pigem üritan algul arusaamatut või "koledat" pilti vaadata hiljem, teises meeleolus, mitu korda, kasvõi tagurpidi. Lihtne on muidugi ütelda, et pildistaja ei suuda sõnumit edasi anda kuid ma üritan pigem ise olla tolerantsem ja rohkem pingutada.
See on minu nägemus ja ei pruugi kattuda teiste mõttemaailmaga. |
Samas, enda nägemuse andmine teistele on mõnes mõttes neile ka perspektiiviks, isegi kui ei nõustuta. See muidugi eeldab hästi kokkupandud-selgitatud kriitikat, st. et tegemist on päris kriitikaga, mis võib abiks olla, mitte niisama mölinaga, millest pole sõna otseses mõttes mitte kellelegi kasu.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
wa666ou
HV veteran
|
08.10.2012 17:53:35
|
|
|
Iirimaal ühes vanas kirikus oli üks ilus orel.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
08.10.2012 17:59:19
|
|
|
Midagi lihtsat:
Spoiler 
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |