praegune kellaaeg 20.06.2025 18:48:05
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
endrick
HV vaatleja
|
01.10.2012 12:57:18
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
endrick, Keilas Elioni, Starmani ei ole?
Samas kui leping ära lõpetada, siis saab ju seadme maha müüa, saab osa rahast tagasi.  |
Keilas mõlemad ma usun
Aga ma Väänas, Harku vald. Keila/Tallinn pandud, et inimesed näeksid kui müün/ostan/vahetan mulle lähedamaid paiku
Väänas Elion olemas, liin isegi toas aga 1mb ühendusega pole midagi teha. Ehitavad praegu EstWini raames siia, aga millal see kodudese jõuab...
Väänas masti pole, Liikvas mast (ei tea kas Elisa antennidega), Vääna Jõesuu (väidetavalt 900mhz) ja Keila-Joa (Adra külaks nimetavad seda masti) 2100 mhz väidevalt.
Enne oli Tele2, nendel 30gb, üle 2mb mitte kunagi kiirust ja ping oli 200 +-100, ei olnud väärt asi... või siis nüüd on ?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.10.2012 13:18:29
|
|
|
endrick kirjutas: |
endrick, Keilas Elioni, Starmani ei ole?
Samas kui leping ära lõpetada, siis saab ju seadme maha müüa, saab osa rahast tagasi.  |
Keilas mõlemad ma usun
Aga ma Väänas, Harku vald. Keila/Tallinn pandud, et inimesed näeksid kui müün/ostan/vahetan mulle lähedamaid paiku
Väänas Elion olemas, liin isegi toas aga 1mb ühendusega pole midagi teha. Ehitavad praegu EstWini raames siia, aga millal see kodudese jõuab...
Väänas masti pole, Liikvas mast (ei tea kas Elisa antennidega), Vääna Jõesuu (väidetavalt 900mhz) ja Keila-Joa (Adra külaks nimetavad seda masti) 2100 mhz väidevalt.
Enne oli Tele2, nendel 30gb, üle 2mb mitte kunagi kiirust ja ping oli 200 +-100, ei olnud väärt asi... või siis nüüd on ? |
OT: Aga kuna jutuks läks Tele2, siis Harku vallas, Vääna-Viti külas on Tele2 üsna ok, arvestades, et tegu on Tele2 7,2-e megabitise HSPA levialaga. Viimati kui seal olin, jooksis Tele2 kiirus lõdvalt 5-6 megase kiirusega. Ja tunda oli, et kiirus paranes justnimelt pärast valguskaabli vedamist selle Liikva mobiilimasti juurde.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.10.2012 14:06:29
|
|
|
kui on valida 1 megane ent stabiilne ühendus, mida ei pea kuskil külavahel katustel otsimas käima, või mingi oletatav ent 7 mbps leviala, siis on ju päris selge, millise kasuks otsustada.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
endrick
HV vaatleja
|
01.10.2012 15:00:42
|
|
|
Ei ole see analoog jaam midagi nii stabiilne, miks muidu endiselt mobiilse interneti peal... Netti oli vähem kui praegu veel elisaga...
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.10.2012 15:06:39
|
|
|
Edit: Kui nüüd millalgi uuesti Vääna-Vitisse satun, eks siis üritan ZEN-i kaardi kaasa võtta ja vaadata, mis kiirused nüüd Elisal seal piirkonnas on ning kas on tunda see, et ELA suvel valguskaabli Liikva masti juurde vedas.
ZEN seetõttu, et muidu on kasutusel on Mint Light oma 2 megabitise kiirusega, kuid ZEN-iga saab näha n-ö piiramatu kiirusega kiirust.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
01.10.2012 15:38:48
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Edit: Kui nüüd millalgi uuesti Vääna-Vitisse satun, eks siis üritan ZEN-i kaardi kaasa võtta ja vaadata, mis kiirused nüüd Elisal seal piirkonnas on ning kas on tunda see, et ELA suvel valguskaabli Liikva masti juurde vedas.
ZEN seetõttu, et muidu on kasutusel on Mint Light oma 2 megabitise kiirusega, kuid ZEN-iga saab näha n-ö piiramatu kiirusega kiirust. |
Elisa Mint liigub Muraste piirkonnas täiesti normaalse kiirusega kui seade, millega püüad netti asub elamispinna põhja poolses küljes. Samas jah Vääna-Viti on juba veel sealt edasi, et olukord on juba teine.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
01.10.2012 16:55:17
|
|
|
NeroEST kirjutas: |
Tere
Kas "pommiauku" on võimalik mingi nipiga püsiühendust saada? ( ühendus, mille ping ei kõiguks sõltuvalt ilmast või kasutajaskonnast)
näiteks luua omapoolse antenni paigaldamisega silmside lähedaloleva mastiga ja tellida teenust mõnelt muult ettevõttelt kui telefonioperaator?
Hetkel on kasutusel ühendus Mint, mis kahjuks kipub tihti õhtusel ajal ära unustama, et interneti ühenduseks on vajalik ka ping. (2000ms on suhteliselt naljakas juba)
Radionet on küll aeglasem, kuid kas nende ühendused on kindlamad?
Tänud! |
Alati võid proovida ka teisi mobiilse interneti pakkujaid (EMT, Tele2), kui rahuldavat tulemust ei saa, siis saad alati 14 päeva jooksul lõpetada.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
01.10.2012 18:10:48
|
|
|
endrick, (sissejuhatus) ära Lp. Tahanteada jutte väga tõsiselt võta. Ta on hull mobiilse neti propageerija. Kui ta ka sinu juurde testima tuleks, teeks ta seda "tipptunnivälisel ajal", mis tähendab, et paketikadusid ei pruugi siis üldse olla. Või kui tulemus tuleb ikka sama, mille ta seal viimane kord mõõtis, siis nagu ta juba ütles - kiirus on suurepärane.
Jutt siis: Kui üldse teenusepakkujat vahetada ning 50€ stardi(loe: lõpu)rahana välja käima peab, siis igal juhul soovitan sul kaabli peale tagasi minna. Paketikadu on äärmiselt tähtis, see peab jääma praktiliselt nulli. Lisaks kaabeloperaatori puhul on ping tunduvalt madalam, võimalus kasutada avatud porte, kuulata raadiot, vaadata videosid ning veebi teel tehtavad toimetused ning mängimine ei katke. Kui sa oled õhtusel ajal netikasutaja (nagu ma oletan), siis see on tipptunniaeg ning paketikaod välistavad eelpool mainitud tegevused. Lisaks on ka netis surfamine kiirem. Tele2-le üleminek tähendaks automaatset 50€ kadu.
Kahju, et sa tegid sama vea, mis mina. Arvasin ka, et 1 mega on vähe ning 3,7 mega on parem. Tegelikult ei ole. 3,7 mega (minu medium paketil) võib küll ära tulla, aga seda ainult siis, kui sa midagi alla laed. Ma ei ole spets seda selgitama, aga piltlikult öeldes kulub mobiilioperaatori internetiteenusel uute ühenduste loomine tunduvalt aeglasemalt. Miks muidu laevad lehed palju aeglasemalt ning vahest unustab su brauser üldse ära, mis lehte see avama pidi.
Aga kas sul on seda vaskkaablit lapitud siis nii palju? Kas Elioni omaga esines paketikadusid? Kas kiirus oli praktiliselt garanteeritult 1 mega või jäi tuntavalt alla? Ja mis võis olla ping?
Edit: PS! Kui Elisa andis kiiruseks 1 mega või alla selle, siis see tähendab väga aeglast internetti. Katkemist muidugi polnud, aga kuna elan suht masti lähedal, siis oleks ebareaalne, kui seda oleks tulnud. Kasutasin ka muidugi väliantenni.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kussake
HV kasutaja
|
01.10.2012 18:31:03
|
|
|
Mul on selline mure, et Elisa netipulgaga ei kannata enam mängida, tipub telema kuigi ping on väga normaalne. Lihtsalt nagu telepordib vms. kellelgi veel selline viga?
Ainult öösel on internet stabiilne ja hommikuti, ju on võrk ülekoormatud?
Ega seda vist parandada ka ei saa? Vähemalt aasta tagasi sellist muret küll ei olnud
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
endrick
HV vaatleja
|
01.10.2012 18:46:56
|
|
|
endrick, (sissejuhatus) ära Lp. Tahanteada jutte väga tõsiselt võta. Ta on hull mobiilse neti propageerija. Kui ta ka sinu juurde testima tuleks, teeks ta seda "tipptunnivälisel ajal", mis tähendab, et paketikadusid ei pruugi siis üldse olla. Või kui tulemus tuleb ikka sama, mille ta seal viimane kord mõõtis, siis nagu ta juba ütles - kiirus on suurepärane.
Jutt siis: Kui üldse teenusepakkujat vahetada ning 50€ stardi(loe: lõpu)rahana välja käima peab, siis igal juhul soovitan sul kaabli peale tagasi minna. Paketikadu on äärmiselt tähtis, see peab jääma praktiliselt nulli. Lisaks kaabeloperaatori puhul on ping tunduvalt madalam, võimalus kasutada avatud porte, kuulata raadiot, vaadata videosid ning veebi teel tehtavad toimetused ning mängimine ei katke. Kui sa oled õhtusel ajal netikasutaja (nagu ma oletan), siis see on tipptunniaeg ning paketikaod välistavad eelpool mainitud tegevused. Lisaks on ka netis surfamine kiirem. Tele2-le üleminek tähendaks automaatset 50€ kadu.
Kahju, et sa tegid sama vea, mis mina. Arvasin ka, et 1 mega on vähe ning 3,7 mega on parem. Tegelikult ei ole. 3,7 mega (minu medium paketil) võib küll ära tulla, aga seda ainult siis, kui sa midagi alla laed. Ma ei ole spets seda selgitama, aga piltlikult öeldes kulub mobiilioperaatori internetiteenusel uute ühenduste loomine tunduvalt aeglasemalt. Miks muidu laevad lehed palju aeglasemalt ning vahest unustab su brauser üldse ära, mis lehte see avama pidi.
Aga kas sul on seda vaskkaablit lapitud siis nii palju? Kas Elioni omaga esines paketikadusid? Kas kiirus oli praktiliselt garanteeritult 1 mega või jäi tuntavalt alla? Ja mis võis olla ping?
Edit: PS! Kui Elisa andis kiiruseks 1 mega või alla selle, siis see tähendab väga aeglast internetti. Katkemist muidugi polnud, aga kuna elan suht masti lähedal, siis oleks ebareaalne, kui seda oleks tulnud. Kasutasin ka muidugi väliantenni. |
Tundub, et pean tihedamini kurtmas käima
Aga Elioni peale tagasi enne ei lähe kui optika töötab. Mul majas 4 arvuti kasutajat, 1mb ühendusega ei saanud üldse hakkama, kuigi paketikadusid ei ole. Näiteks Youtube oli meie jaoks tundmatu
Tundub, et viimase paari nädalaga on kas neil siin mingid rikked või koormus niivõrd palju tõusnud kuna seni oli suurepärane.
Edit: Ping ka korras, ühtegi paketti 100'st ei kadunud.
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
01.10.2012 18:55:38
|
|
|
Kussake kirjutas: |
Mul on selline mure, et Elisa netipulgaga ei kannata enam mängida, tipub telema kuigi ping on väga normaalne. Lihtsalt nagu telepordib vms. kellelgi veel selline viga?
Ega seda vist parandada ka ei saa? Vähemalt aasta tagasi sellist muret küll ei olnud  |
Jah, Elisa võrk on üha sitemaks läinud, värbavad muudkui kliente, aga tehnikasse panustada ei taha. Panustavad vähem kui eelmine aasta. Kuhu see papp neil siis läheb? Reklaami peale, juhtkonna palkadeks, dividendideks...? Niikaua kui kriitiline mass kliente sealt jehhat ei tõmba, ei muutu midagi. Või keegi "otsustajatest" ei vahetu või siis mõistus pähe ei panda tollele kõige tähtsamale "otsustajale"...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
GinPenGuin
HV kasutaja

|
01.10.2012 19:11:21
|
|
|
Ruuteri+netipulga asukohta muutes tulemus nüüd selline:
01.10.2012 kell 19:05
Edit: Mõned tulemused veel:
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
01.10.2012 19:50:19
|
|
|
Kussake kirjutas: |
Ega seda vist parandada ka ei saa? Vähemalt aasta tagasi sellist muret küll ei olnud  |
Sama probleem esineb ka minul, kuigi mängust väljas on ooteaeg normaalne.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.10.2012 20:45:47
|
|
|
endrick kirjutas: |
Mul majas 4 arvuti kasutajat, 1mb ühendusega ei saanud üldse hakkama, kuigi paketikadusid ei ole. Näiteks Youtube oli meie jaoks tundmatu
Tundub, et viimase paari nädalaga on kas neil siin mingid rikked või koormus niivõrd palju tõusnud kuna seni oli suurepärane.
Edit: Ping ka korras, ühtegi paketti 100'st ei kadunud. |
no ma tahaks seda elioni testi näha, kas tõesti ei tule juutuubi jaoks kätte, hd video tuleb pmst 1 megaga ilusti ja seda wifi võrgus, muidugi mitte ühe jutiga, aga kannatab ilusti vaadata
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
01.10.2012 20:55:38
|
|
|
Krt, aga Elioni kodulehel pakettide nimekirjas on ju paketid 5/1, 5/5, 12/1. Esimese ja viimase puhul puudub paketi nime taga *. Mida see tärni puudumine siis õieti tähendab? Mina loen sellest välja, et 5 mega saan küll, kui mul pole optiline kaabel, või on midagi veel, millest pole seal räägitud??? https://www.elion.ee/eraklient/internet/interneti-p%C3%BCsi%C3%BChendus
Praegu on nagu puder ja kapsad minu jaoks, kus tean, et optiline annab head paketid ja mitteoptiline annab 1 mega, aga mis puhul on võimalus saada 5 mega alla ja 1 mega üles? Mis tingimused selleks peavad olema täidetud?
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.10.2012 21:01:16
|
|
|
tärn tähendab seda, et saab valida selle päris interneti. samas need megased olid kunagi ju kodu adsl ja kodutöö adsl, mida nüüd muidugi enam pole. aga kui kunagi jäi saab seda ikka kasutada. 5/1 saad adsl versioonis, ehk vaskkaabli. kunagi oli 2 kanaliga isdn, 128kbps , ja muret polnud miskit. enne seda atlas status 20k kuutasuga.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
01.10.2012 21:37:51
|
|
|
Krt, aga Elioni kodulehel pakettide nimekirjas on ju paketid 5/1, 5/5, 12/1. Esimese ja viimase puhul puudub paketi nime taga *. Mida see tärni puudumine siis õieti tähendab? Mina loen sellest välja, et 5 mega saan küll, kui mul pole optiline kaabel, või on midagi veel, millest pole seal räägitud??? https://www.elion.ee/eraklient/internet/interneti-p%C3%BCsi%C3%BChendus
Praegu on nagu puder ja kapsad minu jaoks, kus tean, et optiline annab head paketid ja mitteoptiline annab 1 mega, aga mis puhul on võimalus saada 5 mega alla ja 1 mega üles? Mis tingimused selleks peavad olema täidetud? |
Kui sa tellida saad 5/1 või 12/1 istud juba ADSL2+ võimelise jaama taga, kui just tellimussüsteem teivast ei pane.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
01.10.2012 21:46:34
|
|
|
RCC, see pole oluline, mis nad olid, aga mis nad on praegu? Kas praegu saab selle 5 mega kätte või mitte?
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.10.2012 21:50:11
|
|
|
seda oskab sulle küll vaid tehnik vastata. 5 mega oleks kaablis juba küll, 24h torrent järgi
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siidiuss
HV vaatleja
|
01.10.2012 22:18:49
|
|
|
5 mega jah küllalt aga igalpool seda kiirust siiski kätte ei saa. Kuni 5 mega. Aga pluss on see, et elioni kaabli otsas ühendus ikka tunduvalt stabiilselt. Mobiilne internet on mõni päev ja mõni tund päris ok. Ja teine päev on kõik umbes ja lehedki vaevalt avanevad. Aga põhimõtteliselt hädapärased asjad saab aetud küll.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.10.2012 08:29:08
|
|
|
RCC, see pole oluline, mis nad olid, aga mis nad on praegu? Kas praegu saab selle 5 mega kätte või mitte? |
Kui sulle vaskpaar lähimast keskjaamast tuppa ulatub ja keskjaama on fiiber tõmmatud ning ADSL2+ seadmed paigaldatud (ja need paistavad tulevat ka koos IPTV-ga), siis saadki. Kuni 12/1, väga kaugele ei pruugi 12 välja vedada - oleneb kaabli hetkekvaliteedist.
Eks sa tee avaldus ära, Elionist helistatakse tagasi ja täpsustatakse, mis on võimalik ja mis mitte. Kui Estwin kaablit sealkandis paigaldatakse, siis ka juhul kui veel süsteem ei tööta, öeldakse vähemalt, millal saab. Siis pole enne ADSL2+ süsteemi käimalükkamist mõtet lepingut teha, ootad natuke ja teed uue avalduse, kui juba saab.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.10.2012 09:01:44
|
|
|
Siidiuss kirjutas: |
5 mega jah küllalt aga igalpool seda kiirust siiski kätte ei saa. Kuni 5 mega. Aga pluss on see, et elioni kaabli otsas ühendus ikka tunduvalt stabiilselt. Mobiilne internet on mõni päev ja mõni tund päris ok. Ja teine päev on kõik umbes ja lehedki vaevalt avanevad. Aga põhimõtteliselt hädapärased asjad saab aetud küll. |
Tore, kui elad kohas, kuhu on kaabel maha pandud / või kuhu kaabel maha pannakse . Kui aga elad kaugemal, kui kaabel võimaldab, siis pead ikkagi sellega läbi ajama, mis läbi õhu Sinuni jõuab. Õnneks praegu veetakse valguskaableid mobiilimastideni ja pidevalt pannakse ka püsti uusi maste, nii et ka niipidi saab ka järjest paranenvaid kiiruseid ka "läbi õhu".
Mul on endalgi mitmed tuttavad, kes elavad mobiilimastidest nii 8-10km. kaugusel ja nende juurde, läbi paksu metsa, ei hakka mitte keegi kunagi mingit kaablit maha panema ja sõltuvad puhtalt sellest, kuidas ISP-d oma mastides mahtu ja kiirust suurendavad.
----------------------
Teemasse kah: Piastab, et Mustamäel on ka Elisa usinasti maste / antenne juurde lisanud. Signaalitugevus on viimasel ajal kogu aeg -51dB...-55dB vahel, näidates, et kuhugile lähikonda on järjekordne antenn lisandunud.
Selline suur antennide tihedus kipub viitama sellele, et millalgi teatab Elisa kah siis enda LTE töölepanekust.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dagonath
HV kasutaja

|
02.10.2012 09:43:12
|
|
|
Sai nüüd see elisa mint vahetatud korraliku elioni 5/1 püsiühenduse vastu. Paraku on siin kohas Elisal ikka tõsine leviauk. Netipulgal korraliku levi polnud ja isegi telefonil on levi halb. See on siis Pärnu kesklinna ääres Riia maanteel
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.10.2012 10:52:16
|
|
|
Kuna uus mast või antenn on tööle pandud, siis panin DC-HSPA+ modemisse E372 ZEN-ika ja ennäe toredust, lähimad HSPA+ levialad võimadavad kasutada DC-HSPA+ levi.
Pilt kah neile, kes seda ei usu. Koht siis endiselt Mustamäe, Magistrali piirkond. Tundub, et siin käib väiksemat sorti võitlus ISP-de vahel.
Pilt ise siis, head vaatamist.
http://www.upload.ee/image/2716602/zenmustamae1a1.png
----------------------------
Ja ping on ilus, pingitud siis Elisast Elioni arvutis oleva Ping-programmiga.
www.elion.ee, 32 bytes, 29ms, 02.10.2012, 10:38:28
www.elion.ee, 32 bytes, 26ms, 02.10.2012, 10:38:33
www.elion.ee, 32 bytes, 25ms, 02.10.2012, 10:38:38
www.elion.ee, 32 bytes, 37ms, 02.10.2012, 10:38:43
www.elion.ee, 32 bytes, 26ms, 02.10.2012, 10:38:48
www.elion.ee, 32 bytes, 26ms, 02.10.2012, 10:38:53
www.elion.ee, 32 bytes, 26ms, 02.10.2012, 10:38:58
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|