Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Seagate ST3500320AS probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mirc
HV kasutaja
Mirc

sõnum 26.05.2012 13:05:43 Seagate ST3500320AS probleem vasta tsitaadiga

Mõni aeg tagasi jäi mul seisma Seagate ketas(mudel: ST3500320AS), mis tuli kaasa 2008 aastal ostetud komplektiga.
Ketas on 1 korra käinud tehasegarantiis ja mingi aeg töötas edasi. Poolteist aastat tagasi andis uuesti otsad ja ma ostsin tol ajal endale uue ketta ja ei hakanud sellega jändama.
Jäi pikaks ajaks seisma, kuni tänaseni.

Tehasegarantii on muidugi kehtiv 2013 aasta novembri kuuni. Kunagi tegin RMA ära, aga ma ei jõudnud ära saata ja enam ta ei lase uuesti seda taotlust teha millegipärast.

Igatahes kui panna ta ainukeseks kettaks, siis leiab bios ketta üles. Kuid bootima hakata või midagi muud ta teha ei suuda. Seatoolsiga saab ka kõik testid fail.
Kui panen enda SSD tagasi ja mis jääb põhikettaks, siis leiab ta seagate kettalt failid üles. Küll osaliselt.
Mul oli seagate ketas jagatud 3 osaks. 1 põhiketas, 2 filmid& muusika ja 3 osa oli muu jama

Praegu leiab ta üles need viimased 2 osa. Seagate kettal olnud C osa ta tuvasta. Esimene variant on mu SSD
Kuskile on mu seagate 100GB põhiosa ära kadunud.

HD tune tirisin ka alla ja lasel sellel hetkel error scaniga läbi. Väga aeglaselt skännerdab.

Igatahes, mida ma selle kettaga katsetada saaksin või pole koduses kasutuses sellega midagi teha?
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.05.2012 13:18:46 vasta tsitaadiga

Teatud võimalus on isegi olemas:
1. teed HD Full skänni läbi ja vaatad, kas kusagil on olemas mingi suur piirkond, kus ruudud on rohelised ja skänn-kiirus õige.
2. Siis otsid mõne formaatimisprogrammi, "tükeldad" selle ketta osadeks ja formaadid ära ainult selle kettaosa, mis korras on.
Ja võtad siis selle ketta kasutusele, näiteks mingi vähevajaliku info hoidmiskettana.

PS: Ise katsetan huvi pärast ka selliselt "tükeldatud" ketast. Käib juba rahulikult paar kuud ja tervesse piirkonda pole ühtki Bad sektorit ega bad-piirkonda juurde tekkinud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Mirc
HV kasutaja
Mirc

sõnum 26.05.2012 17:17:57 vasta tsitaadiga

Sain enda tähtsad pildid sealt kätte... mõne muu asjagi, aga nüüd suri täitsa ära. Mingi hetk kadus eksisteerimast.
WAV
HV veteran

sõnum 27.05.2012 03:32:12 Re: Seagate ST3500320AS probleem vasta tsitaadiga

Mirc kirjutas:
Tehasegarantii on muidugi kehtiv 2013 aasta novembri kuuni. Kunagi tegin RMA ära, aga ma ei jõudnud ära saata ja enam ta ei lase uuesti seda taotlust teha millegipärast.

Konsulteeri Seagate support'iga e-maili teel, kirjelda neile oma probleemi. Ehk saavad nad RMA blokeeringu maha võtta sinu eksemplari jaoks (nimeta neile oma ketta S/N). Igal juhul on selle ketta RMA'sse saatmine ainus mõistlik lahendus.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Mirc
HV kasutaja
Mirc

sõnum 03.06.2012 00:08:42 vasta tsitaadiga

Sai natukene jälle tegeletud selle kettaga.
Igatahes, kui windowsi keskonnas või dosis anda talle mõni test, siis kaob ketast tagant ära. Peale arvuti sulgemist ja taas avamist on ketas taas olemas, kuni ...

Asi hetkel nii kaugel...

Seega saan jälle RMA teha.
Pean tunnistama, et ise ma vist ei saa selle ketta saatmisega hakkama. Korra on see tehasegarantiis käinud ja selle saatis ka tuttav sinna. Ilmselt hetkel ma seda tuttavat ei saaks kättegi, et aitaks hädast mind jälle välja.
On siin keegi, kellel on tihti saata seagate kettaid tehasegarantiisse? Äkki saab mõistliku summa eest minu omagi kellegi kaudu ära saata... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.06.2012 20:12:26 vasta tsitaadiga

saada seagate supporti, mis vastab päris kenasti, kiri, et sul on selle kettaga poolik rma. saab väljaspool vorme ka nendega asjaga hakkama, ma eeldan. kingstoniga sai.

üldiselt ei ole see tuumafüüsika.
rma tahab ankeedi täitmist, seal paned oma õiged andmed, pakid ketta nii ,et pakk ei sisaldaks penoplasti puru vaid antistaatilist kotti ja näiteks poroloni, kleebid karbi kinni, RMA annab sulle täidetud andmetega millel on sinu valitud kogumiskoha aadress, sinu aadress ja RMA number, "labeli" mille sa pakile peale kleebid, millega siis nt EP sse lähed ja maksad ca5€ ja kolme nädala päast on sul uus ketas olemas. DHL toob sulle selle ära . p.s. poola ära saada. hollandist tulevad seagate asjad sinule kõige kiriemini.

Craft
Kreisi kasutaja

sõnum 26.09.2012 22:55:40 vasta tsitaadiga

Vaadates viimase posti tegemisaega, osutun nüüd natuke "kaevuriks", kuid on asjakohast infot:

Niisuguseid juhtumeid täpselt selle kõvakettaga (7200.9), ST3500320AS, on väga palju netis leida. Neil on tuntud firmware'i probleem:
http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/207951en

Mul oli sama lugu.
Aiataha lähevad järgnevalt: Suureneb hääl seekimisel -> esimesed reallocated sectorid -> offline uncorrectable sectorid -> reallocated sectorid jõuavad ~2000 lähedusse ja algavad kõvaketta välja lülitumisest tekkivad I/O erroid peale, millest arvutit välja lülitamata ei pääse. Samas siis jälle töötab natuke, kuni vigase sektori peale kirjutada püüda. Sõltuvalt vigase ala asukohast võib näha igasuguseid lisaanomaaliaid.

Sellise smart infoga samas pole enam update'ist tolku. Tõmmata SeaTools, teha short test, kui see failib, siis:

1. Backup
2. Kirjutada nulle täis paar korda, näiteks programmiga Window Washer (kui olla paranoiline)
3. Teha uuesti "Short DST" SeaToolsis, selle abiga kontrollida garantii kehtivust ja täita RMA (tagastuse) ankeet. Maili peale tuleb silt, mille peal on saatja ja saaja andmed, see printida ja/või kleepida pakile.
4. Saata ketas Seagate'i kogumispunkti

Garantii on neil pikk (3 või tõenäolisemalt 5 aastat), mul lähenes ketta tööaeg 40000 tunnile, aga garantiid oli ikkagi pool aastat järel. Tasub nokitseda.

Seagate'i saidil olevate pakkimisjuhiste .pdfiga ei tasu ennast vaevata. Suvaline tugevast papist karp, kuhu mahub kõvaketas ja igast küljest 1 cm-poolteist pakkematerjali, sobib. Pakkematerjal olgu penoplast / "foam (poorne plastikmaterjal)", mida leidub näiteks videokaartide või emaplaatide karpides. Ei tohi olla ajaleht või mullikile. Ketas peab olema antistaatilises kotis ja ei tohi pakis logiseda.

Kui valida Seagate'i kogumispunktiks Holland, siis tähitud paki saatmine Eesti Postis täpselt 10€. www.post.ee - seal saab jälitada (natuke). Väga konkreente protsess: annad paki, saad tšeki, lähed koju. Tugev minut postkontoris.

Sõltuvalt nädalapäevast ja müstikast, läheb aega poolteist kuni 3 nädalat. Uue ketta saab kätte kulleriga, kes helistab ette.

Seagate'i tagastatava paki jälitussüsteem on üliaeglane ja seda ei tasu ootusärevusest tihti vaatamas käia ega paanitseda, kui midagi ei muutu. Kuller saab olla ukse taga ja saabumise kuupäev on jätkuvalt "TBD - to be determined" ehk Seagate ei tea.

Asemele saab / sain sama suurusega 7200.12 mudeli, mis on eelmisest aeglasem. Garantii kestab edasi.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 27.09.2012 09:18:05 vasta tsitaadiga

seagate garantii kohta on ka teema olemas. töötab kenasti jah. pakkimisel ei tohi kasutada seda penoplasti mis on lahtiste kuulidena. porolon sobib koos antistaatilise kilekotiga ümber ketta nt. saatmine maksab alla 10€, sõltuvalt sellele kui raskeks sa paki oled teinud. mõistlikum on saata hollandisse kui rootsi, sest saad ca nädal aega kiiremini ketta tagasi.
seagate ei tea, sest kullerteenust tarbitakse läbi mitme pakkuja. mulle tõi seagate asjad kätte DHL ja ühel juhul oli vaja sünkroniseerida aadresse, kuna esimesel kontakti päeval olin teises majas komandeeringus.

SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 27.09.2012 10:36:04 vasta tsitaadiga

maaletoojate kaudu on "kavalam" asja ajada icon_wink.gif

Üks klient (firma) tõi ka siin kuu alguses üle 4 aasta vana ketta garantiisse. Sai maaletoojale saadetud (saatekulu 0€) ja nädala pärast oli seagate kõige uuem mudel asenduseks saadetud. Maaletooja kaudu kehtib garantii algselt ostetud ketta garantiiaja lõpuni ehk 5 aastat, kuid uuel kettal on tootja kaudu garantii niikaua kuni tootja annab icon_wink.gif Oleks otse tootjaga seda vahetust teinud siis:

1) oleks pidanud maksma mõttetut posti saatekulu
2) garantii kehtiks endiselt ainult algselt ostetud ketta garantiiaja lõpuni ja seda juba tootja poolt, ehk poleks enam hiljem ümber vahetamise võimalust kusagil

Punkt 2 hiljuti õpitud WD kaudu selge, kuna üks klient tõi suht vana ketta garantiisse, aga ei teadnud kust ostetud (arvas et meilt, kuigi ei olnud). Sai siis saadetud otse tootjale garantiisse, sai asemele ketta mis nädal tagasi tehasest tulnud, aga siiski garantiid anti eelmise ketta lõpuni ehk 4 kuud ainult icon_cry.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Mirc
HV kasutaja
Mirc

sõnum 29.09.2012 09:52:27 vasta tsitaadiga

Craft kirjutas:
Mul oli sama lugu.
Aiataha lähevad järgnevalt: Suureneb hääl seekimisel -> esimesed reallocated sectorid -> offline uncorrectable sectorid -> reallocated sectorid jõuavad ~2000 lähedusse ja algavad kõvaketta välja lülitumisest tekkivad I/O erroid peale, millest arvutit välja lülitamata ei pääse. Samas siis jälle töötab natuke, kuni vigase sektori peale kirjutada püüda. Sõltuvalt vigase ala asukohast võib näha igasuguseid lisaanomaaliaid.

Eks ta täpselt nii on/oligi. Ketta esimene osa ebaõnnestus alati igas testis. Mille tulemusena kaotas ketta täiesti ära. Et ketas nähtavaks muutuks taas, siis pidin arvuti täiesti välja lülitama ja käima panema. Restardiga ei tuvastanud.

Ega ma pole viitsinud sellega tegeleda ka eriti. Nüüd viimased päevad ei leia enam üldse ketast.
Samas oli ketta teine pool päris edukas. Sai seal paar mängu hoitud ja jooksis edukalt.

Mul pole Seagate ega Samsungi ketastega üldse vedanud. WD ketas on sülearvutis oma 5-6 aastat edukas olnud.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 29.09.2012 10:05:54 vasta tsitaadiga

Mirc kirjutas:
Mul pole Seagate ega Samsungi ketastega üldse vedanud. WD ketas on sülearvutis oma 5-6 aastat edukas olnud.

Sa pole ainus, siiani on kõik Samsungid ja Seagated mul ainult garantii vahet käinud... icon_confused.gif
Seega lõpetasin nende ostmise juba aastaid tagasi.
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Mirc
HV kasutaja
Mirc

sõnum 06.10.2012 08:40:17 vasta tsitaadiga

Lahe ketas muidugi. Windows 7 leiab ketta üles, aga seatoolsi enda programm ei leia.
Mõni päev ei tööta üldse, teine päev on ketas olemas. Ma peaksin muidugi ära saatma, aga kogenamatusest ilmselt venitan...
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 06.10.2012 10:01:26 vasta tsitaadiga

Mirc, Seatools for Windows on mänguasi, Seatools for DOS on tööhobune.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RR
HV vaatleja

sõnum 01.11.2012 21:55:05 vasta tsitaadiga

Tere

Suri minulgi selline ketas ära. Aga minul ei tunne seda ketast BIOS äragi seega usun et kontroller on otsad andnud. Hea meelega laenaks/ostaks kontrolleri, et saaks oma ketta kloonida ja siis taastama asuda. ligi 200 G perepilte selle peal icon_sad.gif

RR
53079655
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.11.2012 22:49:57 vasta tsitaadiga

RR kirjutas:
Tere

Suri minulgi selline ketas ära. Aga minul ei tunne seda ketast BIOS äragi seega usun et kontroller on otsad andnud. Hea meelega laenaks/ostaks kontrolleri, et saaks oma ketta kloonida ja siis taastama asuda. ligi 200 G perepilte selle peal icon_sad.gif

RR
53079655

Räägi kasutajaga toivos, kuna karta on, et tema Ketta-võlumine on ainus, mis sul pildid tagasi toob.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
loox
HV kasutaja

sõnum 04.11.2012 06:18:09 vasta tsitaadiga

RR kirjutas:
Tere

Selle seeria puhul on BIOS-ist kadumine hea märk, et on lootust täielikult taastada. Aga "uskumise" järgi tegutsedes on veel võimalik andmed ära hävitada.
tagasi üles
systxix
Kreisi kasutaja
systxix

sõnum 05.01.2014 17:14:08 vasta tsitaadiga

endal on 6 x ST3500320AS ketast mis ei hakka tööle, osadel on AD14 firmware peal, ühele proovisin SD1A firmware peale panna ei muutunud midagi, proovisin ka AD14 tagasi panna kuid samuti ei midagi... icon_rolleyes.gif kas seagate ei võtagi midagi ette et töötav firmware neile ketastele teha või siis ongi need kettad prügimäe kaup ? icon_neutral.gif
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 05.01.2014 21:48:21 vasta tsitaadiga

küsi neilt. mul on õnnestunud reaalse inimesega seal meilivahetuses olla.
loox
HV kasutaja

sõnum 06.01.2014 19:54:53 vasta tsitaadiga

See "ei hakka tööle" on natuke blondiinihõnguline kirjeldus icon_smile.gif . See konkreetne firmware uuendus aitas ennetada osa kettaeksemplaride teataval kindlal viisil (aga õnneks tagasipööratavat) riknemist.
Riknemine avaldus nii, et pärast ebasobival ajahetkel tehtud rebuuti enam BIOS ketast ei näe.

Kui ketas juba riknenud on, siis on talle firmware kirjutamise õnnestumine väga kahtlane.
tagasi üles
systxix
Kreisi kasutaja
systxix

sõnum 06.01.2014 20:56:20 vasta tsitaadiga

loox kirjutas:
See "ei hakka tööle" on natuke blondiinihõnguline kirjeldus icon_smile.gif . See konkreetne firmware uuendus aitas ennetada osa kettaeksemplaride teataval kindlal viisil (aga õnneks tagasipööratavat) riknemist.
Riknemine avaldus nii, et pärast ebasobival ajahetkel tehtud rebuuti enam BIOS ketast ei näe.

Kui ketas juba riknenud on, siis on talle firmware kirjutamise õnnestumine väga kahtlane.

Et vältida "blondiinihõngulist" kirjeldust siis seletan täpsemalt mis nende ketastega on. Sai ostetud uued kettad paar aastat tagasi, kõigil olid AD14 firmware peal, töötasid kõik mingi aja umbes pool aastat korralikult kuid siis hakkasid kõik viskama "I/O errorit". Kettaid oli näha bioses, windowsis olles näitas disk managementi all et nagu midagi oleks kuid ei lasknud nendele partitsioonitabelit teha ega formaatida, samuti proovisin Gpartediga sama asja teha kuid samuti see sama I/O error, SeaTools näitas kettaid samuti kuid hakkas pakkuma et uuem firmware olemas ja soovitas firmware update teha, tegin firmware update kuid siis lisandus ka see et masinat tööle pannes hakkas näitama et kõvakettaga on mingi error ning pidi enterit vajutama et edasi läheks post screenist. Vahepeal polnud aega et tegeleda sellega ning garantiisse saata ja nüüd kõigil garantii läbi, seega küsisingi et kas prügimäe kaup või et kas on lootust oodata Seagatelt mingit uut firmwaret mis annaks eluvaimu nendele ketastele icon_rolleyes.gif loodan et nüüd vea kirjeldus natuke selgem
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
loox
HV kasutaja

sõnum 06.01.2014 22:45:45 vasta tsitaadiga

Karta on, et need kettad on nüüd mädanenud.
Mulle tundub, et selliseid vigu enam firmwarega ei paranda. Ehk mõni asjatundja siin foorumis oskab kindlama diagnoosi panna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Seagate ST3500320AS probleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.