Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 878, 879, 880  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas möödasõidul ületad kiirust?
Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde
1%
 1%  [ 3 ]
Mõnikord läheb ca 5km/h üle
4%
 4%  [ 13 ]
Mõnikord läheb ca 10km/h üle
10%
 10%  [ 30 ]
Mõnikord läheb ca 15km/h üle
7%
 7%  [ 21 ]
Mõnikord läheb ca 20km/h üle
24%
 24%  [ 67 ]
Mõnikord läheb ca 30km/h üle
23%
 23%  [ 63 ]
Mõnikord läheb ca 40km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
Mõnikord läheb ca 50km/h üle
8%
 8%  [ 22 ]
Mõnikord läheb ca 70km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
hääli kokku : 273

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Taux007
HV veteran
Taux007

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 18.09.2012 23:28:37 vasta tsitaadiga

laurx jutt oli pigem sellisel moel mõeldud, et rist on juba nii ehk naa umbes, aga foori lubav roheline veel põleb, siis mingi kontingent ronib hoolimata Liiklusseaduses kirjutatud keelust ristile. Põhjendus "lubav roheline" on ju olemas. Aga see, et LS selle keelab, isegi rohelise fooritulega, ei tule kellelgi meelde. Sul oli kõik OK. Muti oli pisut vales kohas (valel ajal).
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Spezz
HV veteran

sõnum 18.09.2012 23:44:50 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
ja jällegi. see, et sulle roheline on ei anna kinnise ristmikuga õigust sõita. üks "a ma ju jõuan" ja teine " kurat mul on ju ROHELINE!!!1111!". sellised ehitusega asjad kipuvad olema nii, et kui liikuma hakkad, põlebki roheline veel aga kogu mass liigub nii vaikselt, saavadki enne teised oma rohelise. antud juhul mutu vist siiski tuli punasega välja küll.

Seda tean isegi, et ristmikule väljsõitnud juhtidel tuleb lasta manööver lõpetada.
Kas sa oled lihtsalt peast peenis või? Kust see "minu õigus" välja paistab?
Kas ma "oma õiguse" pärast pidurdasin?
Küsisin ju selges eesti keeles, et kas seal on fooritsüklid perse keeratud? Ikka leidub mõni toobal, kes hakkab haukuma teemal: "videotegija on munn"?
Pealegi: Kuhumaani seda manöövri lõpetamise õigust laiendada .. igaüks võib niimoodi roosaga ristmikule sõita ja jagatud süü tekitada?

Taux007, ma pigem ei interpreteeri tema juttu mingil moel, ta seni alati kõrri karanud kui mi mingi video olen viistinud üles visata..
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 67
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 10:02:28 vasta tsitaadiga

su videod on nagu lollivwuudi filmid: "fooris süttib roheline ja hakkan kuuma andma ja seda oma seaduse piirides, siis tuleb mingi tädi või onu ja tahab midagi teha aga siis tekib mingi " hall ala" millelt tuleb hiljem kiun ja keegi on kellelgi jalus oma seaduse piiridega. " lollivuudi filmid on ka stiilis " mina ja minu seadus". talla vähem peale kui kaugelt näed, et mingi situatsioon tekib, kulub vähem kütet, piduriklotse ja närve ning sellised "walker-tallinnganger" reklaamid jäävad olemata. a noh, ajupuudulikkusega selle on mitmeid - korra ootasin liivalaia / pronksi / tartu maantee ja jätsin lastekodu otsa lahti, sest sealt taheti välja sõõita ning sinna sõita. ristmikul käis mingi huumor ja kui tagapool mingi vend aru sai, et autopikkuse saaks edasi sõita hakkas vilgutama. kahe tsükliga mis seal suuremal ristil huumorit tehti, keeras lastekodust viis kuus selli välja, kes tartu maantee ristist vasakule keerasid. oleks võind ka walkerit mängidfa ja oma õigusega neid mitte koju lasta ning tagumise neksuse mees oleks saanud hingerahus ummikus istuda.
iir
HV Guru
iir

sõnum 19.09.2012 12:14:10 vasta tsitaadiga

See mammi tuli ju päris ootamatult veel posti tagant välja, muidugi ta mõtles, et kõik on läinud ja andis kaasi. miks mitte.
Aga ikka jõuab asi sinnani, et viimasel hetkel üle tõmmata on normaalne, aga sellele üle tõmbajale signaalitamine on oi oi kui paha, no ei saa siis vaesekest üle lasta või?
icon_lol.gif
Ise lasin ka seal signaali käiku paar päeva tagasi. Tulin lasnast ja keerasin samamoodi silla alla nagu see mammi. Olin esimeses reas ja keerasin vasakule parempoolsest silla august läbi siis. Aga sinna ma keerata ei saand sest minu ees kaks- kolm autot keerasid tesiest reast minu auku silla alla, esimesse ritta siis, lõpuks andsin signaali ja järgimine kaubik keeras õnneks oma auku, teise ritta, ma poleksi sealt läbi saand niimoodi. Peale silda tuli kaubik ikka minu taha, tal oligi vaja sinn aritta saada kuhu trügima hakkas. Kogemata või meelega keerati valesse ritta?
Oleks mul video siis oleks näha kuidas ma oleks süüdi, et ei lasknud valesse ritta vaesekesel keerata. Seal on ilusti kollased märgid ka väljas mis rida kuhu läheb.
...

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.09.2012 12:25:40 vasta tsitaadiga

laurx, ja kui ei anna signaali ka neile, siis nad ei saagi kunagi teada, et nad midagi valesti teevad ja mitte midagi ei parane liikluses.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 12:40:30 vasta tsitaadiga

iir, kahe otsaga asi. samalaadse teemaga olen ma näinud vähemalt kolme videot , mille sisu on selline, et a: foorus süttib roheline b. kiriendan võimalikult kiiresti oma lubatud kiiruseni c. keegi jääb ette / tuleb ette / on ees aga mul on lubatud kirius ja ma pean saama minna. ei suju ja on siin halamist ja talamist. mis see signaalitamine aitab? ma olen ka paar aastat tagasi motaga sõites ühele hoovi järele läinud, kes 90 alas minu ees oma kaheteljelisega ringi keerama hakkas nii, et käru ots ja auto esiots olid kraavi kohal. "miski" ütles mulle,et jama on ja lasin 90 alas 70 peale 2 sekundit enne. pidurdamisega ei pingutanud aga pidama sain ca poolteist meetrit enne diislit. mõtlesin, et sõidan sinna siis lendan vähemalt üle mitte vastu käru koogiks. vanal oli ainuke vabandus et " ah, ma mõtlesin, et sa oled veel kaugel.."

mikk. signaalitamisest ei paranegi. paraku. järgi käia pole ka mõtet, sest " mina ja mu eesõigus/võimas auto/sotsiaalne positsioon" tuleb peale. tahad talle õppetundi anda, sõida sisse. bussile tuleks nii sisse sõita, et sa oled tema ees mitte küljes vms.

ilmselt jätab liiklemine inimeste pähe teatud jälje. minu jälje sügavus on ca 370 tuhat kilomeetrit.

http://www.tallinnapostimees.ee/977690/auto-soitis-kaarli-puiesteel-vastu-puud
Auto sõitis Kaarli puiesteel vastu puud

ma mõtlesin juba, et saaks sealt ehk esituled aga tutkit.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.09.2012 12:41:10 vasta tsitaadiga

laurx, ei ole kõigile vaja nende õpetamiseks sisse sõita, piisab kohati ka signaaliga teada andmisest.
Jah, ilmselgelt on mu jälg veel 130k kilomeetrist veel väike.

tsitaat:
Päästjate sõnul oli juba enne avariid sellel teelõigul kütust maha valgunud
icon_exclaim.gif icon_question.gif

viimati muutis mikk36 19.09.2012 12:43:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 12:41:13 vasta tsitaadiga

mikk, ilmselt minu ja sinu jälg erinevad. kas sa teed oma signaalitamisele ka hilisema evaluationi?
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.09.2012 12:44:12 vasta tsitaadiga

laurx, pole väga tihti vaja signaalitada, aga kiirelt mõtlen küll jah üle, et kuivõrd välja too isik vihastas mind liikluses ja et kui palju hakkas parem signaalitamise läbi, mitte ei pidanud minema akna taha rusikat vibutama minema või kodus patja nutma seepärast.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 19.09.2012 12:51:15 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
iir, kahe otsaga asi. samalaadse teemaga olen ma näinud vähemalt kolme videot , mille sisu on selline, et a: foorus süttib roheline b. kiriendan võimalikult kiiresti oma lubatud kiiruseni

kas kusagil on mingi salajane rule-book, mis ütleb, et kui roheline süttib, siis tuleb veel pikalt muneda, et enne kui liikuma tohib hakata? Või noh, liikuma tohib hakata aga lubatud kiiruse tohib saavutada alles vahetult enne järgmist valgusfoori. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Max Powers

sõnum 19.09.2012 13:14:04 vasta tsitaadiga

Signaali andmine "õpetamiseks" on jaburdus. Video järgi jääb isegi see maastur ette. Miks peaks temast proovima napilt mööda saada?

Rääkimata sellest, kuidas autor küll pidevalt sellistesse olukordadesse satub?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 13:24:40 vasta tsitaadiga

namstoop, välja võid sõita siis kui tee on vaba / oled veendunud, et suudad tsükliga manöövri lõpetada. kenasti kirja pandud ja autokoolis ka räägitakse aga meie "walekrite" peas teisendub see kuidagi "mulonrohelinevõi noh mul just oli roheline ja ma sõidan kidnlasti välja" ks. ja tulemus on nagu stockmanni juures ja seal samas pidevalt näha on.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 19.09.2012 13:30:09 vasta tsitaadiga

laurx, aa, et antud viimases videos oleks pidanud nii kaua igaks juhuks kohapeal ootama kuni sealt viadukti alt läbiviivast august enam ühtegi masinat ei paista?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 13:35:58 vasta tsitaadiga

namstoop, jah. kas sa ostsid juhtimisõoiguse või vahetasid kaamelite vastu? rasmusel on LS kuskil bookmarkis, ta võib sulle sellekohase regulatsiooni sealt kiirelt leida.

igaks juhuks on nunnal, sina ei sõida välja kuna ristmik on kinni. antud olukorras pole nende tellingute vahelt väga näha aga siiski. antud kontekstis pole tegelikult ka sinu asi arutada, miks see sõiduk seal on, mis sulle ristmiku blokeerib. tema ON seal ja KUI ta sinna tuli keelaav tule all, rikkus ta väljasõidu reeglit.

aivo80
HV veteran
aivo80

sõnum 19.09.2012 13:54:27 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
kas sa ostsid juhtimisõoiguse või vahetasid kaamelite vastu?

Usu mind, need, kes kaamlite vastu oma load on saanud, on palju paremad juhid, kui need, kes meil siin kõike "aga mul on õigus" järgi teevad.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 19.09.2012 13:57:06 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
namstoop, jah. kas sa ostsid juhtimisõoiguse või vahetasid kaamelite vastu? rasmusel on LS kuskil bookmarkis, ta võib sulle sellekohase regulatsiooni sealt kiirelt leida.

igaks juhuks on nunnal, sina ei sõida välja kuna ristmik on kinni. antud olukorras pole nende tellingute vahelt väga näha aga siiski. antud kontekstis pole tegelikult ka sinu asi arutada, miks see sõiduk seal on, mis sulle ristmiku blokeerib. tema ON seal ja KUI ta sinna tuli keelaav tule all, rikkus ta väljasõidu reeglit.

rikkus jah, sellest ju jutt käibki. Sina siin otsid õigustusi miks ikka oleks video tegija pidanud igaks-juhuks 100 m eemal seisma ja ootama, kuni see viimane auto paljudest, kes punasega sõidab, ka ikka oleks vaateväljast on kadunud icon_rolleyes.gif Vahemaad arvestades oleks selleks hetkeks tal endal juba punane ees vist. Sa vahetasid aju kaamelite vastu või? Kui nii väikesed kaameleid muidugi kusagilt võtta oleks.

tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 19.09.2012 16:34:13 vasta tsitaadiga

Peterburi-Tartu ristmikul saab ka linnast väljuval suunal actionit. Kolmas rida keerab seal vasakule Peterburi teele ära, vaid esimene ja teine lähevad silla alt otse läbi.
Enamus kolmandas reas sõitjaid avastab selle muidugi alles viimasel hetkel ja siis vajutakse massiliselt teise ritta, viisakamad isegi näitavad korraks suunda.
Ehkki eelneval Pallasti ristil on tegelikult radade kohal suunavad viidad üleval olnud juba ammusest ajast...
http://goo.gl/maps/WXt2h
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 16:43:13 vasta tsitaadiga

"sõida ja ära mölise".
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 19.09.2012 16:43:16 vasta tsitaadiga

Liikluse sujuvuse määrab see kui kiirelt olukorrad lõpetatakse. Mitte see kui kiirelt sinna sisse sõidetakse. Kui näed takistust siis lased aegsalt hoo maha ja takistaja saab segamatult eest ära ja sina tema tagant sujuvalt edasi. Antud juhul oli vaja liiga kiirelt peale lennata et takistajal tekkis kahtlus kas ta saab omas tempos manöövri lõpetada, see viitis aega ja kui oled juba korra hoo maha võtnud siis see viidab veel lisaks aega.
Täpselt sama teema sebrade ees. Kui liiga kiirelt lähened siis läheb jalakäijal rohkem aega veendumaks et teed annad ja kui ta üle on siis pead paigalt startima. Aga kui võtad kaugel hoo maha siis saab tema kõige kiiremini üle ja sina tema tagant samuti kiiremini sest ei pea pidurdama.
See 100m seisma jutt on muidugi eriti tark. Ega vahepealseid võimalusi ei ole ju olemas.

kodanik2
Kreisi kasutaja

sõnum 19.09.2012 16:57:10 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
"sõida ja ära mölise".

Ehk siis lollile ei tohi mõista anda, et ta loll on ja ta võiks teinekord ette mõelda?
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 51
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 19.09.2012 17:12:12 vasta tsitaadiga

tumtum kirjutas:

Ehk siis lollile ei tohi mõista anda, et ta loll on ja ta võiks teinekord ette mõelda?

Oleneb lolluse staadiumist. Mõni teeb selle operatsiooni kogemata ja saab pärast isegi aru, et tegi valesti. Kui keegi nüüd tuututab, võib tal tekkida hoopis vastupidine efekt - missakuratõiendad jne.
Läbini loll ei saa ka tuututamisest aru. Mühakas / ülbik heal juhul irvitab.
Mingi vähemus kindlasti saab ka aru, mis ta valesti tegi.

Kardan, et enamikul juhtudel on see signaalitamine vaid enese rahustuseks.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 19.09.2012 17:17:11 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Liikluse sujuvuse määrab see kui kiirelt olukorrad lõpetatakse. Mitte see kui kiirelt sinna sisse sõidetakse. Kui näed takistust siis lased aegsalt hoo maha ja takistaja saab segamatult eest ära ja sina tema tagant sujuvalt edasi. Antud juhul oli vaja liiga kiirelt peale lennata et takistajal tekkis kahtlus kas ta saab omas tempos manöövri lõpetada, see viitis aega ja kui oled juba korra hoo maha võtnud siis see viidab veel lisaks aega....

eieiei, sa oled valesti aru saanud, nägid kuidas mammi ehmatas? vot ainuüksi sellise elamuse nimel tasub täiega nende poole kihutada, las ehmatavad end kangeks, kui muidu aru ei saa mis valesti tegi.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 17:22:49 vasta tsitaadiga

tumtum kirjutas:
laurx kirjutas:
"sõida ja ära mölise".

mine ja seleta talle mis ta sinu meelest valesti tegi ja küsi kas ta aru sai. enamus ei saa sellestki aru kui neile vilgutada, et tuled põlema saaks.

kodanik2
Kreisi kasutaja

sõnum 19.09.2012 17:31:17 vasta tsitaadiga

Ehk nagu ma hetkel teie jutust aru saan, siis liikuluseeskirja/seadust polegi vaja, nii kui nii need kes sellest aru ei saa, ei hakkagi saama? Ja ülejäänud võiks ka sõita nii kuidas juhtub?

Pakkuge siis parem lahendus välja kuidas saaks liikluse korda, kui signaali ei tohi anda ja tulesi vilgutada, et juhtida tähelepanu valesti käitujatele!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 51
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.09.2012 17:54:43 vasta tsitaadiga

ja mis su tuut õpetab teda? sa võid ju tuututamise peale oma närve raisata, kimades kütet ja klotse kulutada, maitse asi. mina ignoreerin igasugu tuudumehi.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 878, 879, 880  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.