Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
WAV
HV veteran
|
03.09.2012 00:30:14
|
|
|
Õnneks arvutivaldkonna tehnika ja eriti veel nende juppide osas pole Eestis võimalik väga suuri juurdehindlusi otsa keevitada. Konkurents on tugev ja toimib hästi. Meil ju paar-kolm juba pikemat aega tegutsenud müüjat, kes müüvad 0...1% marginaaliga, siis veel paar-kolm tuntut kes müüvad 2...5% marginaaliga ning isegi suur vana Ordi oma ca 15...20% marginaaliga ei tundu kõige hullem veel, kuigi on üks kallimaid antud valdkonna tegijatest.
Samas selge see, et seinast seina nn. rahvakauba müüjad nagu Euronics ja ka igasugu supermarketid saavad oma lihtsaid mitteasjatundlikke tarbijad ka suuremate protsentidega tõmmata.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ToivoLep
Kreisi kasutaja
|
03.09.2012 02:30:49
|
|
|
Kahjuks leidub arvutustehnikat ka muudes kohtades peale kirjutuslaua ja seal tehakse see kuhjaga tasa
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
03.09.2012 04:02:33
|
|
|
ToivoLep kirjutas: |
Kahjuks leidub arvutustehnikat ka muudes kohtades peale kirjutuslaua ja seal tehakse see kuhjaga tasa  |
Jah see serverite ja tööstusarvutite B2B valdkond on tõesti nagu on, väga suure kasumimarginaaliga äri. Samas sageli just suurtarbijate omapoolsest korporatsioonipoliitikast tingituna hangitakse asju mis ei peaks reaalselt niisugused olema...
Kuid see pole siinkohal ka enam Euronics'i teema jutt.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.09.2012 10:23:25
|
|
|
0-1% marginaal on loll jutt. sellise % juures on mõistlik lahvka kinni panna kui käive just miljon € kuus ei ole.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
03.09.2012 11:21:58
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
0-1% marginaal on loll jutt. sellise % juures on mõistlik lahvka kinni panna kui käive just miljon € kuus ei ole. |
Aga see on fakt et nii on ja ometi toimib, juba ammust aega ning klienditeenindus on seejuures ka täiesti tasemel veel (vähemalt mõnel neist)!
Tegelikult mind ei huvitagi kuidasmoodi täpsemalt see võimalik on. Mina olen rahul, et saan asjad kätte hulgilao hinnaga
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
03.09.2012 12:29:16
|
|
|
WAV kirjutas: |
0-1% marginaal on loll jutt. sellise % juures on mõistlik lahvka kinni panna kui käive just miljon € kuus ei ole. |
Aga see on fakt et nii on ja ometi toimib, juba ammust aega ning klienditeenindus on seejuures ka täiesti tasemel veel (vähemalt mõnel neist)!
Tegelikult mind ei huvitagi kuidasmoodi täpsemalt see võimalik on. Mina olen rahul, et saan asjad kätte hulgilao hinnaga  |
Emb-kumb, kas on osa nõutud tooteid siiski suurema marginaaliga või on erikokkuleppeid hulgilaoga sealt hinnasoodustuse saamiseks.......
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.09.2012 13:03:55
|
|
|
Mnator kirjutas: |
WAV kirjutas: |
Tegelikult mind ei huvitagi kuidasmoodi täpsemalt see võimalik on. Mina olen rahul, et saan asjad kätte hulgilao hinnaga  |
Emb-kumb, kas on osa nõutud tooteid siiski suurema marginaaliga või on erikokkuleppeid hulgilaoga sealt hinnasoodustuse saamiseks.......  |
hmm, klienditeenindus on samuti olemas..... et kust siis palkade jaoks raha saadakse sellise marginaali pealt?
palgakulu on vaid üks osa kuludest neid on veel ja veel.
Mnatori jutt on kordades usutavam.
puht majanduslikult ei ole võimalik tegutseda 0-1% marginaaliga kasumlikult ja ilma kasumita pole mõtet tegutseda. sellisel juhul tuleks MTÜ teha ja jagada kaupa naeratuse ja sooja käepigistuse eest
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ToivoLep
Kreisi kasutaja
|
05.09.2012 17:35:25
|
|
|
No igatahes ma arvan, et kahju ei ole maksta kellelgi kui selle eest midagi saab. Minu kogemused näitavad, et Jevrontsiku viga seisneb põhjendamatus marginalis. Ärge tulge ka rääkima tööjõust või ladudest või muust pahnast - olen selle kõigega väga hästi kursis mis mida maksab. Põhjendamatu marginali all mõtlen, et tugiteenus on väga viisakalt öeldes sitt (kliendivaenulik) ja asjad lohakalt lahendatud (unustatakse anda kasutusjuhend näiteks). Ma maksan hea meelega ka 200% marginali kui saan mingi "value" selle eest kasvõi klient=kasu näol.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
14.09.2012 17:41:12
|
|
|
Oehjah, kah esimene nukker kogemus Euronicsiga käes - eelmisel nädalavahetusel ostetud uus sülearvuti osutus eelnevalt juba mitu kuud kasutuses olnud sülearvutiks
* Win eelnevalt seadistatud
* Arvutil peal Skype, mis avanedes lööb ette kellegi kasutajanime
* My Pictures kaustas oli paar pilti suvalistest inimestest
* Viirusetõrje prooviperiood kulutatud (al. dets 2011)
* Programme installitud vahemikus detsembri algusest kuni veebruari keskpaigani. (Arvutil algselt peal olnud kraam installitud juulis 2011)
* Laadijajuhe arvutipoolsest otsast kulunud ja katki. See avastati kohe poes ja kuna väljas olnud näidise juhtmel oli sama viga, siis telliti kaupluses kohapeal uus.
See ka põhjuseks, miks ei osanud algul tootjakleepsu puudumist karbil kahtlaseks pidada - kaupluses nad ju avasid karbi ja kontrollisid sisu)
Tegemist seal 1000€ hinnaklassis asuva mudeliga ja ringi vahetada ei saa, kuna poes enam polevat seda mudelit rohkem järel, kui vaid väljas olev näidis. Pakuti ümber vahetamist mõne teise mudeli vastu, ent samas või odavamas hinnaklassis ei jäänud midagi silma ning esimene, mis huvi pakuks on 100€ kallim, seda aga ei luba ei tasku ega järelmaksulimiit hetkel välja käia.
Samas mul siit küsimus neile, kes elektroonikapoodides või eelistatult just konkreetse keti poodides töötavad: Vastus minu pretensioonile algas lausega: "Vabandame kui on juhtunud teile arvuti, mis on teiselt kliendile tagasi ostetud." Kuidas on võimalik, või mis alustel ostetakse kliendilt tagasi mitu kuud kasutuses olnud arvuti? (Programmide installimise ajaloo järgi vähemalt 2,5 kuud). Ja kuidas on võimalik, et seda mitu kuud kasutatud arvutit müüakse uue arvuti pähe??
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
14.09.2012 17:49:17
|
|
|
Aga küsi nt raha siis tagasi? Saad teisest poest selle raha eest ehk vb paremagi arvuti. Teadagi, Euronicsis kallid hinnad.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
14.09.2012 17:58:06
|
|
|
Küsi jah raha tagasi. Pärast võivad igasugused muud probleemid sellega tekkida, näiteks aku garantii algab sellest hetkest kui ta on toodetud, seega see on arvatavasti juba läbi. Küsi raha tagasi ja osta kusagilt mujalt, Euronics on üks kalleimaid poode üldse.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
14.09.2012 18:00:35
|
|
|
Arvuti oli Elioni järelmaksu peale võetud (limiit suurem sellel ja kuna Swedi klient pole, siis Elioniga oli asjaajamine lihtsam). Seega nad pakkusid küll liisingulepingu lõpetamist kui ka välja vahetamist mõne teise sama hinnaga või odavama mudeli vastu. See selleks - eks juurdlen veel selle üle, et kas lõpetan siis kogu jama ära või siis leian kuskilt see 100€ juurde, et osta järgmine normaalne minu tingimustele vastav läpakas. Samas ei tahaks neile ekstra sotti välja käia selle eest, et "Aitäh, et jama kokku keerasite", kui ma oleks suurepäraselt hakkama saanud ka 100€ odavama läpakaga.
Küsimus ikkagi rohkem selles, et kuidas sellised asjad juhtuda saavad..
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.09.2012 19:13:12
|
|
|
see pole pood kust sylearvutit osta, eriti veel järelmaksuga. ok swedpank vähendas järelmaksu %, aga ikkagi
vaata samat toodet muus poes, eeldatavasti suht hirmus vahe
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
14.09.2012 19:14:05
|
|
|
Mine lõpuni välja (juhul, kui sind ei teavitatud, et tegemist on kasutatud arvutiga või igaksjuhuks loe lepingud üle) siis pole sul midagi kaotada ja võid tarbekaitsesse pöörduda sellega. Sina tahtsid uut kaupa ja said kellegi kasutatud kauba niiet ära anna alla ja mine löö kord majja ja 1000€ on ikkagi suur summa, kuhu investeerida.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
3 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.09.2012 19:17:01
|
|
|
Kevvare kirjutas: |
Mine lõpuni välja (juhul, kui sind ei teavitatud, et tegemist on kasutatud arvutiga või igaksjuhuks loe lepingud üle) siis pole sul midagi kaotada ja võid tarbekaitsesse pöörduda sellega. Sina tahtsid uut kaupa ja said kellegi kasutatud kauba niiet ära anna alla ja mine löö kord majja ja 1000€ on ikkagi suur summa, kuhu investeerida. |
rohkem nõus ei saagi olla
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
14.09.2012 19:18:55
|
|
|
Kas veebipoodi beats by dr.dree suuri klappe ka ilmub?
Poes vist oli isegi aga kodukal ainult need pisikesed kõrvasisesed
_________________ Aita suve, söö lund! |
|
Kommentaarid: 365 loe/lisa |
   |
6 :: |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
15.09.2012 08:30:01
|
|
|
Sama toode teistes poodides kallim või pole seda üldse saada. Euronicsis oli see kampaania raames 999.-.
Mingeid suuri lepinguid mul pole. Ainult too neli lehekülge järelmaksu pläma. Siiski polnud ma teadlik, et tegemist on kasutatud arvutiga, vaid eeldasin, et ostes toote uute asjade kauplusest, saan ma ikka uue asja. Kui ma tahaksingi kasutatud arvutit, otsiksin seda mudelit läbi teiste kanalite ja saaksin selle ilmselt ka veel hea mõnisada eurot odavamalt. Eile sai ka veidi seadust uuritud ja mitte miski ei õigusta kasutatud toote müümist. Klienti peab olema teavitatud, kasutatud kaup peab olema uutest toodetest eraldatud ja märgistatud ning ka hind vastavusse kohandatud jms.
Ise pakkusin neile algatuseks arvuti ringivahetamist sama mudeli vastu. Oleks olnud küllaltki valutu lahendus mõlema osapoole jaoks. Kuna neil seda mudelit pole, siis ei teagi mida teha. Küsisin igaks juhuks, millal uuesti tuleb, kui üldse, aga ilmselt oleks nende tarneaeg pikem kui minu võimalik ooteaeg. Liisingulepingu lõpetamisest pole eriti huvitatud, tahaks midagi asjalikku nende poolt saada vms.
Millised võimalused mul veel on? Kas oleks nt realistlik, et nad vahetavad selle mudeli nt 100€ kallima mudeli vastu oma kuludega välja? Või nt teevad konkreetse toote lepingu ümber odavama summa peale vms??
Eile õhtul oli esmakordselt vaja läpakat aku peal jooksutada. Lubatud u. 7,5h asemel (80%st milleni samsung laeb), mis võiks kõige säästlikumal rezhiimil olles ent samas wifit ja google chrome kasutades kahaneda minu silmis minimaalselt 4,5 - 5 tunnini. Aku pidas aga ligi 2,5 tundi 7% teate saabumiseni.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
15.09.2012 09:22:17
|
|
|
Ütle arvuti mudel. Olen kindel, et saab mõnest teisest poest odavamalt. Need Euronicsi igasugused kampaania- ja soodushinnad ongi tegelikult tavahinnad. Muidugi on keelatud kasutatud toote pähemäärimist "uue" näol, eks nad lootsid vast, et mõni võhikum ostab ära ja ei saa sellest aru, et see eelnevalt kasutuses olnud. Ning see on puhas kokkuleppe küsimus, kas nad vahetavad mõne teise arvuti vastu ära - sellest tuleb nendega rääkida, kõik poed seda ei lase teha ning seadus ka seda vist ette ei näe (vaid lepingust taganemine või sama mudeli vastu vahetamine, mille vahel saab müüja valida või siis mõni muu teie vahel sõlmitud kokkulepe). Igatahes, mina küll taganeksin lepingust ja võtaks mõnest teisest soodsamast poest arvuti. Euronics on küll viimane koht, kuhu arvuti jaoks raha paigutada.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
15.09.2012 09:41:31
|
|
|
Samsung 900X3A. (Ostsin teadlikult üle aasta vana mudeli. Lihtsalt eelmine aasta jäi juba silma ja tahtsin seda konkreetset mudelit)
HV otsing annab hinnavahemikuks 1051 - 1160 eurot ja vaid kolm pakkujat.
Samas on just see järelmaksu teema.. nagu ütlesin, siis Swedi ei taha ega kavatse kasutada. Kaupmehe järelmaks on aga päris reaalne kirves.
Elioniga on varasemast positiivsed kogemused. Limiit on ette määratud - lähen poodi teadlikult üht kindlat kaupa ostma ja tean, et ma selle ka saan, sest limiiti on vot sellises ulatuses järgi. Elion aga on vaid koostöös Euronicsiga.
No ainuke variant, mille vastu ma oleks nõus seda vahetama, kuna nad sama toodet asendada ei saa, oleks 100€ kallim Asuse ultrabook. Vaatasin et Elionis oli limiiti isegi 1100 euro eest, ja oleks võinud idee poolest ka kohe Asuse osta, aga tahtsin niikuinii seda samsungi. Nii et siinkohal pole mõtet öelda, et üritan endale meelega kallimat asja välja kaubelda. Ostsin sihilikult odavama ja eelistaksin siiani seda odavamat, kuigi Asusel specsid paremad.
Aga kas pole nt variant, et nad siis konkreetse toote mulle kasutatud tootena müüvad ja selle arvelt hindavad selle veel mingi summa ulatuses alla? (kolmekohalise summa alla)?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
15.09.2012 10:30:56
|
|
|
Siim159 kirjutas: |
Ütle arvuti mudel. Olen kindel, et saab mõnest teisest poest odavamalt. Need Euronicsi igasugused kampaania- ja soodushinnad ongi tegelikult tavahinnad. /.../ Euronics on küll viimane koht, kuhu arvuti jaoks raha paigutada. |
Lahmida pole ka mõtet (nagu ka paljud eespool postitajad tegid) - mõned läpakad on kallimad kui mujal, mõned sama hinnaga, mõned ka odavamad. Näiteks Asus N56VZ-S4044V oli 949€, mujal igal pool oli oluliselt kallim.
Teine teema on liisinguga - mõne veebipoe soodsam leid võib parem tunduda, aga kui järelmaksu osas pakutakse mingit liisit, kaupmehe järelmaksu vms röövelliku lahendust, läheb kokkuvõttes asi kallimaks.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
15.09.2012 11:07:36
|
|
|
O-ho. Asjad arenevad. Euronicsist saabus kõne. Juhataja on nõus järgmise mudeli hinnast 49 eurot alla laskma. St et 1050€ Asus UX32VD eest.. olin juba pakkumist vastu võtmas ja siis
Teenindaja: "Ma siis broneerin selle teile ära?? Sest see on viimane, mis meil väljas on"
Mina: "See näidis on see, mille tahate mulle anda?? Sellel ju samuti win seadistatud, toitejuhe pidevalt taga ja ilmselt pidevalt katsutud-proovitud-klõbistatud ka?"
Teenindaja: "Nojah. Aga vähemalt ei ole see kellegi juures kodus käinud?"
Win@ euronics. Kasutatud arvuti asendame teile lisaraha eest uue kasutatud arvutiga Ja loomulikult pole seda samuti kusagil mujal poodides.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
15.09.2012 11:15:42
|
|
|
Chori kirjutas: |
Teenindaja: "Nojah. Aga vähemalt ei ole see kellegi juures kodus käinud?" |
see on ikka tase
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
15.09.2012 11:22:13
|
|
|
Esimesel korral ostes oleks ju kohe pidanud aru saama kui kontrollib ja laadija ots on kulunud . Sellist tehnikat tuleks alati nõuda tehasepakendis ehk poe poolt ilma mingisuguse avamiseta. Võimalusel veel muidugi ka e-poest tellimisega, siis ju aega küll see tagasi saata ja põhjendust pole vaja. Aga muidu üritas Euronics ka mulle pähe määrida oma seinal juba kuid töötanud telerit.. teenindaja veel ütles: aga ongi hea, sisse töötanud ja puha..
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chori
HV vaatleja
|
15.09.2012 11:56:50
|
|
|
Nojah, tundub et nüüd saab lausa enda kohta öelda, et "Lollidelt tulebki nende raha ära võtta!".. oli esimene uue läpaka või muu uue tehnika ost selles poes ja kuna karp võeti lahti minu ees, kogu karbi sisu oli paigaldatud juskui uuena jms, siis ei osanud väga midagi kahtlustada ka. Öeldi, et tegemist tüüpveaga et need pisikesed Samsungi laadijad otstest kipuvad lahti minema) ja kontrollisid tüüpvea esinemist.
Aga naeruväärne lasta 49!!! euri hinda alla läpaka eest, mis on poes näidis olnud.. ja seda veel "Kompensatsiooniks" nimetada.
Kui mul nüüd ei oleks tunnet, et tahaks neile vett peale tõmmata, siis ma viiksin selle läppari Euronicsisse tagasi ja ostaksin toosama asuse sama 1099 hinnaga Elioni enda poest uuena ja karbis. 49 eurot maksta sellise eelise eest on küllaltki väike raha. Kui ma aga selle läpaka ära viiksin, puuduks mul igasugune õigus esitada neile mingeid pretensioone ja olukord loetaks lahendatuks.
Paraku on mul nüüd kops üle maksa, et mis mõttes küll neil puudub igasugune oskus kompensatsiooniks või üldse normaalseks vabandamiseks ja missugune "Ups Juhtus Nii" saab olla mitu kuud vana sülearvuti tagasi ostmine eelmiselt kliendilt ja uue pähe müümine järgmisele kliendile?
Ei teagi nüüd, kas esitada kaebus tarbijakaitsele või on see samasugune mitmeid kuid kestev õudus nagu siin ühel eelneval postitajal oma kõvakettaga oli. Või siis.. anda lihtsalt mõnele keskmisest kollasemale või miks ka mitte, tavalisele ajalehele küllaltki mõistlikku artiklimaterjali. Siis on muidugi veel "Kaua võib" jms ka variandid..
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
eddvin
HV kasutaja

|
15.09.2012 12:13:55
|
|
|
ma ei näe suurt mõtet tarbijakaitsesse kaebuse esitamist, kuna neil puudub üldse igasugune õigus midagi teha...nemad saavad vaid soovitada poele, et mis nad võiks teha ja kuidas probleemi lahedada kliendi kasuks.
aga see vaid minu arvamus.
soovin Chorile head läpakaprobleemi lahenemist
päris korraliku jamaga suutis euronics seekord hakkama saada
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |