Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Sony tutvustab täiskaaderkaamerat α99 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.09.2012 17:18:56 Sony tutvustab täiskaaderkaamerat α99 vasta tsitaadiga

link :: Sony


A-paigaldusega 35 mm täiskaaderkaamerate lipulaev esitleb esmakordselt topeltautofookuse süsteemi ja profistiilis videoomadusi.

    • Poolläbilaskva peegli tehnoloogial põhinevate kaamerate lipulaev ja äsja välja töötatud 24,3 efektiivse megapiksline Exmor CMOS täiskaadrisensor.
    • Maailma esimene täiskaaderkaamera,1 millel on 19 sensoriga (sh 11 ristsensorit) topeltautofookuse süsteem + 102 autofookuspunkti süsteem (fokaaltasand) ning uus autofokuseerimise vahemiku reguleerimise funktsioon, mille abil saab määrata kaugustevahemiku, milles autofookussüsteem toimib.
    • Väga suur tundlikkusvahemik: ISO 50–25600 (suurendatud tundlikkuse seadistuse korral), äärmiselt vähese müraga.
    • Täiustatud täiskõrglahutuslik 50 p progressiivne filmimine katkematu pidevautofookusega ning profiklassi audioomadustega.
    • XGA OLED Tru-Finder pildiotsija, mis hõlmab kogu kaadrit 100%-liselt.
    • Entusiastide klassi käsitsemine: tugevast ja kergest magneesiumisulamist korpus, pluss ilmastikukindlad tihendid ja täiustatud Quick Navi Pro liides.



Nüüd saavad kogenenumad fotograafid katsetada loomingulisi võimalusi, mida pakub täiskaadri pildistamine (full-frame imaging) koos poolläbilaskva peegli tehnoloogial põhineva tundlikkusega.

Uus α99, lipulaeva α900 DSLR pikisilmi oodatud järglane, on Sony esimene poolläbilaskva peegli tehnoloogial põhinev kaamera, millel on 35 mm täiskaadri pildisensor.

Tugeva konstruktsiooniga ning raskemategi ülesannetega valutult toimetulev α99 seab pildistamis- ja filmimistulemustele, loomingulistele võimalustele, kasutajakesksele ergonoomikale ja töökindlusele uued standardid, mis rahuldavad ka nõudlikuma entusiasti vajadused.

Ületamatu pilditulemus ja tundlikkus
Värskelt välja töötatud ning α99 juures unikaalne täiskaadri Exmor CMOS sensor, 24,3 efektiivset megapikslit, on ühendatud kõrgekvaliteedilise BIONZ pildiprotsessoriga. Selline võimas sensori/protsessori kooslus tagab enneolematud tulemused nii pildistamisel kui ka filmimisel.

Täiskaadri sensori lahutusvõimet on suurendatud äsja välja töötatud eraldi mitmesegmendilise optilise madalpääsfiltri abil. BIONZ protsessor, mida abistab täiesti uus eesotsa lausintegratsioon, töötleb tohutul hulgal Exmor CMOS sensorist edastavaid pildisignaale väga suurtel kiirustel. Koos uue võimsa piirkonnaspetsiifilise müravähendusalgoritmiga saavutab see 14-bitise RAW-väljundi, sügava gradatsiooni ja vähese müra.

Edasiarendatud BIONZ protsessor suurendab maksimaalset tundlikkusvahemikku järsult (suurendatud tundlikkuse režiimis): nii laiaks kui ISO 50–25600, mis on 9 diafragmaga vahemik. Selle enneolematu töötlemissuutlikkus võimaldab α99-l pildistada täisresolutsiooniga kaadreid kuni 6 kaadrit sekundis ning telesuumiga kiire pildistamise režiimis kuni 10 kaadrit sekundis.

Esmakordselt kaamerate ajaloos täiendab 19-punktist, 11 ristsensoriga autofookussüsteemi hulgipunktilise fokaaltasandi faasituvastuse autofookussensor. See täiendav vähemalt 102 autofookuspunktiga autofookussensor katab peamist pildisensorit. Rakendades poolläbilaskva peegli tehnoloogia võimalusi, võimaldab see ainulaadne topeltautofookuse süsteem ülikiiret ja täpset fokuseerimist, kusjuures fookuse jälgimine kestab edasi ka siis, kui objekt 19-punktise autofookuse kaadrist kaob.

α99 juures on esmakordselt kasutatud ka uut täiustatud AF-D pideva autofookuse režiimi, mis on üliefektiivne liikuvate objektide puhul. 19-punktine autofookussüsteem pakub usaldusväärset sügavuse fokuseerimise infot. Seda täiendab 102-punktine hulgipunktilise fokaaltasandi faasituvastuse autofookussensor, mis tuleb ladusalt toime fokaaltasandit läbivate objektidega.

Turule toomise hetkel toetavad uut AF-D-režiimi objektiivid SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G ja SAL500F4G. Pärast tulevasi püsivara uuendusi saab toetavaid objektiive olema veelgi rohkem.

Veel ühe täiustusena fokuseerimise vallas võimaldab uus autofookuse vahemiku reguleerimise funktsioon kasutajal määrata kaugustevahemik, mida autofookussüsteem tunnistab. Sellest nutikast omadusest on märkimisväärselt abi siis, kui üritate fokuseerida oma kaamerat kaugemal toimuvale sportlikule tegevusele läbi sündmuskohta ümbritseva aia traatvõrgu.

Välja töötatud videograafikute ja filmitegijate jaoks
α99 on pärinud oma maailma parimate hulka kuuluvad kinogeenid Sony professionaalsetelt filmikaameratelt ja kõige kvaliteetsematelt videokaameratelt. Täiskaadri sensori ületamatut lahutusvõimet ja tundlikkust täiendavad täppisomadused, mis on optimeeritud professionaalsete videotootjate jaoks.

α99 toetab professionaalsete filmitegijate vajadusi, võimaldades täiskaadri täiskõrglahutuse 50 p / 25 p (muudetav tasemele 60 p / 24 p) progressiivset videosalvestust, mis vastab AVCHD versiooni 2.0 spetsifikatsioonidele. Juba α77 juures juurutatud, kogu aeg toimiva pideva autofookusega filmimine võimaldab liikuvaid objekte sujuvalt ja katkematult jälgida. Muude filmimisega seotud täiustuste seas võiks nimetada täiskõrglahutusega video reaalajas väljundit HDMI-ühenduse kaudu ning katkematut salvestust järjest kahele mälukaardile, kasutades kaamera mõlemat mälukaardipesa.

Filmimisel lisab täiendavat mugavust uus, kaamera korpuse esiküljel asetsev ja kergesti ligipääsetav, vaikselt toimiv, mitmeotstarbeline, keeratav juhtnupp. See võimaldab särituse järelkorrektsiooni, ISO tundlikkust ja mõõtemeetodit, katiku kiirust, ava suurust ja heli salvestamise taset täiskõrglahutusega video filmimise ajal sujuvalt ja vaikselt reguleerida. Võimalikku filmimise aega saab kolm korda pikendada, kui lisada kaamerale uus vertikaalne akuvutlar VG-C99AM, mis mahutab kokku kuni kolm akut (vt allpool). Akusid saab vahetada isegi töö käigus, ilma et oleks tarvis filmimist peatada.

Ka helilisi omadusi on märkimisväärselt täiustatud, et rahuldada ka tõsise videograafiku ranged nõudmised. Helitaseme näidik ja reguleeritavad helisalvestuse tasemed on ühendatud kõrvaklapiliidesega, mis võimaldab helitaset otse filmimiskohas täpselt jälgida. Juurdeostetavasse XLR-K1M adapterikomplekti kuulub kvaliteetne monofooniline torumikrofon (shotgun microphone) ning profiklassi standarditele vastavad XLR-ühendused, mis tagavad usaldusväärse helisalvestuse.

Mööndusteta käsitsusmugavus tõsise fotograafi jaoks
Pildiotsija XGA OLED Tru-Finder annab teie objektist detailirikka pildi, tagades erakordse erksuse, kontrastsuse, selguse ja lahutuse 100%-liselt kogu kaadri ulatuses.

Tru-Finderi ekraanil saate nautida terviklikku 100%-list vaadet isegi siis, kui filmite DT-objektiiviga, mis on optimeeritud APS-C-sensoriga kaamerate jaoks. Vaatenurka teisendatakse pildi salvestamisel ja kuvamisel automaatselt. See pildiotsija on täielikult ühilduv APS-C-formaadiga ning kuvab vaateid kasutades pildiotsija kogu ekraani.

Pildiotsijat Tru-Finder täiendab kolmes suunas kallutatav 1229 tuhande punktine (VGA-ga samaväärne) üliõhuke XtraFine vedelkristallekraan, mis põhineb WhiteMagic™ tehnoloogial, tänu millele on ekraan välistingimustes tunduvalt erksam.

Vaatamata selle kompromissitult profiklassi omadustele on α99 maailma kergeim1 35 mm täiskaadriga, vahetatava objektiiviga digikaamera. Kõigest 733-grammine kaal (ilma objektiivi ja akuta) on saavutatud tänu poolläbilaskva peegli tehnoloogiale ning samuti aitavad eriliselt tugevale, kuid samas väga kergele konstruktsioonile kaasa väga jäigast magneesiumisulamist paneelid.

Ilmastikukindlad tihendid kaitsevad tolmu ja niiskuse eest, samas kui juhtnuppe ja -klahve on tugevdatud, pidades silmas kasutamist pikkade aastate vältel, ilma et tarvitseks peljata mis tahes tööülesandeid. Ehedaks näiteks kaamera vastupidavuse ja usaldusväärsuse kohta on selle ümberdisainitud katikuplokk, mida on katsetatud ligikaudu 200 000 avamistsükli suhtes.

Samuti on viimistletud kaamera ergonoomikat, võimaldamaks mugavat ja viperusteta töötamist, ilma et miski teie loomingulist keskenduvust häirida saaks. Täiustuste seas võiks nimetada ümberdisainitud käepidet ning samuti on lülitid ja nupud tehtud kujult erinevaks, nii et kaamerat oleks võimalik sõrmeotstega kompides pimesi juhtida, ilma et tarvitseks silmi kaadris olevalt kompositsioonilt mujale tõsta. On olemas ka uus säritusrežiimi ketta lukusti, mille abil saab vältida selle soovimatut pöördumist.

Hästi vastu võetud α700 ja α900 liidesele tuginev, kuid kõvasti edasi arendatud Quick Navi Pro liides tagab filmimisparameetritele kiire ja vaistliku juurdepääsu vaid ühe käe abil.

Kaamerat saab juhtida ka arvuti-kaugühenduse teel. Sel teel saab lülitada kaamera ümber pildistamiselt filmimisrežiimile ja vastupidi ning laadida fotosid kaamerast arvutisse, et suunata need kõrgetasemelisele stuudiotöötlusele.

Professionaalide jaoks välja töötatud uus objektiiv ja uued lisatarvikud
α99 täiskaadri pildinduse võimalused on ideaalseks täienduseks uuele 300 mm F 2,8 G SSM II (SAL300F28G2) objektiivile. See suurepärane, nõudlike spordi- ja loodusfotode jäädvustamiseks mõeldud super-telefotoobjektiiv on võrreldes oma eelkäijaga märkimisväärselt täiustatud optilise konstruktsiooniga ja paremini käsitsetav. Optilistel pindadel olev, Sony poolt välja töötatud Nano AR kate tagab veatud fotod ja täiskõrglahutusliku video, mis on vähem läikivad ja nõrgema varikujutisega, andes tulemuseks parema kontrastsuse, milles must on teravam, samas kui uus lausintegratsioon-juhtahel annab kiirema ja täpsema autofookuse ning täiustab autofookuse jälitust. Tänu tolmu- ja niiskuskindlale disainile on see objektiiv ideaalne just raskeimates välitingimustes töötamisel.

Lisaks on praegu väljatöötamisel uus laia avaga Carl Zeiss A-paigaldusega põhiobjektiiv. Kaamera 35 mm täiskaadri pildisensoriga koos supertulemuste jaoks optimeeritud Planar T* 50 mm F 1,4 ZA SSM objektiiv saabub müügile 2013. aasta kevadel.

Ainult α99 lisatarvikuna pakutav tuttuus VG-C99AM vertikaalne akuvutlar mahutab ja suudab hallata kokku kuni kolme akut (sealhulgas kaamera enda kaasasolev aku). See tolmu- ja niiskuskindel vutlar on ideaalne pikkadeks töösessioonideks nii stuudios kui ka välitingimustes.

Omasuguste valikus juhtivat kohta hoidev HVL-F60M on võimas välk (GN60, meetrites ISO 100 juures), millel on sisseehitatud LED-lamp ja mis on ideaalne loomingulisteks rakendusteks, olgu pildistamisel või filmimisel. Nutikate funktsioonide hulka kuuluvad mitme välgu osakaalu traadita juhtimine ning Sony ainulaadne Quick Shift Bounce värina reguleerimine, samas kui välgu tööd saab juhtida kiiresti välgu vaistlikult kasutatava kiirnavigeerimissüsteemi (Quick Navi) abil. Tolmu- ja niiskuskindel HVL-F60M on varustatud värinaadapteriga ja välgu jaoks ning värviteisendusfiltriga kasutamiseks LED-valgustusega. Olles ideaalne α99 ning teiste uue mitmeotstarbelise liidesepesaga (Multi Interface Shoe) kaamerate jaoks, on HVL-F60M kaasasoleva ADP-AMA pesaadapteri abil kasutatav ka autolukustiga lisatarvikupesaga (Auto-lock Accessory Shoe) kaameratega.

49 mm ja 55 mm diameetriga objektiividega ühilduv ringvälk HVL-RL1 Ring Light pakub ülitõhusat LED-valgustust väikeste objektide puhul, mis on ideaalne makrovõtete tegemiseks. Tänu oma suurele võimsusele (ligikaudu 700 lx / 0,3 m) annab see tulemuseks ligikaudu neli korda erksama valgustatuse kui eelmine mudel. Erksust saab astmetult reguleerida, mis võimaldab loomingulisi valgusefekte väga täpselt juhtida. Samuti saab lülitada välgu ringvalgustuselt, mis annab varjudeta valgustuse, ümber poolringikujulisele valgustusele, millega saab tekitada varjuefekte. Ringvälgu Ring Light kasutamisel koos SAL30M28 või SAL50F18 objektiiviga on tarvis lisatarvikuna pakutavat FA-MA1AM makrovalgusadapterit. Ühildudes suurepäraselt α99 mitmeotstarbelise liidesepeaga, on HVL-RL1 kaasasoleva ADP-AMA pesaadapteri abil kasutatav ka autolukustiga lisatarvikupesaga kaameratega.

Uus XLR-K1M XLR adapterikomplekt rahuldab kõigiti professionaalsete filmitegijate kõrged nõudmised heli osas. Sellel on kaks profistandardi XLR-terminali α99 ühendamiseks professionaalse mikrofoni ja miksimiskonsooliga. Kasutamise paindlikkus on viidud maksimumini MIC/LINE sisendivaliku ja kahe kanali tasandi eraldi reguleerimise kaudu. Adapterikomplekti kuulub ECM-XM1 monofooniline torumikrofon, ehkki seda saab kasutada ka väga mitmesuguste professionaalimikrofonidega. XLR-K1M kasutamisel koos α99-ga on tarvis lisatarvikuna pakutavat klambrit.

RMT-DSLR2 kaugjuhtimispuldi abil saab fotoülesvõtete tegemisel katikut traaditult vabastada ning video filmimisel filmimist alustada ja lõpetada. Lisaks α99-le on see ühilduv ka muude A-paigaldusega ja E-paigaldusega kaameratega, millel on olemas kaugjuhtimise vastuvõtja.

Kaamera kaasaskandmisest tuleneva väsimuse vähendamiseks disainitud seljakott LCS-BP3 on välja töötatud nii, et see rahuldab ka professionaalse fotograafi ranged nõudmised. See on vägagi ruumikas: sellesse mahub nii α99 kaamera korpus koos vertikaalse akuvutlariga ja kinnitatud telefoto-suumobjektiiviga ning 3–4 lisaobjektiivi, lisatarvikud ja 15.5” sülearvuti.

ADP-AMA on uus pesaadapter, mis võimaldab kasutada mitmeotstarbelise liidesepesaga (Multi Interface Shoe)2 kaameraid autolukustusega tarvikupesasse (Auto-lock Accessory Shoe) käivate lisatarvikutega. Samuti võimaldab ADP-AMA kasutada vastupidi autolukustusega tarvikupesaga kaameraid mitmeotstarbelisse liidesepesasse käivate lisatarvikutega.

PCK-LM14 poolkõva ekraanikaitsekate kaitseb kaamera vedelkristallekraani tolmu ja kriimustuste eest. Sellega on kaasas eraldi kaitsekate ülemise näidikupaneeli jaoks.

Täpsema teabe saamiseks α99-ga sobivate objektiivide ja lisatarvikute kogu valiku kohta külastage palun veebisaiti www.sony.co.uk/hub/dslr/accessories .

Sony uus SDXC UHS-I, ultrasuure kiirusega liidesega (UHS-I) ühilduv mälukaart SF-64UX (64 GB) võimaldab märksa suuremaid ülekandekiirusi: lugemisel kuni 94 MB/s ja kirjutamisel kuni 43 MB/s. SF-64UX on ideaalne α99-ga jadapildistamisel: ükski hetk ei lähe kaotsi. Samuti võimaldab see suuri andmekiirusi sisu ülekandmisel, sealhulgas suurte RAW-piltide või videofailide arvutisse kopeerimisel.

Uued kaardid on Sony poolt rangelt testitud, mis tagab nende suure töökindluse ja andmete tervikliku säilimise. Lisaks on uued kaardid veekindlad ning välja töötatud töötamiseks suures temperatuurivahemikus. Samuti saab kasutaja jäädvustada hetki rahuliku südamega – teadmises, et tema fotod ja videod on kaitstud ka Sony failide taastamise tarkvara kaudu (File Rescue Software*), mis aitab taastada fotosid ja videoid, mis on kogemata kustutatud.
(*See tarkvara on Sony andmekandja-toodete ostjaile tasuta allalaadimiseks saadaval aadressil www.sony.net/memorycard.)

Sony uus poolläbilaskva peegliga täiskaadri kaamera α99 on Euroopas saadaval alates 2012. aasta novembri algusest.

1 Vahetatavate objektiividega, täiskaadri pildisensoriga digikaamerate hulgas (alates 12. septembrist 2012). Sony sisemise uuringu kohaselt.

2 α99 on varustatud Sony poolt värskelt välja töötatud Multi Interface Shoe’ga (mitmeotstarbelise liidesepesaga). Sellesse saab paigutada mitmesuguseid pildistamise ja filmimise lisatarvikuid, näiteks välgu või mikrofoni, mis võtavad voolu otse kaamerast. See on ühilduv ka standardse ISO 518 lisatarvikupesa jaoks mõeldud Sony lisatarvikutega. Mitmeotstarbeline liidesepesa on välja töötatud ühtse pesana Sony toodete jaoks, nagu digitaalsed fotokaamerad, digitaalsed videokaamerad ja vahetatava objektiiviga kaamerad, et suurendada eri lisatarvikute vahelist ühilduvust ning pakkuda seeläbi kasutajaile mitmekesisemaid pildistamis- ja filmimiselamusi.

Sonyst:
Sonyl, kes pakub oma elektroonika-, mobiil-, muusika-, pildindus- ja mänguseadmete ning Sony meelelahutusvõrgustiku kaudu integreeritud meelelahutuskogemust, on kogu maailmas ainulaadne positsioon: see on maailma üks juhtivaid tarbijatoodete kaubamärke. Sony on tuntud nii oma tavatarbijaile kui ka professionaalidele mõeldud audiovisuaaltoodete poolest, nagu BRAVIA™ kõrglahutusega LCD-telerid, Cyber-shot™ kaamerad, Handycam® videokaamerad, α (loe: alfa) kaamerad, Xperia™ tahvelarvutid ning Walkman® MP3-mängijad, ent ka VAIO™ personaalarvutid 3D HD kõrglahutusega professionaalsed eetrileviseadmed.

Lisateabe saamiseks Sony Euroopa kohta külastage palun veebisaiti www.sony-europe.com. Lisateabe saamiseks Sony korporatsiooni kohta külastage palun veebisaiti www.sony.net

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, BRAVIA ja Xperia on Sony korporatsiooni registreeritud kaubamärgid või kaubamärgid. Kõik ülejäänud kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid on nende vastavate omanike omand

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kalluka
Kreisi kasutaja

liitunud: 19.04.2009




sõnum 14.09.2012 17:42:56 vasta tsitaadiga

Ila tilgub.. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madd0g
HV veteran
madd0g

liitunud: 05.10.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.09.2012 16:07:56 vasta tsitaadiga

kalluka kirjutas:
Ila tilgub.. thumbs_up.gif

+1

_________________
Mõõdan üheksa korda enne kui lõikan, aga ikka on kuradi naljakas.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 108
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pohmakas,
käed värisevad
pohmakas,

liitunud: 11.06.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.09.2012 01:09:52 vasta tsitaadiga

Nõustun eelnevatega.. icon_lol.gif
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 132
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DVDRW
HV Guru
DVDRW

liitunud: 13.10.2003




sõnum 16.09.2012 08:35:17 vasta tsitaadiga

5a pärast saab sellise ~400€ga? icon_razz.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.09.2012 09:18:01 vasta tsitaadiga

DVDRW, ei tea miks selle hind nii palju peaks langema?
Näiteks Canon 5D Mark II hind on 3 aastaga langenud 2000 EUR pealt 1700 kanti.
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Fototehnika/Peegelkaamerad/95458/

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Sony tutvustab täiskaaderkaamerat α99
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.