Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Murtpoiss
HV kasutaja

|
01.09.2012 01:15:12
Vajan abi php taimeriga. |
|
|
kas php-s on yldse v6imalik teha pidevalt liikuvat taimerit teha ?
v6i peab ikka kasutama javascripti ?
ideeliselt pakub phpmyadmin ka mingeeid v2lju aja jaoks kuid ma ei saa neid ise muutuma kuidagi ... ainult kui php abil kirjutad ette mis arv sinna minema peaks
oleks vaja mingi minutilist taimerit kus sekundid jooksevad nulli ja siis uuesti algusest peale proovisin time() ja sellest arvutada kuid see ei liigu ise ainult kui refreshid siis muutub
Olen igatpidi juba proovinud kuid kuidagi tööle ei hakka ... kui kasutad javascripti siis ei saa seda kasutada php-s ja kui php-d siis ei liigu aeg nähtavalt
palun abi
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
01.09.2012 01:21:15
|
|
|
On võimalik, kuid ei kasutata. See võtab ja hakkab pidevalt andmeid saatma serveri ja arvuti vahel ja hoiab tunneli lahti. Vähemasti kella nii küll ei tehta. Ikka JavaScript selle jaoks.
Miks ei saa kasutada JS php s?? Saab ju küll.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Murtpoiss
HV kasutaja

|
01.09.2012 02:21:31
|
|
|
kuidas ?
php tagide vahele ma küll panna ei saa
ei hakka t66le
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
01.09.2012 12:25:17
|
|
|
Siin võetakse php muutuja aeg JS muutujaks aeg pannakse tööle taimer, mis lahutab sealt ühe kuni aeg==0 kirjutades tulemuse div kell sisse jaseejärel suleb taimeri ( kuna suundub kohe teisele lehele pole sulgemisel eriti tähtsust, pigem, et näeksid võimalust ) ning suundub lehele mingileht.php kandes kaasas muutujat $aeg mille saad juba kasutusele võtta GET php sees.
Põhimõte on selline saad kasutada ka muud sarnaselt. Võimalik kasutada forme, post välju.
<div id="kell"></div>
<?php
$arv=10;
echo '<script>
var el = document.getElementById("kell");
var aeg='.$arv.';
function tee_taimer()
{
tm = setTimeout(function() { tee_taimer(); }, 1000);
aeg--;
el.innerHTML=aeg;
if(aeg==0){
kustuta_taimer();
window.location="mingileht.php?arv='.$arv.'";
}
}
function kustuta_taimer()
{
clearTimeout(tm);
}
tee_taimer();
</script>';
?> |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Murtpoiss
HV kasutaja

|
01.09.2012 23:33:28
|
|
|
ma lugesin siit
http://net.tutsplus.com/tutorials/php/managing-cron-jobs-with-php-2/
kuid siin on v2ga üldiselöt v2lja toodud asi ja k6ik näited jooksevad mööda ...
ehk keegi ona varem tegelenud sellega ja oskab aidata kui mul on phpmysql-is tehtud database "databaas" ja seal on table "kasutajad" ning seal on column nimega "muutuvvariable"
oleks vaja see cron job panna tööle nii et ta muudaks "muutuvvariable"="muutuvvariable" + 10 ... ja seda iga 5 minuti tagant lõpmatuseni.
_______________________________________________________________________________________________________
sellelt lingilt lugedes ei ole seletatud kas ma pean tegema selle sisestuse phpmysql-is v6i eraldi faili v6i kuidas v6i peaks lisama lihtsalt peamisesse php faili st"lehet.php" mida läbi kogu leht töötab.
ehk oskab keegi selgemaks asja teha ?
aitähh abi eest!
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2012 14:08:53
|
|
|
Mida sa üldse teha tahad, nüüd räägid juba crontab-st. Kas tahad sellega lugeda lehel viibitud aega või pidevalt? Viimasel juhul ei hakkaks mina üldse mingi cron job-ga jamama vaid arvutaks selle välja. Arvutada saad umbes nii
select (unix_timestamp(now()) - unix_timestamp(algus))/30 from tabel
Kui muidugi tuhandeid päringuid minutis tehakse vms., siis võib tõesti olla mõistlik see kuhugi salvestada, sel juhul teedki sama loogika põhjal update lause ja paned crontab-i.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Murtpoiss
HV kasutaja

|
02.09.2012 17:45:18
|
|
|
ta peaks ikka pidevalt töötama ... ma ei saa sellest cron-i asjast eriti aru
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.09.2012 22:29:37
|
|
|
toksi siis algatuseks googlesse näiteks linux crontab ja tee endale selgeks, mis see on ja kuidas töötab. Siis võid edasi uurida, kuidas seda php-ga kasutada kuigi antud juhul pole selle php-ga haldamine tõenäoliselt isegi vajalik. Kui oma serverit pole, siis iga teenusepakkuja ei pruugi muidugi crontab-i kasutamist lubada. Igaks juhuks olgu ääremärkusena mainitud, et crontab on kasutusel unix/linux OS puhul, windowsi analoog sellele on task scheduler.
Aga loe nüüd mu eelmine postitus uuesti läbi ja mõtle uuesti, kas sul üldse on pidevalt käivat taimerit vaja või saad selle numbri vajadusel käigu pealt välja arvutada. Mina lahendaks asja crontabi vms. abil ainult siis kui seda numbrit tõesti väga palju päritakse ja/või selle arvutamine palju aega võtab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
02.09.2012 22:42:10
|
|
|
Paistab, et mingi arendatav väike mäng, et siis pole mingit mõtet cron kasutada. Salvesta aeg, leia hetkeaja ja eelmise aja vahe, jaga see etteantud ajavahega, saad mitu korda oleks vaja uuendust läbi viia , korruta see uuenduse punktisummaga ja lisad korraga. Sellel, et vahepeal lisada pole ju mingit mõtet, sest keegi seda nii või teisiti ennem ei näe kui kasutaja lehel midagi toimietab.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|