Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
summutaja
HV veteran
summutaja

sõnum 30.08.2012 20:11:17 not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications vasta tsitaadiga

Tere,

Nimelt olen silmitsi probleemiga, kuna ükski programm ei lase salvestada kettale. Avan tühja notepad, sisse kriban xxx, save as ja saan sellise veateate "not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications". Kettal on piisavalt vaba HDD pinda ja Ram!
Arvuti on intel dual core 4GB ddr2 ja windows 7 32bit. Safe mode käitub samamoodi. Kontrollitud AV-ga ja puhastatud ccleaneriga.

MINU MÕISTUS ON OTSAS icon_sad.gif
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 30.08.2012 20:30:48 vasta tsitaadiga

Swap on lubatud?
Üldiselt viitab selline käitumine riistvaraveale. Memtest, chkdsk alustuseks.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
summutaja
HV veteran
summutaja

sõnum 30.08.2012 21:57:18 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir kirjutas:
Swap on lubatud?

Mis on SWAP?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 30.08.2012 22:29:39 vasta tsitaadiga

SWAP ehk saaleala.

tsitaat:
Swap (täpsemalt swap space) ehk saaleala on operatiivmälu (RAM) virtuaalne jätk andmekandjal (siit ka termin virtuaalmälu), reeglina kõvakettal.

http://informaatika.rvg.edu.ee/oppematerjalid/kasutajaliides/sisu.html

tsitaat:
Windowsi paigaldus

Windowsi võiks paigaldada 3-le partitsioonile:
C: - süsteem
D: - saaleala - tavaliselt C:\pagefile.sys
E: - andmed

Seda seetõttu, et siis on operatsioonisüsteemi failid tähtsatest andmetest lahus ja kui tekib vajadus Windows uuesti peale panna siis ei pea vaeva nägema andmete kopeerimisega teisele partitsioonile või kettale, mida ei pruugi ka kohe võtta olla. Kahjuks Eesti arvutifirmad panevad kõik ühele partitsioonile ja hilisem Windowsi uuesti pealepanek võib kliendile kalliks minna kui tal on palju andmeid, mida vaja teise kohta välja kopeerida.

Saaleala - kui arvutil jääb muutmälust (RAM) väheks siis võetakse kasutusele saaleala või ka fail:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paging
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_memory
Kõik operatsioonisüsteemid kasutavad saaleala või -faili. Ideaalolukorras ei peaks operatsioonisüsteem saaleala praktiliselt kasutama. Kui saaleala kasutamine muutub massiliseks siis see on märk sellest, et arvutil on muutmälu vähe ja seda tuleks juurde lisada.

Siin miski eestikeelne õpetus XP saaleala tegemise/muutmise kohta. Kehtib samamoodi ka Windows Vista, 7 ja Windows 8 kohta.

http://www.hot.ee/sm2/VirtuaalneMemory.htm

karvane
HV kasutaja

sõnum 31.08.2012 16:37:19 Re: not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications vasta tsitaadiga

summutaja kirjutas:
Tere,

Nimelt olen silmitsi probleemiga, kuna ükski programm ei lase salvestada kettale. Avan tühja notepad, sisse kriban xxx, save as ja saan sellise veateate "not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications". Kettal on piisavalt vaba HDD pinda ja Ram!
Arvuti on intel dual core 4GB ddr2 ja windows 7 32bit. Safe mode käitub samamoodi. Kontrollitud AV-ga ja puhastatud ccleaneriga.

MINU MÕISTUS ON OTSAS icon_sad.gif

Mul oli ka vanal tööarvutil sama teema, ma ise jõudsin niikaugele, et mingi windowsi buffer sai täis. Ma olin ka ise niikaugel, et firefoxis ei saanud enam tabe avada või editplusis uut dokumenti avada, kuna polnud memoryt. Tee windowsile re-install, kuna ise ma kahjuks muud lahendus sellele ei leidnud.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
summutaja
HV veteran
summutaja

sõnum 31.08.2012 20:20:46 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir kirjutas:
Swap on lubatud?

Memtest oli kah ok, jooksis 24h 17 korda ja vigu ei leitud.
Kui keegi NV jooksul mingit fix välja ei paku, siis ilmselt tulebki reinstall teha, kuigi üldse ei taha teha icon_sad.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  not enough memory available to complete this operation. quit one or more applications
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.