Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows 8 lõppversioon blokeerib Metro töölauast möödaviigu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 14.08.2012 22:03:16 vasta tsitaadiga

metro pole nüüd küll grammigi ebamugavam icon_eek.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 14.08.2012 23:31:14 vasta tsitaadiga

Ei ole ta midagi ebamugav. Siin tegemist konkreetselt mitte viitsimisega ja jonni pärast vastu võitlemisega.
Olen peaaegu kuu kasutanud ja töötab ilusti. Ja kohati tundub, et 8 töötab kiiremini, kui 7. Akende vahetamine just mängu ja sealt välja jm toimingud.
Midagi ei ole ole keerulist. Kõik on olemas.
Võib isegi öelda, et on Metro meeldima hakanud.

PS icon_exclaim.gif Paar numbrit väiksemad, aga ilusad kingad = Mac
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.08.2012 23:41:29 vasta tsitaadiga

Ainus asi, mis siiani närvidele käib, on see, et selles Metro-stardis pole katalooge ja kõikide programmide ja alamprogrammide ikoonid on kõik segamini seal Metro-stardis ja sadade-tuhandete ikoonide korral saab kõvasti aega raisata õige üles leidmiseks.

Millalgi katsetasin, Metro Stardis oli ikoone üsna siva paksult täis 3 lehekülge.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 00:03:50 vasta tsitaadiga

Mul on asjad, mida reaalselt kõige enam kasutan + Administrator Tools
Midagi kadunud on, siis otsing on väga heaks tehtud 8-l. See 7-l olev otsing on nii kasutu, et ei ole tahtnud kasutada peale mõnda korda.
Mulle ei meeldi, et sassis on icon_razz1.gif Kõik on sorteeritud endale sobivasse layouti.
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.08.2012 00:04:05 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ainus asi, mis siiani närvidele käib, on see, et selles Metro-stardis pole katalooge ja kõikide programmide ja alamprogrammide ikoonid on kõik segamini seal Metro-stardis ja sadade-tuhandete ikoonide korral saab kõvasti aega raisata õige üles leidmiseks.

Millalgi katsetasin, Metro Stardis oli ikoone üsna siva paksult täis 3 lehekülge.

Soovitan otsingut kasutada, mul desktopil ainult recycle bin praegu. Kõik teised programmid tulevad Start nupp kb'l->programmi nimi->enter ja voila
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 19
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 00:10:15 vasta tsitaadiga

Tuli üks asi siiski meelde, mille pärast nutta.

Nimelt Windows 7-ga tegi lauaarvuti nii:
Panin arvuti magama (Sleep) ja suvalisel hetkel öösel ärkas ta ise üles. Arvuti oli alati enne mind üleval hommikuti.

Nüüd Windows 8-ga on nii:
Panen menüüst Sleep, Windows läheb magama, arvuti ärkab ise kohe üles. Ehk siis tarkvara magab, riistvara vurab edasi. Ja siis pean ise power nuppu vajutama kastil. Hommikul power nuppu vajutades tuleb arvuti sleepist välja. See on väga tüütu.

Ideid ?
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 15.08.2012 00:14:21 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
Tuli üks asi siiski meelde, mille pärast nutta.

Nimelt Windows 7-ga tegi lauaarvuti nii:
Panin arvuti magama (Sleep) ja suvalisel hetkel öösel ärkas ta ise üles. Arvuti oli alati enne mind üleval hommikuti.

Nüüd Windows 8-ga on nii:
Panen menüüst Sleep, Windows läheb magama, arvuti ärkab ise kohe üles. Ehk siis tarkvara magab, riistvara vurab edasi. Ja siis pean ise power nuppu vajutama kastil. Hommikul power nuppu vajutades tuleb arvuti sleepist välja. See on väga tüütu.

Ideid ?

Vaata oma sleep stated BIOS'ist üle. http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Configuration_and_Power_Interface#Power_states
tagasi üles
Celos
Kreisi kasutaja
Celos

sõnum 15.08.2012 12:43:17 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
Ei ole ta midagi ebamugav. Siin tegemist konkreetselt mitte viitsimisega ja jonni pärast vastu võitlemisega.
Olen peaaegu kuu kasutanud ja töötab ilusti. Ja kohati tundub, et 8 töötab kiiremini, kui 7. Akende vahetamine just mängu ja sealt välja jm toimingud.

Täiesti absurdne jutt. Küsimus on vajaduses. Kui investeerida mingi summa Win8 ostmisele ja kulutada aega uue UI õppimiseks, siis sellest investeeringust peaks kooruma midagi positiivset. Kas Metro UI võimaldab midagi kiiremini või "paremini" teha? Kui ei, siis on tegemist raisatud aja ja rahaga lihtsalt idee "UUEM OM PAREM!" tõttu. Olen Metrot veidi üle kuu ühel arvutil jooksutanud. Seni olen ma näinud, et asju tehakse lihtsalt teisiti, mitte efektiivsemalt. Võrreldes Win7-ga peab tegema isegi ekstra liigutuse mõne infokillu kätte saamiseks.

Ma ei tea, kas sa ei väärtusta piisavalt oma aega/raha, aga öelda, et inimesed "jonnivad" kui ei taha Metrot kasutama hakata on lausidiootsus.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.08.2012 12:51:20 vasta tsitaadiga

Eks see paratamatu Ümberõppe-protsess saab jälle olema. icon_cool.gif

Just lugesin, kuidas kõikvõimalikud suurtootjad Dell, HP, Lenovo, Toshiba kõik raporteerisid, et arvutid paisatakse müüki Windows 8-tega. Nii, et tädi Maali, koos oma mehega läheb poodi, ostavad uue IT-mänguasja ja siis õpivad ja õpivad, kuidas koos Windows 8-ga ellu jääda... icon_cool.gif
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 13:15:51 vasta tsitaadiga

Celos kirjutas:
sirius4k kirjutas:

Täiesti absurdne jutt. Küsimus on vajaduses. Kui investeerida mingi summa Win8 ostmisele ja kulutada aega uue UI õppimiseks, siis sellest investeeringust peaks kooruma midagi positiivset. Kas Metro UI võimaldab midagi kiiremini või "paremini" teha? Kui ei, siis on tegemist raisatud aja ja rahaga lihtsalt idee "UUEM OM PAREM!" tõttu. Olen Metrot veidi üle kuu ühel arvutil jooksutanud. Seni olen ma näinud, et asju tehakse lihtsalt teisiti, mitte efektiivsemalt. Võrreldes Win7-ga peab tegema isegi ekstra liigutuse mõne infokillu kätte saamiseks.

Ma ei tea, kas sa ei väärtusta piisavalt oma aega/raha, aga öelda, et inimesed "jonnivad" kui ei taha Metrot kasutama hakata on lausidiootsus.

Mitte puhtalt selle pärast, et ei taha kasutama hakata peale mõningast kasutamist, vaid paljud on lihtsalt purulaisad ja ei viitsi vaeva nähagi ja siis ütlevad, et saast on.

Ja paar lisaklikki ei tee küll mitte kedagi ajaliselt vaesemaks. Ise pole täheldanud, et midagi keerulisem kätte saada siiski on. Mõistagi esimesed päevad tuli asi selgeks teha, kuidas asi töötab, edasi läks libedalt.
Igatahes hullemaks pole asi kindlasti läinud.
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 15.08.2012 13:18:27 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
Mitte puhtalt selle pärast, et ei taha kasutama hakata peale mõningast kasutamist, vaid paljud on lihtsalt purulaisad ja ei viitsi vaeva nähagi ja siis ütlevad, et saast on.

Ja paar lisaklikki ei tee küll mitte kedagi ajaliselt vaesemaks. Ise pole täheldanud, et midagi keerulisem kätte saada siiski on. Mõistagi esimesed päevad tuli asi selgeks teha, kuidas asi töötab, edasi läks libedalt.

Nõustun, lisaklikke küll tegema ei pea. Peab lihtsalt pool päev võtma ja ära harjuma. Edasi on lihtne.
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 15.08.2012 13:51:04 vasta tsitaadiga

... mulle tundub, et te räägite siin natuke teemast mööda icon_rolleyes.gif mugavus ja efektiivsus oleneb palju harjumuspärasest praktikast ja vajaduspõhisest kasutusvaldkonnast ning teatud juhul võib Metro olla parem, mõnel teisel juhul jälle mitte. Peamiseks probleemiks on ikka valikuvõimaluste piiramine ja seda peamiselt M$'i, mitte kasutaja huvidest lähtuvalt ...
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 15.08.2012 13:56:05 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... mulle tundub, et te räägite siin natuke teemast mööda icon_rolleyes.gif mugavus ja efektiivsus oleneb palju harjumuspärasest praktikast ja vajaduspõhisest kasutusvaldkonnast ning teatud juhul võib Metro olla parem, mõnel teisel juhul jälle mitte. Peamiseks probleemiks on ikka valikuvõimaluste piiramine ja seda peamiselt M$'i, mitte kasutaja huvidest lähtuvalt ...

Valikuvõimaluste piiramine Microsofti huvidest lähtuvalt? Äkki seletaksid lahti seda veidike (ma ei noki, vaid tõsiselt sooviks õigesti aru saada mida Sa selle all silmas pidasid)?
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 13:58:01 vasta tsitaadiga

Seda küll icon_razz1.gif
Aga kuidas muidu sa uusi asju läbi surud icon_question.gif Ei saa jääda toppama, samas kõigile meele järgi olla on täiesti võimatu.

Pakun huupi, et ta pidas silmas, et MS ei lase sul valida, kas läheb otse Metrosse, või Desktopile. Kas on Start menüü, või mitte. Ja sellised asjad.
tagasi üles
Celos
Kreisi kasutaja
Celos

sõnum 15.08.2012 14:17:40 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:

Mu point oli pigem see, et kui sa need päevad ette võtad, et asi selgeks teha endale, siis mida sa sellega võidad? Nt. Win7 Snap. Veidi kasutad, harjud ära ning lõppulemusena on võimalik imekiiresti mitu akent kõrvuti seada. Hetk ebamugavust ("Miks need kuradi aknad ringi hüppavad?!") kasvatab lõpptulemusena produktiivsust. Mulle tundub, et Metro UI midagi sellist ei paku ning on pigem takistus, millest pead Win8 kasutamiseks üle hüppama.

Pealegi, uusi asju polegi vaja "läbi suruda" kui need midagi juurde ei anna.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 15.08.2012 14:31:33 vasta tsitaadiga

Kas kedagi see widows store pool + installikate autentimine ning windowsi "install kogemuse" kui sellise asendumine generic install keskkonnaga ei häiri peale minu?
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 14:34:08 vasta tsitaadiga

aaa.. sa räägid põhimõtteliselt töö tegemisest. No ma ka hästi ei tahaks seda kasutajatele panna. Tööd see mugavamaks ei tee, aga minu jaoks koduseks kasutamiseks on ideaalne.
Võib-olla mainisin, et mu iganema kippuva saraga töötab 8 paremini/kiiremini, kui 7 seda tegi. Ja kõik on käe, jala juures.
Samas... kui arvutivõhik klikib Desktop pildile/nupule Metros ja satub endale tuttavasse keskkonda, siis peaks asi kergem olema sealt edasi. Eks see oleneb, kui vastuvõtlik on inimene uuendustele, või nõuab pigem vana ja sisseharjutatud asja.

Olen poest mõned tasuta jubinad alla tõmmanud, ei oska selle kohta mingit seisukohta võtta. Ei ole positiivseid, ega negatiivseid momendil.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.08.2012 14:53:55 vasta tsitaadiga

sirius4k: Lihtne küsimus, et kas seda ikka tead, et Windows 8 all on näiteks IE10-t 2 erinevat versiooni. icon_razz1.gif

Neist üks on pooliku võimalusega Metro UI all olev IE10
Ja teine on Desktop Ui all olev, täisvõimekusega, IE10.

Nii, et kui netis midagi tõsisemat teha tahad, siis oled sunnitud vägisi valima Desktop UI IE10-e. icon_smile.gif
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.08.2012 15:22:35 vasta tsitaadiga

Tean, aga ma toimetan valdavalt Desktopil. Metro IE-d olen lihtsalt proovimise pärast kasutanud. Kasutan Metrot paremini organiseeritud Start Menüüna.

Ma olen täheldanud, et Metro pildivaatur on pisut puudulik icon_confused.gif Oma kausta ette sööta ei saa.. võtab ainult mingitelt saitidelt pilte, seadmest, või My Pictures kaustast. Mujal olevaid ei tunnista. Ja kui avad pildi selle programmiga, siis ma ei suutnud pilte kerida edasi, ega tagasi. Lõpuks kasutasin mingit teist piltide vaatamise proge, mis ka sisse ehitatud.

PS icon_exclaim.gif Mis on tõsisem netis, mis puudu jäi icon_question.gif icon_biggrin.gif Tuleb mõni näide meelde icon_question.gif
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 15.08.2012 17:38:09 vasta tsitaadiga

Pildivaaturist oli ka juttu, et see ei ole sama baasi peal, kui see mis desktopi all on.
Ehk siis tegelikult on sul ühes arvutis kaks info ruumi. Ei tea kes see geenius oli, kes selle peale tuli... thumbs_down.gif

kas keegi on proovinud neid inforuume nt junctionitega ühendada ka?
siis on hea vähemalt see,et asjad on samas kohas, samas sa ei saa hakakate pilte vaatama metros ja siis tööd jätkata desktopil või veel hullem, kui hakkad metros töötlema, siis on deskopile tulles ma kujutan ette, et nad on reserveeritud... well done taaskord.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.08.2012 18:00:45 vasta tsitaadiga

sirius4k: Tõsisemad tegevused on kõik need neti-tegevused, mida Metro IE10 teha ei luba, kuna tal on üks või teine või kolmas asi puudu ja käsib kasutada Desktop UI-d.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 15.08.2012 21:22:39 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
tõesti, mis valikuvõimalusi sul piiratakse - metro on ju lihtsalt teistsugune start menüü, lisaks jagab iga ikoon vahetut infot, nagu seni gadgetid või sidebar icon_eek.gif
kui varem kasutasid start menüüd (xp's) rakenduste brausimiseks või (win7) kiireks indekseeritud otsimiseks, siis nüüd on põhjust lugu pidada sellest, mis start menüüs nähtav on, rääkimata windowsi otsingusüsteemi oluliselt paremaks muutmisest
Celos kirjutas:
sirius4k kirjutas:

Mu point oli pigem see, et kui sa need päevad ette võtad, et asi selgeks teha endale, siis mida sa sellega võidad? Nt. Win7 Snap. Veidi kasutad, harjud ära ning lõpptulemusena on võimalik imekiiresti mitu akent kõrvuti seada. Hetk ebamugavust ("Miks need kuradi aknad ringi hüppavad?!") kasvatab lõpptulemusena produktiivsust. Mulle tundub, et Metro UI midagi sellist ei paku ning on pigem takistus, millest pead Win8 kasutamiseks üle hüppama.

Pealegi, uusi asju polegi vaja "läbi suruda" kui need midagi juurde ei anna.
nagu ennist ütlesin, siis tegu ju tühipalja start menüüga
ainus loogika erinevus, on ekraani nurkades menüüde või muude funktsioonide esile tõstmine.
tavaliste desktop appide sulgemine käib endiselt Xga ja 2 monitori korral on teine by default desktop

WAV
HV veteran

sõnum 16.08.2012 01:45:45 vasta tsitaadiga

Tegelikult pole see Metro stiilis desktopiga ära harjumine ilmselt suurem probleem rahvale. Ca 1990 sai ka ühtäkki üle mindud ASCII-graafikaga ja käsurealiselt dos-baasilt pärisgraafilisele Win3.1 baasile, meil terves asutuses korraga siis ja ausaltöelda ma ei mäleta, et oleksin seda kuidagi võõristanud. Paari päevaga harjus ära. Muidugi olin siis ka 20+ aastat noorem ja igasuguste uuendustega kergemalt kohanev...
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 16.08.2012 14:41:53 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
DigeBeni kirjutas:
tõesti, mis valikuvõimalusi sul piiratakse - metro on ju lihtsalt teistsugune start menüü, lisaks jagab iga ikoon vahetut infot, nagu seni gadgetid või sidebar icon_eek.gif
kui varem kasutasid start menüüd (xp's) rakenduste brausimiseks või (win7) kiireks indekseeritud otsimiseks, siis nüüd on põhjust lugu pidada sellest, mis start menüüs nähtav on, rääkimata windowsi otsingusüsteemi oluliselt paremaks muutmisest

... üks asi on kasutajaliides lõppkasutajale, teine asi on süsteemi haldajale või arendajale, esimese vaatepunkti käsitlesin oma eelmise posti esimeses pooles ja ma ei näe siin otsest vastuolu sinu arvamusega. Teine pool oli pigem süsteemi haldaja seisukohast. Süsteemi köögipool on Metro poolt vaadates, kui põrsas kotis ja hetkel on veel üsna ebaselge M$ nägemus sellest, kuidas seda tulevikus üldse haldama ja arendama peaks. Igal juhul, arengud on üsna sarnased Windows Mobile muutumisega Windows Phoneks, äärmiselt kinnine platvorm, mis praktiliselt välistab alternatiivid ja vaba konkurentsi selles keskkonnas. Katse UEFI BIOS'iga kinnistada ka tavaarvutite riistavara vaid M$ signeeritud tarkvarale peaks olema üsna ilmne vihje, mis suunas tuuled puhuvad. Kaudselt võib öelda, et M$ teeb Metroga omamoodi ACTA-t, kahjuks ei jõua need paralleelid keskmisele tarbijale enne kohale, kui on juba hilja. Halvimal juhul ei jõua kunagi kohale sest M$ on aastatega üsna osavaks muutunud konkurentide elimineerimisel ...

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 16.08.2012 19:58:44 vasta tsitaadiga

DigeBeni, kuidas nüüd süsteemihaldajal see metro elu keerulisemaks teeb?
vanad tööriistad ju endiselt olemas, kui selle start menüü eest ära kaotad, siis ongi sisuliselt win7
arendajatele pole ka nagu suurt probleemi, natukene vaja studeerida ja on rohkem võimalusi kasutajatele meelepärased olla

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows 8 lõppversioon blokeerib Metro töölauast möödaviigu mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.