Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Siim159
HV Guru

|
06.08.2012 18:40:56
[LAHENDATUD] Dynamic to Basic Ubuntus |
|
|
Selline mure siis läppari kettaga, et Windows7 peale laskmise setupis, kus tuleb valida partitsioon, ei saa sinna seda installida, kuna annab teate "windows cannot be installed to this hard disk space. the partition contains one or more dynamic volumes that are not supported for installation". Olen kuulnud, et part. peab vist hoopis "basic"-tüüpi olema (hetkel dynamic)? Kui jah, siis kuidas üldse sellist muutust teha, kui Windowsit peal pole? Või on milleski muus probleem?
//Lähemalt nüüd uurinud ja probleem ongi selles, et partitsioon on dynamic. Keegi oskab öelda, kuida seda muuta? Hetkel peal Ubuntu.[list=]
viimati muutis Siim159 07.08.2012 12:59:42, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.08.2012 18:52:25
|
|
|
Mäletan, et mul oli hiljuti installimisel väga sarnane veateade samas kohas just (täpselt ei suuda siiski meenutada, kuid see osa: "windows cannot be installed to this hard disk space" oli küll just), kuid seal andis seda ignoreerida (next vms. moel edasi minna) ja kõik läks ikkagi ilma probleemideta edasi, on ka probleemideta siiani. Samas oli mul tegemist GPT ja UEFI kasutamisega 3TB bootketta loomisega, võib-olla oli hoopis sellega kuidagi seoses ja natuke erinev teema seega...
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
06.08.2012 22:52:03
|
|
|
Mul ei anna kuskilt võimalust edasi minna. Lugesin ka Googlest sarnaseid probleeme ja seal öeldaksegi, et Windowsit ei saagi "dynamic"-tüüpi diskidele peale panna. Huvitav, mis moodi siis ma selle tüüpi basicuks muuta saan?
//Tõmbasin Ubuntu. Kellelgi aimu, kus kohas ja kuida seal neid partitsioone sättida/muuta?
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
07.08.2012 07:09:40
|
|
|
Siim159, seal on sellin programm nagu gparted
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
07.08.2012 12:58:44
|
|
|
Olen isegi seda proovinud, kuid mitte kuskilt ei saa midagi sarnast muuta. Paljud valikud on ka kinni (+ selle partitsiooni juures on millegipärast võtme märk). Ehk oskad selles osas aidata?
//Oeh, leidsin lõpuks lahenduse. Tegin seal https://help.ubuntu.com/10.04/hardware/C/disks.html punktis " Formatting a partition" antud juhise järgi ning siis proovisin W7 installida, kus sain juba partitsiooni kustutada ja siis Winowsi setupil ise nõuetekohase partitsiooni teha.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
07.08.2012 13:09:02
|
|
|
Miks nii keeruliselt?
W7 installika peal on olemas ka diskpart nimeline tööriist, mille abil oleks saanud sama asja ära teha.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
07.08.2012 14:26:03
|
|
|
Ei ole ka seda recovery CD'd vaja. Kui Win7 installi ajal vajutada Shift + F10 kargabki lahti Command Prompt (a.k.a 'käsuviip' )
Sellest, kuidas diskpart'i kasutada, on võimalik lugeda SIIT.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|