Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Algaja Linuxi kasutaja probleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kyng
HV vaatleja

sõnum 03.08.2012 15:56:12 vasta tsitaadiga

Tore kui sudo apt-get install soovitud-soft selge on, aga tänasel päeval tarkvarakeskusest peaks ka piisama, kui käsurida ei salli.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 05.08.2012 17:25:22 vasta tsitaadiga

Alati ei piisa ja tihti on lihtsam kopipasteedi meetod terminali kasutades.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
aeliita
HV kasutaja

sõnum 05.08.2012 19:47:57 vasta tsitaadiga

Olen nüüd pisut üle nädala mässanud Buntuga ja jõudnud järgmisele järeldusele: Endiselt usun, et Linux on turvalisem ja efektiivsem keskkond. Winilt Linuxile üleminek ja töökeskkonna ja eriti sidemete ümbritseva Winmaailmaga (kuhu kuuluvad enamik minu klientidest ja partneritest) häälestamine nii, et igapäevane rahateenimine ei katkeks, pole Wini tavakasutajale kahjuks võimalik. Aega läheb selleks liiga palju ja mida pole, seda pole. Ei õnnestunud leida puust-punaseks aabitsat, mis vastaks kõikidele küsimustele. Ilmselt on viga ikkagi minus ja minu harjumustes. Minu jaoks jääb Linux ikkagi pühapäevakeskonnaks, kus võib seiklemas käia. Kahju muidugi. Ja foorumis probleemist kõnelemine pole sugugi jonnimise pärast nagu üks hea kolleeg eespool arvas, vaid siiras abisaamislootuses. Lähen poodi, ostan Wini.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 05.08.2012 21:14:16 vasta tsitaadiga

Ega kohe hoobilt muidugi ei saa. Linux on ikka sootuks teine süsteem, tal pole Windowsiga suurt midagi ühist. Kui esimest korda Windowsi kasutama hakkaksid, ega siis ka neid asju kohe selgeks ei saa - selle tõestuseks on loendamatu arv arvutiomanikke, kes Windowsis üsna lihtsate asjade seadistamisega hakkama ei saa ja on valmis maksma selle eest, et keegi teine selle nende eest ära teeks.

Võiksid oma küsimused ju siia ritta laduda, saab neile pilgu peale visata ja tasapisi lahendama hakata icon_smile.gif Siiamaani on su küsimustele vastused antud - kõigile peale otsese aabitsa juurde juhatamise. Neid aabitsaid on olemas küll ja rohkem kui üks, aga on võrdlemisi kahtlane, kas sealt oma küsimustele vastused leiad.

tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 05.08.2012 22:17:05 vasta tsitaadiga

Noh, nädal on vähe tõesti. Ja mis alternatiive leidma/ühendusi sa püsti pead panema seal selleks, et nn töökeskkond käima saaks?
Aga kui kord käpas siis hakkab olema windows on võõrastav- ma samamoodi sätin ja otsin windowsis asju taga ja närvitsen.. pluss puuduvad mugavused millega linuxis harjunud. Seda vaid 4 aasta mõõdumisel kui vahetasin op süsteemi linuxi vastu. Enne seda põline windowsipede icon_biggrin.gif

Windowsile saaks tagasi vast minna küll ma, aga usun et täielikult töökseskkonna ümber tõstmine tuleks pain-in-the-ass ja jube harjumatu oleks. Ja seda kinlasti mitte nädalaga.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
hallhunt
Piiratud kasutaja
hallhunt

sõnum 06.08.2012 14:25:10 vasta tsitaadiga

teema algatajale:ma ka siin ükspäev vihastasin end siniseks ununtu 12.04 LTS teemas,otsi sealt üles mu post,kus sõimasin asja.Jah minu jaoks on kahju et ubuntuga hakkama ei saa,aga ma ei jäta jonni ja ma pusin ja pusin kasvõi läbi ussiemmi,aga mul põhimõte,et ma ei anna arvutile alla.Sest mis on arvuti inimese kõrval?Loll masin nö,millel pole sellist mõtlemisvõimet kui meil ja selleks ma ei vannugi alla masinale,vaid nö näitan kes keda kamandab:)aga asjast.kuna ma esialgu ei saanud jagu ubuntu gnome setting daemon probleemist,siis läksn lihtsamat teed esialgu:linux mint 13 xfce.ja mina kes ma loll nagu lauajalg linuxi maailmas, ja eluaegne akendaja,ütlen et kurat pingviin suutis mind üllatada,olen mindiga igatahes rahul ja ID kaart ka fungab,otsi software centeris !!ON!! olemas toimiv lahendus;)ja ausalt öelda,ei tasu valetada et ei ole olemas varianti et saad winni programme kasutada linuxil...on küll,WINE aitab,selle leiad samuti software centeris.ma näiteks leidsin sealt ka screenleti,winni kaustajale tuntud kui desktop gadget,lasin omale chromiumi peale,emesene,mis live sarnane ja ühtteist veel ja mul on üsna winni sarnane linux välimuselt ja kõik on samuti kättesaadav samamoodi kui winnil.Mina millegi pärast mintiga saan kõik kenasti kätte sealt ja siis kui harjunud windowsi puhul.Seega ära nuta ja külasta lehte: http://www.linuxmint.com/download.php kõik peale cinnamoni võta.kui ei oska otsustada siis siin kiidetud mate desktopi ja mina lisan sinna kiituste sekka ka xfce desktopi:)Jõudu Sulle ja mõtle uuesti: Kas ikka vannud alla masinale?
tiitise
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.08.2012 19:14:39 ! vasta tsitaadiga

aeliita kirjutas:
Olen nüüd pisut üle nädala mässanud Buntuga ja jõudnud järgmisele järeldusele: Endiselt usun, et Linux on turvalisem ja efektiivsem keskkond. Winilt Linuxile üleminek ja töökeskkonna ja eriti sidemete ümbritseva Winmaailmaga (kuhu kuuluvad enamik minu klientidest ja partneritest) häälestamine nii, et igapäevane rahateenimine ei katkeks, pole Wini tavakasutajale kahjuks võimalik. Aega läheb selleks liiga palju ja mida pole, seda pole. Ei õnnestunud leida puust-punaseks aabitsat, mis vastaks kõikidele küsimustele. Ilmselt on viga ikkagi minus ja minu harjumustes. Minu jaoks jääb Linux ikkagi pühapäevakeskonnaks, kus võib seiklemas käia. Kahju muidugi. Ja foorumis probleemist kõnelemine pole sugugi jonnimise pärast nagu üks hea kolleeg eespool arvas, vaid siiras abisaamislootuses. Lähen poodi, ostan Wini.

Seda on enne ka öeldud, et linux ei ole windows. Olles ise ka windowsit kasutanud alates 3.1 versioonist, oli natuke harjumatu minna üle linuxile.
Nüüd on pea 2 aastat ubuntu peal istutud ja ei kavatsegi winni peale tagasi kolida.
Eks iga algus on raske ja vaevaline aga tulemus on seda väärt!
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
juhan21
HV vaatleja

sõnum 10.08.2012 21:53:36 vasta tsitaadiga

Tere!
Palun abi! Soovin Sharpi TV le Flash Playerit installida, kuna muidu ei näita kino jne. Peal on Linux 32 bit ja Opera, panen tõmbama ja jääbki ketrama. SD kaart on sees nagu vaja. Aru ei saa mis toimub, mida teha.
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.08.2012 23:34:30 vasta tsitaadiga

juhan21 kirjutas:
Tere!
Palun abi! Soovin Sharpi TV le Flash Playerit installida, kuna muidu ei näita kino jne. Peal on Linux 32 bit ja Opera, panen tõmbama ja jääbki ketrama. SD kaart on sees nagu vaja. Aru ei saa mis toimub, mida teha.

Kuna endal sharp tv-d pole siis kipun kahtlustama, et ei saa flashi installida. Arvatavasti on mingi custom linux ja otsene ligipääs puudub.
Võid ju proovida mingit firmware upgrade teha vms.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
aeliita
HV kasutaja

sõnum 20.08.2012 16:30:51 ubuntu upgrademine ja offitsate ühildumine vasta tsitaadiga

Saatan eksitas. Pusin linuxiga edasi. Id kaardi paigaldamine endiselt segane nagu Süüria sündmused. Nüüd sääne probleem. Läksin Ubuntut upgradema. Aga nemad mulle lartsti vastu nägu nii, et veri pritsib. vahetsin servereid nii et nahkmärg. Ei kedagi.

Authentication failed

Authenticating the upgrade failed. There may be a problem with the network or with the server.

Veel küss. Nii Libre kui Open ohvits mind ei rahulda. Ma töötlen igasugu keerulisi makrode ja ma ei tea veel asjadega tabeleid meie riigiasutustest. Need Libres ei funka normaalselt ja kui kliendile saadan teisendatuna wordi formaati, siis kas ei avane või ei saa klient neid töödelda trükkida. Google drive ka ei aita, võimalusi vähe. Kuida jooksutada linuxis microsofti kontorit või on veel miski väljapääs?

Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 20.08.2012 18:01:27 Re: ubuntu upgrademine ja offitsate ühildumine vasta tsitaadiga

aeliita kirjutas:
Saatan eksitas. Pusin linuxiga edasi. Id kaardi paigaldamine endiselt segane nagu Süüria sündmused. Nüüd sääne probleem. Läksin Ubuntut upgradema. Aga nemad mulle lartsti vastu nägu nii, et veri pritsib. vahetsin servereid nii et nahkmärg. Ei kedagi.

Authentication failed

Authenticating the upgrade failed. There may be a problem with the network or with the server.

Veel küss. Nii Libre kui Open ohvits mind ei rahulda. Ma töötlen igasugu keerulisi makrode ja ma ei tea veel asjadega tabeleid meie riigiasutustest. Need Libres ei funka normaalselt ja kui kliendile saadan teisendatuna wordi formaati, siis kas ei avane või ei saa klient neid töödelda trükkida. Google drive ka ei aita, võimalusi vähe. Kuida jooksutada linuxis microsofti kontorit või on veel miski väljapääs?

Office 2010 puhul näiteks http://www.liberiangeek.net/2012/06/how-to-install-microsoft-office-suite-2010-in-ubuntu-12-04-using-wine-1-5/
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
aeliita
HV kasutaja

sõnum 20.08.2012 18:22:34 ? vasta tsitaadiga

Thanks, Adebisi! Oskad sa ütelda kui palju ohvits winw pääl aeglasem on kui muidu? Kui see üldse mõõdetav on?
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 20.08.2012 18:34:00 vasta tsitaadiga

Nii palju kui ise näppind olen, pole mingit vahet. Samas muidugi pole macrotega ka jamama pidanud. icon_smile.gif
tagasi üles
aeliita
HV kasutaja

sõnum 22.08.2012 11:08:30 Ubuntu Maverick upgrade veateade vasta tsitaadiga

Ubuntu Maverick upgrademisel, veateade:

Authentication failed

Kuidas talitada edasi?

Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 22.08.2012 13:37:39 vasta tsitaadiga

sudo apt-get install update-manager-core; gksudo gedit /etc/update-manager/release-upgrades

ja muuda avanenud aknas lts normal'iks:

Prompt=lts

Prompt=normal

salvesta, gedit kinni ja terminali:

sudo do-release-upgrade
tagasi üles
aeliita
HV kasutaja

sõnum 23.08.2012 22:44:05 Estobuntu installiviga - HEEELP!!!! vasta tsitaadiga

Tõmbasib Estobubtu alla, panin nagu juhendis kästud usb pulgale, tegin usbi buutivaks käivitasin, veateade: ERROR; This media only functions on Dell System booted directly into recovery mode. Mis edasi teha. HELP!!!!

viimati muutis aeliita 24.08.2012 17:30:38, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
JOKKER666
HV veteran
JOKKER666

sõnum 24.08.2012 10:22:46 vasta tsitaadiga

Kuidas Mint peal saab id-kaardi tööle? Proovisin id.ee saadavat automaatset skripti ubuntule. Andis lõpus vea, et ei saa paigaldada vms. Synapticus oli ka olemas esteid, aga see ei lase paigaldada. Ütleb, et paranda enne vigased pakid.
Ette tänades.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
mihkelv
HV kasutaja

sõnum 24.08.2012 11:25:58 vasta tsitaadiga

Peaks ikka saama. Mint on ju põhimõtteliselt ubuntu. Kui soovid id.ee tarkvara, siis pead seda skipti ise vastavalt muutma või varamud käsitsi paika panema. Mina sinu asemel prooviks kõigepealt siiski seda tarkvara, mis juba minti varamutes asub, aga kuna sul on vigaseid pakke, siis tuleks kõigepealt nendega tegeleda. Alustaks algusest:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Mida nende peale öeldakse?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2012 13:55:07 vasta tsitaadiga

JOKKER666 kirjutas:
Ütleb, et paranda enne vigased pakid.

Ja mida ta veel ütleb? Soovitab käivitada "apt-get -f install"? Siis seda just teegi kõigepealt.

tagasi üles
aeliita
HV kasutaja

sõnum 24.08.2012 17:29:19 Tubli Dell viskas ka lusika nurka LINUXI pääle vasta tsitaadiga

Njah, midagi niisusugust kuskil kirjutati jah. Aga mina ei osanud seda kuidagi välja lugeda kuhu ma pean selle panema. ja lahkuski uus Dell musta ekraani maale. Kui käivitad seletab pool ekraani mis tal viga on ja siis must ekraan. Estobuntu pulga päält ka ei lähe kuskile, annab veateata, mida kirjeldasin paar postitust ennem.
Läksin oma vana juustu pääle tagasi, millel on hapuksläinud kauabuutiv Windows. Hetkel naudin töötavat masinat. Ennem õpib siga kõndima kui Linux ... . Aga minul ei ole selleks lihtsalt aega. krt, on ikka huvitav maailm see LInux.
Ahjaa. Kuna ma vahepeal suutsin siiski LINUXi-pääl tööd kah teha, siis jäid mulle sinna tähtsad failid. Kuna paari päeva pärast on projektitähtaeg, siis ei jõua ma ilmselt tööd lõpetada ja otsekahju on üks odavam winiga läpakas ja kaudne kahju nädal aega õhtuid. Jumala eest, olen keskmina arvutikasutaja, aga ei saanud ei Estobuntu installi ega mavericki upgrademisega hakkama. Estobuntu küsimus ootab nukralt sügistuules abistavat vastust.

CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 24.08.2012 17:33:11 vasta tsitaadiga

Imo on see lihtsalt kannatamatus ja mõttetu hala. Miks sa 12.04 LTS või uusimat Mint versiooni versiooni ei proovi?
Ise ka eluaeg Windoosa peal olnud aga näet, eelmine nädal võtsin kätte ja ütlesin Win7-le tadaa ning ei kahetse.
Ubuntu 12.04 LTS install oli probleemitu. Programmide lisamine imekerge läbi software-center`i. Kiire, mugav ja kõik toimib.
Ainsad probleemid millega mässama pidin oli ID-kaardi tarkvara, mille sain ka ilusti lõpuks tööle selle juhendi järgi: http://code.google.com/p/esteid/wiki/Ubuntu ja teiseks oli shutdown probleem millele leiad lahenduse siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7221687#7221687

Ei saa küll aru mis nii rasket selles linuxis on. Alguses vb. natuke võõras keskkond aga kui paar põhiasja selgeks teed endale siis on kordades mugavam ja lihtsam kui windoosaga.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2012 17:34:38 Re: Tubli Dell viskas ka lusika nurka LINUXI pääle vasta tsitaadiga

aeliita kirjutas:
Njah, midagi niisusugust kuskil kirjutati jah. Aga mina ei osanud seda kuidagi välja lugeda kuhu ma pean selle panema.

Terminali tuleb see kirjutada. Terminali leiad kusagilt süsteemi või utiliitide menüüst (olenevalt distrost) ja käsule tuleb kindlasti sudo ette kirjutada:

sudo apt-get -f install

Vastuseks küsitakse kõigepealt sinu parooli - selle sisestamisel jääb kursor paigale, ei mingeid tärne ega täppe.

Kui sa seda (tegelikult väga lihtsat) asja ära ei tee, siis ei saagi enam midagi paigaldada ega eemaldada ühegi graafilise paketihalduri kaudu, sest nad kõik "ratsutavad" apt peal ja see omakorda dpkg peal.

viimati muutis Dogbert 24.08.2012 17:35:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 24.08.2012 17:35:05 vasta tsitaadiga

Terminal käib ju imelihtsalt lahti - Ctrl + Alt + T
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2012 17:43:37 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
Terminal käib ju imelihtsalt lahti - Ctrl + Alt + T
Oleneb distrost, st desktopist. See ei ole universaalne klahvikombinatsioon, mis igal pool sama tähendab.
tagasi üles
JOKKER666
HV veteran
JOKKER666

sõnum 24.08.2012 18:23:49 vasta tsitaadiga

W: Failed to fetch https://installer.id.ee/media/ubuntu/dists/maya/main/binary-amd64/Packages  The requested URL returned error: 404

W: Failed to fetch https://installer.id.ee/media/ubuntu/dists/maya/main/binary-i386/Packages  The requested URL returned error: 404

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package estonianidcard

Oletan, et viga selles. Et ubuntul puudub maya nimeline väljalase ja sellest ka errorid.
Peaks käsitsi miskise ubuntu väljalaske ette andma?

tsitaat:
Ja mida ta veel ütleb? Soovitab käivitada "apt-get -f install"? Siis seda just teegi kõigepealt.

Miskit ei ütle, tegin siiski aga synaptic siiski ei lase installida.

apt-get update && apt-get upgrade samamoodi ei lahenda mure

EDIT:
Vaatasin ka selle automaat paigalduse skripti sisse,et pm peaks asi toimima kui opsys panna käsitsi paika?

create_repo_file()
{
   echo "deb https://installer.id.ee/media/ubuntu/ $OPSYS main" | sudo dd of=$REPO_FILE 1>/dev/null 2>&1
   echo "deb https://installer.id.ee/media/ubuntu/ $OPSYS main" | sudo dd of=$REPO_FILE.save 1>/dev/null 2>&1
}
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Algaja Linuxi kasutaja probleemid mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.