Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Linksys
HV vaatleja

|
01.08.2012 23:08:21
Windows Seitsmelt downgrademine. |
|
|
On vana ja tuntud asi, et uuema Windowse pealt enam vanema peale ei saa lihtsalt arvuti töötamise ajal plaati masinasse lükates. Olen pannud palju(mitmeid aastaid) erinevatele arvutitele erinevaid OS-e peale. Seisan mure ees iseenda miniga(mis mul küll arus oli seda ostes!?)
Rüperaaliks on HP mini 110. Sai ostetud ta enne talve veidi et autos ja bussis veidi huvitavam oodata oleks. Algselt oli tal Win 7 starter, mis asendus koheselt Ultimatega. Aegapiku olen mõistnud et ega ikka see HP W7 välja väga ei jookusta. Lihtsalte protsesside tegemiseks kulub palju aega (Firefox tuleb ~15sekundiga, hetkeline win on suhteliselt värskelt installitud). Jama on aga selles, et kukkus see raisk maha ja väga nagu kulutada ka ei taha uue ekraani tellimisele, kuna nüüd on ta kasutusel teise ekraaniga. Bios aga ei hooki enne Windowst seda ekraani taha. Ehk mälupulgalt/väliselt romilt installimine jääb ära.
kellelgi sarnane probleem olnud? Teab mingit work-aroundi?
Päikest!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
01.08.2012 23:17:01
|
|
|
võta kõvaketas välja ja pane kuhugi teise arvutisse ja sel siis lase xp vmi. peale ja võimalusel ka need hp mini draiverid ka peale ja siis tõsta ketas tagasi.
ei pidanud parim lahendus olema aga ise olen sedasi teinud küll ja võimalik ta on.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
01.08.2012 23:38:15
|
|
|
Windows vaevalt bootib. Töötab ainult siis kui teise mini 110-ga teed. Üks võimalus on veel laenata ekraani.
Aa jah, arvuti paned käima, väline LCD küljes, siis pane läppari klapp kinni. Kas siis ka pilti kohe ei tule?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
Linksys
HV vaatleja

|
01.08.2012 23:55:40
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Aa jah, arvuti paned käima, väline LCD küljes, siis pane läppari klapp kinni. Kas siis ka pilti kohe ei tule? |
Eip. Googeldades leidsin, et see fakt.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tener
HV kasutaja
|
01.08.2012 23:58:25
|
|
|
Kui uus partitsioon teha, kas siis Win 7 alt graafilisest liidesest ei saa XP installima panna?
Vastupidi igatahes peaks saama.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Linksys
HV vaatleja

|
02.08.2012 00:30:46
|
|
|
Tener kirjutas: |
Kui uus partitsioon teha, kas siis Win 7 alt graafilisest liidesest ei saa XP installima panna?
Vastupidi igatahes peaks saama. |
Ei. Vastupidi muidugi saab. Mikipehme on ära keelanud säänse tegevuse. Tõlgituna veateatest siis et uuem versioon Windowsest on installitud ja nii edasi...
Edit.
Mastermindisin veidi. Kas keegi saaks toetada mind veidikese aruga. Kas on reaalne Wingows UI-st peale lasta mõni linuxiline, peale seda Linuxis olles XP peale lasta ja kõik eelnev lõpuks ikkagi kaotada?
Edit volume two
Arvan et SELLEGA ma saaksin hakkama (viimase stepi saab ka n.ö. "pimesilmi" teha, polegi ekraani vaja). Küsimus on nüüd selles, et kas Ubuntu võtab mu ekraani taha. Kas sealt edasi XP-d installida on võimalik üldse? Bootmanager ei hakka jamama?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Linksys
HV vaatleja

|
02.08.2012 01:32:07
|
|
|
Tänan väga. Aga kuna WinXP esimese poole install (see sinise taustaga, pead F7 ja DEL ja igasuguseid muid nuppe vajutama) toimub dos ( ? ) keskkonnas siis ikkagi ma seda ekraani(de)lt ei näe. Slipstreamitud XPga oleks võimalik mingi auto-install teha?
Edit.
Tõmbasin nLite, lisasin mõningad driverid, eemaldasin ebavajaliku manti, lisasin IIS autoinstalli ja panin et ta see "text part" on automated. Proovin homme EasyBCD-ga sina peale saada ja annan tulemustest teada. Tänud kõigile!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
02.08.2012 08:10:36
|
|
|
XP partitsioneerimismenüü on paraku jah text mode'is. Võid partitsioneerimise enne win7 (või mingi muu installimeediaga, millel partitsioneerimine on graafilises mode'is) installikaga ära teha.
Võimalik, et nLite lubab ka partitsioonid täpselt paika panna. Pole ammu kasutanud, pead ei anna.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
02.08.2012 09:05:44
|
|
|
Kas seda w7 sterter versiooni ei testinudki üldse kiiruse poolest? Ma miskipärast arvan, et see ja wxp oleksid selle masinakese peal võrdväärsed, kui vaid mingeid liigseid kellasid-vilesid segamas pole......
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Linksys
HV vaatleja

|
02.08.2012 14:20:21
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Kas seda w7 sterter versiooni ei testinudki üldse kiiruse poolest? Ma miskipärast arvan, et see ja wxp oleksid selle masinakese peal võrdväärsed, kui vaid mingeid liigseid kellasid-vilesid segamas pole...... |
Kuna ostsin rüperaali poest tutikana siis sain päris palju valu sellega kaasa. Esimene käimapanek oli umbes poolteist tundi. Kui lõpuks käima läks siis see Starter uimas meeletult minuarust. See oli lihtsalt seda HP p:!:ska täis topitud. Lisaks olid veel minuarust 2 partsiooni pühendatud HP backuppidele, mida ma ise muuta ei saanud mitte kuidagi moodi. IE avamiseks kulus kaua aega (IE et Firefoxi alla laadida, muidugi). Lisaks nägi päris jube välja ning oli kuidagi ebamugav. Ultimate saigi peale, sest vaatasin, et arvuti andmed klapivad ja puhas Windows ikka parem. Vale otsus oli sest kui oleks veidi vaeva näinud, siis oleks isegi päris võimalik, et oleks selle Starteri kiiremaks saanud 'tjuunida'. Kõik hp tarkvara maha, registry puhtaks ja oleks olemas olnud.
Mnator kirjutas: |
XP partitsioneerimismenüü on paraku jah text mode'is. Võid partitsioneerimise enne win7 (või mingi muu installimeediaga, millel partitsioneerimine on graafilises mode'is) installikaga ära teha.
Võimalik, et nLite lubab ka partitsioonid täpselt paika panna. Pole ammu kasutanud, pead ei anna. |
nLites ei näinud küll sellist võimalust. Arvatavasti ta lihtsalt formatib C ketta ära. Hullemal juhul ta ei tee seda ja pean käsitsi kustutama W7 jääke ära. Pole erilist hullu. Hetkel töö seisab selle taga, et ei suuda leida üles ühtagi mälupulka
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|