praegune kellaaeg 17.06.2025 00:44:10
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kanamana
HV kasutaja

|
25.07.2012 20:45:13
freeze, vool sees |
|
|
Tere!
Mul selline probleem, et arvuti hakkas jubedalt läägima ja ma otsustasin restardi teha ja pärast restarti freezib arvuti kohe alguses kus "press del key to enter bios" ja selline kraam. Biosesse minna ei saa ja edasi ka ei lähe, täielik freez. Panin arvuti kinni ja USB aukudes on vool sees (hiir põleb, external hd tuli ka põleb), klaviatuuril paistab ka vool sees olevat (pole usb klaver). Mul juhtus aasta tagasi ka nii, et kui arvuti kinni panin jäi vool sisse mõnedele asjadele ja kui käima panin siis polnud. Igatahes uue prose ostmisega sai uus mobo ostetud, ram ja ka SSD ketas, nii et kettas, mobos, proses, ramis ei tohiks asi olla. Milles võib asi olla? Toites?
Edit: Korjasin PSUl juhtme tagant mõneks ajaks, nüüd töötab kõik ilusti. Aga mul pidevalt olnud sellist kahtlast jama, võib asi toitekas olla?
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
26.07.2012 09:40:32
|
|
|
Kas BIOS emaplaadil on "up to date"? Gigabyte plaatidel on sagenenud sarnased anomaaliad, kus energia säästmiseks mõeldud sätted ei tööta nagu vaja ja fixi saab BIOS uuenduse näol.
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
kanamana
HV kasutaja

|
27.07.2012 09:53:10
|
|
|
Cofy kirjutas: |
Kas BIOS emaplaadil on "up to date"? Gigabyte plaatidel on sagenenud sarnased anomaaliad, kus energia säästmiseks mõeldud sätted ei tööta nagu vaja ja fixi saab BIOS uuenduse näol. |
Tänud vastuse eest.
CPU-Z Näitab, et versioon on F1 ja kui ma Gigabyte lehele lähen siis seal näitab, et ainult "First release" F1 ongi saadaval, kuigi date on erinev. Kas see date on siis selle verisooni release date või mingi lehele lisamise date hoopis? F1 ja F1 on siis versioon? Ühesõnaga "Up to date"?
Spoiler 
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
27.07.2012 10:04:01
|
|
|
Kontrolli ketas üle.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
27.07.2012 10:38:03
|
|
|
kanamana kirjutas: |
Cofy kirjutas: |
Kas BIOS emaplaadil on "up to date"? Gigabyte plaatidel on sagenenud sarnased anomaaliad, kus energia säästmiseks mõeldud sätted ei tööta nagu vaja ja fixi saab BIOS uuenduse näol. |
Tänud vastuse eest.
CPU-Z Näitab, et versioon on F1 ja kui ma Gigabyte lehele lähen siis seal näitab, et ainult "First release" F1 ongi saadaval, kuigi date on erinev. Kas see date on siis selle verisooni release date või mingi lehele lisamise date hoopis? F1 ja F1 on siis versioon? Ühesõnaga "Up to date"?
Spoiler 
|
F1 on F1, kuupäev pole määrav. Sellisel juhul on ühilduvusprobleem kuskil mujal.
Saan ma õigesti aru, süsteem hangub DMI pool ajal?
Millist toiteahelat kasutad süsteemis? Kui Masinale õnnestub pilt ette saada, võiks vaadata ka süsteemi logi windowsis.
Logi võib sisaldada vihjeid antud probleemile.
Memtest võid ka jooksutada.
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
kanamana
HV kasutaja

|
27.07.2012 11:33:26
|
|
|
PSU on Codegen 400X 400W ATX 2.03(P4)
Ketas, mälu, mobo, prose said välja vahetatud ja probleem esines enne seda juba.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
27.07.2012 11:49:41
|
|
|
Võimalusel palu mõnda sõpra/tuttavat, et laenuks annaks miski mõistliku PSU.
Kui nüüd vaadata tootja lehelt CPU support list'i , siis seal suhteliselt võimsad CPU-d. Võimalik, et Codegen on töötunnid täis saanud ja ei suda enam kvaliteetselt antud koostust toetada.
Eks probleemi lahendus ongi rohkem katse-eksituse meetodil saavutatav.
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|