Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
EJohn
HV kasutaja
|
13.06.2012 21:40:12
.ee vs .eu |
|
|
Kui lehe sisu sama ja eesti tarbijale suunatud, kas siis neti.ee või google otsing eelistab .ee-d .eu-le või vahet pole?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
13.06.2012 23:35:41
|
|
|
Kui õieti mäletan eelistab seda mis on saanud rohkem klikke
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
EJohn
HV kasutaja
|
14.06.2012 08:43:35
|
|
|
Et siis vahet pole neti.ee jaoks, kas ee või eu? eu tiba odavam...
PS! Darvin oma teooriaga pani ikka täiega puusse, vahel ikka vaatad mõnda, AHV, mis AHV
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kuunar
Kreisi kasutaja
|
14.06.2012 09:01:08
|
|
|
selle kohta öeldud, et .ee on üks odavaim offline reklaami võimalus eesti tarbijale mõeldud lehele.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Manivald
HV kasutaja

|
14.06.2012 11:53:31
|
|
|
Kui on Eesti eraisikule suunatud äri, siis mina võtaks raudselt .ee domeeni. See jätab paljudele parema mulje, eriti maal ja vanem generatsioon (minule isiklikult täitsa suva, aga inimesed on erinevad). Kui on B2B, siis võtaks .com lõpu.
Kui leht on Eesti serveris, siis äkki Neti jaiks ei ole vahet?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
14.06.2012 15:12:40
|
|
|
Manivald kirjutas: |
Kui on Eesti eraisikule suunatud äri, siis mina võtaks raudselt .ee domeeni. See jätab paljudele parema mulje, eriti maal ja vanem generatsioon (minule isiklikult täitsa suva, aga inimesed on erinevad). Kui on B2B, siis võtaks .com lõpu.
Kui leht on Eesti serveris, siis äkki Neti jaiks ei ole vahet? |
Neti otsingut vaevalt, et keegi üldse kasutab, see annab selleks liiga jaburaid tulemusi. Netis sirvitakse ikka directoryt ja seal sobiva teema alla saamiseks tuleb lihtsalt nende webmasteriga suhelda ja moosida.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
Manivald
HV kasutaja

|
15.06.2012 11:19:11
|
|
|
perenoel kirjutas: |
Kui leht on Eesti serveris, siis äkki Neti jaiks ei ole vahet? |
Neti otsingut vaevalt, et keegi üldse kasutab, see annab selleks liiga jaburaid tulemusi. Netis sirvitakse ikka directoryt ja seal sobiva teema alla saamiseks tuleb lihtsalt nende webmasteriga suhelda ja moosida. |
Oi ära räägi - keegi ei kasuta Netit? Vaatan enda tutvusringkonda ja klientuuri ja neist väga paljudel on see avaleheks. Jällegi - eriti just vanem generatsioon. See vanem võiks olla nii 30+ äkki.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
15.06.2012 11:52:42
|
|
|
Manivald, ja mille jaoks nad seda kasutavad? Nad sirvivad directoryt, või siis lüüakse teadaoleva lehe aadress otsingusse (selle asemel, et see kohe addressbarile lüüa) ning Neti suunab nad otse soovitud lehele, mitte ei teosta/kuva otsingut.
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
15.06.2012 13:27:39
|
|
|
Oi ära räägi - keegi ei kasuta Netit? Vaatan enda tutvusringkonda ja klientuuri ja neist väga paljudel on see avaleheks. Jällegi - eriti just vanem generatsioon. See vanem võiks olla nii 30+ äkki. |
Ma pakuks pigem 50+. Niipaljukest kui mina (40+) olen ringi vaadanud, siis minuvanuste ja nooremate seas seda küll kasutusel pole, aga suht palju on avaleheks Delfi.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.06.2012 13:29:21
|
|
|
otsingule on täiesti kama mis domeen sul on.
Oleneb just lehe sisu, klikkide arv, lehe pealkiri jne.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mangroove
HV vaatleja
|
19.06.2012 10:58:21
|
|
|
Google.ee ja google.com/ncr annavad enivei sama inglisekeelse otsingusõna puhul erinevaid tulemusi (NB! Kui oled Google´sse sisse loginud, siis /ncr ei tööta).
Kas see domeeniga seotud ka on ei oska öelda...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido*
HV vaatleja
|
16.07.2012 00:52:17
|
|
|
Täitsa huvitav kui palju vale informatsiooni siin on jagatud. Nimelt Google'i jaoks on oluline erinevus, mis domeeni sa kasutada. Kõik muud Google'i algoritmi faktorid kõrvale jäätes, siis Eesti turul tegutsemiseks annab .ee olulise eelise .eu ees. Kuigi .eu tugevus Eestis on veel küllaltki segane võrreldes .com/.org domeenidega. Tundub, et peaks samal tasemel olema ja ülejäänud domeenid nagu .info, .biz jne tuleks kohe Eestis tegutsemisel ära unustada kui just eriline säästueelarve ees ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
kuunar
Kreisi kasutaja
|
16.07.2012 12:49:21
|
|
|
nüüd ei teagi keda uskuda. üks on seo teenuseid pakkuv proff ja teine google direktor...
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido*
HV vaatleja
|
18.07.2012 00:12:58
|
|
|
kuunar, paraku ei tea kes need seodiscovery.com autorid on aga mina isiklikult ei ole neist enne midagi kuulnud. Facebooki lehte neil vaatan ja ainult 111 likei, kuigi on lehega vaeva nähtud, siis ma kardan, et keegi ei tea neist midagi. Leht jookseb ka tasuta Wordpressi templateil.. samuti puuduvad konkreetsed tsitaadid Matt Cutsilt. Mulle isiklikult küll ei meenu, et ta kuskil oleks midagi sellist öelnud, vb tõesti on märkamata jäänud aga kahtlen.
Küll võin tuua väga palju näited vastupidisest. Kohe tulevad meelde näites kohe Matt Cuttsi enda sõnad, mis on tugevad signaalid kohalikus riigis. Selgituseks, et .ee on ccTLD ja .eu on gTLD:
https://profiles.google.com/109412257237874861202/buzz/9TXnsGNTaoa
One person asked a question that we forgot to make a video for: "Can you list in order of importance the things that make a site to be seen by google as a site from a particular country?" Since we didn't make it as a video, here's the answer as a quick bonus:
1. country code TLD (ccTLD) such as .de or .fr
2. geotargeting in the webmaster console
3. IP address
There may be other signals, but those are the biggies and the order that I'd put them in.
Samuti infot http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=182192#2
Targeting site content to a specific country
ccTLDs (country-code top-level domain names). These are tied to a specific country (for example .de for Germany, .cn for China), and therefore are a strong signal to both users and search engines that your site is explicitly intended for a certain country. (Some countries have restrictions on who can use ccTLDs, so be sure to do your research first.) We also treat some vanity ccTLDs (such as .tv, .me, etc.) as gTLDs, as we've found that users and webmasters frequently see these as being more generic than country-targeted (we don't have a complete list of such vanity ccTLDs that we treat as gTLDs, because such a list would change over time). See a full list of domains Google treats as generic.
Täpsemalt on selgitatud veel näiteks: http://www.seomoz.org/blog/international-seo-where-to-host-and-how-to-target-whiteboard-friday , täpsemalt juttu 5:40 peal. Erinevalt seodiscovery.com on aga SEOmoz tuntud kui maailma üks parim SEO ettevõtte, arvatavasti parim. Videos selgitusi jagava Rand Fishkini kohta võib öelda, et kui SEO maailmas valitakse maailma parim SEO ekspert, siis arvatavasti ta võidaks selle konkursi. Ma olen ka ise SEOmozi ekspertidega rääkinud peaaegu samadel teemadel, küll aastaid tagasi aga siis olid küll meil samad arusaamad.
Muidugi SEO faktorid muutuvad ja .ee ning .eu domeeni puhul tekib ka erinevus, et otsingutulemuste lehtedel ehk SERPidel on väike erinevus CTR osas .eu ja .ee domeeniga tulemustel. Lihtsalt eestlased klikivad rohkem .ee domeeniga tulemusi kui .eu ja CTR on üks tõusev faktor otsingumootorite algoritmis. Näiteks Soomes ei soovitaks üldse väga ilma .fi domeenita proovima minna. Mina lähtun igatahes oma kogemustes ja seni näitavad kõik märgid ikka .ee domeeni üleoleku suunas. Endal on ka näiteks kaks 95% sama ülesehitusega ning samade faktoritega lehti, ka optimeeritud samale märksõnale. Üks on aastaid olnud 1-2 tulemus, teine ei ole veel kunagi esilehele jõudnud. Olen ka .info domeene sportlikust huvist (küll nii umbes kaks aastat tagasi) kasutanud ja väga raske oli nendega tulemusi saavutada, võrreldes .ee domeenidega.
Üks asi on veel geographic target Webmaster Tools. Google on järjest rohkem hakanud arvestama seda oma kohaliku riigi tulemustes aga ka selle faktori puhul ma ei ole tähele pannud, et annaks sama efekti kui ccTLD. Pikemalt on ka siin .eu ja .ee domeenide puhul "Otsi eesti lehti" efekt, millega peab natuke mängima. Sellest ka pikemalt juttu Google'i esindajalt: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r9r3PayqaZM. Vb tõesti ükspäev Webmaster Toolsis määrates sihitud riigiks Eesti .eu domeenil, siis annab sama efekti Google algoritmist, mis .ee aga endiselt jäävad muud usaldusväärsuse ja CTR faktorid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
22.07.2012 22:21:25
|
|
|
omadest kogemustest lähtuvalt võtaksin küll .eu ja äkki isegi kaks. Selle teise peale tekitaks sisu ja viiteid esimesele lehele. Rohkem kui domeeni laiend, loeb sellele tulevate viidete arv. Sellest on omakorda üle lehe sisu ehk siis väärtus külastajatele. Samuti on oluline, et leht asuks Eestis asuvas serveris. Mul oli aastaid USA-s ja NETI otsimootor eriti külas ei käinud. Nüüd olen kolinud Eestisse ja igas kuus on neti käinud .eu ja muudel rahvusvahelistel domeenidel. Seega rumal jutt, et eelistage .ee-d.
Lisaks veel argument, et .ee ja .eu erinevad vaid 1 tähe võrra ning Euroopas vaadatakse meid pigem lühendi .et järgi. Näiteks Euroopa Parlamendi lehel www.europarl.europa.eu
Siin oli toodud väide soomlaste kohta, et neil domineerib .fi. See on ka arusaadav, sest domeene on seal vist pool miljonit ehk mingi 7x rohkem kui Eestis. Loomulikult on sellise hulga lehtede puhul ka sisu, mida indekseerida.
Kokkuvõttes siis mina võtan .eu, sest hind on soodsam ja neid saab rohkem ja majutan Eestis, see on piisav märk lehe auditooriumi määratlemiseks robotitele.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
23.07.2012 00:39:45
|
|
|
Kohalik domeen kohe kindlasti loeb. Aasta alguse poole oli näiteks selline nali, et google.co.in, ehk siis Google India andis otsinguga "facebook" mingisuguse kohalike domeeni a la facebook-india.in. Muidugi oli sellele domeenile kõvasti backlinke organiseeritud, kuid ometi mitte ligilähedalegi Facebook.com lehega, eks ole. Praegu see leht enam otsingusse üldse ei ilmu, mis tähendab muidugi lihtsalt seda, et Facebook on oma juristid talle kallale lasknud ja domeeni üle võtnud. Aga põhimõte, mis kohalikus otsingumootoris (Eesti puhul google.ee) toob kohaliku domeeni ettepoole, töötab ikka edasi.
Montezile soovituseks veel nii palju, et mitme domeeniga sama asja tehes ja backlinke pannes hoia need lehed eraldi serverites. Sama või lähedase IP-ga võtab Google neid ühe omaniku lehtedena ja backlink ei maksa tuhkagi.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
raido*
HV vaatleja
|
23.07.2012 12:20:53
|
|
|
montez kirjutas: |
omadest kogemustest lähtuvalt võtaksin küll .eu ja äkki isegi kaks. Selle teise peale tekitaks sisu ja viiteid esimesele lehele. Rohkem kui domeeni laiend, loeb sellele tulevate viidete arv. Sellest on omakorda üle lehe sisu ehk siis väärtus külastajatele. Samuti on oluline, et leht asuks Eestis asuvas serveris. Mul oli aastaid USA-s ja NETI otsimootor eriti külas ei käinud. Nüüd olen kolinud Eestisse ja igas kuus on neti käinud .eu ja muudel rahvusvahelistel domeenidel. Seega rumal jutt, et eelistage .ee-d. |
Ilma viitavate linkidega sellele teisele domeenile, ei ole sellest suurt abi. Selle peab eraldi välja ehitama ja seal on veel sellest korralikult kasu lõikamiseks väga palju teisi faktoreid, mida on vaja arvestada. Ma ei näe küll otsest seost lehe crawlimise ja .ee vs .eu arutelus aga ok, vb keegi teine näeb. Muidu lihtsalt küsimus, et kas siis kogu SEO maailm ajab rumalat juttu? Google'i guidelinesid on ka üks rumal jutt?
Lisaks veel argument, et .ee ja .eu erinevad vaid 1 tähe võrra ning Euroopas vaadatakse meid pigem lühendi .et järgi. Näiteks Euroopa Parlamendi lehel www.europarl.europa.eu
Siin oli toodud väide soomlaste kohta, et neil domineerib .fi. See on ka arusaadav, sest domeene on seal vist pool miljonit ehk mingi 7x rohkem kui Eestis. Loomulikult on sellise hulga lehtede puhul ka sisu, mida indekseerida.
Kokkuvõttes siis mina võtan .eu, sest hind on soodsam ja neid saab rohkem ja majutan Eestis, see on piisav märk lehe auditooriumi määratlemiseks robotitele. |
Kuidas seostub Google'i algoritm ja Euroopa Parlament? Või kuidas ei ole üks täht tähtis, kas mitte .ee ja .es erinevus ei ole ka mitte üks täht?
Soome jutt oli muidu CTR erinevuses ja usaldusväärsusest. Selle loogika järgi peaks sellisel juhul olema siis hoopis Soomest suuremates riikides ka ccTLD vs .eu palju kõrgema CTR-iga. Vb tõesti avastasid nüüd, mida keegi teine veel avastanud ei ole ja erinevates testides on alati mööda vaadatud. Ma jään aga oma kogemuste ja teiste inimeste katsete tulemustest lähtuvate andmete juurde. Et riigi/rahva taustast, seadustest ja paljudest teistest faktoritest lähtuvalt on teatud riikides nagu Soome, Prantsusmaa jne ccTLD CTR kõrgem ja registreeritud domeenide arv on ainult vb üks väga väike faktor, mis on seda tinginud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
23.07.2012 18:30:14
|
|
|
perenoel kirjutas: |
Aga põhimõte, mis kohalikus otsingumootoris (Eesti puhul google.ee) toob kohaliku domeeni ettepoole, töötab ikka edasi. |
NETI puhul toob otsingutulemus saidi võimalikult ette juhul, kui sait on registreeritud temaatilises kataloogipuus (olenemata domeenist või IP asukohast).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
23.07.2012 18:55:04
|
|
|
Oo, raido* kõiketeadja, ole armuline oma tarkust veel jagama. Kas .ee 3 taseme alamdomeen (sisu.firmanimi.ee) on ka parem kui .eu domeen või mõni rahvusvaheline domeen? Kui väidad, et see on nii, siis seda tahaksin järgi proovida. Mul ongi mõned .com ja .info lehed, mille võiks teha .ee all kolmanda taseme omadeks. (Webmaster Toolsis ümbersuunamine ja suurem osa viitavatest linkidest saaks ka ära muuta).
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido*
HV vaatleja
|
24.07.2012 20:46:10
|
|
|
Oo, raido* kõiketeadja, ole armuline oma tarkust veel jagama. Kas .ee 3 taseme alamdomeen (sisu.firmanimi.ee) on ka parem kui .eu domeen või mõni rahvusvaheline domeen? Kui väidad, et see on nii, siis seda tahaksin järgi proovida. Mul ongi mõned .com ja .info lehed, mille võiks teha .ee all kolmanda taseme omadeks. (Webmaster Toolsis ümbersuunamine ja suurem osa viitavatest linkidest saaks ka ära muuta). |
Liiga palju faktoreid, mida arvestada, et lühike vastus anda. Saada mulle selle küsimusega e-mail ja andmed kuhu sulle konsultatsiooni eest arve saata, siis võime edasi rääkida. Sinu eelnevat suhtumist arvestades, ei ole väga motivatsiooni just sind tasuta aidata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
25.07.2012 08:48:54
|
|
|
Mis siis nüüd juhtus? Ma pakkusin ju võimaluse .ee domeeni kiitmiseks aga hoopis kõhkled. Mis jutt, et "liiga palju faktoreid" kui teise taseme domeeni puhul oli eelistus kindel. Ega sa juhtumisi EISA või mõne registripidaja palgal pole, et .eu domeeni maha tegid?
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido*
HV vaatleja
|
25.07.2012 15:25:59
|
|
|
Mul ei ole mingit soovi siin seda teemat läbustada, seega arva mida tahad, sinu valik. Korra mõtled, siis saad ise ka aru, et suur erinevus on kas rääkida konkreetselt .ee vs .eu domeenidest või siis aladomeeni, linngimahla, lehtede autoriteedi, lehtede üleviimise teemad + palju muud sisse tuua.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|