Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas pooldad R2 kinnipanemist? |
Kindlasti jah! |
|
9% |
[ 25 ] |
Pigem jah |
|
7% |
[ 22 ] |
Erapooletu |
|
11% |
[ 33 ] |
Pigem ei |
|
14% |
[ 41 ] |
Kindlasti mitte! |
|
56% |
[ 156 ] |
|
hääli kokku : 277 |
|
autor |
|
Maldur
HV veteran
|
15.07.2012 18:08:48
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
(juba FM pärast pole neil mõtet hoida kõvema kvaliteediga faile, mis võtaks rohkem ruumi) |
Kui pead silmas seda et FM oma olemuselt ei ulatu kõrgemale kui 15kHz, siis ainuüksi sellest ei saa leida õigustust küündimatule helikvaliteedile. Isegi kui fail raadiojaamas on 192kbps siis mis enne seda on juhtunud? Ma tean liigagi hästi kuidas kõlab ehtne 192kbps mp3 - see ei ole see mis R2 eetrist kuulda võib. Ma ütlen uuesti - mõnelgi juhul on 80kbps isegi üle pakutud, reaalne heli on kehvem - olgu failihoidlas või ülekandeahelas formaadiks kasvõi DSD.
Teine äärmus - ERR arhiveerib materjali 24bit/192kHz kujul. Materjali mille sagedusulatus vaevalt ületab 20kHz, mis seega on üle selle lihtsalt "vaikust" täis... Selleks jätkub ruumi ja vahendeid. Aga kuulda saame me neid ju ikka keskmiselt 80kbps tasemel, tore mis?
Olete kuulanud mõnda "audiophile vinyl rip'i" aastast 1956? Neid võib netist leida samuti 24bit/192kHz kujul, kuid heli ise on seal 80Hz-12kHz vahemikus heal juhul.
Ma tahan sellega öelda et resursse ei kasutata mõistusepäraselt, nagu ennegi ütlesin - piisav pillioskus ei tähenda veel automaatselt et tegemist on heliinseneridega.
Aga ometi nii tundub et arvatakse ERR juhtkonnas.
Teate mis? Kui võimalik kuulake teiste lähiriikide raadjojaamu. Võite üllatuda kui hästi mõned kõlavad. Vaatamata sellele et tegemist on neilgi täpselt "selle sama FM'iga" mis meil, tehnoloogiliselt.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
15.07.2012 18:39:55
|
|
|
Eks oma osa mängib ka siin Levira hinnapoliitika. Neil on edastamise tasu edastatava andmemahu pealt. Sama kehtib ka digi-tv puhul.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.07.2012 19:03:33
|
|
|
lauri kirjutas: |
Eks oma osa mängib ka siin Levira hinnapoliitika. Neil on edastamise tasu edastatava andmemahu pealt. Sama kehtib ka digi-tv puhul. |
Kui DigiTV puhul on andmemaht selgelt loendatav siis kuidas loendada andmemahtu analoogsüsteemis oleva väljundsignaali korral...? Levira minuteada ei maksusta sisenevat andmemahtu vaid eetrisse kiiratavat.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
part24
HV kasutaja

|
15.07.2012 19:18:52
|
|
|
viimati muutis part24 19.09.2013 18:15:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
15.07.2012 20:38:57
|
|
|
Raadiote räbaldunud helikvaliteedi puhul on peasüüdlaseks mitmekordsed ümberpakkimised ja kompressimised. Esiteks jumal teab kustkaudu saadud või ripitud (sageli ka juba mitu korda ümber pakitud) muusikafail, siis edasi stuudioarvutis pealelükatud kompressorid ja muud imetegijad (ja sealhulgas hooletu pulditaga istuja poolsed käsitoimingud - piirikusse ülenivooga laskmised jms), siis edasi pakitakse see fail sootuks teise formaati ja bitrate'i ringi (kahjuks täpsemat spetsifikatsioooni hetkel ei oska öelda) ja siis lõpuks saatja (juhul kui on digisisendiga) omad töötlemised, veelkord kompressioonid ja limitterid ning kõige tipuks veel saatja analoogmodulaatori füüsikalised moonutavad eripärad.
Tõepoolest, 30-35 aastat tagasi oli FM (ULL, UKW) heli palju talutavam kuulata. Kuigi müratase võis olla kohati kõrgem (analoogsalvestuse ja analoogülekande eripära), siis vähemalt heli moonutamiseks oli kogu trakti ulatuses vähem nii järske ja teravaid komistuskive. Tol ajal mind häiris kõige rohkem hoopis magnetlindi ebaühtlus (olid ajad kui NSVL linditehased ei suutnud piisavalt ja korralikult toota ning siis ER oli sunnitud kasutama saadete kokkumiksimisel vanu paljukäiatud ja kokkulapitud linte - vot nende kleepekohad ja kohatine lokkimine häirisid küll siis). Samas otseülekanded (nagu näiteks nood kvadrofoonilised süvamuusika kontserdid Raadioteatri suurest saalist) olid tip-top nauditavad. Raadiomajas töötasid helimehed, kes olid oma ala tippfanaatikud.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
15.07.2012 23:00:11
|
|
|
Ise eriti R2 ei kuula, aga kindlasti sooviks selle püsimist, kõike ei saa rahas/tulus hinnata, kommertsraadiotel on ka oma koht, kellele meeldib, kellele mitte, oma valik, need kes siin ühte või teist maha teevad on lihtsalt väikeste hälvetega inimesed, krt nagu keegi sunniks midagi kuulama.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
15.07.2012 23:27:10
|
|
|
Vondur kirjutas: |
Hai, mölamaffia, dolche vita, timbulimbu show, puuga pähe, sepo siim ja sokk reedehommikuti, veiks ja tambet... Kindlasti oli neid veel...
See kõik kadus koos sadade tuhandete kuulajatega, peale allikmaa uutmistuhinat ja purga troonile sättimist.
Sümboolne on, et siiani kõige kuulatavamad saated "rahva oma kaitse" ja "olukorrast riigis" on pärit vanast raadio kahest!
Midagi samaväärset pole purga meeskond pakkuda suutnud.
Hea, et vähemalt õhtune vöönd pole eriti muutunud.
Milleks oli allikmaal vaja töötavat asja reformima hakata?
Seda enam, et oli teada, kuulajate arv langeb mühinal, kui peaaegu kõik kuulatavad saated ja saatejuhid minema kupatati.
Kuidas nimetada juhti, kes teadlikult muudab raadiojaama vähem atraktiivseks?
Mujal leiaks selline juht ennast kiirelt tööbörsi ukse tagant, aga allikmaa lõhnab ja õitseb ERR-is edasi....
Peale (oli vist 2005 aasta?) reforme kadus minu jaoks raadio2 kui selline, alles jäi vaid õhtune ja öine osa.
Ja nüüd, endalegi üllatuseks, polegi mul eriti kahju, kui see jaam oma lõpu leiab...
Kuigi ma seda ei soovi kohe kindlasti. Minu jaoks pole raadio kahel lihtsalt enam ammu mingit tähendust.
Neile, kes vana raadio kahte ei ole kuulanud on kaotus kindlasti suurem.
Minul isiklikult pole, lihtsalt tänane r2 on originaali hale vari... kahjuks. |
Kas paljud seal loetelus olevatest saadetest juba üksjagu enne seda reformi ära ei olnud kadunud?
Aga mul kah on R2 peamine raadio mida kuulan. Eks on paremaid ja kehvemaid saateid, aga keskmiselt parem kui teised kokku.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
18.07.2012 01:19:52
|
|
|
Imelikud lahmivad vastused seal...
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
18.07.2012 12:24:48
|
|
|
WAV kirjutas: |
Imelikud lahmivad vastused seal... |
Aga minu arust täiesti õiglased.
Küsimused olid imelikud pigem.
kommentaatorid on vist kõik ilma mõistuseta
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
18.07.2012 22:56:43
|
|
|
siinus kirjutas: |
Imelikud lahmivad vastused seal... |
Aga minu arust täiesti õiglased.
Küsimused olid imelikud pigem.
kommentaatorid on vist kõik ilma mõistuseta |
Vastused oleks pidanud siiski olema neutraalsed, raadio juht ei saa niimoodi peale suruda oma arvamust, et mis on hea muusika ja mis ei ole. Sama viga nagu enamusel kommenteerijatel siin teemas, lähtutakse enda muusikamaitse esilesurumisest (ning kui see siis juhuslikult ühtib R2 muusikavalikuga, siis ollakse varmad kiitma ja lööb välja fanboy sündroom). Ma võiks ju siis kah oma lemmikžanre nõudma hakata (tegemist on ka alternatiivmuusikaga milles leidub kümneid tuhandeid väljaantud plaate, kuid Eestis ei mängita neid mitte ükski raadiojaam). Mind häiribki kõige rohkem see R2 juhtkonna poolt tehtud suhteliselt kitsas klikivalik, ebaproportsionaalselt suure raadioeetri ja riiklike vahendite ressursikasutuse kohta (oleks erajaam, siis omaasi juba).
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaksviis
Kreisi kasutaja

|
06.10.2012 21:37:51
|
|
|
R2 teeb tuju heaks Ma olen tähele pannud päris paljud kuulavd Sky plussi ! Mis seal nii huvitavat on ,et seda terve päev kuulata ?
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
06.10.2012 21:51:52
|
|
|
Isegi Rally kajastus oli seal sellises stiilis, et tekkis küsimus kust see eesti keel või stiil tuleb
Programm muidugi mitmekesisem, aga kuna lastakse täieliku saasta ka, siis päev otsa taustaks mängida ei saa.
Kuigi mina näiteks nädal aega järjest Uunot, Stari ka kuulata ei suudaks - playlist nii kesine.
Ehk minu silmis suhteliselt kallis Jaam oma kvaliteedi kohta... eelarve päris suur ka:-?
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
06.10.2012 21:55:01
|
|
|
kaksviis kirjutas: |
R2 teeb tuju heaks Ma olen tähele pannud päris paljud kuulavd Sky plussi ! Mis seal nii huvitavat on ,et seda terve päev kuulata ? |
Loreen - Euphoria
R2-s mind härib ikka räigelt see kus keegi paneb mingi musa käima ja siis keerab korraks muusika heli vaiksemaks, ütleb paar sõna, musa heli valjemaks siis mõne hetke pärast jälle musa maha ja ütleb veel paar sõna ja sedasi mitu mitu korda no krt
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaksviis
Kreisi kasutaja

|
06.10.2012 22:00:50
|
|
|
Leidsin midagi huvitavat
1999. a. 20. oktoober - ER kaebas sarnase nimekuju kasutamise pärast kohtusse
Sky Media käivitatud raadiojaama Raadio Eesti
Raadio 2 eelarve 423 563€
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
06.10.2012 22:12:33
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
R2-s mind härib ikka räigelt see kus keegi paneb mingi musa käima ja siis keerab korraks muusika heli vaiksemaks, ütleb paar sõna, musa heli valjemaks siis mõne hetke pärast jälle musa maha ja ütleb veel paar sõna ja sedasi mitu mitu korda no krt |
Keegi ei keera, see käib automaatselt sedasi
Aga üldiselt, hommikuti Sky+ hommikuprogramm ning hiljem spinfm või miskit.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaksviis
Kreisi kasutaja

|
06.10.2012 22:18:31
|
|
|
R2-s mind härib ikka räigelt see kus keegi paneb mingi musa käima ja siis keerab korraks muusika heli vaiksemaks, ütleb paar sõna, musa heli valjemaks siis mõne hetke pärast jälle musa maha ja ütleb veel paar sõna ja sedasi mitu mitu korda no krt |
Keegi ei keera, see käib automaatselt sedasi
Aga üldiselt, hommikuti Sky+ hommikuprogramm ning hiljem spinfm või miskit. |
Aga vb osadel inimestel on nii savi mis sealt raadiost tuleb , tööandja kuulab mul Sky Plussi ,aga alti heal võimalusel vahetan ära , kuid siiski on jälle tagasi topitud
Mart352, Äkki see nossa nossa S*** on sedimatta
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
06.10.2012 22:26:38
|
|
|
Mart352, Äkki see nossa nossa S*** on sedimatta  |
Kellel või millel?
Igatahes niipalju kui Sky + olen sattnud kuulama siis iga kord on see eufooria vähemalt korra kõlanud
Igatahes jah ise autos klõpsin neid kanaleid niikaua kuni midagi huvitavat tuleb, enamasti jään makis olevat CD-d kuulama
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.10.2012 22:46:28
|
|
|
Keegi ei keera, see käib automaatselt sedasi  |
Saab teha nii automaadiga kui ka käsitsi. Osa tegelasi eelistabki üht, osa teist meetodit.
Kuid mis kõige kurjem asja juures, sedasi rikutakse laulu/muusikapala kuulamine-nautimine põhimõtteliselt ära. Miks seda vaja teha on, sellest pole ma siiani aru saanud. Oleks veel et läbinisti jutusaade ja siis ühtlane vaikne taustamuusika taga (kuigi ka see segab omakorda jällegi kõnest arusaamist, kuna kiputakse liiga valjuks jätma), kuid vot niimoodi mõne korra laulu sisse röögatada on ikka eriliselt matslik...
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaksviis
Kreisi kasutaja

|
06.10.2012 23:00:09
|
|
|
Mart352, Äkki see nossa nossa S*** on sedimatta  |
Kellel või millel?
Igatahes niipalju kui Sky + olen sattnud kuulama siis iga kord on see eufooria vähemalt korra kõlanud
Igatahes jah ise autos klõpsin neid kanaleid niikaua kuni midagi huvitavat tuleb, enamasti jään makis olevat CD-d kuulama  |
ma ei mõelnud kellegi kohta vaid ,et see lugu on nii värd
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
06.10.2012 23:08:59
|
|
|
Saab teha nii automaadiga kui ka käsitsi. Osa tegelasi eelistabki üht, osa teist meetodit.
Kuid mis kõige kurjem asja juures, sedasi rikutakse laulu/muusikapala kuulamine-nautimine põhimõtteliselt ära. Miks seda vaja teha on, sellest pole ma siiani aru saanud. Oleks veel et läbinisti jutusaade ja siis ühtlane vaikne taustamuusika taga (kuigi ka see segab omakorda jällegi kõnest arusaamist, kuna kiputakse liiga valjuks jätma), kuid vot niimoodi mõne korra laulu sisse röögatada on ikka eriliselt matslik... |
Üks selline on seal kindlasti Koidu nimeline - kel raskusi terve lause korraga ütlemisega ja siis vaja iga sõna järel mõttepaus teha
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaksviis
Kreisi kasutaja

|
06.10.2012 23:36:24
|
|
|
Kuid mis kõige kurjem asja juures, sedasi rikutakse laulu/muusikapala kuulamine-nautimine põhimõtteliselt ära. Miks seda vaja teha on, sellest pole ma siiani aru saanud. Oleks veel et läbinisti jutusaade ja siis ühtlane vaikne taustamuusika taga (kuigi ka see segab omakorda jällegi kõnest arusaamist, kuna kiputakse liiga valjuks jätma), kuid vot niimoodi mõne korra laulu sisse röögatada on ikka eriliselt matslik... |
Üks selline on seal kindlasti Koidu nimeline - kel raskusi terve lause korraga ütlemisega ja siis vaja iga sõna järel mõttepaus teha |
Mulle meeldib jälle Koidu sõnade väljendamine
Millisel raadion üldse playlist kõige rohkem kordub ?
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
07.10.2012 08:21:17
|
|
|
Minu meelest Uuno...
Aga koidu väljendus selline, mis lihtsalt kuulamiseks ei sobi...see ei anna midagi, kui keegi vahele muliseb.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
07.10.2012 13:49:31
|
|
|
Magic kirjutas: |
see ei anna midagi, kui keegi vahele muliseb. |
Eriti veel, kuna mingit sisukat või informatiivset juttu kuuleb nende saatejuhtide suust üliharva, kui üldse.
Puhas müra, läbu. Niigi infouputuslikus tänapäeva maailmas. Kui hakkan kuulama muusikasaadet, siis eelistan "music-only" formaati, maksimumvariandis ainult esitajate ja lugude nimede mainimisega.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.10.2012 14:38:03
|
|
|
tsitaat: |
Mulle meeldib jälle Koidu sõnade väljendamine
|
oli knuagi saade nimega " propaganda" mida tegi mihkel raud ja keegi Maris Mängel, kes tegi sellele eelnevat saadet. Siis tekkis trend, et järgneva saate juht tuli eelmise saate lõpus ca 3 minutiks oma asja sisse juhatama aga marisel ja mihklil venisid need arutelud järjest pikemaks ja sisukamaks. täitsa huvitav ja hea oli neid mitteformaalseid asju kuulata.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |