Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas pooldad R2 kinnipanemist? |
Kindlasti jah! |
|
9% |
[ 25 ] |
Pigem jah |
|
7% |
[ 22 ] |
Erapooletu |
|
11% |
[ 33 ] |
Pigem ei |
|
14% |
[ 41 ] |
Kindlasti mitte! |
|
56% |
[ 156 ] |
|
hääli kokku : 277 |
|
autor |
|
siinus
HV Guru

|
12.07.2012 04:34:04
|
|
|
WAV, Ma alguses ehmatasin ära selle pika posti peale ja plaanisin juba tl;dr'iks kuulutada, aga otsast lugema hakates mu meel muutus. VÄGA asjalik ja sisukas tekst, mida oli tõesti huvitav lugeda. Müts maha selle eest.
Ma isiklikult ei näe põhjust, miks just Klassikaraadio peaks jääma ERR ainsaks muusikakanaliks. Sealne nišš ei kata ju mitte kuidagi seda, mida enamus noori (ja vanu) kuulaks. No tegelt ka, ma tean isiklikult vaid kahte inimest, kes seda kanalit kuulavad ja need on muusikalise kõrgharidusega. Kes veel?
Kui ma millegipärast FM sagedusalast midagi kuulan, siis see ongi R2.
Mainstream tüütas ära umbes siis, kui mul vanust poole vähem oli.
See, et päevased saated läilad on, mind isiklikult ei häiri. Kuulangi hommikuprogrammi ja õhtust vööndit.
Lõpetuseks arvan veel seda, et FM raadio ongi oma aja ära elanud. Uued tehnoloogijad löövad juba jalaga pe...
Selline siis minu hommikune arvamusavaldus. Ilusat päeva algust.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
12.07.2012 08:25:30
|
|
|
Arvestades vähenevat kuulatavust võiks kusagil 60-70K peal poe kinni panna ja MTÜ-le "heategevuseks" anda. 6,6 milli kroonis pole väike summa.
Tõmmaku kulud pool maha ja ülejäänud summa andku kohalikele kultuuriseltsidele - efekt eestlusele suurem.
2 asi mis mul silme ette tekkisid olid need priitahtlikud pritsimehed - selle summaga rahastaks nende esmavajadused tehnika osas ilusti ära.
Proportsioonid on meil ikka buumi ajast... hea, et see ringhäälingu kolakas vähemalt ära jääb ja 0-energia ehitiste normid peale tulevad.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
12.07.2012 10:24:42
|
|
|
R2 on ainuke kuulatav raadio eestis. Sealt tuleb normaalsete inimeste muusika mitte see jube sitt mida populaarsemad raadiod lasevad...
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
12.07.2012 10:58:28
|
|
|
siinus kirjutas: |
Ma isiklikult ei näe põhjust, miks just Klassikaraadio peaks jääma ERR ainsaks muusikakanaliks. Sealne nišš ei kata ju mitte kuidagi seda, mida enamus noori (ja vanu) kuulaks. No tegelt ka, ma tean isiklikult vaid kahte inimest, kes seda kanalit kuulavad ja need on muusikalise kõrgharidusega. Kes veel? |
Jah, ka Klassikaraadio tuleks põhimõtteliselt MTÜ'de hallata anda. Kui riik tahab klassikalist muusikat eelisarendada, siis eraldabki ta vajaliku summa just neile MTÜ'dele sihtotstarbeliselt ettekirjutatud kasutamiseks. Nii nagu praegu eraldatakse summasid kooridele ja klassikateoste heliloojatele.
Aga kuna kaks järsku sammu korraga teha on ilmselt liiga suur ja poliitiliselt ebarealistlik pingutus, siis ma alustaks esiteks Raadio2'st ja seejärel asuks alles Klassikaraadio kallale. Järjekorras, rahulikult.
Kui ma millegipärast FM sagedusalast midagi kuulan, siis see ongi R2.
Mainstream tüütas ära umbes siis, kui mul vanust poole vähem oli.
See, et päevased saated läilad on, mind isiklikult ei häiri. Kuulangi hommikuprogrammi ja õhtust vööndit. |
Tegelikult on aus öelda hoopis niimoodi (kusjuures isegi kui eeldusena jätta vaatluse alt välja see päevase programmi osa): Raadio2=Alternatiivmuusika kuid Alternatiivmuusika#Raadio2. See mida seal niinimetatud alternatiivina esitletakse, on tegelikult paraku ikkagi piiratud osa kogu tolle termini alla mahtuvast. Kui käsitleda alternatiivi tasakaalustatud põhimõttel, siis tuleks sinna lisada veel ütleme vähemalt poolsada muusikasuunda (millest paljud on kordades pikema ajalooga ja arhiivimahuga kui praegused Raadio2 alternatiivmuusika suunad). Praegune Raadio2 üks puudujääke on, et see väljendab kohati liialt teatud kitsama kliki tegijategrupi huve ja nende alternatiivmuusika eelistusi. See ei ole otseselt paha (süviti fanatism on alati teretulnud), kuid seda juhul kui oleks samal ajal väljundit ka konkurentidele ehk neile muudele alternatiivsetele muusikaformaatidele mida ERR oma programmides eriti ei käsitle. Ehk siis teisiti öelduna on üheainsa Raadio2 käes ebaproportsionaalselt suur protsentuaalne osa Eesti raadiosagedusspektri võimsuslikust mahust, surudes sellega olemasolevad ja võimalikud potentsiaalsed konkurendid väga piiratud ülejääva tehnilise ressursi raamesse. Kõige kenam lahendus oleks muidugi sedasi, kui Raadio2 koostaks oma programmi 24 tunni ulatuses kõikehaaravalt, kõikvõimalikest muusikasuundadest (või siis ka Klassikaraadioga kahepeale need suunad omavahel ilusti ära jagada, kuid ikkagi nii, et kõigile ruumi jääks. Tunnistagem ausalt, et see praegune Raadio2 "alternatiiv" on tegelikult "modernne mainstream alternatiiv" ehk siis valitud on eelkõige suunad mis on üldmüüvale pop-mainstreamile kõige lähedasemad. Ehk siis tegelikult nišš, mis tõenäoliselt suudaks ka ennast ise edukalt ära majandada era-kommertsjaama kujul.
Lõpetuseks arvan veel seda, et FM raadio ongi oma aja ära elanud. Uued tehnoloogijad löövad juba jalaga pe... |
Olen täiesti nõus. Netiraadiote maailmas on suurepärast valikut ja piiramatut "eetriressurssi" praktiliselt kõigile ja ka kõige haruldasematele niššimuusika ja subkultuuride vormide huvilistele. Lisaks puuduvad sel kujul ka levipiirid ja vastuvõtukvaliteetki on üldjuhul ikka stabiilsem.
Õnneks on nüüd DAB (DigitalAudioBroadcasting) ideearendus ehk madalakvaliteediliseks kompresseeritud ja digitaliseeritud heliringhääling raadiolainete spektris (mida 1995.a. aktiivselt promoti ja rahvusvaheliselt koordineeriti) vaikselt hääbumas ning isegi positiivne et Eestis teda arendama hakata ei jõutudki (mitmetes välisriikides tehti ta küll peaaegu valmis, kuid kütab nüüd enamasti tühjalt marginaalset DAB vastuvõtjate omajate kildkonda). Kuigi DAB võimaldab sagedusressurssi paremini ära kasutada (saab toppida rohkem programme üles, sarnaselt DVB-T muximise süsteemile) ning vastuvõtu stabiilsus on teatud mõttes ka parem, on temaga rohkesti muid esilekerkivaid tehnilisi ja organisatsioonilisi probleeme. Mõnes mõttes ju tore, et DAB süsteemis peavad kõik üksikud erajaamad hakkama üleriigilisteks (otseselt küll ei pea, kuid nii on otstarbekam sagedusressursi paigutuse tõttu), kuid sedasi kokkuvõttes siis ikkagi ei mahu neid kanaleid rohkem (hoopiski vähem just) kui praegu Eestis raadiojaamu kokku on.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.07.2012 11:32:24
|
|
|
WAV: Väike asi, mille unustad - riigi strateegiline turvalisus on see, milleks riigid omavad ja jäävad omama Eetri-meediat. Kui sul on ikka nett maas või ei levi iga puu alla, siis raadiolained jõuavad kohale iga puu alla igal juhul.
PS: Mis aga MTÜ-raadiotesse puutub, siis ehk mõnel üksikul on olemas Rikas Sponsoronu kusagil rikkas välismaa-riigis, näiteks USA-s ja kelle miljonite eest siis seda raadiojaama üleval saab pidada. Ülejäänud huviraadiod on pisikesed Kogukonna-radiod, mis on nõrgukesed ja levivad väga väikses ulatuses.
Väike näide, olen momendil 20 km. kaugusel Tallinnast, Soome raadiojaamad on toaraadios tema enda teleskoopantenniga täiesti kuuldavad, aga näiteks Nõmme Raadio siiani ei ulatu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rebel_
HV kasutaja
|
12.07.2012 11:43:39
|
|
|
Äkki koristaks ära selle VALE ja eksitava teema.
Juhatuse esimees kinnitas, et Raadio 2 jääb alles.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
12.07.2012 11:48:46
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väike asi, mille unustad - riigi strateegiline turvalisus on see, milleks riigid omavad ja jäävad omama Eetri-meediat. Kui sul on ikka nett maas või ei levi iga puu alla, siis raadiolained jõuavad kohale iga puu alla igal juhul. |
Selleks piisab ühest eestikeelsest põhiprogrammist (ja ilmselt esialgu lisaks veel ühest venekeelsest programmist). Kui nett maas, siis igaüks oskab ilmselt oma raadio neile sagedustele keerata ja vajalikku riiklikku infot sealt saada, kui ta vaid seda soovib.
Mis aga MTÜ-raadiotesse puutub, siis ehk mõnel üksikul on olemas Rikas Sponsoronu kusagil rikkas välismaa-riigis, näiteks USA-s ja kelle miljonite eest siis seda raadiojaama üleval saab pidada. Ülejäänud huviraadiod on pisikesed Kogukonna-radiod, mis on nõrgukesed ja levivad väga väikses ulatuses.
Väike näide, olen momendil 20 km. kaugusel Tallinnast, Soome raadiojaamad on toaraadios tema enda teleskoopantenniga täiesti kuuldavad, aga näiteks Nõmme Raadio siiani ei ulatu. |
Nagu juba eespool välja sai pakutud, ka MTÜ'de puhul võiks Eesti riik olla selleks sponsoriks (vähemas või rohkemas osas). Ehk sisuliselt seesama raha, mis praegu ebamäärasesse ERR rahapatta saadetakse, sellest osa hakkaks siis otse MTÜ'dele minema. Tegevus oleks oluliselt läbipaistvam ja ka tegijatel oleks rohkem huvi pingutada millegi nimel.
Nõmme Raadio ongi tegelikult kurioosselt hea näide riigipoolsest susserdamisest - tegelikult peaks riik just neid toetama (kusjuures nad on reaalselt väga kulusäästlikud, neile vajalik rahasumma oleks vähem kui köömes ERR eelarve kõrval), samas aga praegu riik toetab kamaluga ainult enda valitud ja endale meelepärast poliitikat ajavat ERR ja selle seas ka Raadio2 konglomeraati.
Rebel_ kirjutas: |
Äkki koristaks ära selle VALE ja eksitava teema.
Juhatuse esimees kinnitas, et Raadio 2 jääb alles. |
Mina arvan ka, et Raadio2 jääb alles, kuid põhiküsimus et kas just tingimata ERR koosseisus, see diskussioon pole siiski maha maetud.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
12.07.2012 12:52:34
|
|
|
Peaks kah ära märkima, et minu jaoks on kaks raadiot mida kuulata: R2 ja Kuku.
Kukul muidugi on omad probleemid, näiteks eriti agressiivne reklaami pool (mis muidugi on eluks vajalik kuid kuulajale äärmiselt tüütu)
R2 eelis aga ongi ainuke subjektiivselt võttes normaalne muusika.
Kusjuures ka Kuku on (vist peale juhatuse vahetust) hakanud huvitavamat muusikat mängima. Mingi vahe mängiti päevas väga kitsast valikut lugusi ikka liiga palju. Ning "raadio mõtlevale inimesele" vahest tundub naljakas kui kuulata Fox populise helistajaid, aga eks naerda ole kah vaja.
Miks kuulajaskond väheneb on tegelikult ju küsimus mis ei alga raadiost vaid üleüldisest meedia tarbest tänapäeva (noorema) põlvkonna osas.
Miks "transformers" teenis 710+ milli kui sama aasta "No country for old men" (selgelt parem film) 74+ milli (IMDB andmed)
Massimeedia müüb rohkem ning mida suuremat massi üritad teenendada seda "lihtsam", kergemini seeditavam ja laiatarbelisem peab algmaterial olema.
Miks kitsama seltskonnaga rääkides on misiganes poliitiliste tegijate idiootsed tegevused nii läbinähtavad kuid sellegipoolest saavad nad tonnide viisi hääli neilt kes asjadega nii hästi kursis pole või kellele piisas reklaamis kasutatud tuntud sportlase näost?
Seega peaks võibolla olema kompliment pigem vähesem kuulajas/vaatajaskond kui see, et terve riik ühte jaama vahiks, erinevus rikastab.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
12.07.2012 12:56:55
|
|
|
WAV kirjutas: |
Õnneks on nüüd DAB (DigitalAudioBroadcasting) ideearendus ehk madalakvaliteediliseks kompresseeritud ja digitaliseeritud heliringhääling raadiolainete spektris (mida 1995.a. aktiivselt promoti ja rahvusvaheliselt koordineeriti) vaikselt hääbumas ning isegi positiivne et Eestis teda arendama hakata ei jõutudki (mitmetes välisriikides tehti ta küll peaaegu valmis, kuid kütab nüüd enamasti tühjalt marginaalset DAB vastuvõtjate omajate kildkonda). |
Pole ta midagi hääbumas, pigem tahaplaanile jäänud.
Nii mõnigi euroopa riik läheb DAB-le üle (või noh DAB+ vist siiski) lähima 5-6 aasta jooksul.
Eestis muidugi ple erilist mõtet, jaamu vähe ja FMst piisab. Muidu läheb veel nagu selle krdi dtv-ga läks.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
12.07.2012 14:10:23
|
|
|
Ei olegi kahtlust, et R2 ära kaob, aga kui sealt hea muusika ära koristatakse ja asendatakse mingi muu värgiga, siis on raadiojaam ikkagi sisuliselt surnud.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
12.07.2012 17:22:50
|
|
|
Kui see muusika teil seal nii hea on, siis miks kuulajaid aina väheneb?
Ajal, kui R2-st tuli sellist "kvaliteet" kraami lademetes, oli kuulajaid oma 3-4x rohkem kui hetkel.
Spoiler 
Üldiselt viskavad ette need vähemused, kes tulevad teiste muusikamaitset kritiseerima. Ja on silma jäänud, et need vähemused on kõik R2 kuulajad.
Umbes samasugused tumbad, kes slsk eesti toa välja on suutnud suretada (kes teavad, need teavad - teised ei peagi teadma).
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
12.07.2012 21:05:33
|
|
|
Kuulasin huvi pärast töölt koju sõites ja sealt tuli laulu tekst: istun persega su läpaka peale.... ja samal ajal jagati infot väga ebavlevalt ja imelikus kõnepruugis Tour de France kohta.
Ja siin räägiti kvaliteedist
Asi meenutab ikka midagi 20a tagust Beavis and Butthead teemat...
Sellise eelarvemahuga
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
12.07.2012 21:53:16
|
|
|
Eks see ajastu, vanus ning maailmavaade pärsib ka selle raadio elulugu. Aasta-kümme tagasi olin tihe kuulaja, kuid nüüd jätab mingil määral ikkagi külmaks need saated.. Hallo Kosmos ja muu pudi-padi, mis argipäeviti seal tuleb, ei kannata eriti kriitikat. Koidu sõnamaneerid jäävad ka kaugesse mineviku, kus võis neid liigitada innovatiivseks Eesti raadiomaastikul. Kaheraudne oli saade, mida kunagi kannatas kuulata küll ning Olukorrast Riigis saab ka nüüd raadio nuppude klõpsimise ajutiselt peatada.
Siiski on näitaks Kuku raadios kuulata kordades rohkem päeval, nii sisult kui meelelahutsulikult.
Samas R2 õhtune muusikavöönd on must have alternatiivi austajale, sest tõesti, kunagine energy FM omal heal kujul on ka läinud muude kommertsstaaride jälgedes ja pole kuualnud sealt juba aastaid ühtegi lugu. Probleemiks on muidugi juba mainitud rahvaarvu väiksus ning sealt veel väiksem kuulajaprotsent, kes seda austab.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
12.07.2012 22:09:44
|
|
|
6,6 milli eest on see ikka vähe palju
66kr aastas kuulaja kohta...
See tekst ka vähe kummaline:
Raadio 2 keskendub esinejate valikus nö. albumi- ja kontserdipõhistele esitajatele ühepäevaliblikate asemel.
Ehk uusi tulijaid eelistatakse lähtuvalt isiklikest tutvustest? Mingit vingu oli juba Purga ajal ju...
Kuigi jah...maj. ministeerium pani teehankega 10X suurema summa tuulde, nii et kõik suhteline.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
12.07.2012 22:32:01
|
|
|
WAV: Väike asi, mille unustad - riigi strateegiline turvalisus on see, milleks riigid omavad ja jäävad omama Eetri-meediat. Kui sul on ikka nett maas või ei levi iga puu alla, siis raadiolained jõuavad kohale iga puu alla igal juhul.
|
pistaks siia vahele, et raadioeeter nüüd ei taga mingit turvalisust, kui tibla peale uleb, tõmbab "megavatise" saatja käima kõigil FM sagedustel ja ainus, mida siis kuuled, on juba hoopis muu kategooria muusika, mitte riiklikud teadaanded
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
13.07.2012 00:06:45
|
|
|
Magic kirjutas: |
6,6 milli eest on see ikka vähe palju  |
Jah sinna see üks suurim kala ongi maetud. Juba R2 eksistentsi algusest peale (ja kahjuks tänaseni välja, nüüd veel lisaks koos mõnede kaasnevate hämara raamatupidamisega kontsertüritustega ja lauluvõistlustega). Aga see just oligi üks olulisi põhjuseid miks R2 projekt kunagi segastel aegadel loodi. Ärge nüüd nii sinisilmselt arvake, et kohe fanaatilisest huvist noorte- ja alternatiivmuusikat populariseerida
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.07.2012 01:12:12
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
|
pistaks siia vahele, et raadioeeter nüüd ei taga mingit turvalisust, kui tibla peale uleb, tõmbab "megavatise" saatja käima kõigil FM sagedustel ja ainus, mida siis kuuled, on juba hoopis muu kategooria muusika, mitte riiklikud teadaanded |
Ja mis see Tiblastan & sõda siia ilmtingimata puutuma peaks, on ka mustmiljon muu kriisiolukorra skeeme, kus samamoodi info kõikide inimesteni peab jõudma. Kriisiolukord ei pea Riigis tekkima, aga selleks peab valmis Riik olema, et kriisiolukord võib tekkida ning siis peab Riik info viima "iga puu alla ka kõige sügavamas metsas".
Seega Eetri-Meedia on ja jääb alati selleks esmaseks teavituskanaliks, ülejäänud meedia-versioonid lihtsalt toetavad seda.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
14.07.2012 01:03:12
|
|
|
R2 on ainuke raadiojaam mida kuulata võib vahel. Just hea muusika tõttu, tjuun in jms kõik veel. ja ku r2 ei mängi siis läheb di.fm tööle. 4 dollari eest kuus 320kbps heli
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
14.07.2012 01:33:13
|
|
|
Ise kuulan R2 hommikuti. Suvisel ajal kahjuks eriti mitte, siis lastakse mingid udupead eetrisse. Kannatan ära, sügis pole kaugel.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.07.2012 10:50:42
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
... 4 dollari eest kuus 320kbps heli |
ot: |
Kas ma olen millestki ilma jäänud? Kustkaudu seda 320kbps bittreiti pakutakse? |
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
14.07.2012 12:37:44
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
... 4 dollari eest kuus 320kbps heli |
ot: |
Kas ma olen millestki ilma jäänud? Kustkaudu seda 320kbps bittreiti pakutakse? |
|
njh sry 256. Kuskilt meelde jäänud oli et 320. Kodulehel väga ei käi selle paningi mööda.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.07.2012 16:31:34
|
|
|
Tegelikult on ju üks vaatenurk veel millest siin praktiliselt räägitud ei ole.
Raadiojaama(de) tehniline kvaliteet.
Kui 70ndatel oli ULL raadio tehniliselt võttes kvaliteedi etaloniks peetav nähtus mis laiemale publikule kättesaadav (Eesti Raadio oma kvadrofooniliste saadetega lausa teenäitaja, "Stereoraadio" üks esimesi omataolisi CCCP pinnal), siis tänaseks on see olukord kahjuks pööratud peapeale. Ja paraku on küll nii et R2 on tehniliselt võttes üks mandunuma kvaliteediga üleriiklikult leviv raadiojaam üldse. Ausalt öeldes ei hiilga meil suurt ükski jaam kvaliteediga, kuid R2 on kõrvatorkavalt viletsaim. Eetrisse läheb materjal mis mingil põhjusel on viidud mp3 koodekisse, mõnel juhul on kuulda ka vale diskreetimissagedusega kaasnevaid moonutusi jne. Asi on ühest küljest arusaadav - mp3 võtab vähe ruumi ja loomingulised inimesed võivad valmistada saateid ette kus tahes ning materjalid transportida mälupulkadel või uploadi kaudu (siinkohal läheb kivi ka ISPide kapsaaeda nende olematu uploadi pärast), kuid mingisugune väärikus peaks ometi säilima! Kas arvate et kui tegemist "alternativmuusikaga" siis on kõik normaalne? Kas arvate et kui saate tegijad oskavad mõnda pilli mängida, siis see on piisav et neid lubada vastutama saadete eetrissemineku taseme eest? Kas kujutate ette et kõik kuulavad raadioprogramme läbi ghetoblasterite mingis konkreetses uimas et kvaliteet pole üldse oluline, peaasi et mingi kasvõi monofooniline korin kostaks? Jah, R2 eetris on kuulda muusikat mis on monos, kvalitatiivselt tasemel umbes 64-80kbps mp3, sellisena et pakkimise artefaktid on ainsana stereos kuuldavad!
See ei ole isegi mitte Säästuraadio, see on midagi hullemat. Vahel isegi kuulaks mõnd saadet kuid tehniline tase on lihtsalt jube, isegi kõnesaadet ei taha kuulata, kõnega kaasnevad pirinad ja plärinad. Mõni võib ju hakata liigutama mõtet et see võib ka halvast vastuvõtust tuleneda, kuid ma kasutan korrektset FM-Yagi antenni, mis suunatuna saatjale reeglina välistab igasugused ristmodulatsioonimoonutused, mis samuti võiksid häirivad olla.
Selline tendents tundub olema süvenev, kummitades tegelikult juba kõiki ERR kanalied. Erakanalite suhtes ei tasu ka illusioone luua, kuid need on erakanalid, mille suhtes kehtib nende õigus otsustada. ERR puhul aga maksavad kõik selle pasa kinni ka siis kui ei kuula midagi.
Selles valguses jätab mind külmaks kas üldse ERR eksisteerib, R2 saatus selles on ebaoluline.
Kauaaegse Vikerraadio/R2 kuulajana ütlen "Le Roi est mort, vive le Roi!"
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.07.2012 17:03:23
|
|
|
Vikerraadios mängitakse musa, mida R2 ei mängi ega mängima ei hakka kunagi.
Samuti on Vikerraadios k6ige rohkem uudistesaateid.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.07.2012 17:29:05
|
|
|
Vikerraadios mängitakse musa, mida R2 ei mängi ega mängima ei hakka kunagi.
Samuti on Vikerraadios k6ige rohkem uudistesaateid.
|
See võib nii olla, kuid see on ebaoluline. Ma pidasin silmas seda Vikerraadiot millest arendati edasi R2 (loe WAV kirjatükki uuesti).
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.07.2012 17:35:52
|
|
|
Üldiselt mängitakse enamustes raadiotes anyway 192kbps mp3-si (juba FM pärast pole neil mõtet hoida kõvema kvaliteediga faile, mis võtaks rohkem ruumi) - Nii see oli mõned aastad tagasi, aga vaevalt et asi muutunud on.
Tre raadios mängiti (ilmselt mängitakse senimaani) üldse kuskil torrentist alla tiritud muusikat.
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|