Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 395, 396, 397 ... 490, 491, 492  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 09.07.2012 12:42:00 vasta tsitaadiga

Vabal ajal võid käia jõusaalis ja teha lisatrenni, tervet rühma ei panda seda tegema sellepärast...
Sõber rääkis samamoodi et sportlased kippusid välja langema sest põlved/ selg lihtsalt ei pidanud vastu. icon_rolleyes.gif

Kindlasti ajage ennast ennem kiilaks, päris haige laks kui esimest korda elus kiilaks minna. icon_lol.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 09.07.2012 13:47:29 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Ajateenistuse ajal saab alati lisatrenni kui sportlastele vaja.
Aint et siis saab kogu rühm selle lisatrenni.

Sportlastel pole trenni kogus reeglina probleemiks vaid korrektne treening.
SBK vastupidavus- ja jõutreeningud ei klapi enamjaolt keskmise sportlase treeningplaaniga. Samal põhjusel on ka neid noori, kelle füüsisele SBK halvasti mõjub - kõigile "lajatatakse" sama mõõdupuuga, tüüpilise diivani-laisa noore organism ei pruugi vastu pidada ning, kui ülemad ka tiba rumalad, on terviserike ja komplikatsioonid tulevikus garanteeritud.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
t2ring
Kreisi kasutaja
t2ring

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2012 13:56:53 vasta tsitaadiga

Araablane kirjutas:
Vabal ajal võid käia jõusaalis ja teha lisatrenni, tervet rühma ei panda seda tegema sellepärast...
Sõber rääkis samamoodi et sportlased kippusid välja langema sest põlved/ selg lihtsalt ei pidanud vastu. icon_rolleyes.gif

Kindlasti ajage ennast ennem kiilaks, päris haige laks kui esimest korda elus kiilaks minna. icon_lol.gif

Ajasin ka eile ennast kiilaks, päris mõnus valge rant ja pealagi on icon_biggrin.gif Nägu on kergelt päevitunud, fun fun.

Aga edu kõigile ajateenijatele siis, KEVADTORMIL NÄEME ehk icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
Azatris
HV veteran
Azatris

sõnum 09.07.2012 17:59:44 vasta tsitaadiga

MaitK kirjutas:
dvd vader kirjutas:
tsitaat:

SBK lõpuks on füüsiline vorm tsiviiliga võrreldes tublisti paranenud.

see jah kahjuks on ainult pool tõde. mõnel sportlasel SBK tõmbab füüsilise võimekuse hoopis alla, ja samuti on küllalt suur oht, et end hoopis ära lõhud ja saad haiged põlved ja selja. vaimsest vormist ei hakka rääkimagi, igal aastal on ikka hulk noormehi, kelle vaimne tervis SBK-d kahjuks vastu ei pea

Seda vaimne pool küll, 100% nõus. Sportlaste poolelt ka nõus, kuid statistiliselt tõuseb füüsiline vorm küll kutsealustel nii SBK ajal kui ka terve teenistuse vältel.

Saaksid lähemalt rääkida, kuidas vaimne tervis/vorm halveneda võib?
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
elysian
HV vaatleja

sõnum 09.07.2012 18:32:06 vasta tsitaadiga

Väljavalit, Mereväes on neljaks osakonnaks jaotatud ajateenijad. 1) Baasikaitse - marines, jalaväelased, müttavad nii metsas kui ka kummipaadiga merel, nende all ka nak-i poisid. 2) Divisjon - miinilaevadele tekimadrused ja motoristid, mõni alus sõidab väljamaale ka. 3) Autojuhid. 4) Söökla, ladu, meditsiin.
Tuukriks võivad kõik kandideerida, kellel soov, selleks tuleb teha hiljem ujumistest. Aga päris tuukriks saadakse peale ajateenistust. See on tegevteenistuja töö. Jääd kaadrisse seeläbi.
* Kaasa võtta asjad, mis kõikidesse pataljonidesse. Eriti tähtis omad sporditossud, plätad saab laost. Magusa ja ülejäänu, mis tarvis, saab pühapäeviti külalistel lasta tuua (talk(beebipulber), sokid, trallerid ja lisasärgid näiteks).
Jah, esialgu läbib kogu krempel SBK. Kaks kuud. Peale esimest kuud algavad nv linnaload pädevuse järgi.
SBK ajal kõigil baasis rohelised laigulised. Linnaloa ajal madruse kostüüm, ilus sini-must-valge.
Erialadele valitakse merehariduse, juhilubade, mõistuse ja sportlikkuse järgi. Valik tehakse peale SBK-d. Siis saavad divisjon, autojuhid ja tagala sinise baasivormi.
Ise käisin 2010/11. Meie aegne Murevägi on loodetavasti möödas, peale seda vahepealset meediafiaskot said meist nooremad ajateenijad palju paremad elutingimused. Niiet ära Sina muretse. Ajateenistus mereväes saab olema tõeline elamus. Õppige laule ja hoidke lipp kõrgel!
Kiiver peas ja relv on käes, teenin aega mereväes.
Põrkan metsas, rooman adrus, olen vinge mudamadrus!
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 09.07.2012 18:34:33 vasta tsitaadiga

Azatris, toodi ju näide, põlved ja selg on kõige tavalisemad, põhjustavaid harjutusi rohkem kui mitu. Mu rühmas ka üks ulme sportlane vingus kevadtormini, et kogu selle huijaaritamise tagajärjel võib põlved puci keerata.
Psühholoogiliselt võib päris rusuvalt mõjuda, kui jaoülemad sbk ajal aktiivselt rühmaga tegelevad.
Meil mõnel võttis silma märjaks päris mitu korda. Psühholoogiliselt ebastabiilsed praagitakse sbk ajal välja ning mõni põrandalesittuja teenib need 8/11 kuud lõpuni ning läheb halva kuulsusega reservi.

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 09.07.2012 20:10:11 vasta tsitaadiga

Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? ma olen 37 ja mul annavad nüüd põlved vaikselt tunda, aga noorena polnud küll miskit häda.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.07.2012 20:15:11 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla?
Põlved võtab läbi näiteks valed treeninguvõtted.

Üks sõber käis sõjaväes ning sai labajala miski luu pingemurru pikemal matkal käies. Siiamaani, pea 10a hiljem, annab tunda,

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 09.07.2012 20:25:41 vasta tsitaadiga

Ma komistasin märtsis trepist alla ja tänaseni on kand valus ja näiteks trennis säärt ei saa üldse treenida. Juhtub ikka asju, aga et sul 19 aastaselt juba põlved läbi on, jääb mulle küll arusaamatuks.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 09.07.2012 20:27:21 vasta tsitaadiga

Põlved läbi spordi mõttes, sind see ei puuduta.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
t2ring
Kreisi kasutaja
t2ring

sõnum 09.07.2012 21:39:36 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? ma olen 37 ja mul annavad nüüd põlved vaikselt tunda, aga noorena polnud küll miskit häda.

Mina olen 22 ja mul on põlved läbi sellest, et olen oma 10 aastat kunstmuru peal jalkat tagunud... Eestis on lihtsalt nii halvad kunstmuru tingimused. Nii lihtne see ongi.
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 09.07.2012 22:15:39 vasta tsitaadiga

t2ring kirjutas:
vipu kirjutas:

Mina olen 22 ja mul on põlved läbi sellest, et olen oma 10 aastat kunstmuru peal jalkat tagunud... Eestis on lihtsalt nii halvad kunstmuru tingimused. Nii lihtne see ongi.

Aga kas sa siis midagi ette ei võtnudki, st ega põlved ei saa sul enam kunagi korda. Häda hakkab üha rohkem süvenema ja vanemaseas võib päris hulluks minna.
tagasi üles
t2ring
Kreisi kasutaja
t2ring

sõnum 09.07.2012 22:19:12 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
t2ring kirjutas:
vipu kirjutas:

Aga kas sa siis midagi ette ei võtnudki, st ega põlved ei saa sul enam kunagi korda. Häda hakkab üha rohkem süvenema ja vanemaseas võib päris hulluks minna.

Pole midagi enam väga ette võtta ning jalgpall on minu elus väga tähtsal kohal. Eks seis oleks hullem, kui mängiks porfessionaalsel tasemel. Õnneks praegu veel põlved kannavad icon_lol.gif
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 09.07.2012 22:47:47 vasta tsitaadiga

Kuperjanovi pataljonis alustasid koos noormeestega teenistust ka noored daamid
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-kuperjanovi-pataljonis-alustasid-koos-noormeestega-teenistust-ka-noored-daamid.d?id=64656326

thumbs_up.gif
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 10.07.2012 09:07:13 vasta tsitaadiga

Oeh.
Tehku oma naisterühm vms.
Kui juba noored mehed ei jõua oma varustust tassida, siis mis nende naistega saama hakkab?

Üks naine oli meil NAK ajal ka kaasas. Jõudis kasarmu eest pääslasse joosta ja siis ütles, et talle aitab.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 10.07.2012 20:48:34 vasta tsitaadiga

homme väikevennal tallinnasse minek 11kuuks thumbs_up.gif icon_lol.gif

kuna tal selg suht haige siis loodab et vast ei pea üle 2-3nädala olema äkki... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.07.2012 20:48:35 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Kui juba noored mehed ei jõua oma varustust tassida, siis mis nende naistega saama hakkab?
Mõni naine rühma ära eksib küll nood nagad siis kõike teha jõuavad.
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 10.07.2012 21:26:07 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-kuperjanovi-pataljonis-alustasid-koos-noormeestega-teenistust-ka-noored-daamid.d?id=64656326

thumbs_up.gif

Kahju üldiselt neist, kaks klimpi supi sees.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 10.07.2012 21:35:38 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
vipu kirjutas:

thumbs_up.gif

Kahju üldiselt neist, kaks klimpi supi sees.

video järgi ei tundunud väga võitjad olevat, aga eks näis.
mõlemal ju plaan lausa sõjakooli edasi õppima minna.
tagasi üles
Väljavalit
HV vaatleja

sõnum 11.07.2012 20:02:33 vasta tsitaadiga

elysian kirjutas:
Väljavalit, Mereväes on neljaks osakonnaks jaotatud ajateenijad. 1) Baasikaitse - marines, jalaväelased, müttavad nii metsas kui ka kummipaadiga merel, nende all ka nak-i poisid. 2) Divisjon - miinilaevadele tekimadrused ja motoristid, mõni alus sõidab väljamaale ka. 3) Autojuhid. 4) Söökla, ladu, meditsiin.
Tuukriks võivad kõik kandideerida, kellel soov, selleks tuleb teha hiljem ujumistest. Aga päris tuukriks saadakse peale ajateenistust. See on tegevteenistuja töö. Jääd kaadrisse seeläbi.
* Kaasa võtta asjad, mis kõikidesse pataljonidesse. Eriti tähtis omad sporditossud, plätad saab laost. Magusa ja ülejäänu, mis tarvis, saab pühapäeviti külalistel lasta tuua (talk(beebipulber), sokid, trallerid ja lisasärgid näiteks).
Jah, esialgu läbib kogu krempel SBK. Kaks kuud. Peale esimest kuud algavad nv linnaload pädevuse järgi.
SBK ajal kõigil baasis rohelised laigulised. Linnaloa ajal madruse kostüüm, ilus sini-must-valge.
Erialadele valitakse merehariduse, juhilubade, mõistuse ja sportlikkuse järgi. Valik tehakse peale SBK-d. Siis saavad divisjon, autojuhid ja tagala sinise baasivormi.
Ise käisin 2010/11. Meie aegne Murevägi on loodetavasti möödas, peale seda vahepealset meediafiaskot said meist nooremad ajateenijad palju paremad elutingimused. Niiet ära Sina muretse. Ajateenistus mereväes saab olema tõeline elamus. Õppige laule ja hoidke lipp kõrgel!
Kiiver peas ja relv on käes, teenin aega mereväes.
Põrkan metsas, rooman adrus, olen vinge mudamadrus!

Suured tänud konstruktiivse vastuse kohta, ehk oskab veel keegi miskit mereväe elu kohta muljetada? Kord on range võrdlemisi teiste ajateenimis kohtadega või vastupidiselt lihtsam?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 11.07.2012 22:26:54 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:

thumbs_up.gif
Nii, kas naised peavad kh end kiilaks ajama?
Kui ei, siis saab põhimõtteliselt kaitseväe kohtusse anda diskrimineerimise pärast.

dvd vader
HV Guru

sõnum 11.07.2012 22:31:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii, kas naised peavad kh end kiilaks ajama?

tegelikult ei pea ka mehed end kiilaks ajama. vähemalt ma pole teadlik, et selline asi kusagil määrustikes või eeskirjades kirjas oleks. juuste kohta on vaid öeldud, kui peast mäletan, et peab olema korrektne ja piiratud. see, et ajateenijad kiilakaks aetakse, on jäänuk nõukogude ajast, mis mingit praktilist eesmärki ei oma ja säilinud stiilis "minu ajal nii tehti, teeme teiega ka". soomes ajateenijaid kiilakaks ei aeta, juuksed peavad ainult lühikesed olema.

pildil on näha, et mõned on küll ajanud endal maha, aga see arvatavasti rohkem vabatahtlik kui sunduslik
Spoiler Spoiler Spoiler

viimati muutis dvd vader 11.07.2012 22:33:53, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.07.2012 22:32:30 vasta tsitaadiga

Eks asi sai alguse täide leviku piiramisest. Viimasel ajal on hügieen piisavalt paranenud, et seda enam eriti vaja pole.

Samas eks metsas möllates on hilisem küürimine tõenäoliselt lihtsam, kui pahmakas ei sega.

tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 11.07.2012 22:33:27 vasta tsitaadiga

See üldse mingi loll komme tundub olevat. Enne kui sõtta lähed, käid ka juuksurist läbi icon_rolleyes.gif
Maniküürist kh veel igaks juhuks icon_lol.gif

heikis
HV Guru

sõnum 11.07.2012 22:56:08 vasta tsitaadiga

kiilaspead on oluliselt kergem kokku õmmelda, kui juhtud oma peanupu lõhki kukkuma
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 395, 396, 397 ... 490, 491, 492  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.