Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
Araablane
Kreisi kasutaja
|
09.07.2012 12:42:00
|
|
|
Vabal ajal võid käia jõusaalis ja teha lisatrenni, tervet rühma ei panda seda tegema sellepärast...
Sõber rääkis samamoodi et sportlased kippusid välja langema sest põlved/ selg lihtsalt ei pidanud vastu.
Kindlasti ajage ennast ennem kiilaks, päris haige laks kui esimest korda elus kiilaks minna.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
09.07.2012 13:47:29
|
|
|
Leinö kirjutas: |
Ajateenistuse ajal saab alati lisatrenni kui sportlastele vaja.
Aint et siis saab kogu rühm selle lisatrenni. |
Sportlastel pole trenni kogus reeglina probleemiks vaid korrektne treening.
SBK vastupidavus- ja jõutreeningud ei klapi enamjaolt keskmise sportlase treeningplaaniga. Samal põhjusel on ka neid noori, kelle füüsisele SBK halvasti mõjub - kõigile "lajatatakse" sama mõõdupuuga, tüüpilise diivani-laisa noore organism ei pruugi vastu pidada ning, kui ülemad ka tiba rumalad, on terviserike ja komplikatsioonid tulevikus garanteeritud.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
t2ring
Kreisi kasutaja

|
09.07.2012 13:56:53
|
|
|
Araablane kirjutas: |
Vabal ajal võid käia jõusaalis ja teha lisatrenni, tervet rühma ei panda seda tegema sellepärast...
Sõber rääkis samamoodi et sportlased kippusid välja langema sest põlved/ selg lihtsalt ei pidanud vastu.
Kindlasti ajage ennast ennem kiilaks, päris haige laks kui esimest korda elus kiilaks minna.  |
Ajasin ka eile ennast kiilaks, päris mõnus valge rant ja pealagi on Nägu on kergelt päevitunud, fun fun.
Aga edu kõigile ajateenijatele siis, KEVADTORMIL NÄEME ehk
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
09.07.2012 17:59:44
|
|
|
MaitK kirjutas: |
dvd vader kirjutas: |
tsitaat: |
SBK lõpuks on füüsiline vorm tsiviiliga võrreldes tublisti paranenud.
|
see jah kahjuks on ainult pool tõde. mõnel sportlasel SBK tõmbab füüsilise võimekuse hoopis alla, ja samuti on küllalt suur oht, et end hoopis ära lõhud ja saad haiged põlved ja selja. vaimsest vormist ei hakka rääkimagi, igal aastal on ikka hulk noormehi, kelle vaimne tervis SBK-d kahjuks vastu ei pea |
Seda vaimne pool küll, 100% nõus. Sportlaste poolelt ka nõus, kuid statistiliselt tõuseb füüsiline vorm küll kutsealustel nii SBK ajal kui ka terve teenistuse vältel. |
Saaksid lähemalt rääkida, kuidas vaimne tervis/vorm halveneda võib?
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
elysian
HV vaatleja
|
09.07.2012 18:32:06
|
|
|
Väljavalit, Mereväes on neljaks osakonnaks jaotatud ajateenijad. 1) Baasikaitse - marines, jalaväelased, müttavad nii metsas kui ka kummipaadiga merel, nende all ka nak-i poisid. 2) Divisjon - miinilaevadele tekimadrused ja motoristid, mõni alus sõidab väljamaale ka. 3) Autojuhid. 4) Söökla, ladu, meditsiin.
Tuukriks võivad kõik kandideerida, kellel soov, selleks tuleb teha hiljem ujumistest. Aga päris tuukriks saadakse peale ajateenistust. See on tegevteenistuja töö. Jääd kaadrisse seeläbi.
* Kaasa võtta asjad, mis kõikidesse pataljonidesse. Eriti tähtis omad sporditossud, plätad saab laost. Magusa ja ülejäänu, mis tarvis, saab pühapäeviti külalistel lasta tuua (talk(beebipulber), sokid, trallerid ja lisasärgid näiteks).
Jah, esialgu läbib kogu krempel SBK. Kaks kuud. Peale esimest kuud algavad nv linnaload pädevuse järgi.
SBK ajal kõigil baasis rohelised laigulised. Linnaloa ajal madruse kostüüm, ilus sini-must-valge.
Erialadele valitakse merehariduse, juhilubade, mõistuse ja sportlikkuse järgi. Valik tehakse peale SBK-d. Siis saavad divisjon, autojuhid ja tagala sinise baasivormi.
Ise käisin 2010/11. Meie aegne Murevägi on loodetavasti möödas, peale seda vahepealset meediafiaskot said meist nooremad ajateenijad palju paremad elutingimused. Niiet ära Sina muretse. Ajateenistus mereväes saab olema tõeline elamus. Õppige laule ja hoidke lipp kõrgel!
Kiiver peas ja relv on käes, teenin aega mereväes.
Põrkan metsas, rooman adrus, olen vinge mudamadrus!
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
09.07.2012 18:34:33
|
|
|
Azatris, toodi ju näide, põlved ja selg on kõige tavalisemad, põhjustavaid harjutusi rohkem kui mitu. Mu rühmas ka üks ulme sportlane vingus kevadtormini, et kogu selle huijaaritamise tagajärjel võib põlved puci keerata.
Psühholoogiliselt võib päris rusuvalt mõjuda, kui jaoülemad sbk ajal aktiivselt rühmaga tegelevad.
Meil mõnel võttis silma märjaks päris mitu korda. Psühholoogiliselt ebastabiilsed praagitakse sbk ajal välja ning mõni põrandalesittuja teenib need 8/11 kuud lõpuni ning läheb halva kuulsusega reservi.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
09.07.2012 20:10:11
|
|
|
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? ma olen 37 ja mul annavad nüüd põlved vaikselt tunda, aga noorena polnud küll miskit häda.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.07.2012 20:15:11
|
|
|
vipu kirjutas: |
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? |
Põlved võtab läbi näiteks valed treeninguvõtted.
Üks sõber käis sõjaväes ning sai labajala miski luu pingemurru pikemal matkal käies. Siiamaani, pea 10a hiljem, annab tunda,
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
09.07.2012 20:25:41
|
|
|
Ma komistasin märtsis trepist alla ja tänaseni on kand valus ja näiteks trennis säärt ei saa üldse treenida. Juhtub ikka asju, aga et sul 19 aastaselt juba põlved läbi on, jääb mulle küll arusaamatuks.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.07.2012 20:27:21
|
|
|
Põlved läbi spordi mõttes, sind see ei puuduta.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
t2ring
Kreisi kasutaja

|
09.07.2012 21:39:36
|
|
|
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? ma olen 37 ja mul annavad nüüd põlved vaikselt tunda, aga noorena polnud küll miskit häda. |
Mina olen 22 ja mul on põlved läbi sellest, et olen oma 10 aastat kunstmuru peal jalkat tagunud... Eestis on lihtsalt nii halvad kunstmuru tingimused. Nii lihtne see ongi.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
09.07.2012 22:15:39
|
|
|
t2ring kirjutas: |
Aga kuidas saavad nii noortel põlved läbi olla? ma olen 37 ja mul annavad nüüd põlved vaikselt tunda, aga noorena polnud küll miskit häda. |
Mina olen 22 ja mul on põlved läbi sellest, et olen oma 10 aastat kunstmuru peal jalkat tagunud... Eestis on lihtsalt nii halvad kunstmuru tingimused. Nii lihtne see ongi. |
Aga kas sa siis midagi ette ei võtnudki, st ega põlved ei saa sul enam kunagi korda. Häda hakkab üha rohkem süvenema ja vanemaseas võib päris hulluks minna.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
t2ring
Kreisi kasutaja

|
09.07.2012 22:19:12
|
|
|
t2ring kirjutas: |
Mina olen 22 ja mul on põlved läbi sellest, et olen oma 10 aastat kunstmuru peal jalkat tagunud... Eestis on lihtsalt nii halvad kunstmuru tingimused. Nii lihtne see ongi. |
Aga kas sa siis midagi ette ei võtnudki, st ega põlved ei saa sul enam kunagi korda. Häda hakkab üha rohkem süvenema ja vanemaseas võib päris hulluks minna. |
Pole midagi enam väga ette võtta ning jalgpall on minu elus väga tähtsal kohal. Eks seis oleks hullem, kui mängiks porfessionaalsel tasemel. Õnneks praegu veel põlved kannavad
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
10.07.2012 09:07:13
|
|
|
Oeh.
Tehku oma naisterühm vms.
Kui juba noored mehed ei jõua oma varustust tassida, siis mis nende naistega saama hakkab?
Üks naine oli meil NAK ajal ka kaasas. Jõudis kasarmu eest pääslasse joosta ja siis ütles, et talle aitab.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
10.07.2012 20:48:34
|
|
|
homme väikevennal tallinnasse minek 11kuuks
kuna tal selg suht haige siis loodab et vast ei pea üle 2-3nädala olema äkki...
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.07.2012 20:48:35
|
|
|
Leinö kirjutas: |
Kui juba noored mehed ei jõua oma varustust tassida, siis mis nende naistega saama hakkab? |
Mõni naine rühma ära eksib küll nood nagad siis kõike teha jõuavad.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
10.07.2012 21:26:07
|
|
|
Kahju üldiselt neist, kaks klimpi supi sees.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
10.07.2012 21:35:38
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
Kahju üldiselt neist, kaks klimpi supi sees. |
video järgi ei tundunud väga võitjad olevat, aga eks näis.
mõlemal ju plaan lausa sõjakooli edasi õppima minna.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väljavalit
HV vaatleja
|
11.07.2012 20:02:33
|
|
|
elysian kirjutas: |
Väljavalit, Mereväes on neljaks osakonnaks jaotatud ajateenijad. 1) Baasikaitse - marines, jalaväelased, müttavad nii metsas kui ka kummipaadiga merel, nende all ka nak-i poisid. 2) Divisjon - miinilaevadele tekimadrused ja motoristid, mõni alus sõidab väljamaale ka. 3) Autojuhid. 4) Söökla, ladu, meditsiin.
Tuukriks võivad kõik kandideerida, kellel soov, selleks tuleb teha hiljem ujumistest. Aga päris tuukriks saadakse peale ajateenistust. See on tegevteenistuja töö. Jääd kaadrisse seeläbi.
* Kaasa võtta asjad, mis kõikidesse pataljonidesse. Eriti tähtis omad sporditossud, plätad saab laost. Magusa ja ülejäänu, mis tarvis, saab pühapäeviti külalistel lasta tuua (talk(beebipulber), sokid, trallerid ja lisasärgid näiteks).
Jah, esialgu läbib kogu krempel SBK. Kaks kuud. Peale esimest kuud algavad nv linnaload pädevuse järgi.
SBK ajal kõigil baasis rohelised laigulised. Linnaloa ajal madruse kostüüm, ilus sini-must-valge.
Erialadele valitakse merehariduse, juhilubade, mõistuse ja sportlikkuse järgi. Valik tehakse peale SBK-d. Siis saavad divisjon, autojuhid ja tagala sinise baasivormi.
Ise käisin 2010/11. Meie aegne Murevägi on loodetavasti möödas, peale seda vahepealset meediafiaskot said meist nooremad ajateenijad palju paremad elutingimused. Niiet ära Sina muretse. Ajateenistus mereväes saab olema tõeline elamus. Õppige laule ja hoidke lipp kõrgel!
Kiiver peas ja relv on käes, teenin aega mereväes.
Põrkan metsas, rooman adrus, olen vinge mudamadrus! |
Suured tänud konstruktiivse vastuse kohta, ehk oskab veel keegi miskit mereväe elu kohta muljetada? Kord on range võrdlemisi teiste ajateenimis kohtadega või vastupidiselt lihtsam?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
11.07.2012 22:26:54
|
|
|
Nii, kas naised peavad kh end kiilaks ajama?
Kui ei, siis saab põhimõtteliselt kaitseväe kohtusse anda diskrimineerimise pärast.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
11.07.2012 22:31:27
|
|
|
tsitaat: |
Nii, kas naised peavad kh end kiilaks ajama?
|
tegelikult ei pea ka mehed end kiilaks ajama. vähemalt ma pole teadlik, et selline asi kusagil määrustikes või eeskirjades kirjas oleks. juuste kohta on vaid öeldud, kui peast mäletan, et peab olema korrektne ja piiratud. see, et ajateenijad kiilakaks aetakse, on jäänuk nõukogude ajast, mis mingit praktilist eesmärki ei oma ja säilinud stiilis "minu ajal nii tehti, teeme teiega ka". soomes ajateenijaid kiilakaks ei aeta, juuksed peavad ainult lühikesed olema.
pildil on näha, et mõned on küll ajanud endal maha, aga see arvatavasti rohkem vabatahtlik kui sunduslik
Spoiler 
viimati muutis dvd vader 11.07.2012 22:33:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.07.2012 22:32:30
|
|
|
Eks asi sai alguse täide leviku piiramisest. Viimasel ajal on hügieen piisavalt paranenud, et seda enam eriti vaja pole.
Samas eks metsas möllates on hilisem küürimine tõenäoliselt lihtsam, kui pahmakas ei sega.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
11.07.2012 22:33:27
|
|
|
See üldse mingi loll komme tundub olevat. Enne kui sõtta lähed, käid ka juuksurist läbi
Maniküürist kh veel igaks juhuks
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
11.07.2012 22:56:08
|
|
|
kiilaspead on oluliselt kergem kokku õmmelda, kui juhtud oma peanupu lõhki kukkuma
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|