Arvutiks ordi fw91. vana kõvakettaga windows laadis ja jäigi laadima, kuni "restarti tegi. uue kövakettaga, ei saa windowsi pealepanekuga hakkama. miskit on mäda. ei loe plaati välja vms. kövcaketta olemasolu tunnistab.. Mõned pildid, ehk on abi
olen proovinud kahe ubuntu plaadiga ja originaal vista plaadiga. vanal hdd-l oli xp, aga vana laksub ja seega usun et läbi., win ka enam välja ei lugenud.
ei aksepteeri, leia vista ega ubuntu plaati, kui ma ikka kõik õieti teen, peaks nagu leidma... sata kõvaketas on küll jah, aga mis draiverid..? need paeaks koos OS-iga koos plaadil olema? vana samsungi 160gb sata ketta asemel nüüd uus 320gb Fujitsu ketas.
ei aksepteeri, leia vista ega ubuntu plaati, kui ma ikka kõik õieti teen, peaks nagu leidma... sata kõvaketas on küll jah, aga mis draiverid..? need paeaks koos OS-iga koos plaadil olema? vana samsungi 160gb sata ketta asemel nüüd uus 320gb Fujitsu ketas.
Windows XP installi plaadil ei ole SATA draivereid kaasas.
Vista ja 7 puhul on küll jah.
Kui boot järjekord korras, aga ikka ei leia plaati, siis pane esimeseks CD/DVD-rom, teine ja kolmas pane disabled. Vaata, mis siis ütleb.
Aga see küll - kui leiad BIOS'ist üles, kust saab SATA->IDE'ks teha, siis on täitsa hea.
KUI see asi siiski bioses pole, nagu nt jht00 il, on perversne dos i utiliit ka sele jaoks. compali veebis peaks olema allalaadimsite all olemas. aga see töötab ainult dos is. ehk siis tuleb teha / leida DOS buudikas, sobiks ka w98 installikas ning masin sellele buutida, cd alt see ahci_dis.exe utikas välja otsida ja käivitada.. üldiselt ei muuda järjekord midagi. boot menüü tuli sellel kas f12 või f11 alt, peaks algatuseks ka näidatama. mina alsutaks sellest, et teeks viinase vatipulgaga optilise silma puhtaks. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas.
Vaadake ikka masina vanust kah...
1. Sellel on suure tõenäosusega CD-ROM või siis Combo seade, ehk siis ei loetagi DVD-plaate kas üleüldse või suudetakse lugeda väga väheseid originaal-DVD-sid ainult.
2. Ja nii vanadel masinatel pole mingit USB-bootmist veel olemas.
kust sa sell masina vanuse välja kammisid, ise saan aru, et maksimum kuus aastat ja c2d protsessoriga, et siis sellistel pole usb boot võimalust _________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W
Marie: Tee silmad lahti ja loe hoolikalt, mis plevaltoodud pildil kirjas on.
Pole ühtki teadet selle kohta, et sellel masinal oleks olemas USB-boot.
Ja nii see ka on, pole mõtet tänapäevaseid hüvesid vanakestele masinatele juurde mõelda, neid hüvesid neil lihtsalt pole ja ei hakka ka olema.
Peaks olema sellel usb võimalus ning dvd'sid mitte lugevaid seadmeid ordi enam ammu ei teinud...
Seega win install usb ja minek.
Viimane masin mis ei suutnud buutida usb pealt oli 2005 soetatud lauakast millel sees Inteli d915gux plate. Ja raisk neid kaste veel 8. Loodetavasti saab need vahetatud enne kui tekib vajadust windoosat uuesti paigaldada...
Õnneks nad vaikselt surevad maha või jäävad jõudluselt jalgu
80 / 90 seeria läpparid ei näita usb booti kui sul usb pulka sees pole
Mul peaks talle sobiv optiline seade vedelema.....
Lisaks vedeleb mul isetehtud usb combodraiv, mida oli kunagi eeepc 700 tarbeks vaja (esimesed biose variandid ei toetanud usb stick booti)
viimati muutis ThedEviL 07.07.2012 13:00:46, muudetud 1 kord
Tee silmad lahti ja loe hoolikalt, mis plevaltoodud pildil kirjas on
tegin kohe katse veel vanema masinaga, kui USB pulka pesase polnud paigaldatud, polnud ka USB asja valikus, nii kui USB pulga pessa ühendasin ja restardi tegin oli valikus USB Hard Disk _________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W
mnja, intel. ehk uuema biosega tekib neile usb buut ka. tee kloon ja buudi suvalise junniga dossi ning ghost.exe ajab universaaldraiveriga asja ära mugavam kui igasugune välise kettaga onaneer.
enamus neist ei näita usb booti ega ka ketast "hd priority " all kui junni ennast küljes pole.
ma alustaks ikkagi selle cedari puhastamisest. üks surnuks peetud philipsi luger hakkas kenasti dvd sid lugema paar päeva tagasi. läpakal hea teha ka. lauakal keerulisem - tuleb luger välja võtta ja lahti lammtuada.
Marie, räägib ju jummala õigust...
EL80'ga täpselt sama teema.
Lenovo Thinkpad t410s.... täpselt sama...
Asus z69 platega lauakastis... täpselt sama....
USB boodi rida pole vaja ju näidata lollidele kasutajatele kui pulka sees pole. Nad kohe helistavad supporti ja küsivad lolle küsimusi....
Üks asi veel, mida pole mõtet kah unustada, on see, et vanadel aegadel olid USB-pulgad väikse mahuga ja mingi Windowsi installikas poleks sinna ka ära mahtunud.
Nii, et täiesti loogiline, et moodsa aja värgi, odava, suure mahuga USB-pulkade tootmine tõi millalgi juurde ka selle USB-pulga pealt bootmise.
--------------------------
Arenguid tuleb alati vaadata kindlas ajas, mitte imestades, et vanade aegade tehnikaimed tänapäevaseid imetrikke teha ei oska.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.