|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
MaitK
HV veteran

|
03.07.2012 23:07:56
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga?  |
Arvan, et sa põled põrgus!
Aga leian küll, et miks mitte soetada endale vähe asisem tehnika, kui rahakott sellega päri on. Fotograafias ju tehnikal vana teada tõde - you get what you pay for. See, kas selle tehnikaga tulevad miskit National Geographicus, The New York Times-is või sootuks kodus albumis avaldatavad pildid ei oma minu silmis absoluutselt tähtsust.
Iga hobi tahab saada head stardipunkti, et huvi säiliks. Jooksmist võid ka alustada paljajalu mööda tänavaid, kuid metsarajal viisaka botasega on mugavam. Kas sust saab pärast seda olümpiavõitja ei huvita kedagi.
Küss ka õhku - kas kellelgi uus 650 D juba mõnda aega käes ka on olnud ja kuidas muljed tunduvad? Ametlikke ülevaateid nett täis, vabas õhkkonnas foorumis pole veel väga silma hakanud.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
03.07.2012 23:10:00
|
|
|
| MaitK kirjutas: |
| Küss ka õhku - kas kellelgi uus 650 D juba mõnda aega käes ka on olnud ja kuidas muljed tunduvad? Ametlikke ülevaateid nett täis, vabas õhkkonnas foorumis pole veel väga silma hakanud. |
Uus 650D on eelmise nädalast saadik, kui Fotoluks müüki paiskas. Esmamuljed on positiivsed ja üllatavalt soojad.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
03.07.2012 23:10:54
|
|
|
Aga sellest hoolimata valin siiski odavaima asemel natuke kallima kere ja klaasi - kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga?  |
"Probleemiks" olid pigem vast need inimesed, kes ennast kurssi viia ei soovi ja oskusi kallima tehnikaga kompenseerivad. Isiklikult on mul muidugi suva, kes millega pilti teeb.
| vegan kirjutas: |
| minu soovitus: osta M42 -> AF rõngas (5.- EUR/tk eBay)+ 3-5 vana M42 objektiivi (30.- EUR/tk eBay) ja vaata kas oskad pildidtada. |
Ise seda teengi just ja täitsa huvitav on. Näitab, et fotograafiast lõbu tundmiseks ei pea tingimata raha ülikallite objektiivide alla taguma, kuigi oleme ausad, kui selleks vaba raha jätkuks, siis teeksin seda isegi.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
03.07.2012 23:33:21
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
| Või lihtsalt mingisugune kere ja kitikas või üks toru mis annab enamvähem normaali vaatevälja. MF tänapäevaste keredega on tänamatu tegevus(kui just mattklaasi välja ei vaheta). |
Ma ütlen ausalt, et minusugusele fotovõhikule ei ütle see mitte midagi
Ma ei viitsi lihtsalt end kurssi viia nende terminitega ja pole aega end kuskil koolitada fotokoolitustel (kuigi võiks, sest vägagi tahaks). |
Vaatevälja all ta ilmselt mõtleb, et juhul, kui ostad vaid ühe zoomika, siis ilmselt pole mõtet osta "erivajadustega" objektiivi millega saab ainult pildistada linde, mis on 200m kaugusel, ega vastupidi sellist millega kõik näevad välja päkapikkudena, kui nad sinust 10m kaugusel on.
Täiskaader kaamera puhul (EOS 5D Mark II, jne) puhul oleks heaks algusesks näiteks 28-135mm objektiiv (minu esimene analoog kaamera oli, vist, 35-135mm objektiiviga).
EOS 550D, 600D, jne puhul jaga need numbrid 1,6-ga.
Vanadel analoog (proffi-) kaameratel oli võimalik viewfinder-ist vaadates fookus ime täpselt paika panna. Neil olid spetsiaalsed klaasid. Ma nii täpselt ei tea, mis seal peeglil teisiti oli, kasutanud olen ja see oli müstika, kuidas vanasti tehti neid asju, sest need toimisid olulislt paremini kui tänapäeva omad, hetkel viewfinder-ist vaadates näeb enam vähem, mida sa pildistad, aga teravist praktiliselt ei näe (võrreldes vana süsteemiga).
Aga sellest hoolimata valin siiski odavaima asemel natuke kallima kere ja klaasi - kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga?  |
Ei tee. Pigem probleem selles, et teeb see mind kadedaks
Sest ma olen liiga tihti kohanud inimestel üli kallist tehnikat kodus ilma, et nad neid kasutaks või pildistad mingit jama.
| MaitK kirjutas: |
| Fotograafias ju tehnikal vana teada tõde - you get what you pay for. |
Nii ja naa.
Nagu öeldaks:
| tsitaat: |
suurus pole nii oluline kui tehnika kuidas sa seda kasutad. |
Mul on 30 aastat vana M42 objektiiv 70-220mm 1:4. Soetus hind: 25.- EUR
Jah, tal pole auto-fookust, kui ma seda Canoni EOS kaameraga kasutan. Jah, ta pole NII hea, kui on Canoni L-seeria objektiiv (EF 70 - 200mm F4.0 L IS USM, Overall.ee hind: 1399.- EUR). Kuid kvaliteet ei ole 55 korda madalam.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
03.07.2012 23:56:36
|
|
|
Pigem probleem selles, et teeb see mind kadedaks
|
Nojah, aga lõpuks jõuamegi selle pointini, et igaüks las ostab oma tehnika mis talle jõukohane.
Kõigil pole viitsimist või ajaliselt (time is money!) võimalik end fotograafiaga (põhi)alustega end kurssi viia.
Selle asemel, et end koolitada, ostavad mitu sada või tuhat (pane ise siia suurem summa) eur kallima kere/obje ja pildistavad hämaras mitu stoppi parema läbupildi.
Iseasi, kas see peaks kedagi kottima ja kas see peaks käesolevas teema põhiteema olema?
Millest "tüli" üldse alguse sai?
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
04.07.2012 00:08:56
|
|
|
Mõned poisid on asjadest ikka väga valesti aru saanud. Gunzti ei tehta mitte kalli tehnikaga, vaid kõige odavamate ja juustumate kaameratega mida võib pööningult leida.
Minu stiilinäide:
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
04.07.2012 00:15:59
|
|
|
| Andykas kirjutas: |
| Mõned poisid on asjadest ikka väga valesti aru saanud. Gunzti ei tehta mitte kalli tehnikaga, vaid kõige odavamate ja juustumate kaameratega mida võib pööningult leida. |
Eh
Ma olen koduseid hirmutanud sellega, et lõhun ühe vana 3x telekonverteri ära ja teen sellest pinhole objektiivi (vahetatavate "plaatidega" et saaks lihtsalt ava asemel kasutada sõela, jne)
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 00:34:23
|
|
|
Ma tõesti ei saa aru, kuidas on võimalik jutu ivast nii valesti aru saada.
Aga lisainfoks - MF ehk manuaalfookus. Video jaoks jah veidi lihtsam, live-view'ga väga kerge samuti. Samas optilist viewfinderit kasutades tänapäevaste mattklaasidega, mis on optimeeritud selliseks, et ka pimedate zuumtorudega heledat pilti näed, sa ei näe täpset DoF'i (ehk siis fookuses olevat ala).
Lainurgaga on see muidugi oluliselt lihtsam, eriti video jaoks. See on täiesti teine teema.
| "Probleemiks" olid pigem vast need inimesed, kes ennast kurssi viia ei soovi ja oskusi kallima tehnikaga kompenseerivad. Isiklikult on mul muidugi suva, kes millega pilti teeb. |
Jah, see sisuliselt ongi see, mida ma tahtsin öelda, vnoh osa sellest. Samuti selle probleemi laiendamine uutele inimestele, kes abi tulevad foorumitesse otsima(ma ei räägi siinkohal niiväga HV'st, vaid just fototehnikale spetsialiseerunud foorumitest jne - ja mida selline üldine suhtumine internetifoorumites kaasa toob fotograafia arengule).
| Millest "tüli" üldse alguse sai? |
Arutlus, mitte tüli. Iga arutlus ei ole tüli.
Fotokoolitused iseenesest vajalikud pole, st. kui huvi on ja veidi viitsid internetis tuhnida, siis leiad kõige vajaliku alustuseks (ja ka lisalugemist, kui oled juba veidi edasi jõudnud).
| Aga sellest hoolimata valin siiski odavaima asemel natuke kallima kere ja klaasi - kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga? |
Sinu fotokola(60D ja Canon 15-85mm kui ma õigesti mäletan?) pole päris selles hinnaklassis mida peaksin raiskamiseks. St. miinimum mida Canonilt soovitan ongi XXD kered, kasvõi algajale, puhtalt ergonoomika pärast(ehk teisisõnu, vähemalt sinu valik tehnika osas alustuseks on igati mõistlik). 15-85mm pole ka teab mis ajuvaba objektiiv algajale, pigem kui juba zuumi vaadata siis ilmselt see ongi üks parimaid valikuid, alguseks, poolkaadrile.
Samuti, ma pole väitnud et keegi ei tohiks end kallima tehnikaga kurssi viia, iseasi kas on sel mõtet. Ma räägin tõesti uusima täiskaadri ja mitme ülikalli fiksi ja zuumi ostu, enne kui isegi enda nö pildistamisstiili leida ja inimene genereerib praktiliselt vaid selliseid pilte, mida on sadu kordi varem tehtud ja inimene ei soovi ka sellest õppida, vaid jätkab täpselt sama tegemist, kuna enamike puhul on tegemist sellega, et keskkond(just sellised fototehnikafoorumid - jällegi, ma ei räägi HVst, ega ka üldse Eesti foorumitest) kus nad oma pilte eksponeerivad kipuvad liialt palju samasuguseid pilte tegema ja siis võibki uuemate puhul tekkida arusaam, et... näed... olengi ülikõrge taseme nüüd saavutanud, or something along those lines. Millest on mul lihtsalt kahju.
Ja sellepärast mulle ei meeldi see liigne tehnika ülistamine, mis kipub liialt igalepoole valguma.
| Andke nõu, mida oleks võinud maha keerata, mida juurde keerata? |
Täpsusta küsimust - mille jaoks maha/juurde keerata täpsemalt?
viimati muutis Heineken 04.07.2012 00:34:51, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.07.2012 00:34:55
|
|
|
Tanel, kui teaks mis seadete juures pildi tegid, siis teaks ka aidata
Eriti pakuks huvi säri ja ava. Kui just pilvine pole või Kuu liiga horisondi lähedal polnud siis peaks saama suti teravamat pilti.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännu
HV vaatleja
|
04.07.2012 00:38:33
|
|
|
| Korduvalt on etteheiteid olnud, et see mis tekkis ei ole Canoni teema ja soovitatud uus teema algatada. Võtsin kätte ja upitasin ühe vanema teema (sinu fotokoti sisu) siia lähemale, sinna peaks need jutud hästi sobima ?
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 00:40:45
|
|
|
Üldiselt kuud pildistades, kui statiivilt lased siis nt. 1/125, F8 ja ISO100 peaksid enamvähem õigesti valgustama. Või siis ISO 200 ja 1/250, või ISO 400 ja 1/500. Või siis ISO 100, F9 ja 1/100, ISO 200 ja 1/200, ISO 400 ja 1/400, jne.
Kasuta live-view'd fokuseerimiseks.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 00:41:27
|
|
|
Ja mis ISO?
Igatahes hetkel tundub probleem selles olevat, et kuu on tsuti fookusest väljas.
viimati muutis Heineken 04.07.2012 00:41:55, muudetud 1 kord |
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 00:43:07
|
|
|
| Ja võibolla ka asi selles, et ära väristatud. Kasuta suuremat ISO ja lühemat säriaega. Lasid ikka statiivilt?
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännu
HV vaatleja
|
04.07.2012 00:45:42
|
|
|
Väike täiskuu amatööri harjutus käelt: 60D + Tamron 70-300mm
Andke nõu, mida oleks võinud maha keerata, mida juurde keerata?[/quote]
Ilus hall ketas , milleks juurde-maha keerata
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 00:57:03
|
|
|
| Mingeid fotosoppe vms ei kasuta, liiga dumb selle jaoks. |
Kunagi pole hilja õppida. Hakkad RAW'is pildistama ja muretsed näiteks Lightroom'i või Photoshop'i (milles on Adobe Camera RAW sees olemas ja töötab täpselt samal mootoril, mil Lightroom'i oma) ja saad rahus RAW faile töödelda nii, kuis süda lustib(muidugi võimaluste kasutama õppimine on ka üsna pikk protsess). Muidugi, kas selle kuupildi puhul sel mingit erilist mõtet oleks, on eraldi küsimus.
Kui tõesti huvi on, siis see on üks asi mida soovitaks teha.
Tähtsam muidugi oleks veidike kompositsiooni kohta otsida-uurida. Näiteks see artikkel alustuseks. Lisaks veel sellelt (ääretult healt) saidilt muude artiklite lugemine, seal on sõna otseses mõttes sadu väärt artikleid. Kui tõesti huvi-soovi õppida on, siis soovitan lugeda.
Edit: Lihtsalt selgituseks, miks ma oma OT'd jätkasin ja ka endiselt jätkan - niikaua kui on mu jutu ivast valesti aru saadud, pean ma sellele selgitavalt vastama, kuni jutu ivast on aru saadud. Kas nõustutakse minu jutu ivaga, või mitte, on eraldi teema(aga seda enne ei tea, kui minu jutu ivast on õigesti aru saadud).
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
04.07.2012 01:08:46
|
|
|
| Hakkad RAW'is pildistama ja muretsed näiteks... |
...Canon-i enda tasuta tarkvara: Digital Photo Professional.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2012 01:45:27
|
|
|
Nuh, järeltöötluse mootori efektiivsus, UI ja kasutusmugavus on ka siinkohal mängus, mille osas LR peaks üsna esikohal olema ja ACR ka üsna ligidal.
Isiklikult eelistan Photoshopi küljes olevat ACR'i kasutada laiskuse tõttu, st. saan kõik vajaliku ühes programmis ära teha jne.
Need on need mida mina soovitaksin, vähemalt.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.07.2012 08:26:20
|
|
|
Nuh, järeltöötluse mootori efektiivsus, UI ja kasutusmugavus on ka siinkohal mängus, mille osas LR peaks üsna esikohal olema ja ACR ka üsna ligidal.
Isiklikult eelistan Photoshopi küljes olevat ACR'i kasutada laiskuse tõttu, st. saan kõik vajaliku ühes programmis ära teha jne.
Need on need mida mina soovitaksin, vähemalt. |
Kui juba rahakotti piilutakse siis - kas oled Photoshopi endale ostnud? Või hankisid piraadilahe internetikaubamajast?
(Kui vastus on see, mis ilmselt 95-99% siinsetel kasutajate puhul siis ei ole vaja vastata. Ega soovitada teistele osta mitmesajaeuroseid programme kui tasuta alternatiivid ka olemas on)
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.07.2012 09:28:56
|
|
|
Lasid ikka statiivilt?
|
ei, käelt lasin akna vahelt  |
Selle komplekti puhul aitaks kõige enam Kuu pilti paremaks muuta see, kui kasutaksid statiivi või muud stabiilset alust.
Praegu on pehmus tingitud ilmselt ära väristamisest.
Kergelt võiks lisada ka kontrasti.
ISO ma ei soovita tõsta, kuu varjualad kipuvad kergesti müraseks minema. Oleneb muidugi kaamerast ka.
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.07.2012 12:11:26
|
|
|
Mulle paistab siit põhjus, miks ei peeta mõttekaks osta paremat fototehnikat.. , tühja sest- L torust.. veel parem, kui WiFi kaameras sees, saab pilte kunstipäraselt ka Pixlr veebilehele saata ja seal töödelda.
Nojah.
Gimp ja Picasa ajavad ajavad asja vajadusel samahästi ära. Photofiltre(on ka tasuta versioon) ja IrfanView pole ka võõrad.
Tasulised versioonid on hobipiltnikule lihtsalt mõttetu raha mahaviskamine sest see vau, mida sa kasvõi odavaima tehnikaga kaadrisse ei püüa, ei saa seda hiljem ka fototöötlusega juurda anda.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
04.07.2012 12:19:21
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Gimp ja Picasa ajavad ajavad asja vajadusel samahästi ära. Photofiltre(on ka tasuta versioon) ja IrfanView pole ka võõrad.
Tasulised versioonid on hobipiltnikule lihtsalt mõttetu raha mahaviskamine sest see vau, mida sa kasvõi odavaima tehnikaga kaadrisse ei püüa, ei saa seda hiljem ka fototöötlusega juurda anda. |
Mac-i kasutajatel on lisaks selline tasuta programm: Raw Photo Processor http://www.raw-photo-processor.com/RPP/Overview.html
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.07.2012 13:25:52
|
|
|
| Tasulised versioonid on hobipiltnikule lihtsalt mõttetu raha mahaviskamine sest see vau, mida sa kasvõi odavaima tehnikaga kaadrisse ei püüa, ei saa seda hiljem ka fototöötlusega juurda anda. |
Ära sa räägi! Mõne arvates ongi järeltöötluses lisatud või hoopis maha keeratud värviküllastus ja kontrast see, mis pildi isikupäraseks teeb.
Mind isiklikult jätab täiesti külmaks see, kui kalli või odava tehnikaga kellegi pilt tehtud on. Ei saa vastava probleemi püstitajate murest aru. Eriti veel fotokunsti üldisema arengu kontekstis.
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
04.07.2012 14:11:14
|
|
|
Fototehnika maksumusel ning pildi sisul ei ole mingit märgatavat seost olnud. Vägev pilt on ikkagi seotud fotograafi enda nägemuse/visiooni ning talle avaneva stseeniga. Oskuslik fotograaf või ka keskpärase või odava tehnikaga teha samast stseenist supertuusa pildi.
Tehnika hinnaklass hakkab rolli mängima aga siis, kui ilmastikuolud lähevad karmiks ning valgusolud halvaks. Sellisel juhul on juba vaja aparaati ning optikat, mis peab ilmastikuelementidele paremini vastu, on suurema avaga, omavad kõrgetel ISOdel paremat mürataluvust jne. Iseasi on aga see, et tehnoloogia arenedes muutuvad kunagised hirmkallid kered taskukohasemaks ning uus tehnoloogia saabub ka odavama otsa kaameratesse.
Üldiselt ei tohiks kellegi teise asi olla, millega keegi pildistab ning tavaliselt ei ole seal ka erilist vahet. Erinevus võib selles seista, et mõne kerega on teatud suunitlusega asju parem pildistada kui teisega (nt 7D'ga oli sporti ning kiiret liikumist parem pildistada kui nt 550D või 5DmkIIga). Samuti on teatud optikat, millele sarnaste tulemuste saavutamine on keeruline (kuid mitte võimatu) nagu näiteks tilt-shift, 1.2-1.4 ava, superteled, makro jne objed.
Ja eks see ole iga fotograafi enda asi ka mida ta oma tehnikaga teeb. Mõni pildistab oma süsteemi võimaluste piires ning üritab võimalusel piire kuidagi ületada, teine jällegi uuendab süsteemi siis kui võimalik (tekib nt vaba raha). Kolmas jällegi uuendab süsteemi siis kui vajalik ehk vana kaamera/optika ei võimalda enam teha seda, mis vaja.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
04.07.2012 14:59:09
|
|
|
Oh issand küll, piiramatult voolab edasi seda tehnikast üleolekut. Äkki võiks seda "tehnika ei tee pilti" teemat lahata Nokia rubriigis... Ikkagi nagu fotoga seotud foorumiosa.
On kellelgi midagi huvitavat äkki Canoni kohta ka öelda
viimati muutis Jaanos 04.07.2012 15:29:19, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.07.2012 15:06:26
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
Kui juba rahakotti piilutakse siis - kas oled Photoshopi endale ostnud? Või hankisid piraadilahe internetikaubamajast?
(Kui vastus on see, mis ilmselt 95-99% siinsetel kasutajate puhul siis ei ole vaja vastata. Ega soovitada teistele osta mitmesajaeuroseid programme kui tasuta alternatiivid ka olemas on) |
Just vaatasin järgi, et Lightroom 4 maksab kodukasutuseks ~134€ otse Adobelt ostes. Kommiraha võrreldes ka kõige lihtsama fototehnika maksumusega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.07.2012 15:15:46
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Just vaatasin järgi, et Lightroom 4 maksab kodukasutuseks ~134€ otse Adobelt ostes. Kommiraha võrreldes ka kõige lihtsama fototehnika maksumusega. |
Kommiraha, mida väga harva makstakse. Sest "milleks maksta kui saab tasuta?"
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ksl
HV kasutaja
|
04.07.2012 15:22:57
|
|
|
| Andykas kirjutas: |
Nägin täna seda canoni uut 40mm fixi ja päris huvitav oli.. Reisiobjektiiviks oleks see päris vahva vidin  |
Hiljuti sai 28mm F2.8 ostetud, sest 50mm F1.8 kukkus maha ja lõpetas korrektse teravustamise-töö. 28mm teravustab ikka üsna kõva "sirinaga" (EOS 1000D ees), kas see 40mm teravustab juba pea hääletult?
_________________ KES SOOVIB, SEE PROOVIB |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.07.2012 15:38:53
|
|
|
| ksl kirjutas: |
Hiljuti sai 28mm F2.8 ostetud, sest 50mm F1.8 kukkus maha ja lõpetas korrektse teravustamise-töö. 28mm teravustab ikka üsna kõva "sirinaga" (EOS 1000D ees), kas see 40mm teravustab juba pea hääletult? |
Mul on 24/2,8 (mis on samast klassist kui 28/2,8) ning selle "sirin" küll väga kõva pole... aga eks see on maitse asi :). 40/2,8 autofookuse kohta on üteldud näiteks hotozone's, et:
"In a silent environment there's also a noticeable amount of AF noise although it remains unobtrusive."
Eks oma kõrv on kuningas kuid ma ei imestaks kui müratase oleks 28/2,8 ning 40/2,8 puhul sarnane.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
04.07.2012 15:39:19
|
|
|
Kommiraha võrreldes ka kõige lihtsama fototehnika maksumusega.
|
Adobe oskab paraku seda kommiraha korduvalt sisse nõuda Kas siis sellega, et tagasiulatuvalt (versioonipõhiselt) ei uuendata raw konverteri tuge või siis integreeritakse magusaid uuendusi.
Segasem veel on tulevik. Tarkvara tegijad üldiselt püüavad parema meelega kasutusõigust müüa. Nii LR kui PS puhul oli üle noatera too tooteuuenduste poliitika jätkumine. Väga kardinaalselt taheti kraan kinni keerata. Seoses tolle pilve promoga mis käib võib lõpptulemusena kommertstarkvara kasutus harrastajale lõhkise küna ees seismine olla
Kogu see papp mis näiliselt "odavate" uuenduste legaalsena hoidmiseks läinud ja avastad, et mingis punktis on toode arenenud/teisenenud hoopis millekski muuks. Photoshop v Lightroom on hea näide.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
04.07.2012 15:47:13
|
|
|
Proovisin Overallis seda 40mm ja mingit häält oli ikka kuulda, aga üpris vaikselt. Pisike on see aga küll ning ise näeksin selle kasutuseesmärki sellisena, et kui kotis ei ole just palju ruumi, kuid kaamerakere mahub sinna ikkagi ära, siis see 40mm oleks sinna ette suurepärane lisand, sest see ei tee kere vägapalju suuremaks võrreldes teiste väikeste objektiividega. Samuti tundus pilt vägagi tasemel selle raha eest ning kui aus olla, siis ta on ikkagi suhteliselt soodne objektiiv.
Uurisin paari videod selle kohta, kuidas 650D ning STM objektiivid videorežiimis autofookusega hakkama saavad ning tekkis huvi seda ise järgi proovida. Fookuse pani ta vist üpris täpselt paika ning kuna ta on 40mm ja 2.8 avaga (ja 650D oli vist 1.6 crop ehk kadreeringu suhtes ollakse ka kaugemal kui täiskaadri puhul), siis teravussügavus on piisavalt suur ka, et inimese pea või rohkemgi oleks aktsepteeritavas fookuses. Videode järgi sai ta küll mingil määral hakkama (paremini kui praegused lahendused), kuid fookuse saavutamine ei olnud siiski niivõrd, et seda asendada manuaalse fookustamisega. Fookuse saavutamine oli video järgi sujuv kuid tuli ette päris palju fookuse hüppamist et seda paika saada ning ega ta just tead mis kiire ka ei olnud. Igastahes tahaks seda omal käel järgi proovida ning katsetada.
Tahaks muidugi teada, mis eesmärk või mis sihtgrupile on 24 ja 28mm IS mõeldud. Enne olid need suhteliselt odavad ning väiksed objektiivid, mis andsid enamvähem tulemuse, kuid nüüd on nende hind juba krõbedam. Samas, tegu on suhteliselt laiade nurkadega ka, et kas IS'il on sellistel objedel väga mõtet üldse?
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
04.07.2012 20:51:58
|
|
|
Tasulised versioonid on hobipiltnikule lihtsalt mõttetu raha mahaviskamine sest see vau, mida sa kasvõi odavaima tehnikaga kaadrisse ei püüa, ei saa seda hiljem ka fototöötlusega juurda anda. |
Mac-i kasutajatel on lisaks selline tasuta programm: Raw Photo Processor http://www.raw-photo-processor.com/RPP/Overview.html |
RawTherapee on üks lootustandev projekt Windowsi ja Linuxi kasutajatele.
Maci versioon on ka olemas, aga selle uuendused on üsna harvad.
http://rawtherapee.com/
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
10.10.10
Kreisi kasutaja

|
06.07.2012 04:30:07
|
|
|
Kui hinda mitte arvestada, kumb oleks esimeseks DSLR-iks parim? 600D või 650D? Või tasuks üldsegi 60D võtta? (hetkel kõik 3 valikus).
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
06.07.2012 08:25:55
|
|
|
| Kui hinda mitte arvestada siis võta kõige kallim - tihtipeale on see parim, mida selle raha eest saab.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
06.07.2012 08:32:36
|
|
|
| 10.10.10 kirjutas: |
| Kui hinda mitte arvestada, kumb oleks esimeseks DSLR-iks parim? 600D või 650D? Või tasuks üldsegi 60D võtta? (hetkel kõik 3 valikus). |
650D > 600D (kiirem ja STM objektiivide kasutamise võimalus)
Kuid 60D on natuke ilmselt kiirem kui 650D.
Seega, kui filmimine ei ole põhitegevus, soovitaks 60D.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
06.07.2012 09:03:37
|
|
|
| 10.10.10 kirjutas: |
| Kui hinda mitte arvestada, kumb oleks esimeseks DSLR-iks parim? 600D või 650D? Või tasuks üldsegi 60D võtta? (hetkel kõik 3 valikus). |
rahakoti poolest oleks 60D parem, kui aga sind see paremus nii väga ei tömba, siis pigem ma ise vötaks 600D soodsa hinna töttu ja paneks röhku hoopis lisadele (akutald, parem obje jne).
Kusjuures 60D ja 650D on kohati suhteliselt sarnane. On näha, et nii midagi on 60D pealt 650Dle ringi töstetud.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
06.07.2012 10:52:38
|
|
|
Seega, kui filmimine ei ole põhitegevus, soovitaks 60D. |
60D poleks filmimiseks parem valik (vs. 650D)? Jättes välja siis autofookuse, mida ükski endast lugu pidav videomeister niikuinii ei kasuta.
_________________ You're programmed to die when a 180-second countdown ends. The countdown resets every time you take a breath. |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
06.07.2012 10:57:57
|
|
|
| Mukii kirjutas: |
60D poleks filmimiseks parem valik (vs. 650D)? Jättes välja siis autofookuse, mida ükski endast lugu pidav videomeister niikuinii ei kasuta. |
Stm annab endast lugu pidavatele filmimeistritele äkki uue nägemisnurga ja valikuvabaduse
Oled sa juba kasutada püüdnud ehk?
Ilmselt veatu too süsteem ei ole, ent mõnedes oludes võib teha elu lihtsamaks küll.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.07.2012 11:16:55
|
|
|
Esimeseks oleks ehk parim 650D sest sellel on seksikas touchscreen mis võiks uuele kasutajale mugavust pakkuda. Ja on tubli samm 600D-st edasi. Samas kui oled hinnatundlik siis hetkel pole see hinnavahe uuendusi väärt nii et siis pigem 600D.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
06.07.2012 11:41:14
|
|
|
| enterprice kirjutas: |
60D poleks filmimiseks parem valik (vs. 650D)? Jättes välja siis autofookuse, mida ükski endast lugu pidav videomeister niikuinii ei kasuta. |
Stm annab endast lugu pidavatele filmimeistritele äkki uue nägemisnurga ja valikuvabaduse
Oled sa juba kasutada püüdnud ehk?
Ilmselt veatu too süsteem ei ole, ent mõnedes oludes võib teha elu lihtsamaks küll. |
Ise pole videomeister, tegelen rohkem helilise poolega, aga üritan end selliste asjadega ka kursis hoida. DigitalRev tegi 40mm pannkoogile review, ja selle AF küll piisavalt hea pole, ise arvan vähemalt nii. Liimi-pulk-fookusringi-külge tundub vähe parem variant. Samas, algaja ilmselt selliseid asju ei tee.
_________________ You're programmed to die when a 180-second countdown ends. The countdown resets every time you take a breath. |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
06.07.2012 11:41:21
|
|
|
Tellisin endale kah m42 adapteri ära, objektiividest on mul kohe olemas zeniti jupiter37a ja helios44, milliseid m42 kinnitusega objektiive veel kiidetakse ja tasuks silma peal hoida?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
06.07.2012 11:56:53
|
|
|
| Venelasi ei kiida eriti keegi, nende võlu on hinnas.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
06.07.2012 11:59:49
|
|
|
Neil on teatud omapära. Pildistaks Zenitiga vahelduseks aga see valgustab kahjuks ühe filmi ääre ära ja remontimiseks pole aega leidnud.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
06.07.2012 13:11:27
|
|
|
Vabandan, kui jutt liiga spetsiifiliseks läheb:
Magic Lantern firmware abil on võimalik ka vanade Canon'i objektiividega "programmeerida" fookuse "tõmbamist", näiteks dialoogi puhul sätid fookuse esimesele ja siis filmimise ajal fokuseerid manuaalselt teisele ning nüüd vajutades nupule sõidab fookus tagasi täpselt esimesse fookus punkti automaatselt. STM objektiivid, arvan, ainult arvan, sest ei ole veel kasutanud, teeksid selle ilmselt sujuvamaks.
| busse kirjutas: |
| rahakoti poolest oleks 60D parem, kui aga sind see paremus nii väga ei tömba, siis pigem ma ise vötaks 600D soodsa hinna töttu ja paneks röhku hoopis lisadele (akutald, parem obje jne). |
Kui rahaga arvestada (ja enamus meist seda peab tegema), siis soovitaks 60D või 650D kumb odavam on. Või isegi 600D. Olen kasutanud nii 60D kui 600D ja polnud see 60D nii palju parem midagi. Vähemalt minu vajadusi arvestades (va sarivõtted mille puhul kiireim on 60D, 650D on praktiliselt sama ja nö viimane antud nimekirjas on 600D).
Üle jääva raha eest ostaks muud foto/filmi nodi. Kui sul fotoka kere on ostetud, see pole veel finish siis alles mäng algab
Peegeldajad, vihmavarjud, statiivid (sh valgusele/välgule), OBJEKTIIVID. Mõne hetke pärast näed, et fotoka kere oli üks väiksemaid väljaminekuid.
viimati muutis vegan 06.07.2012 13:22:57, muudetud 1 kord |
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|