Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Canoni arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 77, 78, 79  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kännu
HV vaatleja

sõnum 30.06.2012 21:21:16 vasta tsitaadiga

Julgen arglikult lisada, asi peaks end tagasi teenima. Või ollakse hobist nii nakatunud, et lihtsalt PEAB see kõige-kõige olema. Või on rahakott puuga seljas, et "ah võtan selle, las teised vesistavad" Ainult siin HV-s esinemiseks pole need 1,2 1,4 küll vajalikud, pildi kaheldav sisu nendest ei muutu.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Heineken
HV Guru

sõnum 30.06.2012 21:48:34 vasta tsitaadiga

Kas just tagasi teenima, aga pole mõtet ülikõva tehnikat osta, kui pildid mida teed selline on igav, bland kraam mida on sada korda varem nähtud ja ei eristu mitte millegi poolest.
Ei tee midagi uut, ega ka lihtsalt vana erakordselt hästi. Loomulikult kõik see enamjaolt tuleb harjutamise käigus, kui piisav soov areneda ja enamvähem tead kuhu sa tahad areneda.

Muidugi enamjaolt ei pea ulmelisi summasid fototehnika alla matma, et enam kui kasutatavat tulemust saaks väljatrükkide osas (internetis 1024x resolutsiooniga vaadates tõesti on sisuliselt ainus mõneti tajutav vahe kui võrrelda kaameraid mille sensori suurus ja võimekus on kardinaalselt erinev).
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
kännu
HV vaatleja

sõnum 30.06.2012 22:05:11 vasta tsitaadiga

Esikohal ülekaalukalt sisu, mille saavutamine enamikul ei sõltu ei kogemustest, ei harjutamisest.. Vorm (kvaliteet) on võimalik saavutada nädalate-kuudega, kui tahtmist-mõistust on ja põhi all. Sirvides aegajalt arvukaid fotosaite kus tsensuur puudub (fotode Exifid näha), siis on küll mulje, et rahval on raha kui raba, kriitikameel olematu (mälukaart tühjendatakse netti nagu prügikasti), kusjuures ise ollakse vastastikku rahul. See ei käinud otseselt HV pihta, aga ka siin on palju nö. "kogemata lahti läinud kaadreid"
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.06.2012 22:17:51 vasta tsitaadiga

Miks te teiste rahakotti piilute? Kui kellelegi valmistab mõnu omada kallist tehnikat ja rahakott ei piira unistusi - see on ju ainult suurepärane kui inimene rahul on. Vahet pole, milliseid pilte ta teeb. Või kas.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 30.06.2012 22:39:44 vasta tsitaadiga

Ei vahet isiklikult muidugi ei tee, lihtsalt natuke nõme vaadata teinekord, ostetakse ulmeline tehnika kokku ja ei tehta praktiliselt mitte midagi huvitavat sellega(kadedus mängib üsna suurt rolli siin, eriti kui tead et suudaksid pilte teha sellega, mis vähemalt enda jaoks on palju huvitavamad - kas ka kellegi teise jaoks - see on vaieldav ja oleneb kellest täpsemalt jutt käib icon_smile.gif ). Kindlasti paljud ei hakkakski tegema, aga üsna suur osa neist, kes midagi ei tee, ei tee seda kuna nad ei teagi, et midagi rohkemat annaks ka teha, st. satuvad internetis pigem fotokolapedede seltskonda ja siis mingil hetkel jääb nö areng toppama neil. Kindlasti mitte kõigil, aga ilmselt üsna paljudel. Siinkohal ma ausalt loodan, et ma eksin, aga senised vaatlused vastupidist väitnud. Võibolla olen ise ka selline, enda teadmata(ja kindlasti paljude arvates olengi - nagu ka minu arvamus teistest, on see täielikult subjektiivne). icon_smile.gif

tsitaat:
siis on küll mulje, et rahval on raha kui raba, kriitikameel olematu (mälukaart tühjendatakse netti nagu prügikasti), kusjuures ise ollakse vastastikku rahul

Jep, seda toimub masendavalt palju, paraku.

tsitaat:
Esikohal ülekaalukalt sisu, mille saavutamine enamikul ei sõltu ei kogemustest, ei harjutamisest.. Vorm (kvaliteet) on võimalik saavutada nädalate-kuudega, kui tahtmist-mõistust on ja põhi all.

Vorm(kvaliteet) ehk teisisõnu tehniline kvaliteet? Jah, selles osas tõesti saab selgeks suhteliselt ruttu(kuigi eks siin ole ka asju, mis võtavad tõesti aastaid et nö master'ida).

Ma räägin mitte tehnilistest oskustest(mis loomulikult vajalik, aga on kõigest aluseks ja ei midagi muud), vaid fotokunstist endast, st. piltidest mis on mingis mõttes huvitavad, uudsed või lihtsalt nö vana teema edasiviimine/viimistlemine vmt.
Otsene sisu on vähemalt minu jaoks liiga subjektiivne/laialivalguv termin, et selle järgi midagi hinnata(rääkimata siis sellest, et see on vaid üks väga mitmest foto osast, vähemalt eeldusel et ma selle sõna tähendusest selles kontekstis nö üldarvamuse sarnaselt aru saanud)... samas võibolla ma lihtsalt ei saa aru mis see on ja ei tunne seda ära. Ma pigem hindan pilte huvitavuse järgi. Võibolla hindan sama asja teise nime all, võibolla osaliselt, võibolla üldse mitte.

Siinkohal kehtib vägagi see 10k tunni reegel vmt. nii tehnilise kui ka kunstilise poole pealt. See eeldab pildistaja enda tahet ka areneda mõlemas, loomulikult. Kui ei taha, siis enamasti jäädaksegi ääretult igavaid pilte tegema.

Samas, kui inimene ise enda töödega rahul on, siis olgu... lihtsalt kahju, et see potentsiaalselt fotograafia üldist arengut veidike pidurdab, vähemalt tänapäeval internetimaailmas, hetkel(ehk kohas, kuhu enamik uued fotograafid, satuvad infot ammutama jne, nt. ka mina kui ma alustasin - ja ka praegu, aga õnneks leidsin kohe alguses nö kasulikud allikad õppimiseks, eriti luminous-landscape sait thumbs_up.gif ).

tsitaat:
aga ka siin on palju nö. "kogemata lahti läinud kaadreid"

Ilmselt ma ka mingil määral osa sellest, st. siia postitan rohkem pilte, kui enda Flickr'i kontole(HV lihtsalt väljapruukimisprotsessis tunduvalt varajasemal kohal, kui Flickr icon_biggrin.gif ), kuhu jõuavad lõpuks need pildid millega ma nö kõige rohkem rahul olen(ja hetkel seal on 58 pilti, umbes paarikümnest tuhandest või rohkemast, mis ma paari aasta jooksul teinud olen).
tagasi üles
kännu
HV vaatleja

sõnum 30.06.2012 22:39:56 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Miks te teiste rahakotti piilute? Kui kellelegi valmistab mõnu omada kallist tehnikat ja rahakott ei piira unistusi - see on ju ainult suurepärane kui inimene rahul on. Vahet pole, milliseid pilte ta teeb. Või kas.

Kas ma eksin kui arvan, et enamus ihkavad teiste rahakotti piiluda? Kuna see aga pole sünnis, siis teeseldakse, et ei huvita. Ja nii mõnigi priske rahakoti omanik, et mitte otseselt rahakoti sisu demonstreerida, afišeerib siis end valge objektiivi, võimalikult gabariitse kaamera (auto) kaudu. Aga aitab küll, see pole selle foorumi teema. Panen parem ühe pildi kritiseerimiseks ülesse. Ise ma tast midagi ei arva aga mõlema tsikli omanikud tundusid rahul olema icon_smile.gif Piisab mulle sellestki.
Manus

tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 30.06.2012 22:59:29 vasta tsitaadiga

Ei maksa nii kivipea ka olla, et arvata, et kõik f1.4 objektiivid maksavad hingehinda. See on muidugi subjektiivne, mis on kellegi jaoks kallis või mitte...
Nt minu jaoks on mõttetud >90mm objektiivid, kuid ma ei tee sellest numbrit kui mõni neeger ostab endale 70-200mm L (ja pildistab sellega oma kodukassi?). Küll aga on 1.4 üsna kasulik Eesti pimedates aastaaegades. Mingi Siberi rahaboss ma nüüd küll ei ole.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 30.06.2012 23:17:22 vasta tsitaadiga

kännu kirjutas:
Mark0 kirjutas:

Kas ma eksin kui arvan, et enamus ihkavad teiste rahakotti piiluda? Kuna see aga pole sünnis, siis teeseldakse, et ei huvita. Ja nii mõnigi priske rahakoti omanik, et mitte otseselt rahakoti sisu demonstreerida, afišeerib siis end valge objektiivi, võimalikult gabariitse kaamera (auto) kaudu. Aga aitab küll, see pole selle foorumi teema. Panen parem ühe pildi kritiseerimiseks ülesse. Ise ma tast midagi ei arva aga mõlema tsikli omanikud tundusid rahul olema icon_smile.gif Piisab mulle sellestki.

Muuseas, see pole ka piltide ülespanemiseks õige teema icon_wink.gif Mine ikka ilusate piltide teemasse, see siin Canoni oma...

Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.06.2012 23:47:48 vasta tsitaadiga

Ei saa aru jah miks Canoni teema pidevalt OT täis on. Alles pidi mingit kaitsekile iba siit kustutama. Proovige olla nüüd eksole. icon_idea.gif
tagasi üles
kännu
HV vaatleja

sõnum 01.07.2012 00:01:25 vasta tsitaadiga

Vabandust, tõesti eksisin selle pildi lisamisega ja ega seda teematki sel viisil poleks pidanud arendama. (ma siin alles algaja ja pisut kivipea icon_smile.gif ) Kelle võimuses kustutagu ära.
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 01.07.2012 00:06:40 vasta tsitaadiga

kännu kirjutas:
ma siin alles algaja ja pisut kivipea icon_smile.gif .

Hei, ära võta seda minu möla nii isiklikult icon_lol.gif icon_redface.gif
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 01.07.2012 11:54:32 vasta tsitaadiga

500D piltide loendamine softiga? tundub, et miskit asjalikku pole siiani leidnud, et näha palju pilte tehtud on.
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 01.07.2012 12:03:53 vasta tsitaadiga

http://www.eoscount.com/
Annab üsna tõenäolise numbri, mingist kaamerast alates näitas ka live view peegli tõsted lisaks ära. Kella saad ka ära sünkida.

teitur
HV kasutaja
teitur

sõnum 01.07.2012 12:59:02 vasta tsitaadiga

MagicLantern peaks ka näitama, vähemalt mu 550D peal näitab. Lisaks siis muud funktsioonid mida see pakub thumbs_up.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
siim
HV kasutaja

sõnum 03.07.2012 09:03:50 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ei vahet isiklikult muidugi ei tee, lihtsalt natuke nõme vaadata teinekord, ostetakse ulmeline tehnika kokku ja ei tehta praktiliselt mitte midagi huvitavat

tsitaat:
Kas just tagasi teenima, aga pole mõtet ülikõva tehnikat osta, kui pildid mida teed selline on igav, bland kraam mida on sada korda varem nähtud ja ei eristu mitte millegi poolest.
Ei tee midagi uut, ega ka lihtsalt vana erakordselt hästi. Loomulikult kõik see enamjaolt tuleb harjutamise käigus, kui piisav soov areneda ja enamvähem tead kuhu sa tahad areneda.

tsitaat:
Ma räägin mitte tehnilistest oskustest(mis loomulikult vajalik, aga on kõigest aluseks ja ei midagi muud), vaid fotokunstist endast, st. piltidest mis on mingis mõttes huvitavad, uudsed või lihtsalt nö vana teema edasiviimine/viimistlemine vmt.

Samas, kui inimene ise enda töödega rahul on, siis olgu... lihtsalt kahju, et see potentsiaalselt fotograafia üldist arengut veidike pidurdab

Senini olen ma Canoni foorumit ainult lugenud, kuna endal on ka vastav kola olemas. Aga need sõnavõtud võtsid küll viitsimist postitada.

Laskumata mingisugusesse keskustellu sügavamalt, siis võtan kogu selle tsiteeritu kokku lühidalt - vahet ei ole, millega keegi oma kaassi pildistab. Kui tahab osta 1DX koos kotitäie valge klaasiga ning teha ämmast pilte, lasku käia. Pildistamine ei peagi olema kunst tingimata, keskmise klõpsija jaoks on mälestused olulisemad, see on lihtsalt plussiks, kui mälestus on tehniliselt ka õnnestunud. Ja (kalli/kvaliteetse) tehnika ostmine ei pidurda kindlasti fotograafia üldist arengut. Kõigist ei saagi Savisaart, aga see 1DX'iga ämma klõpsiv kutt ei tee ka potentsiaalseid talente sellepärast olematuks, et on pannud hunniku raha rallikasse, millega pühapäeval kirikusse sõidab. Oma ressurss, ise teab mis teeb, tehku või jaanituld kupüüridega.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 09:06:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Senini olen ma Canoni foorumit ainult lugenud, kuna endal on ka vastav kola olemas. Aga need sõnavõtud võtsid küll viitsimist postitada.

Laskumata mingisugusesse keskustellu sügavamalt, siis võtan kogu selle tsiteeritu kokku lühidalt - vahet ei ole, millega keegi oma kaassi pildistab. Kui tahab osta 1DX koos kotitäie valge klaasiga ning teha ämmast pilte, lasku käia. Pildistamine ei peagi olema kunst tingimata, keskmise klõpsija jaoks on mälestused olulisemad, see on lihtsalt plussiks, kui mälestus on tehniliselt ka õnnestunud. Ja (kalli/kvaliteetse) tehnika ostmine ei pidurda kindlasti fotograafia üldist arengut. Kõigist ei saagi Savisaart, aga see 1DX'iga ämma klõpsiv kutt ei tee ka potentsiaalseid talente sellepärast olematuks, et on pannud hunniku raha rallikasse, millega pühapäeval kirikusse sõidab. Oma ressurss, ise teab mis teeb, tehku või jaanituld kupüüridega.

thumbs_up.gif

Siinsetele wikinuuskijatele ei mahu selline mõttemaailm pähe kahjuks, kunstnikud kõik koos ju, mõttekas oleks ikka osta odavam kaamera ja ülejäänud raha eest odavat veini kümnete liitrite kaupa icon_smile.gif

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 14:20:53 vasta tsitaadiga

siim kirjutas:

Ma ei väidagi et tehnika ise otseselt pidurdab arengut, pigem nö "tehnikapedede" seltskonda sattumine ja enese piiramine praktiliselt vaid sellega mida nemad soovitavad(seda ma selgitasin ka eelnevalt lahti icon_rolleyes.gif ).

Keskmise klõpsija jaoks on muidugi mälestused olulisemad (ja ka mittekeskmise jaoks, enamjaolt), aga puhtalt mälestused ise ei vaja ulmelise tehnika (kõrgeima klassi uusim kere + hunnik L klaasi) kokkuostu. Muidugi ei tule need iseenesest kahjuks, aga tüüpiliselt need kes ostavad seda ulmeklaasi, olles ise veel sisuliselt algajad, on nö "tehnikapeded", või peab selliste arvamust ääretult tähtsaks. Kuna reaalsus on see, et vähemalt algusepoole, pole enamikel inimestel lihtsalt seda kraami vaja, st. see ei anna nende piltidele mitte midagi juurde. Tore kola ei tee igavat pilti huvitavaks. Võib aidata, kui fotograaf ise piisavalt tasemel on, loomulikult.

St. minu meelest on praktiliselt tegemist lihtsalt raiskamisega, millest on veidike kahju, mis veidi silma riivab and all that. Ega ma ei väidagi, et peaks jõuga kõigilt neilt selle kalli tehnika eemaldama, ega midagi sellist. Las olla.
Lihtsalt aegajalt selle probleemi teemat tõstatada võib ju, kuna internetifoorumites see kolapedendus on ka reaalselt üsna suureks probleemiks saanud, kuna enamjaolt otsitakse infot just nendest kohtadest uute fotograafide poolt, siis saadakse hunniku soovitusi kola osas, mis peaks nagu nende pildistamist paremaks tegema, aga ausaltöeldes, ei tee. Fotograafia mittetehnilise külje osas võetakse ääretult vähe sõna(suuresti, kuna see on üsna raske).

carlking kirjutas:
Siinsetele wikinuuskijatele ei mahu selline mõttemaailm pähe kahjuks, kunstnikud kõik koos ju, mõttekas oleks ikka osta odavam kaamera ja ülejäänud raha eest odavat veini kümnete liitrite kaupa

What? Mida sa jahud?
Ürita vähemalt jutu ivast aru saada enne kui vastama hakkad. eusa_wall.gif

Päris igas teemas oma lollusega pole ka mõtet silma paista, karla. Või mis?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 14:22:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

What? Mida sa jahud?
Ürita vähemalt jutu ivast aru saada enne kui vastama hakkad.

Aga natuke ikka ju kripeldab, või mis?

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.07.2012 14:23:02 vasta tsitaadiga

Äkki jätaks selle asjasse puutumatu ning sisutu heietamise? St tõesti - kaua võib udutada sel teemal. Kui kellelegi meeldib pildistada tehnikaga X siis lasku käia. Ei ole teiste asi unnata lõputult sel teemal kui valesti ta ikka on maailma asjadest aru saanud.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 14:24:51 vasta tsitaadiga

Heineken, kas valisid endale tehnikat selle järgi mille tootesildil oli kirjas "professional" "semi-pro" või "amateur"? Ja soovitad kõigile teistele ka samamoodi?

Ja kui ei ole varem fotondusega tegelenud, siis võid ainult vaadata tehnikat mis kuulub "amateur" klassi?

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 14:35:13 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Heineken, kas valisid endale tehnikat selle järgi mille tootesildil oli kirjas "professional" "semi-pro" või "amateur"? Ja soovitad kõigile teistele ka samamoodi?

Ja kui ei ole varem fotondusega tegelenud, siis võid ainult vaadata tehnikat mis kuulub "amateur" klassi?

Ei.

Valisin selle järgi mis mulle kõige paremini sobib (st. öösel pildistan palju ja käes peab mugav olema, samuti vana 5D kere suuresti seetõttu, et 50mm oleks normaal ja 24mm oleks tugev lainurk, X100 ääretult hea tänavafotograafiajubin, väike, kerge, vaikne ja silmapaistmatu). Kui kallis tehnika on tõesti õigustatud kasutuse poolest, siis pole see enam nö raiskamine.

Lihtsalt tihtipeale see seda ei ole.

Kui ei ole varem fotondusega tegelenud, aga keegi soovib tegelema hakata, siis soovitan tüüpiliselt kaameraid mis on ergonoomilised ja on enam kui piisavad kasutuseks. Madalaima otsa keresid üldiselt ei soovita, kuna need lihtsalt ei istu (vähemalt Canoni kerede puhul) normaalselt käes, vähemalt minul. Nagu ka paljud teised, soovitan ka enne ostmist proovida kuidas käes istub, kuna see on ääretult hea nõuanne. Sisuliselt enamik tänapäevaseid keresid ja objektiive on enam kui piisavad algajaile ja ka neile kes vähe pikemalt pildistanud (muidugi siinkohal tuleb see mängu, et vb kellelgil vaja suurema avaga toru ja/või mingi kindla pikkusega toru, siis muidugi see on kasulik talle ja kahe käega soovitan, jne).

Mark0 kirjutas:
Äkki jätaks selle asjasse puutumatu ning sisutu heietamise? St tõesti - kaua võib udutada sel teemal. Kui kellelegi meeldib pildistada tehnikaga X siis lasku käia. Ei ole teiste asi unnata lõputult sel teemal kui valesti ta ikka on maailma asjadest aru saanud.

That's not the bloody point. Loe ja saad aru mida ma mõtlen. icon_wink.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 14:37:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Valisin selle järgi mis mulle kõige paremini sobib

No ja inimene kellel on 5000 eurot (see on paljudele eestlastele ühe kuu teenistus näiteks icon_exclaim.gif ) vaba raha alustatava hobi tarbeks, miks ta peaks kõigepealt ostma 2000 euro eest algaja varustust ning mõne aja pärast selle kahjuga maha müüma ja siis ostma 5000 eest korralikku varustust?

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 14:49:19 vasta tsitaadiga

Ega ta ei peagi, iseasi kas on mõtet niimoodi raisata hobile mille puhul ta isegi ei tea, kas huvi jätkub või mitte, või mida ta tahab sellega teha(erinev kola erinevate kasutusalade jaoks e. horses for courses, and all that). Võiks ju arvata, et rahakamad inimesed on vähe mõistlikumad oma raha käsitluses.

Aga tegelikult milles probleem seisneb on just see kola ületähtsustamise mentaliteet. Kola on vajalik, aga mitte sellisel määral nagu kiputakse arvama(ja nö kolapedendusfoorumid kipuvad seda mentaliteeti perpetuate'ma ja seda uutele fotograafidele tutvustama, kes tahes-tahtmata sellistesse foorumitesse satuvad nõu küsima, muidugi see ei tähenda et kõik oleks sellised, lihtsalt need kes ei ole, on pigem vähemus - kes räägib asja eest ja kes ei räägi, sellest tüüpililselt saab aru tema pilte vaadates icon_smile.gif ). St. see moodustab ääretult väikse osa fotograafiast.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 14:55:00 vasta tsitaadiga

No ja siis, kui ta ei tahagi kvalifitseeruda "fotograafiks" nagu kõik siin... vaid lihtsalt tahab jäädvustada hetki enda jaoks* kvaliteetselt. minugi poolest, go for it, kui võimalusi on. Tippklassi kere, paar teravat valget fixi ja L zoomi, korralik statiiv ja välk(välgud), lisaks kõik muud pudipadi-peegeldi, hajutid, softbox jne...5000 eurot on ilmselgelt vähe kuid stardirahaks käib kah...

Aga no siin foorumis on ju kombeks kohe laksutada kui tehakse mingi musteki digikaga pilti või kui tehakse tipp-peegliga... ainult siis on hea kui tehakse keskklassi varustusega.

*Ja sellistel puhkudel ei ole kellegi teise asi öelda millega inimene tohib või peab pildistama...

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 14:57:05 vasta tsitaadiga

Ma ei ütle kes tohib või peab millega pildistama, ma küsin kas on mõistlik ja väidan, et üldiselt on see üsna ebamõistlik.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.07.2012 14:58:49 vasta tsitaadiga

Ma ei ole täheldanud et korraliku tehnika kasutajad kurdaks et poes makaronid kallid on. Ja näppudel võib lugeda neid kellel see kola oma hinna tagasi teenib. See on hobi ja hobidele tulebki peale maksta ja see on koht kus igaüks peab oma huvide ja rahakoti järgi käima ja mitte otsustama mis kellegi teise jaoks õige või vale on. Soovitused on muidugi teretulnud aga vingumine näitab pigem mingeid oma komplekse.
Ja ma ütleks et käes istumine on suht viimane asi mida ma ise vaatan või kellelegi soovitan. Pigem seda et tehnika ei oleks nii suur ja raske et lihtsalt ei viitsi tassida ja lõpuks ikka pildid 50 eurise seebikaga ära tehakse.

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 16:11:25 vasta tsitaadiga

Ja endiselt ei saada jutu ivale pihta. icon_rolleyes.gif

Eh, vahet pole, rohkem ei viitsi vaielda.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 16:12:24 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ja endiselt ei saada jutu ivale pihta. icon_rolleyes.gif

Eh, vahet pole, rohkem ei viitsi vaielda.

Tee ennast siis arusaadavaks, see pole esimene kord kui sa ajad mingit pada millest keegi aru ei saa.

Ütle ühe lausega miks alustav fotohuviline ei tohiks tipptehnikat osta?

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 16:30:41 vasta tsitaadiga

Ma juba enne selgitasin. icon_rolleyes.gif
Heineken kirjutas:
Ega ta ei peagi, iseasi kas on mõtet niimoodi raisata hobile mille puhul ta isegi ei tea, kas huvi jätkub või mitte, või mida ta tahab sellega teha(erinev kola erinevate kasutusalade jaoks e. horses for courses, and all that). Võiks ju arvata, et rahakamad inimesed on vähe mõistlikumad oma raha käsitluses.

Samuti, ma meelega ütlesin, et ma ei väida et keegi tohib või ei tohi, vaid KAS ON MÕISTLIK.
Aga see ei ole mu jutu point.

Milles mu jutu iva seisneb, on see:
Heineken kirjutas:
Aga tegelikult milles probleem seisneb on just see kola ületähtsustamise mentaliteet.

Mida levitatakse ka uutele fotograafidele, kes foorumitesse abi otsima lähevad.

Tüüpiliselt inimesed seal pole fotograafid, kes eriti huvitavaid pilte (minu subjektiivsel arvamusel) teevad(nagu ma enne ütlesin, seal on ka erandeid ja need on need kelle juttu tasub ka kuulata), aga üldiselt on asi selles, et õpitakse neilt kes sind nö ümbritsevad. Seda siis kogu pildistamise protsessi osas, mitte ainult tehnilise külje. Mitte küll kõik, aga liiga paljud. Ja need kohad pole selle jaoks head kohad.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 16:33:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kola ületähtsustamise

See on täpselt seesama jutt nagu "sisemine ilu"... kellel välist ilu ei ole, räägivad sisemisest ilust ja need kellel "kola" ei ole räägivad just kola ületähtsustamisest... mul on lähitutvuskonnas kaks vägagi professionaalset pressifotograafi, lausa sugulased... ja fototeemadel rääkides ei ole nad kunagi ajanud mingit kolajuttu vaid öelnud pidevalt, et osta parim mida saad endale lubada - odavama vastu saad seda alati välja vahetada või maha müüa tulevikus. Samas odava kraamiga kaotad sa lõppkokkuvõttes rohkem.

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 16:42:27 vasta tsitaadiga

Professionaalne fotograaf ja hobifotograaf on kaks väga erinevat asja(samas profifotograafiks olemine ei tähenda, et vabal ajal fotograafia kunstilisema küljega ei tegeleta, aga profipressifotograafi seisukohast on muidugi vajadused teistsugused, kui selle kes tahab fotokunstiga tegeleda - mille võimalusest paljud uued fotograafid pole teadlikudki).
Ma endiselt selgitasin, et kola on vajalik, lihtsalt mitte NII tähtis. Probleem on selles, et keskendutakse liiga palju kolale ja mitte pildistamisele. Seetõttu riivab silma see, kui keegi ostab omale ääretult kallist kola kokku ja siis tema piltidest, mis ta on üles laadinud (mis on eeldatavasti tema kõige õnnestunumad pildid), leiab võibolla paar tükki mis on tõesti huvitavad. Loomulikult ma ei saa objektiivselt hinnata, et keegi teeb paremaid pilte kui keegi teine. Küll aga saan hinnata seda, kas keegi teeb tavalisi/igavaid pilte, või midagi vähe teistsugust/huvitavat/ebatavalist/misiganes.

Kas nüüd lõpuks saad jutu ivast aru?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 16:43:26 vasta tsitaadiga

Mis see sinu asi on kas inimene teeb tippklassi tehnikaga igavaid või ägedaid pilte? Kui ta teeb neid enda jaoks, siis tehku kasvõi Hubble teleskoobiga.
Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 16:49:59 vasta tsitaadiga

Tundub, et endiselt ei saanud aru. icon_confused.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 16:51:01 vasta tsitaadiga

No sa kirjutad ju mingi pool romaani, ma ütlesin, et ühe lausega ja selgelt.

Kogu see jama on siin juba ammu OT thumbs_down.gif

Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 17:38:59 vasta tsitaadiga

Sest ühest lausest ei piisa (vähemalt minu kirjutamisoskuste juures).
Võiks ju arvata, et inimene kes Tõde ja Õigust (enda sõnul vähemalt) loeb, suudaks ka paari lisalauset lugeda, et jutu ivale pihta saada. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 03.07.2012 17:43:37 vasta tsitaadiga

Mis jama siin Canoni teemas toimub. Minge kakelge Vabas Mikris, palun. Minul oleks soov lugeda siin juttu Canoni kohta.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 03.07.2012 18:31:39 vasta tsitaadiga

Huvitav jah, et "rauafoorumi" teemas tullakse enda kunstnikuhinge välja elama :-*
Tehnilise ala peal tehnikast ärapööramine on vähe, kuidas nüüd öelda, variserilik icon_wink.gif Nägemine ja mõistmine ning selle väljendamine on eelkõige indiviidis kinni. Harjutamine üldiselt teeb harjutajaks, meistriks paraku sünnitakse (loomupärased anded) icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.07.2012 18:50:15 vasta tsitaadiga

Aga miks teie hinged üldse valutavad selle üle mida teised teevad või mitte? Igaüks teeb ikka nii nagu ta ise tahab.
Nägin täna seda canoni uut 40mm fixi ja päris huvitav oli.. Reisiobjektiiviks oleks see päris vahva vidin icon_smile.gif
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 03.07.2012 19:19:07 vasta tsitaadiga

Andykas kirjutas:
Aga miks teie hinged üldse valutavad selle üle mida teised teevad või mitte?

No näed siis, kellelgi ikka väga kripeldab, mis teised tema arvates mitte just hästi teevad.
Seda arutelu võiks tõesti vabas mikris jätkata, kellel soovi.
Modedel tuleb ilmselt teema puhastamisega vaeva näha.

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 03.07.2012 19:41:36 vasta tsitaadiga

Puhastab hiljem teemat.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 03.07.2012 19:49:16 vasta tsitaadiga

ot:
Pigem on asja point selles, et inimesed kes ostavad algajatena tipptehnika, eeldavad koheselt, et kõik nende pildid on ka superhead, sest tegu on ometigi ju tipptehnikaga. Ja tänu sellele ujutatakse kõik kohad oma piltidega üle.
Samal ajal inimene, kes on vaeva näinud tehnika soetamisel, näeb suure tõenäosusega rohkem vaeva tulemuse saavutamiseks.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.07.2012 19:50:43 vasta tsitaadiga

Pseudoprobleem, mis ei kuulu siia teemasse icon_idea.gif
tagasi üles
The Man
HV kasutaja
The Man

sõnum 03.07.2012 21:35:52 vasta tsitaadiga

Lahe arutelu, ärge kustutage ära. Pildistan (vana) Canoniga ning siia teemasse vaatan ikka tehnika pärast, tehnika (mittemõistliku?) kasutamise arutelu käib asja juurde.
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 03.07.2012 21:54:13 vasta tsitaadiga

The Man kirjutas:
Lahe arutelu, ärge kustutage ära. Pildistan (vana) Canoniga ning siia teemasse vaatan ikka tehnika pärast, tehnika (mittemõistliku?) kasutamise arutelu käib asja juurde.

Selleks võib teha teise teema, see siin on konkreetselt Canon'i teema ja sellel vestlusel on täpselt 0 seost Canoniga kui brandiga. Aga ka minu vastus sulle on ot, aitab küll nüüd beer_yum.gif

tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 03.07.2012 22:02:26 vasta tsitaadiga

minu soovitus: osta M42 -> AF rõngas (5.- EUR/tk eBay)+ 3-5 vana M42 objektiivi (30.- EUR/tk eBay) ja vaata kas oskad pildidtada. Kui oled veendunud, et see on hobi/töö, mis sulle sobib, siis osta endale L-seeria Canoni objed, mis maksavad tuhandeid.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 03.07.2012 22:48:48 vasta tsitaadiga

Või lihtsalt mingisugune kere ja kitikas või üks toru mis annab enamvähem normaali vaatevälja. MF tänapäevaste keredega on tänamatu tegevus(kui just mattklaasi välja ei vaheta).
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 22:49:31 vasta tsitaadiga

oeh, hakkab elamise õpetus jälle otsast peale icon_rolleyes.gif
vegan
HV kasutaja

sõnum 03.07.2012 22:57:42 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
MF tänapäevaste keredega on tänamatu tegevus

Julgemad võivad kasutada Magic Lantern-i (firmware vist on selle nimetus?).
Sel on näiteks täitsa OK fookuse leidmise abivahend kui LiveView rezhiimi sisse lülitad.

Mul endal pole mingi probleem "M42 EF AF confirm" rõnga kasutamisel.

Kuna ma ise kasutan kaamerat sageli just filmimiseks, siis mulle sobib MF, sest alles nüüd selle aasta mudelitel tulid normaalsed AF fookus võimalused video rezhiimis. Endal on korralik 15mm torudega rig koos "follow focus" + "matte box" jne icon_biggrin.gif

viimati muutis vegan 03.07.2012 23:02:10, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.07.2012 22:58:01 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Või lihtsalt mingisugune kere ja kitikas või üks toru mis annab enamvähem normaali vaatevälja. MF tänapäevaste keredega on tänamatu tegevus(kui just mattklaasi välja ei vaheta).

Ma ütlen ausalt, et minusugusele fotovõhikule ei ütle see mitte midagi icon_neutral.gif
Ma ei viitsi lihtsalt end kurssi viia nende terminitega ja pole aega end kuskil koolitada fotokoolitustel (kuigi võiks, sest vägagi tahaks).
Aga sellest hoolimata valin siiski odavaima asemel natuke kallima kere ja klaasi - kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 03.07.2012 23:06:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kas see teeb mind kuidagi normaalsusest kõrvalekalduvaks, kui üritan fotondusega end kurssi viia natuke parema tehnikaga?

tuleb nii välja, sest kui oled algaja, siis kalli tehnikaga tulevad igavad pildid ja siis vilistatakse välja icon_neutral.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Canoni arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 77, 78, 79  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.