Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plumbum
HV vaatleja
|
22.06.2012 13:54:32
|
|
|
Ma huviga ootaks tulemusi. Söön mütsi ära kui mõni telefon eksib alla 10 meetri.
Mul kogemus geodeesias kasutatava süsteemiga mis on kohvritäis kola ja aega ja piixu läheb et saada korralik täpsus.
Tahaks näha mismoodi see kuradi telefon suudab sama teha.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
22.06.2012 14:00:06
|
|
|
Kas mõni rakendus näitab ära ka kas kasutatakse GPS või GLONASS satelliite?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
22.06.2012 14:09:10
|
|
|
Mis te vaidlete paari meetri pärast, et Maps näitab valesid tänavaid või milles asi?
Eestis pole niisuuri teerägastikke, et ta valesti näitaks, praegu vaadates näitab küll õieti õigetel tänavatel koormust mitte hoovis...
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
22.06.2012 14:11:22
|
|
|
Plumbum kirjutas: |
Ma huviga ootaks tulemusi. Söön mütsi ära kui mõni telefon eksib alla 10 meetri.
Mul kogemus geodeesias kasutatava süsteemiga mis on kohvritäis kola ja aega ja <b>piixu</b> läheb et saada korralik täpsus.
Tahaks näha mismoodi see kuradi telefon suudab sama teha. |
No hetkel käis arutelu kas telefon saab 2 m hakkama(milles ma kahtlen), geodeetilised instrumendid saavutavad ideaalis cm täpsuse. Eks oleneb mudelist ja tarkvarast.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
22.06.2012 14:19:46
|
|
|
Geodeesias jah, saad seal mõne cm täpsuse, aga prodseduur ise on aeganõudev ja seal kasutatakse siis tasulisi teenuseid ja maajaamu mille abil korrigeeritakse täpsust, ükski telefoniluts ei suuda seda.
Ja nagu mõni siin kilkab, et telefon näitab ta reavahetused ära, selle peale ma ütleks et magage kaineks. Ja see aparatuur mida ma isiklikult töös kasutanud, selle hind oli kõrgelt üle milli krooni, tehke ise järeldused.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.06.2012 14:30:29
|
|
|
Seadmed mis annavad täpsuse 1 cm vs seadmed mis annavad täpsuse 1m hinnavahe on 10 kui mitte sajakordne ju
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
22.06.2012 14:34:18
|
|
|
Praegune kaart näitab, et kesklinnas liiklus seisab Ei tasu veel sinna kanti minna, ootame veel veidi.
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
22.06.2012 14:35:46
|
|
|
carlking, lõpuks jõuame asja tuumani. Ma räägin kogu aeg, telefoniluts ei suuda ka parima ilma juures alla 10m täpsust saavutada, tutvu tehnoloogiaga ja saad aru miks see pole võimalik.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
22.06.2012 14:35:50
|
|
|
iir kirjutas: |
Praegune kaart näitab, et kesklinnas liiklus seisab Ei tasu veel sinna kanti minna, ootame veel veidi. |
Kõi tõesti täitsa seisab, siis jäädki ootama
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.06.2012 14:55:12
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Kas mõni rakendus näitab ära ka kas kasutatakse GPS või GLONASS satelliite? |
tsitaat: |
The satellites numbered 65 to 88 are GLONASS satellites that are being tracked. |
SE telefoni peal näeb nii näiteks. Signaaliribad on ka GPS Test nimelises programmis halli värvi tavapärase asemel.
Mul kogemus geodeesias kasutatava süsteemiga mis on kohvritäis kola ja aega ja <b>piixu</b> läheb et saada korralik täpsus.
http://nevada-reno.academia.edu/AnnaPatterson/Papers/318871/Geographic_Fieldwork_Preliminary_study_comparing_GPS_capabilities_between_smartphones_and_dedicated_GPS
Spoiler 
viimati muutis mikk36 22.06.2012 14:58:33, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
M@rten
HV kasutaja
|
22.06.2012 14:56:37
|
|
|
Hiljuti järjekordset RTK mõõdistust (keskmine viga paar sentimeetrit) läbi viies otsustasin nalja viluks võrrelda tulemusi mobiilidega. Telefonideks olid Samsung Wave, Samsung Galaxy S ja mingi LG luts. keskmine viga mobiili puhul oli seal 10-12 meetri kandis.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.06.2012 14:59:01
|
|
|
M@rten kirjutas: |
Hiljuti järjekordset RTK mõõdistust (keskmine viga paar sentimeetrit) läbi viies otsustasin nalja viluks võrrelda tulemusi mobiilidega. Telefonideks olid Samsung Wave, Samsung Galaxy S ja mingi LG luts. keskmine viga mobiili puhul oli seal 10-12 meetri kandis. |
Vähemalt üks telefonidest on tuntud kui väga kehva GPS signaaliga mudel.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.06.2012 15:07:32
|
|
|
Mnator kirjutas: |
iir kirjutas: |
Praegune kaart näitab, et kesklinnas liiklus seisab Ei tasu veel sinna kanti minna, ootame veel veidi. |
Kõi tõesti täitsa seisab, siis jäädki ootama  |
No ega seal midagi head ei ole... olin tunni aja eest kaubamaja kandis... tahtsin mööda tartu maanteed ülemistele jõuda aga tegin tagasipöörde ja keerasin laikmaa-narvamnt-pronksi-raua-vilmsi-gonsiori-laagna-smuuli-suur sõjamäe... sain mingi 15 minutiga
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
22.06.2012 20:37:08
|
|
|
Siis hakka sööma seda. Täna proovisin ja nii viga oli umbes 2-2.5m kanti.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.06.2012 20:53:55
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Siis hakka sööma seda. Täna proovisin ja nii viga oli umbes 2-2.5m kanti. |
Video sooviks kh mütsisöömisest.
Tean, et mul siin tänavanurgas kh üks taoline post olemas. Mis neil seal plaadil kordinaadid kirjas?
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
22.06.2012 22:52:25
|
|
|
Pilt ka siis ja hakka mütsi sööma nüüd
Spoiler 
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.06.2012 23:09:54
|
|
|
Ärge veel liialt vara kah seda mütsi sööma hakake , kuna vähemalt osad GPS-seadmed panevad ikka kümneid või sadu meetreid mööda.
Tean seda oma aadressiga, kui GPS-i omanikule aadress öelda, siis GPS-d juhatavad tegelikult tavaliselt mõne kõrvalmaja juurde hoopiski. Niipalju siis sellest kuulsast täpsusest tegelikkuses siis.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
22.06.2012 23:12:00
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ärge veel liialt vara kah seda mütsi sööma hakake , kuna vähemalt osad GPS-seadmed panevad ikka kümneid või sadu meetreid mööda.
Tean seda oma aadressiga, kui GPS-i omanikule aadress öelda, siis GPS-d juhatavad tegelikult tavaliselt mõne kõrvalmaja juurde hoopiski. Niipalju siis sellest kuulsast täpsusest tegelikkuses siis.  |
kõlab rohkem nagu kaardi täpsuse probleem, mitte GPSi täpsuse.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.06.2012 23:21:31
|
|
|
Tean seda oma aadressiga, kui GPS-i omanikule aadress öelda, siis GPS-d juhatavad tegelikult tavaliselt mõne kõrvalmaja juurde hoopiski. Niipalju siis sellest kuulsast täpsusest tegelikkuses siis.  |
Las ma arvan - google maps?
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.06.2012 23:34:45
|
|
|
sellel pole ju GPS täpsusega midagi pistmist... see oleneb kaardimaterjalist mida ta kasutab ja kui kaardil on sinu aadress 5 maja edasi märgitud, siis pole midagi ju teha, olgu või 1 cm täpsusega seade
tsitaat: |
Tean, et mul siin tänavanurgas kh üks taoline post olemas. Mis neil seal plaadil kordinaadid kirjas?
|
ei, pead leidma oma kodukandi geodeetilise punkti andmebaasist: http://www.maaamet.ee/rr/geo/ ja siis sealt saad koordinaadid
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.06.2012 00:49:24
|
|
|
Pilt ka siis ja hakka mütsi sööma nüüd
Spoiler 
|
See näitab täpsust, mida GPS kiip ütleb et tal on. Reaalne täpsus on midagi muud.
Selletarvis panin aga eelnevalt tehtud uurimuse, kus HTC Dream'il oli keskmine viga 3.3 meetrit.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.06.2012 09:20:24
|
|
|
carlking: Ei ole vead seotud kaartidega, vastsel juhul on kõik kaardid ühtmoodi valed või kasutatakse ainult täpselt üht ja sama GPS-seadet.
Tegemist on hoopis GPS-süsteemi enda mõõtevigadega reaalolukordades. Ning sellised vead ongi täiesti loomulikud, kuna pole tegu tootja ideaalse laborimõõtmisega.
Error Measures:
http://www.gpsinformation.net/main/errors.htm
----------------------------
PS: Keegi millalgi lubas leiutada uue ja parema ning oluliselt täpsema süsteemi, aga praegu ei meenu kes need lubajad olid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
23.06.2012 09:25:11
|
|
|
carlking: Ei ole vead seotud kaartidega, vastsel juhul on kõik kaardid ühtmoodi valed või kasutatakse ainult täpselt üht ja sama GPS-seadet.
Tegemist on hoopis GPS-süsteemi enda mõõtevigadega reaalolukordades. Ning sellised vead ongi täiesti loomulikud, kuna pole tegu tootja ideaalse laborimõõtmisega.
Error Measures:
http://www.gpsinformation.net/main/errors.htm
----------------------------
PS: Keegi millalgi lubas leiutada uue ja parema ning oluliselt täpsema süsteemi, aga praegu ei meenu kes need lubajad olid. |
Selge sott
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.06.2012 10:01:50
|
|
|
tahanteada, täpsema saame siis, kui kombineerime eri lokatsioonisüsteemide tulemused kokku. Pean silmas siis GPS'i, GLONASS'i ja GALILEO'd.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
23.06.2012 10:17:56
|
|
|
No et saada 100 meetrit veaks, siis peab ikka seade kuskil fooliumist topsis olema ning häguselt 3 satelliidiga ühenduse saama...
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|