Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Maailma võimsaima kaameraga telefon jõudis Eestisse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 12:56:23 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Leevi kirjutas:
See on resolutsiooni test. Kõik pildid olid skaleeritud üles 38 megapikslini ja tulemusest 100% crop.
Võibolla oleks õigem olnud 21 megapikslini skaleerida, siis oleks Canoni pilt 1:1, aga võrreldi detaili pildis.
1:1 pikslite võrdlemine on mõttetu. Pigem suurendada/vähendada pildid sama reso peale ning võrrelda siis üldist detailsust. Moblapildid on nii ehk naa mõeldud netti riputamiseks ning mitte A2'na seinale, seal ei saa nad füüsika tõttu eales päris fotokatele ligilähedalegi.

No nagu ise näed siis saavad ja kaugemalegi icon_smile.gif Väljatrükk kuni A1 formaadini peaks olema veel väga hea, vaata natuke netis tehtud pilte ja sa ehk veendud ise ka. Ei tasu mõttestambis kinni olla, ajad muutuvad.
http://files.nokiamania.cz/12/06/002_z808/kreta_02.jpg
näiteks

viimati muutis enterprice 20.06.2012 13:01:00, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Leevi
HV vaatleja

sõnum 20.06.2012 12:57:10 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:
Leevi kirjutas:
Detailsuses on eelmisel sinu pandud lingil Canon ees. Canoni tehtud pildilt loeks ilmselt suurendades sildil oleva teksti välja, Nokia tehtud pildilt pole lootustki.

Telefoni kohta on hea küll, aga kaamera on ja jääb paremaks. Kui mitte pildikvaliteedi, siis kõige muu tõttu välja arvatud kompaktsus.

Selles , et kaamera on parem kasutada, seaded nupud kiirus, zoom, ergonoomika, hämarasuutlikkus jne pole kahtlustki. Põõsaid vaadates tundub küll 808 detaili enam. Suurendada pole enam mõtet, kuna pilt suurendatud ca 200% Lihtsalt hea on omada taskus telefoni, mis enamus kompaktkaameratele detailis ja müra osas silmad ette teeb icon_wink.gif

Pidasin silmas seda, et kui saaks pilte täisekraanil vaadata. Praegu nad ju nii pisikestena seal, et detailsust üsna raske täpselt hinnata.

alliance
The Transporter

sõnum 20.06.2012 12:57:57 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Ei pidanudki kaua ootama, kuna saabuks esimene igaymobla fan siia kaagutama. Nagu valvekoerad. Kus aga nokia-st juttu, nii varsti platsis materdamas. Nagu pime mõtlemisvõimeta delfi kommentaator. Mage, kui aus olla.

enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 13:04:57 vasta tsitaadiga

Leevi kirjutas:

Pidasin silmas seda, et kui saaks pilte täisekraanil vaadata. Praegu nad ju nii pisikestena seal, et detailsust üsna raske täpselt hinnata.

Üks täisresolutsioonil pilt
http://img5.pcpop.com/ProductImages/0x0/5/5158/005158811.jpg
tagasi üles
Leevi
HV vaatleja

sõnum 20.06.2012 13:10:36 vasta tsitaadiga

Kui ma millegi fänn olen, siis pigem Canoni ja korraliku kaamera, mida käes hoides on õige tunne. Ilmselt jagavad matsu vaid need, kes iga päev suure kaameraga pildistamas käivad. Teised ei saa aru, mis tundest ma räägin. icon_biggrin.gif

Kui ma sellele hübriidile takka ei kiida, ei tähenda see, et ma kõike Nokia tehtud maha laidan. Või peabki siin teemas vaid takka kiitma KUI vägeva asjaga nad hakkama said? icon_biggrin.gif

enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 13:23:13 vasta tsitaadiga

Leevi kirjutas:
Kui ma millegi fänn olen, siis pigem Canoni ja korraliku kaamera, mida käes hoides on õige tunne. Ilmselt jagavad matsu vaid need, kes iga päev suure kaameraga pildistamas käivad. Teised ei saa aru, mis tundest ma räägin. icon_biggrin.gif

Kui ma sellele hübriidile takka ei kiida, ei tähenda see, et ma kõike Nokia tehtud maha laidan. Või peabki siin teemas vaid takka kiitma KUI vägeva asjaga nad hakkama said? icon_biggrin.gif

Ma olen ise ka peegli fänn, see telefon ei püüa asendada peeglit, ega selle võlusid vähendada. Minu silmi jäi igaljuhul tore tõdemus, et nokia on suurepärase kaameratelefoniga hakkama saanud. Ma ei ürita siin Canonit, ega ka Nikonit maha teha sellega üldse ju icon_smile.gif
Veel üks täisresolutsioongia testpilt detailsuse hindamiseks
http://img1.focus-numerique.com/focus/news/Nokia_808_50iso_34mpx.jpg
ja, et mitte ainult canoniga ei võrdleks siis üks teine näid ka (100% crop):
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.06.2012 13:26:03 vasta tsitaadiga

Huvipärast võiks isegi seda symbiani proovida moni aeg...ehk hakkab meeldima... Ei tea kuidas akukestvusega lood vs. Android
Wiltz
HV Guru

sõnum 20.06.2012 14:08:45 vasta tsitaadiga

ei äge jutt kõik ja puha...aga kui ma tahan pilti teha siis ma ostan 550eero eest omale ikkagi ju fotoka, mis saab selle tööga ka hakkama, mitte ei looda mingile liistule, mis suurem osa olukordades ikkagi failib!

telefoni ostan 5 euro eest, rääkimiseks icon_biggrin.gif

kui heade piltide tegemine oleks nii lihtne nagu mõned vennad siis väita üritavad siis poleks neid suuri masinaid ju vaja icon_smile.gif aga selle fööni sensor on iseenesest muidugi vägev, telefoni kohta eriti icon_biggrin.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 20.06.2012 14:57:09 vasta tsitaadiga

Nõus Wiltzi jutuga!

Eks see lihtsalt Nokia poolne selline "kõige rohkemate megapikslitega" telefon turul. Väike marketing.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.06.2012 15:00:48 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Ei tea kuidas akukestvusega lood vs. Android
Üldjuhul paremad.

Wiltz, sa siis pigem kannad kaasas telefon + seebikarp ja omad veel lisaks peeglit, kui et telefon-seebikarp + peegel?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 15:02:47 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
Nõus Wiltzi jutuga!

Eks see lihtsalt Nokia poolne selline "kõige rohkemate megapikslitega" telefon turul. Väike marketing.

Marketingust on asi ju kaugel, mulle tundub, et te niisama huupi lahmite ja näidispilte ei viitsi kohe üldse vaadata icon_lol.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.06.2012 15:04:03 vasta tsitaadiga

http://www.nokia.com/ee-et/tooted/telefonid/808/andmed/

tsitaat:
Nokia aku BV-4D 1400 mAh
Toide: USB laadimine

Maksimaalne kõneaeg:2G
11 h

Maksimaalne ooteaeg: GSM
465 h

Maksimaalne kõneaeg: 3G
6,5 h

Maksimaalne ooteaeg: 3G
540 h

Kui telefon vaid ootaks 3G modes ja midagi ei teeks, siis peaks aku 540 tundi, ehk 22 päeva? icon_eek.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 15:05:31 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
http://www.nokia.com/ee-et/tooted/telefonid/808/andmed/

tsitaat:
Nokia aku BV-4D 1400 mAh
Toide: USB laadimine

Maksimaalne kõneaeg:2G
11 h

Maksimaalne ooteaeg: GSM
465 h

Maksimaalne kõneaeg: 3G
6,5 h

Maksimaalne ooteaeg: 3G
540 h

Kui telefon vaid ootaks 3G modes ja midagi ei teeks, siis peaks aku 540 tundi, ehk 22 päeva? icon_eek.gif

Kasutajad räägivad, et kui ohtralt pilte tehes sihipäraselt kasutada siis üle 2 päeva ei pea, muidu kestab kauem icon_smile.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.06.2012 15:06:20 vasta tsitaadiga

No minumeelest pole selles midagi halba kui TELEFONIGA häid pilte saab teha... Peeglivennad voiks olla ikka omaette kuna nende turusegmenti see jubin ei trügi ning nad voivad oma asju ikka edaspidigi seljakotiga kaasas kanda.
CnZ
HV veteran

sõnum 20.06.2012 15:23:51 vasta tsitaadiga

Ma ei väidagi, et telefon teeb kehvasid pilte võrreldes teiste telefonide ja/või kompaktkaameratega.

Marketingi all ma pidasin silmas seda, et paljud (või isegi suurem osa) läheb seda telefoni ostma puhtalt maagilise 41 mp pärast. Ennekuulmatu ju, et 41 megapikslit telefonis!
Aga kui hakkame rääkima sensorist, siis tuleb mängu Ho Ho poolt mainitud füüsika.
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 15:27:24 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
Ma ei väidagi, et telefon teeb kehvasid pilte võrreldes teiste telefonide ja/või kompaktkaameratega.

Marketingi all ma pidasin silmas seda, et paljud (või isegi suurem osa) läheb seda telefoni ostma puhtalt maagilise 41 mp pärast. Ennekuulmatu ju, et 41 megapikslit telefonis!
Aga kui hakkame rääkima sensorist, siis tuleb mängu Ho Ho poolt mainitud füüsika.

need füüsikareeglite poolt ettekirjutatud piirangud on siin pildil 36 megapikslise peegelkaamera võrreldes kahjuks üsna nadilt esindatud
http://img1.focus-numerique.com/focus/news/3/3391/nokia-n808-nikon-d800-comparaison.jpg
Hämaras on teine lugu, hea valgusega suudab too optika ja sensor üsna söödava tulemuse joonistada.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 20.06.2012 15:31:55 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
ei äge jutt kõik ja puha...aga kui ma tahan pilti teha siis ma ostan 550eero eest omale ikkagi ju fotoka, mis saab selle tööga ka hakkama, mitte ei looda mingile liistule, mis suurem osa olukordades ikkagi failib!

Pärast seda, kui elukaaslasele sai ostetud LG Optimus 2X, pole enam olnud põhjust 10MP PowerShot SX100 IS seebikat kaasas vedada. Viimased 500+ pilti ja videot oleme teinud tema telefoniga. Teeb nii pimedas kui ka valges paremaid pilte kui seebikarp. Pakun, et kaugel pole ajad, mil telefonide kaamerad peegelkaameratele järele jõuavad.
Antud Nokia mudel tõestab seda päris hästi. Telefoni arendamiseks kulus mitu head aastat - kes teab, mis imevidinad näiteks Samsungi laborites praegu juba katsetustel on icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 20.06.2012 15:34:36 vasta tsitaadiga

Selle nädala sees on võimalik, et teen mingi 808(41MP) vs S3(8MP) VS Satio(12.1MP) võrdlused, aga ei julge garanteerida midagi.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mega
HV Guru
mega

sõnum 20.06.2012 15:42:28 vasta tsitaadiga

Kodanikud arvustajad, kes siin lasevad ennast 41-st Mp-st häirida. Selle telefoni põhiline võlu ei seisne suures pixide arvus vaid oskuses nendest paljudest teha päris hea kvaliteediga 5Mp pilt. Ja seda teeb see telefon väga hästi. Arvan, et just see tehnoloogia hakkab tulevikus laiemalt levima. Tavainimesel on 5Mp küll ja enamgi, aga samas on see 5, mis on nutikalt tehtud 41-st, parem enamustest 1x Mpx seebikatest. Lisaks saab selle fotokaga ka helistada icon_smile.gif
pluto
HV kasutaja

sõnum 20.06.2012 15:54:12 vasta tsitaadiga

Minu 2 senti

Seebikarp vs telefon-fotokas võrdlus pole enam ammu pädev, tegu pole konkurentidega. Fotokas on (ja on vist enamus aega olnud) niššikaup, umbes nagu seitsmevõistlus icon_smile.gif "Päris" fotograafe on vast ikka samapalju kui aastakümneid varem, ülejäänud pildistavad seetõttu, et fotokas, st telefon juhtub õigel hetkel taskus olema ja selles vallas lööb telefon-fotokas iga seebikarpi, täispeeglist rääkimata, pika puuga. Seega võib kindlalt väita, et telefonikaamerate kvaliteedi tõus mõjutab väga üheselt keskmist foto kvaliteeti maailmas, seebikarpide areng teeb seda samavähe, kui Olmpic mõjutab maailmamajandust.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 20.06.2012 16:21:18 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Keegi ei lähe seda telefoni selle suure numbri pärast ostma, välja on ju reklaamitud, et teeb 10MP juures enam vähem parimaid pilte ja miks võrdlete mingi Nikoni või Canoni kaameraga mingit telefoni, kas saate oma peegelkaameratega helistada, või internetis käia, muusikat kuulata ja tassite iga päev kogu aeg oma kaameraid kaasas, tavaliselt siis kui fotoaparaati kõige rohkem vaja läheb, avarii, varingud, tööõnnetused ja igasugused muud juhtumid seda kaasas pole, aga telefon on kogu aeg taskus.

enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 16:39:15 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Keegi ei lähe seda telefoni selle suure numbri pärast ostma, välja on ju reklaamitud, et teeb 10MP juures enam vähem parimaid pilte ja miks võrdlete mingi Nikoni või Canoni kaameraga mingit telefoni, kas saate oma peegelkaameratega helistada, või internetis käia, muusikat kuulata ja tassite iga päev kogu aeg oma kaameraid kaasas, tavaliselt siis kui fotoaparaati kõige rohkem vaja läheb, avarii, varingud, tööõnnetused ja igasugused muud juhtumid seda kaasas pole, aga telefon on kogu aeg taskus.

Aga Marie, seda ma ju räägingi icon_smile.gif
Et asi on enamus kompaktidest kordi parem ja kisub igasuguseid füüsikaseadusi eirates parima peegelkaamera kvaliteedi lähedale icon_smile.gif
Muidugi faktituvastuseks piisaks ka mu N8-st
Taskusõbralikkus on ainult lisaboonus. Kui mul on valik, kas osta sama kvaliteedi saamiseks suur kasutatud peegel ja kallis klaas ning unustada see aparaat enamus kordadel maha kui mul teda vaja on, või võtta taskust igapäev kaasas olev sarnast või isegi paremat pilti tegev telefon siis ma kaldun viimase poole.
Kui ma kaameraga leiba teeniks, siis oleks muidugi probleem, et keegi ei võtaks mind sellega tõsiselt ainult icon_smile.gif
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 20.06.2012 18:39:30 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:
Kui ma kaameraga leiba teeniks, siis oleks muidugi probleem, et keegi ei võtaks mind sellega tõsiselt ainult icon_smile.gif

Kuna lihtsalt tõsiste kaamerate maailmas sa ei tee sellega mitte midagi, just nimelt valgusvaesemad keskkonnad ja kiired liikuvad momendid.

tsitaat:
And the fact is, it is a 5MP (roughly) camera. The sensor has a total of 41 MP but every pixel is build up by using several pixels, meaning in the end you have a 2, 5 or 8 MP camera in 16:9 or 3, 5 or 8 MP in 4:3. The used area of the sensor is 34MP in 16:9 and 38 MP in 4:3. The sensor is far from the size of the N1, it has a crop factor of 3.5 (in 4:3), and so it is smaller. The lens is a single focal length, 28mm equivalent. I am pretty sure it is an excellent camera but nowhere near the J1.
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 20.06.2012 19:29:38 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:
Pilti teeb ikka väga head:
http://blog.gsmarena.com/nokia-808-pureview-vs-olympus-e-pl2-vs-canon-5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/

Ma ei tea, nokia pilt on parim nende näidete peal ju!
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 20.06.2012 20:38:40 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
enterprice kirjutas:

Kuna lihtsalt tõsiste kaamerate maailmas sa ei tee sellega mitte midagi, just nimelt valgusvaesemad keskkonnad ja kiired liikuvad momendid.

[/quote]
See oli minu poolt väikese naljana mõeldud icon_wink.gif
Siiski mõningal juhul tundub see kaamera ka peeglit asendavat isegi proffidel:
http://www.noknok.tv/2012/06/20/nokia-808-pureview-rebecca-mir-and-that-fhm-cover-shoot/
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Maailma võimsaima kaameraga telefon jõudis Eestisse mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.