Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
01.06.2012 13:30:59
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
tsitaat: |
Kaasaegsetesse arvutitesse paigaldatakse juba praegu 8GB ja rohkem mälu, kuid 32-bitine Windows XP ei suuda kasutusele võtta rohkem kui 3GB mälu (tegelikult 4GB, kuid peaaegu 1GB on reserveeritud ja ei ole kasutatav); |
Artiklist tõin ma selle lause välja. Olgu või Win 7 32bit, see samamoodi ei toeta üle 4GB rami. Seda ei saa XP-le miinuseks tuua. |
Win7 32bit-le on alternatiiv 64bit näeol, samas kui 32bit XP-le pole alternatiivi 64bit XP näol.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.06.2012 08:37:30
|
|
|
laurx kirjutas: |
tsitaat: |
Win7 32bit-le on alternatiiv 64bit näeol, samas kui 32bit XP-le pole alternatiivi 64bit XP näol.
|
põhjuseks a) mälu vähene kättesaadavus / vajadus "tollel hallil ajal". b) katsetused 64bit opsysidega. |
c) tootjate laiskus/soovimatus 64bit drivereid teha (sama põhjus miks vista alguses kõvasti kriitikat sai - teenimatult). Ega selles suhtes pole tänasel päevalgi see os versioon parem, sest enamasti pole 64bit driverites märgitud XP ühilduvust.
EDIT:
Betamax kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Betamax kirjutas: |
Lisaks veel SATA 3Gbps ja SATA III liidesed mille jaoks XP-l vaikimisi driverid puuduvad ja mis tuleb installikasse integreerida, kui installitakse seda liidest kasutavatele ketastele. |
Marginaalne probleem ärikeskkonnas - selleks IT osakond ongi, et tarkvara installida-seadistada ja riistvara hooldada. |
Ja millest artikkel meil räägib?
Just sellest räägibki, et IT osakond peab kulutama aega triviaalsetele asjadele XP-ga seoses selle asemel, et midagi kasulikku teha. |
S-ATA driverite integreerimine XP installikasse pole aeganõudev ega ka komplitseeritud töö. Custom installikate tegemine on IT adminidel ja sarnast teenust pakkuvates firmades igapäevane nähtus.
Sinu väite puhul võiks sama asja öelda Windows 7 kohta, millel pole kõiki SSD ketaste jaoks sobivaid drivereid kaasas. |
Ma pole küll kuulnud, et win7-l oleks probleeme olnud mõne SSD äratundmisega . On sul mingeid viiteid sellistele juhtumitele?
mikk36 kirjutas: |
Alles üleeile sai pandud S1155 plaadile S-ATA kettale XP peale pandud. Ei mingit S-ATA draiverit polnud vaja, tänapäeval hoolitseb selle eest "IDE" reziim BIOS'is. |
Jah no SATA AHCI režiimis ei ei osanud SP3 installikas ikka midagi leida ja lisaks dualboodi seisukohalt on see väga kehv lahendus BIOS-s IDE/SATA käia vahetamas kuni uuele XP-le vajalikud driverid selga saab.
von Wu kirjutas: |
S-ATA draiverid on SP3-s olemas. |
Minu kogemuse näitab vastupidist. MSDN-st saadud originaal ISO neid igatahes ei sisaldanud. Ühtegi ketast ei tuntud mul ära. Ei SATA II ega SATA III. Kuigi jah läks meelest BIOS-st IDE peale panna.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
19.06.2012 14:00:38
Re: Windows XP pidamise kulu |
|
|
Tanel kirjutas: |
=29883]selgitamiseks IDC-lt vastava uuringu[/url]. See, et Windows 7 on palju ägedam ja töökindlam operatsioonisüsteem kui Windows XP, on muidugi siililegi selge. Windows 7 eeliste kirjeldamiseks tõi IDC välja järgmised punktid:
Loe edasi Netgroup blogist http://blog.netgroup.ee/windows-xp-pidamise-kulu/ |
xp-x64 on siiani kõige pikema uptimega, üle 5 kuu ,- katkes see sel põhjusel, et üks sata port hakkas jebima. sama on 2003 x64, - seega kannatab see kõige rohkem kriitikat. miksorofti üllitisi töökindlusest ei maksaks üldse lugeda, - need on muinasjutud, et igat uuemat asja ostetaks rohkem. väljatoodud punktides ei suutnud ma kusagilt leida fakte, kus on reaalselt välja toodud, mitu IOP-si 7 rohkem rauast läbi suudab ajada, või kui pikemad on uptimed, küll aga lihtsalt lause, et on ilusam ja bling-blingi on rohkem, ei veena. win7 jõudlus samadel parameetritel on üüratult viletsam. mõni on otsustanud veel mõnele vanale rämpsule 7 me selga lükata ja siis sa võid end päris lolliks vihastada. 7 võtab jah prosedest rohkem välja - ta pidevalt koormab neid, kui xp/2003 all on vaikus majas, siis 7 me all on kõikseaeg mingi arusaamatu tegevus. muidugi on võimalik 7 mest teha vlitega töötamiseks mõeldud süsteem, sarnaselt nlitega.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.06.2012 14:24:44
|
|
|
[Uptime Mirc] [Best WinXP Uptime]: 45wks 1day 10hrs 58mins 44secs [Set On]: 05/24/2012 [Untill Best Uptime]: 41wks 3days 10hrs 6mins 55secs
mu "kontori" kast, mis sai emaplaadivahetuse nii, et tõstsin vana plaadi asemele lihtsalt uue sisse ja panin masina käima, püsib soodsate ilmastikutingimuste korral üle 9 kuu. tavaline xp 32bit professional. masina töö on hostida prodmasterit ning mulle "remote desktoppi" serveerida.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.06.2012 16:06:10
|
|
|
RCC, vlite on arendusest maas ja ei sobi SP1 jaoks. Win7 jaoks vähe teised tööriistad.
Ja uptime windowsis . Ma alati naeran kui keegi selle argumendiga lagedale tuleb. Esiteks sellised arvutid on ebaturvalised ja avatud rünnetele, kuna turvauuendused on peale laskmata (kuna need nõuavad taaskäivitust).
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.06.2012 22:25:34
|
|
|
RCC, vlite on arendusest maas ja ei sobi SP1 jaoks. Win7 jaoks vähe teised tööriistad.
Ja uptime windowsis . Ma alati naeran kui keegi selle argumendiga lagedale tuleb. Esiteks sellised arvutid on ebaturvalised ja avatud rünnetele, kuna turvauuendused on peale laskmata (kuna need nõuavad taaskäivitust). |
Mingipärast töötavad sellised XP masinad igavesti, isegi viiruse tõrje on keelastud - paigaldamatta, juu siis tehakse kõik vajalik turvalisus serveris ära, igasugune isetegevus töötajate poolt on loomulikult keelatud.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
19.06.2012 23:19:17
|
|
|
no paku mõni tööriist, mis 7 jaoks sobiks. aga vot teisest loogikast ma aru ei saa, et uptime suurenedes automaatselt arvutid avanevad rünnetele, et kui on 1 päev on üks rünne, kui on 2 päeva on 2 rünnet ja vastavalt siis logaritmiliselt. mul on staatiliste ip-de otsas nad kõik olnud NT4 jast saadik ilma igasuguste firewallide ha muude asjadeta. selleks need lited ongi, mis seda võimaldavad
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.06.2012 07:49:33
|
|
|
Marie kirjutas: |
Ja uptime windowsis . Ma alati naeran kui keegi selle argumendiga lagedale tuleb. Esiteks sellised arvutid on ebaturvalised ja avatud rünnetele, kuna turvauuendused on peale laskmata (kuna need nõuavad taaskäivitust). |
Mingipärast töötavad sellised XP masinad igavesti, isegi viiruse tõrje on keelastud - paigaldamatta, juu siis tehakse kõik vajalik turvalisus serveris ära, igasugune isetegevus töötajate poolt on loomulikult keelatud. |
Turvaprobleemid võivad olla juba juurtasandil ja piisab kui kasutaja pääseb internetti selle masina tagant.
RCC kirjutas: |
no paku mõni tööriist, mis 7 jaoks sobiks |
http://www.wincert.net/forum/topic/9578-win-toolkit-v140x/
|
|
   |
82 |