Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 13.06.2012 08:33:01 vasta tsitaadiga

HellWalKeR kirjutas:
Kui hästi ära rääkida õppeosakonnaga siis ehk on võimalik mingid katsed korraldada aga pead ei anna.
Nad peaks(?) saama SAISis sisseastumise punkte muuta, et nimekirja üleval pool oleks.
See muidugi kõik teoreetiline ning vaevalt keegi viitsib paari õpilase pärast seda korraldada.
Sellises massiülikoolis, nagu Eestis enamik on, ei viitsi keegi paari erandliku õpilase pärast võimlema hakata. Heal juhul tehakse seda magistriastmes, kus seltskond on väike ja kõik isiklikult tunnevad üksteist .. siis orgunnitakse, leitakse lahendused, sest inimesed on muutunud juba väärtuslikeks ülikooli jaoks.

Aga nagu öeldud .. Tartus on akadeemiline test - skoorid 80 punkti või rohkem ning saad igale erialale sisse. Erialavalik samas tuleb muidugi enne testi sooritamist ära teha ja siis proovida sisse saada, nii et päris suvaliselt valida ei saa.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tener
HV kasutaja

sõnum 14.06.2012 17:32:00 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Kehtnas on uued majad ja uued obesed.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Vants...
HV vaatleja
Vants...

sõnum 18.06.2012 22:52:48 vasta tsitaadiga

Gümnaasiumi lõpp on käega katsutavas kauguses ning plaan minna edasi õppima. Aga pole päris kindel kas IT ala on päris mulle. Kuidas ma teada saaksin, kas IT on mulle. Ma ei taha, et ma aasta lõpus olen see, kes ütleb "IT on lahe" aga kõik raskemad(ja ka kergemad) on mulle üle mõistuse.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.06.2012 23:26:41 vasta tsitaadiga

Kui senini pole asja vastu tõsisemat huvi tundnud, siis on äärmiselt ebatõenäoline, et ülikooli jooksul tekib piisav huvi sel alal tõsisema karjääri tegemiseks.

Samuti oled selle küsimusega mõned aastad hiljaks jäänud. Nüüd, kus edasi õppimise plaani koostamiseks on loetud nädalad oled juba lootusetult hiljaks jäänud asjade korraliku läbi mõtlemise-katsetamisega.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vants...
HV vaatleja
Vants...

sõnum 18.06.2012 23:31:00 vasta tsitaadiga

Ma olin juba aastaid tagasi kindel, et lähen peale gümnaasiumi ITd õppima. Nüüd aga on tekkinud lihtsalt hirm, et peale esimest aastat läheb raskeks ja tüütab ära...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Morrandir
HV vaatleja

sõnum 18.06.2012 23:35:18 vasta tsitaadiga

Ausalt öeldes: ega sa enne proovimist ei teagi, kuidas see ala sobib. Siin võime ainult rääkida sellest, millistest teadmistest vajakajäämine võib sulle probleeme tekitada (ilma talutava inglise keele tasemeta on ka rak kõrg tasemel raske elu, rääkimata siis veel hiljem tööelust) ning eeldada, et kui sa oled varem juba kas oma arvuti kallal nokitsenud/kodulehti teinud/mänge programmeerinud, siis sul mingi huvi asja vastu on, mis teeb õppimise lihtsamaks. Liiga palju varasemat huvi ei ole ka õppimisel hea (siis juba lihtsam korralike projektide olemasolekul ettevõtlusega alustada/tööle minna koolipingi nühkimise asemel), sest koolis õpetatakse ka seda, mis endale hetkel sugugi vajalik ei tundu - sellest siin teemas ca 10 lehte tagasi juttu ka, kui käis kõvatamine UT vs TTÜ vs ITK teemal, et kellel ikka kõige raskem mat ja füss on.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.06.2012 23:58:09 vasta tsitaadiga

Vants... kirjutas:
Ma olin juba aastaid tagasi kindel, et lähen peale gümnaasiumi ITd õppima.
Kas see oli umbes sarnane otsus nagu vanasti oli laste seas popp kuulutada, et nad kosmonaudiks hakkavad? Ehk siis lihtsalt suured sõnad ning ei ühtki liigutust vajalikus suunas.

Tarkvaraarenduse koha pealt on vaja koormate kaupa loovat lähenemist probleemide lahendamisele, loogilist mõtlemist, püsivust ning tahtmist vabatahtlikult ning tööväliselt pidevalt enese täiendamisega tegeleda. Seda nii progejana kui kõiskugu muude hierarhias olevate asjapulkade puhul. Niisama suvalise kaablivedaja puhul pole see nii väga oluline.

tagasi üles
Max Powers

sõnum 19.06.2012 00:05:45 vasta tsitaadiga

Mis selles ITs ikka nii erilist? Õpe eriti kaua ja alati saad ala vahetada, kui tõesti ei meeldi.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.06.2012 00:10:48 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Mis selles ITs ikka nii erilist?
Kui rahulduda alumise pulga koodineergi ametiga siis ei olegi.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 19.06.2012 00:11:34 vasta tsitaadiga

Ei jäänud silma, et ta progejaks tahab saada
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
FR3AK
HV kasutaja
FR3AK

sõnum 19.06.2012 00:35:53 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Max Powers kirjutas:
Mis selles ITs ikka nii erilist?
Kui rahulduda alumise pulga koodineergi ametiga siis ei olegi.

IT's rohkem erialasid kui ainult programeerijad erinevatel tasemetel.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.06.2012 00:37:46 vasta tsitaadiga

tõsi, kuid nagu eespool mainisin, siis räägin softiarendusega seotud asjadest. Kui seal soovid testija/arhitekti/projektijuhina läbi lüüa siis paratamatult peaks ka progemist üsnagi edukalt jagama. Niisama juhtmeid keerutama võib ka muidugi alati minna, iseasi palju sääraseid tegelasi turul otsitakse.
tagasi üles
FR3AK
HV kasutaja
FR3AK

sõnum 19.06.2012 07:20:07 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
tõsi, kuid nagu eespool mainisin, siis räägin softiarendusega seotud asjadest. Kui seal soovid testija/arhitekti/projektijuhina läbi lüüa siis paratamatult peaks ka progemist üsnagi edukalt jagama. Niisama juhtmeid keerutama võib ka muidugi alati minna, iseasi palju sääraseid tegelasi turul otsitakse.

Kas näiteks sysadmin ei ole turul vajatud tegelane? Või kvalifitseerub sysadmin kah juhtmekeerutajaks? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
webromps
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.06.2012 09:36:52 vasta tsitaadiga

Vants... kirjutas:
Ma olin juba aastaid tagasi kindel, et lähen peale gümnaasiumi ITd õppima. Nüüd aga on tekkinud lihtsalt hirm, et peale esimest aastat läheb raskeks ja tüütab ära...

Üldiselt on just nii, et peale esimest aastat on huvitavam, sest teisel ja kolmandal aastal on eriala ained. Esimene aasta on alusained(mat, füsk jms), mis ei ole sugugi põnvead.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 19.06.2012 09:41:31 vasta tsitaadiga

Kõrgemas haridusõppes kipub pigem jah nii olema, nagu webromps ütles - esimene aasta on üldained ja vähe igavam värk.
Alles teisel aastal tuleb see huvitavam osa.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.06.2012 09:59:09 vasta tsitaadiga

Samas kui mõistust jätkub ei keela keegi sul isiklik õppekava koostada ning erialaaineid juba varem sisse tõmmata.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.06.2012 10:10:11 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Samas kui mõistust jätkub ei keela keegi sul isiklik õppekava koostada ning erialaaineid juba varem sisse tõmmata.

Ei tea kas see on hea soovitus, ma olen nii teinud viimased 7 aastat... tulemuseks see, et huvitavad erialaained teed ära ja siis pärast ei viitsi matemaatikaid ja statistikaid ning lineaargeomeetriaid üldse teha...heal juhul ühe alusaine semestri jooksul viitsib järgi teha.. a vb kui tung on taga, siis tehakse ka rohkem ja õigeaegselt.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.06.2012 10:16:23 vasta tsitaadiga

Ega ma ei pidanudki silmas, et kõik huvitavad asjad kohe esimesel semestril ära teed vaid lihtsalt 1-2 aine kaupa teiste kõrval. Igasugu filosoofiad-ingliskeeled võib suhteliselt vabalt mõne semestri jagu edasi lükata.

Muidugi kui erialast mingit ettekujutust veel pole siis pole säärane tegevus eriti mõttekas. Ilma baasita kaugele ei jõua.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 19.06.2012 10:40:53 vasta tsitaadiga

Vants... kirjutas:

Ma kunagi arvasin sama moodi, ma võin sulle saladuse avaldada. Raskeks läheb kohe esimesest päevast. Ja väga raskeks. Ükskõik mida sa enne ka teinud ei ole (kui sa just matemaatilise analüüsi kursust pole enne läbinud). Mitte mingi gümnaasium ei saa ligilähedalegi sellele mahule ja raskusele, mis kõrgkoolis tulemas on. Kuna siiamaani kehtib vaikiv kokkulepe, et kõrgtaseme spetsialistiks ei saa enne kõrgema matemaatika kursuse edukat läbimist, siis pane vaim valmis. Lõppkokkuvõtteks on selle hariduse eesmärk eelkõige murda terve talupojamõistus ning õpetada sind abstraktselt mõtlema ja õpetada sind õppima ja andma piisavalt teoreetilisi eelteadmisi, et sa selle juures väga hätta ei jääks.
Näide elust enesest - visatakse sulle 700 lk inglisekeelne raamat pihku ja öeldakse et 3 päeva pärast on eksam, tööta läbi ja olgu tehtud.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
KT
HV vaatleja
KT

sõnum 19.06.2012 13:59:44 vasta tsitaadiga

Ma olin ammu otsustanud minna õppima arvutisüsteeme, kuna tahan võimalikult laiapõhjalist haridust ja teadmisi ka riistvarast. Mõtlesin, et programmeerimise teadmisi saan alati ise edasi arendada, aga riistvaras ei näe ma end mingi valemiga omal käel õppimas. Nüüd hakkan natuke kartma, kuna tundub, et see on kõige raskem õppekava, võib-olla igav ja vanaaegne... Praegu on mul küll suured unistused, teha midagi suurt ja innovaatilist, rajada tootmisettevõte jne... aga see võib osutuda raskemaks, kui ma praegu naiivselt unistan. Nüüd hakkab asi reaalseks minema ja ma tundun endale lapsik selliste suurte mõtetega. Tundub, et sein on ette tulnud ja võtaks hea meelega sammu võrra tagasi oma ootustes ning alustaks parema meelega puhtast IT-st - informaatika erialalt siis - turvalisem erialavalik ehk.

Oskab keegi mõne sõna öelda arvutisüsteemide eriala kohta? Re kohale vastuvõetute lävendipunktid on eelmistel aastatel olnud oluliselt madalamad kui nt informaatikas või äriinfotehnoloogias. Ei teagi, mida sellest arvata.. et ala on ebapopulaarne, sinna lähevad nn lollid (võrreldes ülejäänud IT teaduskonnaga)..

Okei, kokkuvõtteks võib öelda, et ma kardan pettuda selles erialas. Loodaksin, et arenen seal tänapäevaseks süsteemiinseneriks, õudusunenäo moodi tundub tulevikupilt, kus oleksin jootekolviga elektroonik...
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.06.2012 14:56:53 vasta tsitaadiga

KT kirjutas:
Ma olin ammu otsustanud minna õppima arvutisüsteeme, kuna tahan võimalikult laiapõhjalist haridust ja teadmisi ka riistvarast. Mõtlesin, et programmeerimise teadmisi saan alati ise edasi arendada, aga riistvaras ei näe ma end mingi valemiga omal käel õppimas. Nüüd hakkan natuke kartma, kuna tundub, et see on kõige raskem õppekava, võib-olla igav ja vanaaegne... Praegu on mul küll suured unistused, teha midagi suurt ja innovaatilist, rajada tootmisettevõte jne... aga see võib osutuda raskemaks, kui ma praegu naiivselt unistan. Nüüd hakkab asi reaalseks minema ja ma tundun endale lapsik selliste suurte mõtetega. Tundub, et sein on ette tulnud ja võtaks hea meelega sammu võrra tagasi oma ootustes ning alustaks parema meelega puhtast IT-st - informaatika erialalt siis - turvalisem erialavalik ehk.

Oskab keegi mõne sõna öelda arvutisüsteemide eriala kohta? Re kohale vastuvõetute lävendipunktid on eelmistel aastatel olnud oluliselt madalamad kui nt informaatikas või äriinfotehnoloogias. Ei teagi, mida sellest arvata.. et ala on ebapopulaarne, sinna lähevad nn lollid (võrreldes ülejäänud IT teaduskonnaga)..

Okei, kokkuvõtteks võib öelda, et ma kardan pettuda selles erialas. Loodaksin, et arenen seal tänapäevaseks süsteemiinseneriks, õudusunenäo moodi tundub tulevikupilt, kus oleksin jootekolviga elektroonik...

Ma tegin Arvuti- ja süsteemitehnika 4s baka 2000-2005 (praeguse taseme järgi magister). Kahtlused olid mulgi informaatika vs arvutisüsteemid, kuid lõpuks valisin süsteemid ning ei kahetse. Küsimus on selles, et süsteemid annavad laiema ajatu põhja - kui eesmärgiks võtta aru saada IT toimimise kõige suuremast pildist, riistvarast tarkvarani. Informaatika vaatab kitsamalt ning on natuke suuremal määral aeguv, kuigi kindlasti mitte iganenud - lihtsalt selles vaates on põhimõtted natuke enam muutuvad.

Miks on informaatikasse suurem konkurss - ma arvan, et leidub enam neid kes väga asja läbi ei mõtle ning lähtuvad "progejaks/IT tegijaks, järelikult informaatika" põhimõttest.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 19.06.2012 17:58:26 vasta tsitaadiga

KT kirjutas:

Tartu Ülikooli õppekava "Arvutitehnika" kiidetakse.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
sponest
HV vaatleja

sõnum 19.06.2012 20:23:27 vasta tsitaadiga

Tervist! Seisan nüüd gümnaasiumi lõppemise eel probleemi ees, et kuhu minna edasi õppima. Olen kahe vahel, kas TTÜ informaatika või ITK süsteemiarendus. Eksamite ja muude juradega peaks pääsema mõlemasse tasuta kohale. Leian, et ITK pluss on natuke lihtsam reaalainete (füüsika, mata) teooria, mis annaks rohkem vaba aega ka kooli kõrvalt äkki tööl käia, sest raha on vaja ikka teenida? icon_razz.gif Miinuseks on rakenduslik kõrgharidus, millest ma ei oska midagi arvata. Igal pool aetakse taga kõrghariduse paberit ja kogemust, kogemused tulevad ajaga, aga paberi oleks vaja kohe saada. Ehk siis TTÜ paber on arvatavasti suurema väärtusega kui ITK paber? Üks siiski rakenduslik, teine akadeemiline. Ma arvan seda, sest see kehtib paljudel aladel nagu insener jms, aga kas ka IT puhul? ITK on ju siiski Eesti ainus IT-õppele suunatud kool ning sirvides erinevaid foorumeid, ei ole leidnud selle kohta ühtegi halba sõna. Samuti saab ju ITK nn bakat jätkata TTÜ magistris (on see ka reaalselt võimalik?). ITK plussina leian veel selle nn praktika poole, mis peaks looma rohkem uusi tutvusi. Mõlemas koolis vast programmeerimist kui sellist selgeks ei saa, eks see tuleb enamjaolt ikkagi enda ja google abiga õppida, aga siiski.

Ehk siis pika möla lõpetuseks, kumba varianti soovitate? Enda juttu üle lugedes tundub, et olen ITK poolt, kuid reaalselt kas ITK paber töötab ning kõõrdi kuskil "tegijas" firmas ei vaata, et näe.. oled mingi RKH omanik, ehk siis mine kõige lihtlabasema töö peale, õiget tööd saavad akadeemikud TTÜst ja TÜst.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.06.2012 20:25:46 vasta tsitaadiga

Mine käi ajateenistuses ära ja seikle veidi maailmas ringi... küll siis juba väärtushinnangud paika loksuvad ja tead mida tahad...
Spacefly
Kreisi kasutaja
Spacefly

sõnum 19.06.2012 20:27:09 vasta tsitaadiga

Mind pole rakenduslik kõrgharidus takistanud midagi tegemast. Lisaks sai nüüd sinna peale ka TTÜ magister tehtud. Seega need argumendid võib ära unustada ja tutvu pakutavate ainetaga parem ning otsusta nende põhjal.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.