Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Shad
HV vaatleja
|
08.06.2012 23:13:36
VNC toimimine |
|
|
VNC toimimise kohta küsimus.
TG784 ruuter jagab NATi ja VNC tahab, et ma välisvõrgu aadressi suunaksin näiteks porti 5900. ja siis vastava arvuti IP aadress kuhu ma edasi suunan on näiteks 192.168.1.58.
Kindlasti oleks tark mõte endale staatiline IP panna. Aga küsimus selline, et kui ma ei pane arvutile staatilist IP-d. Kuidas see VNC uuesti arvutiga ühenduse loob, kui NAT arvutile teise IP aadressi annab hoopis? (peale ruuteri restarti näiteks) Ei toimi ilmselt? Või mul on miski märkamata jäänud. Tahaks aru saada lihtsalt.
Loodan, et minu küsimus on arusaadav.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.06.2012 23:33:19
|
|
|
Ei loogi ühendust. Kui teine arvuti selle IP saab ning selles VNC-d pole ja/või port arvuti tulemüüris avamata, siis VNC ei saa ligi. Samas, kui sul on võrgus kõikidel masinatel VNC ja port tulemüüris avatud, siis teoorias saad ühenduse selle arvutiga, mille IP sel hetkel suunatule vastab.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shad
HV vaatleja
|
08.06.2012 23:35:36
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ei loogi ühendust. Kui teine arvuti selle IP saab ning selles VNC-d pole ja/või port arvuti tulemüüris avamata, siis VNC ei saa ligi. Samas, kui sul on võrgus kõikidel masinatel VNC ja port tulemüüris avatud, siis teoorias saad ühenduse selle arvutiga, mille IP sel hetkel suunatule vastab. |
Väga hea. Mõtlesin õiges suunas siiski. Tänud kinnituse eest.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
15.06.2012 11:18:40
Re: VNC toimimine |
|
|
Shad kirjutas: |
TG784 ruuter jagab NATi ja VNC tahab, et ma välisvõrgu aadressi suunaksin näiteks porti 5900. ja siis vastava arvuti IP aadress kuhu ma edasi suunan on näiteks 192.168.1.58.
Kindlasti oleks tark mõte endale staatiline IP panna. Aga küsimus selline, et kui ma ei pane arvutile staatilist IP-d. Kuidas see VNC uuesti arvutiga ühenduse loob, kui NAT arvutile teise IP aadressi annab hoopis? (peale ruuteri restarti näiteks) Ei toimi ilmselt? Või mul on miski märkamata jäänud. Tahaks aru saada lihtsalt.
Loodan, et minu küsimus on arusaadav.  |
NAT ei anna sulle mingit aadressi, DHCP annab. Reserveeringut ei taha teha?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shad
HV vaatleja
|
15.06.2012 19:44:13
|
|
sukelduja kirjutas: |
NAT ei anna sulle mingit aadressi, DHCP annab. Reserveeringut ei taha teha? |
DHCP vahemiku mõtled VNC jaoks?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
15.06.2012 19:51:14
|
|
|
kindlatele masinatele on vaja pihta saada? kui sisevõrgus on nt 5 masinat, millele randomly peale sattuda ei taha, tuleb ikka portidega mängda. see "kuidas uuesti loob?" on edasi ruutri tarkvaras kinni - eljunni kiirusepuuted justkui seoks selle arvuti nimega, võimalik, et tarkvaraliselt tähendabki see seda, et masinale, mille nimega mingi teenus seotud on, reserveeritakse see sama ip , mida ta reegli määramisel kandis. linksysi def operatsioonisüsteemiga on nt ip põhiselt seda asja lihtsam majandada.. mina teeks ilmselt nii, et jätaks sisevõrgus pordi muutmata aga väljast, nt läbi virtuaaldomeeni võtaks masinatele kindlad pordid nt 5900=A, 5901=B 5902=C ja ruutris teeks siis vastavad natid - a= 5900 - 5900, b =5901 - 5900.. ainult ,et tuleb kuskile kirja panna, millise pordi pealt millisele masinale lähened..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
16.06.2012 12:58:55
|
|
sukelduja kirjutas: |
NAT ei anna sulle mingit aadressi, DHCP annab. Reserveeringut ei taha teha? |
DHCP vahemiku mõtled VNC jaoks? |
Põhimõtteliselt saad teha nii, et DHCP server annab sulle kindlale MAC aadressile alati sama IP
Ma arvan et kui sa paned ruuterist Home network->devices->SINU ARVUTI NIMI->Configuration-"Always use the same IP address:" linnukese peale, siis sisuliselt just see asi tehaksegi.
Aga võid ka lihtsalt staatilste aadressiga teha.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
18.06.2012 01:48:11
|
|
|
Speedtouchi süsteemi eelis on see, et ta toimib juba algusest peale alati MAC'i põhiselt ja kui sul on määratud et port suunataks just sellele masinale, siis iga kord, isegi kui masin saab uue IP ST'lt, suunatakse just tollele uuele IP'le suunamine.
Süsteem on seal seega üles ehitatud just masinate peale ruuteri taga, mitte IP'de peale ruuteri taga.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|