|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Winterwind
One

|
08.06.2012 10:42:55
|
|
|
Prometheus-sel näitab juba treileris enamvähem kogu filmi poindi ära.
Lisaks on kõik need eelnevad filmid sisuliselt samad olnud.. ega siis väga midagi muud oodata polegi vast mõtet.
Eks ta üks ulmesumma eest kokkuklopsitud "häda pärast käib kah" ole.
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
08.06.2012 10:44:44
|
|
|
| WäntWõll kirjutas: |
Scart, pole mingit linki vajautanud
Selle puhul on alati võimalus aga sa ei jätnud ust isegi praokile... |
Minu viga. See pläma seal ajas lihtsalt nii närvi, et pläristasin midagi klaverile.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
08.06.2012 10:55:41
|
|
|
Scart,
Winterwind, ühe jaoks kräpp teise jaoks kuld, jätaks otsustamise heameelega endale
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dstar
Kreisi kasutaja

|
08.06.2012 14:17:59
|
|
|
Siin on mainimata jäänud üks väga oluline fakt. Võib-olla keegi veel ei tea, et Prometheuse üheks kaas-stsenaristiks on Damon Lindelof - mees, kelle sulest on ilmunud sellised "meistriteosed" nagu Cowboys & Aliens ja loomulikult kurikuulus TV sari "Lost", mis, olgem ausad, keerati lõpuks ikka täiesti p..se. Samuti oli ta uue Star Treki filmi kaas-produtsent, Nash Bridges ja MTV show Undressed stsenarist. Koos J.J Abramsiga oli neil plaanis võtta ette Stephen Kingi "The Dark Tower", aga Lindelof keeldus, tunnistades, et ta on siiski liiga suur Kingi fänn, et tema loomingut rikkuma hakata. Kahjuks "Prometheuse" suhtes ta nii alandlik ei olnud ja nüüd on tulemus käes. Nii et selline tore ajuhiiglane siis...
Scotti võiks süüdistada ainult selles, et ta Lindelofi palkas. Ta näib olevat lavastaja, kelle filmide tase sõltub eelkõige heast stsenaariumist (Alien, Blade Runner). Ja seda on ta isegi tunnistanud.
Spoiler 
"...the most important, significant thing in all films – I don’t give a sh*t whether it’s science-fiction or a western or whatever – it’s the goddamned screenplay. Get the screenplay right, and all this technology enhances it. But when the screenplay is week… the technology is the means to the end, the screenplay is the end. And if you get that right first, the rest is relatively straightforward."
Seoses sellega soovitan lugeda antud intervjuud nende kahega pärast "Prometheuse" esilinastust (spoilers!):
http://www.slashgear.com/ridley-scott-talks-prometheus-with-slashgear-candid-uncut-02231334/#entrycontent
Kahjuks on ta teinud ka päris palju keskpärast jama (G.I Jane, Matchstick Men, Hannibal). Loomulikult on tema tugevaim külg filmide visuaalne pool, eriefektid jne. Teatud mõttes paras paar Cameroniga, kes alustas samuti tugevalt (Terminaatorid, Aliens), aga hiljem, kaotades oma "mojo", üllitas True Lies, Titanicu ja Avatari - visuaalselt tasemel, aga sisulisest poolest alla igasugust arvestust lastefilmid.
Ja veel. Üks asi, mis seda teemat lugedes mõnikord häirib, on pealiskaudsus. Samas pakutakse ka päris head meelelahutust, nii et nuriseda pole eriti mõtet. Välja arvatud alljärgnev tsirkus...
Scart hüppas sisse kommentaariga:
| Scart kirjutas: |
| Prometheus. Lihtsalt ülikõva. |
Mitte mingisugust selgitust, mis seal siis nii "ülikõva" oli. Õnneks järgnes Mark0 miniarvustus, mis oli piisavalt sisukas, et seda aktsepteerida. Järgmisena, selle asemel, et filmist rääkida, hakkab Scart talle omaselt IMDB kasutajaid idiootideks tembeldama:
| Kui "veidi teise all" pead silmas paari kergelt debiilsuse all kannatava inimese hala kümne kiidulualu vahel, siis tõesti. Asi on tõesti "veidi teisiti". |
Kui see ei ole ühe fanboy jaanalinnu kombel pea liiva alla peitmine, samal ajal kui IMDB foorum lausa kubiseb negatiivsest kriitikast, siis mis on? Aga noh, hea et ise lõpuks oma plärinast aru sai...
| See pläma seal ajas lihtsalt nii närvi, et pläristasin midagi klaverile. |
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
08.06.2012 15:09:37
|
|
|
| dstar kirjutas: |
Scart hüppas sisse kommentaariga:
| Prometheus. Lihtsalt ülikõva. |
Mitte mingisugust selgitust, mis seal siis nii "ülikõva" oli. |
Mida peaks mul olema lisada, mida kolm trailerit, viimased kuu aega kestnud reklaamikampaania ja mitukümmend filmirevüüd RTs ja eri saitidel ei ole öelnud? Kui mõni härra arvab, et HVsse on vaja postitada filmide teemasse süvafilosoofilisi nägemusi filmidest mis kinos nähtud, siis ma soovitan tal soojalt asja üle järele mõelda. Ma võtan igal ajal Eberti nelja tähe revüü (nüüdseks peaks kõik teadma, et ma pean seda vanameest ammu juba seniilseks totuks) enne IMDBi tüüpilise mouthbreatheri omast, kellest paari puhul jäi mulje, et nad kas vaatasid filmi silmad kinni või siis pole seda üldse veel näinudki.
viimati muutis Scart 08.06.2012 15:12:55, muudetud 1 kord |
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
08.06.2012 15:13:30
|
|
|
Kui pead vajalikuks teiste inimeste arvamust debiilikute halaks kutsuda, siis on elementaarne oma mõtteid veidi sügavamalt lahti seletada.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 163 loe/lisa |
   |
154 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Starfield
HV kasutaja

|
08.06.2012 15:19:09
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Kas seda Prometheust näeb kusagil ka tavaversioonis? Mulle tervislikel põhjustel 3D eriti ei sobi - pärast 3D filmi vaatamist on mitu päeva kerge iiveldus ja kerge uimasuse tunne. |
Kosmoses näitab 2D-s. - http://www.forumcinemas.ee/Event/299046/
Käisin eile CC-s vaatamas seda, 3D minu arust midagi väga juurde ei andud.
|
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.06.2012 15:40:51
|
|
|
Viimase mõne kuu jooksul sai posu filme ära nähtud, mõni vist hakkab juba vaikselt kinokavast kadumagi
we need to talk about kevin
Hea ja mõtlema panev. Süžee üsnagi ootamatute pööretega aga igati vaadatav. 8/10
dicdator
Mõnevõrra vähem labane ja pisut sügavama sisuga, kui Borat ja Brüno. Kergelt satiiri tänapäeva ühiskonna suunas. 7/10
avengers
möllu-pauku ja eriefekte mehemoodi. Sisuline teema ja "pahad" olid vast sutsu nõrgad. Samas seda esimest oli piisavalt kõrgele kruvitud, et puhtalt selle eest saab juba päris hea hinde. Samas ettevaatust, tüdrukul oli tolle peapahalase suunas korralik celebrity crush 8.5/10
iron sky
Mõnus ülevõlli komöödia, kamaluga satiiri ühiskonna vastu, Naerda sain rohkem, kui enamus teiste nähtud komöödiate puhul. Väga meeldis kogu natside tehnika, kinda like steampunk 8/10
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dstar
Kreisi kasutaja

|
08.06.2012 16:08:04
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| Kui pead vajalikuks teiste inimeste arvamust debiilikute halaks kutsuda, siis on elementaarne oma mõtteid veidi sügavamalt lahti seletada. |
Ma tsiteerin sulle tüüpilise IMDBi hateri revüüd:
Ma ei saanud mitte midagi aru! Film on piix! 2 punkti!
Prometheus on tahest tahtmata vigadega film (mida juba lubatud DC kindlasti parandab) kuid tüüpiline pläma sel teemal näitab konkreetselt, et inimesed vaatasid ja ei saanud lihtsalt aru. Parim näide on filmi lõpupoole, kui
Spoiler 
David annab täiesti otseselt Shawle teada, et tema nakatas Charlie selle musta ollusega ning enamik hommikul seal lehel olnud revüükirjutajatest lihtsalt magas selle maha ei või saanud aru.
Tundub, et filmide vaatamise ja mõistmise kunst on käsikäes kaduv nähtus koos suure-eelarvelise mõtleva inimese filmiga. |
Nõus, et IMDB foorumites on palju trolle, aga samas võib leida ka väga sisukaid ja mõtlemapanevaid postitusi. Alljärgnev tekst sai ainult paar vastust, sest loomulikult ei viitsi enamus niivõrd pikka teksti üldse lugedagi:
Spoiler 
Ok, so considering the film must take the Prometheus myth into consideration I think it can be looked on in a number of different ways.
I'm starting to believe that the engineer at the start wasn't acting alone. Prometheus were the people at the start who stole the black liquid (fire) and gave it to mankind. In some writings Prometheus played a central role in the creation of the human race from water and earth - which ties in nicely with this. It would also fit in with the fact that Prometheus is claimed to have taught mankind the arts of civilization, such as writing, mathematics, agriculture, medicine, and science. Which could explain the cave paintings. Why did Prometheus leave us? Was that our punishment to be clamped to a rock (left on Earth with no way of leaving)?
Also the interesting aspect of why did they want to kill us? Well it has been written that Cronus and, later, Zeus created and destroyed five successive races of mortal men. Were we to be number 6?
So comes the retaliation to Prometheus giving us fire... Pandora - created to bring punishment to those who benefited from Prometheus' crime.
Could Pandora be the the engineers that crashed on LV-426 with the Alien on board? As the story goes, Pandora shut the lid too late to contain all the evil that escaped... the ship crashed and the Alien was let loose? Was that ship on the way to Earth to destroy us? Was it the Pandora sent in retailiation?
Also Pandora's box is often written to be an urn... ring a bell? I think we can definitely assume the black liquid is the evil released from Pandora's box. "Pandora's deceitful feminine nature becomes the least of mankind's worries. For she brings with her a urn containing burdensome toil and sickness that brings death to men, diseases and a myriad other pains."
Hope is claimed to be the one good gift left in the jar (urn). However many see this as simply another one of the evils in the jar, the false kind of hope, and was no good for mankind. The hope that we might be able to master these evils from the jar... which would tie in nicely with the future Alien films and our efforts to try and use them for our benefits.
The Prometheus story can also be seen from our side. The symbol of our quest for knowledge without knowing the consequences it could cause. Could one of our efforts to improve humanity that were looked down upon by the engineers have been the robots we were building? A similar mistake made by the alien Prometheus when he 'gave birth' to us? Were we repeating the mistakes of our forefathers and that is why the engineer didn't take to kindly to us? He certainly studied David before ripping his head off.
Tegelikult on kurb lugeda, et paljud Alieni sarja fännid on filmis pettunud - ootused olid seoses Scotti naasemisega väga kõrgele aetud. Ise vaatasin trailerit vist vähemalt 10 korda, see oli tõesti ülihästi tehtud. Võib-olla isegi liigagi hästi, sest tegelikult näidati peaaegu terve film ja isegi mõned lõpustseenid paari minutiga ära.
Directors Cut'st nii palju, et Scott ajab igatahes hetkel sellist juttu, et seda ei tule - ainult behind the scenes ja making of stuff. Ja arusaadav, et kohe pärast filmi esilinastust DC'st rääkida oleks suhteliselt ebaviisakas. Ise arvan, et küll ta selle ikka hiljem välja laseb.
|
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dstar
Kreisi kasutaja

|
09.06.2012 14:31:34
|
|
|
Jeesus võis olla tulnukas...
Võimalik, et Prometheusel on religiooniga ikka päris palju pistmist, aga filmi tegijiad ei tahtnud või ei julgenud kõike nö. kandikul ette kanda.
Spoiler 
"Movies.com: You throw religion and spirituality into the equation for Prometheus, though, and it almost acts as a hand grenade. We had heard it was scripted that the Engineers were targeting our planet for destruction because we had crucified one of their representatives, and that Jesus Christ might have been an alien. Was that ever considered?
RS: We definitely did, and then we thought it was a little too on the nose. But if you look at it as an “our children are misbehaving down there” scenario, there are moments where it looks like we’ve gone out of control, running around with armor and skirts, which of course would be the Roman Empire. And they were given a long run. A thousand years before their disintegration actually started to happen. And you can say, “Lets’ send down one more of our emissaries to see if he can stop it. Guess what? They crucified him."
http://www.movies.com/movie-news/ridley-scott-prometheus-interview/8232
Väga huvitav tõlgendus filmi sisust (SPOILERS!):
http://cavalorn.livejournal.com/584135.html#cutid1
|
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
09.06.2012 14:46:06
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Kas seda Prometheust näeb kusagil ka tavaversioonis? Mulle tervislikel põhjustel 3D eriti ei sobi - pärast 3D filmi vaatamist on mitu päeva kerge iiveldus ja kerge uimasuse tunne. |
2D näeb pealegi parem välja. Ma nägin mõlemad ära.
Minu jaoks oli film lihtsalt liiga lühike. Tundub, et vähemalt tund olulist materjali on kiirustades välja lõigatud ja paljud süžeeliinid poolikuks jäänud.
Iseenesest tegeleb huvitavate ideedega. Religiooni ja inimese olemuse üle mõtisklemisega on see minu jaoks lähemal Blade Runnerile kui esimesele Alieni filmile.
Ma jään igatahes pikka versiooni ootama.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
09.06.2012 16:53:51
|
|
|
No Losti kohta rääkisid tegijad ise sedasi, et neil oligi kohe alguses olemas algus ja lõpp. Kõik see vahepealne leiutati töökäigus juurde. Kuna vaatajaid oli, siis genereeriti hooaegu juurde, aga lõpp kui selline ehk siis pmst viimane hooaeg oli juba alguses sedasi paika pandud. Kui Lost omal ajal algas, siis mul oli kohe tunne nagu mängiks Monkey Islandi 2 või see oli 3 osa.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
09.06.2012 17:07:06
|
|
|
Prometheus.
Kontseptsioon oli kena, aga dramatiseeriv muusika ei tee kehva sisuga midagi.
Ma ei vaadanud head muinasjuttu, mida see olema pidi, vaid regulaarselt tavalist ulmekat, mille järgi ma kinno ei tulnud.
Treiler tõstis ihukarvad püsti; ja nii mustlane käe taskusse panigi.
2/10; sest hoopis lõpust edasi tahaks teemakäsitlust näha ja ehk on lootust.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
09.06.2012 21:17:11
|
|
|
Vaatasin ka eile Prometheuse ära.
Midagi öelda väga ei oskagi. Oli ja ei olnud ka.
Varem polegi vist filmis mind korduvad helitaustad nii häirinud nagu selles filmis. Ei saa siiani aru, millest see tuli. Teatud stseenides jälle see pasunakoor taustaks oli, siis ajas kohe nihelema.
Üldiselt korralik möll, veidi seletust jne.
Minu jaoks oli üsna köitev (tervikuna) kuni
Spoiler 
Waylandi-nässakas üles äratati. Täiesti uskumatu kui odav see oli. Inimese loomusest jne sobib teemasse... aga ma ei uskunud, et tänapäeval sellise eelarvega ja taustaga filmis sellist surematuse jura kasutatakse. Ja noh... sealt edasi päris palju oli totaalne p*sk. Päris lõpp oli nagu timm, kus see eel-xeno sündis.
Prometheus on tahest tahtmata vigadega film (mida juba lubatud DC kindlasti parandab) kuid tüüpiline pläma sel teemal näitab konkreetselt, et inimesed vaatasid ja ei saanud lihtsalt aru. Parim näide on filmi lõpupoole, kui
Spoiler 
David annab täiesti otseselt Shawle teada, et tema nakatas Charlie selle musta ollusega ning enamik hommikul seal lehel olnud revüükirjutajatest lihtsalt magas selle maha ei või saanud aru.
|
Kusjuures, sellega on nii, et vähegi taibukam oleks seda juba varem märganud. Täiesti eraldi stseen oli kohe, kus seda ka näidati, kuidas David seda tegi.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
10.06.2012 00:10:23
|
|
|
Ei kurda, et läksin Prometheust vaatama, tegemist hea filmiga. Mulle küll ei tundunud, et film oleks veninud - toimus ju koguaeg midagi. Tundub, et suurem osa pole ulme huvilised ning kui ongi siis on oma elu võimaluse maha maganud, sest nemad juba oleks selle teinud mitmeid kordi paremini jne. Külmaks ei jäta kedagi, sest vaidlus on suur. Annaks 10'st 8,5 punkti. Ehk on asi selles, et ma olen üks vähestest kellele meeldib ka Alien3 (ise hindaks 10'st 9).
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
viimati muutis bugbrake 10.06.2012 15:18:04, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
10.06.2012 01:01:59
|
|
|
| tsitaat: |
Tundub, et suurem osa pole ulme huvilised
|
Kogu point ja häda seisneb ulmesetuses.
Süžee on ju raharattana klassikaline klišee, kus tõesti ei üllata ka screenplay.
Olen ulmehuviline, aga head ulmet ei kohanud.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Matti
HV veteran

|
10.06.2012 02:51:43
|
|
|
Olen Sir Ridley Scott'i filmide suur austaja, ent "Prometheus" valmistas mulle ränga pettumuse.
Vaid visuaalne pool oli tasemel, kogu lugu kimbutasid mitmed häirivad faktorid:
Spoiler 
* Pealiskaudsus - vaataja ei pea mitte ainult kaasa mõtlema, vaid kogu lugu on tarvis oma peas ise kokku panna.
* Tegelastel oli üksteisest siiralt po*ui - miks Janek lõpus hobuserauakujulist laeva rammis, enne oli tal küll kõigist savi.
* Davidi tegelaskuju oli täiesti arusaamatu - ta töötas kõigi (k.a. oma loojate) vastu.
* Tulnukate kaootiline paljunemine - ma olen kõigest filmisõber, mitte bioloog.
* Mis värk neil Inseneridel Maaga oli?
Punkte olnuks veel, ent kirjutamiseks puudus jaks.
Kokkuvõtvalt: film oli liiga lühike ja selle screenplay sai eeldatavasti kokku pandud trükimasinal ahvide poolt.
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
10.06.2012 11:04:58
|
|
|
link :: Wrath of the Titans
ja mina ullike arvasin, et sellist saasta ei oel võimalik isegi IMDB-si üles pushida
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
10.06.2012 14:59:01
|
|
|
huvitav kas bushist ka mingi siuke film kunagi tuleb
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|