praegune kellaaeg 20.06.2025 00:57:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RoOr
HV vaatleja
|
07.06.2012 20:44:48
Arvutikeskusest ostetud arvuti, kohe algselt saadud vigasena ja mis võiks olla edasine tegevus! |
|
|
Kogu minu jutt on selle vana teema jätkuks siis https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=521334&highlight=
Kopeerin vajaliku info siia uuesti ja panen paar uut infokillukest.
tsitaat: |
Tere, selline jama siis, panin kuu aega tagasi arvutikeskuses kokku siinsete abiga omale uue isendi. Esimesed 2-3 nädalat töötas normaalselt ja nüüd tekkisid järsku sellised jamad paar päeva tagasi.
1) Öösiti jätan arvuti tööle ja lülitan kuvari välja, hommikuti aga peale kuvari sisselülitamist ei tööta enam juhtmevaba hiir ja juhtmevaba klaviatuur. Mõlemal tuled kustus ja aitab ainult restart. (alguses arvasin, et probleem klaviatuuris ja hiires aga kunad nad pole isegi komplektis ja kuna nüüd esines muid probleeme arvutiga siis tundub, et arvuti jooksis hoopis hommikuteks kokku ära)
2) Paar päeva tagasi arvutimängu mängides viskas pildi segaseks ja tegi automaatselt ise restardi.
3) Täna hommikul ärgates oli jälle sama jama nagu esimeses punktis seletatud ja peale restarti loadis desktopi ära aga näitas, et sound driverid ei tööta enam, samuti ei töötanud enam antiviirus ja tulemüür.
4) Peale restarti tehes loadis windowsi ära aga desktopi ette ei tulnud, jäi black screen kus on hiir olemas ja mis liigub aga see on ka kõik.
5) Restardid ja shut downid enam ei aidanud, jäi kas black screen ette või hakkas iseseisvalt restarti tegema uuesti.
6) Safe mode läks tööle
7) Sai tehtud 2x restore computer to a point vms ja taastati kuupäevale 20.12.11 ja peale seda võttis desktopi ilusti ette, häält ei olnud siiamaani. Siis samal ajal kui norton ennast uuendas, tegi arvuti automaatselt ise restardi jälle ja hetkel on kõik korras, ka sound on olemas.
Jäi veel kirjutamata, et tihti restartide vahel viskas ta bluescreeni (dumpi?).
|
Kasutan windows proffesionali 64bit ja arvuti üldandmed:
Peale kogu seda janti viisin arvuti garantiisse, tuli välja, et üks mälu oli vigane, vahetati ära, tõin arvuti koju, võtsin lahti, avastasin, et arvuti on seest paksult suitsu tubakat täis aetud. See selleks, igatahes järgnevatel päevadel selgus, et arvuti ei olnud ikkagi korras, jätkus sama probleem. Ehk arvutit kasutades jookseb kokku, tundub et isegi tihedamini nüüd kui varem katkise mäluga! Viisin tagasi garantiisse, nädal hiljem sain sellise meili:
Tere. Testitud pikaajaliselt (üle 213 tunni) mälusid, kõvaketast, videokaarti - vigasid ei ilmnenud, arvuti kokku ei jooksnud. Soovitame kliendil oma Windows uuesti installeerida. NB! Toitekaabel kaasa pandud. Võite oma arvutile järgi tulla Saku 15 esindusse. |
Tõin arvuti ära, öeldi veel, et kui mul peaks piraat windows olemas siis ostku originaal. Peal oli sel hetkel piraat windows aga windowsis ei saa asi olla ju? Olen hetkel proovinud ~4 erinevat piraat windowsi, kõik neist jooksevad ideaalselt teistel arvutitel aga minu arvutil ikka sama jama. (Boonusena mainiks, et järjekordselt oli arvuti seest paksult suitsutubakat täis aetud peale ''remonti'')
Lisan veel, et kui näiteks mängida mingit mängu fullscreen modes siis pole viimasel ajal arvuti kokku jooksnud (ei meenu hetkel kas varem jooksis või mitte) . Ja kui arvuti kokku jookseb teeb ta kõlaritest rõvedat pininat ja raginat tihti aga mitte alati, lisaks jooksutab arvuti kohaliku interneti pakkuja tehniku sõnul kodus oleva ruuteri kokku ja tirib kogu võrgu maha.
Mida soovitaksite edasi teha? Osta siis originaal windows, ja tagasi garantiisse viia? Istuda seal arvuti taha ja näidata neile reaalselt, et arvuti jookseb kokku?[quote]
|
|
tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
07.06.2012 20:54:45
|
|
|
linuxit pole käepärast? et testida kas on tarkvaraprobleem.
emaplaadi kodukalt draiveritele uuendust?
endal oli kunagi sarnane kokkujooksmise probleem. viga oli emaplaadi kiibistiku ja amd driverite omavahelises läbisaamises. bios update ja kõige uuemad driverid lahendasid minu probleemi.
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
07.06.2012 20:59:23
|
|
|
Testi ise mälusid, kõvaketast, videokaarti. Uuenda emaplaadi BIOS ära. Kontrolli komponentide temperatuure. Vajadusel vaheta protsessori jahuti ära. Videokaardile saab garantiid kaotamata ainult vendi pöördeid juurde keerata.
Enne Windowsi ostmist võid Linuxit proovida.
E: Ette jõuti. Tegelikult võikski alustada kõigi draiverite uuendamisest.
Mälude pinget võid ka kontrollida, mul tahtsid Apaceri mälud MSI plaadil vaikeväärtusest suuremat pinget saada, muidu näitas tihti sinist ekraani.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
RoOr
HV vaatleja
|
07.06.2012 21:25:05
|
|
|
DeTHiCa. kirjutas: |
linuxit pole käepärast? et testida kas on tarkvaraprobleem.
emaplaadi kodukalt draiveritele uuendust?
endal oli kunagi sarnane kokkujooksmise probleem. viga oli emaplaadi kiibistiku ja amd driverite omavahelises läbisaamises. bios update ja kõige uuemad driverid lahendasid minu probleemi. |
Linuxit käepärast pole, draiverid olid kõik up to date ja ikka jooksis kokku, hetkel on lihtsalt blank windows peale lastud ja pole midagi updatenud, kuna ei tea mida edasi teha. Kust ma BIOS'i updateda saan muidu?
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
07.06.2012 21:29:13
|
|
|
Linuxit käepärast pole
|
google abiks?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
07.06.2012 21:40:38
|
|
|
Kui arvutile tehti stress test ja kõik oli korras siis ilmselgelt ei ilmne viga koormuse all, vaid erinevate idle seisude all. Las testivad seda kah. Windowsis probleem pole. Probleem on tõenäoliselt graafikas, protsessoris või emaplaadis.
Mu käest on mitu proset läbi käinud, mis koormust kannatavad, aga idle panevad suvalisel hetkel pillid kotti. Sama võib olla graafikaga. Graafikat on kerge välistada. Lülita IGP peale ja vaata, kas probleem ilmneb ikka või mitte.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
RoOr
HV vaatleja
|
07.06.2012 21:48:14
|
|
|
Kristoferr kirjutas: |
Kui arvutile tehti stress test ja kõik oli korras siis ilmselgelt ei ilmne viga koormuse all, vaid erinevate idle seisude all. Las testivad seda kah. Windowsis probleem pole. Probleem on tõenäoliselt graafikas, protsessoris või emaplaadis.
Mu käest on mitu proset läbi käinud, mis koormust kannatavad, aga idle panevad suvalisel hetkel pillid kotti. Sama võib olla graafikaga. Graafikat on kerge välistada. Lülita IGP peale ja vaata, kas probleem ilmneb ikka või mitte. |
Vabandust, olen suht koht arvuti võhik, kuidas selle IGP peale lülitab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
07.06.2012 21:56:34
|
|
|
BIOSist saab valida. Või siis võta eraldi kaart üldse välja.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|