Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Taavi_789
HV kasutaja
|
01.06.2012 17:49:22
|
|
|
Olen minagi juba umbes kaks kuud N9 rahulolev kasutaja. Eelmine telefon oli samuti Nokia, aga E60 aastast 2006! Kaalusin minagi erinevaid variante, aga otsustasin siiski N9 kasuks. Esimene eelistus oleks olnud iOS kasutav aparaat, aga ei raatsinud siiski nii palju raha välja käia. Minu arvates on iPhone nöelda komplektilt parim, aga hinna poolest siiski liiast. Android ei meeldinud käes kohe kuidagi - kõik Droidid justkui oleks sellised ümara servaga läikivast plastmassist jublakad. Loomulikult leiab mõni usin foorumikülastaja kindlasti mõningaid näiteid kiirelt selle eksiarvamuse ümber lükkamiseks. Mulle meeldib selline kandiline monoliitne disain, nagu N9 või Iphone 4S hetkel on. Sõelale jäid siis kas N9 või Lumia 800/900. Lumiat proovides jättis Mango 7.5 küll huvitava mulje, aga kohe kuidagi ei istunud see kastide süsteem koos widgetitega. Tundub selline noortepärane (kuigi office pakett on väga tugev sellel platvormil ja sobiv kindlasti ka ärikasutajale) ning mitte minu jaoks. Seega valisin poolsurnud Meego baasil N9.
Netis jäi silma, et need kellel made in China partii kurdavad, et Gorilla glass korjab mõnuga ekraanile kriime isegi ettevaatlikuma kasutuse juures. Teadjamad väitsid, et praak olevat mitte ekraan ise, vaid see ekraani peal olev anti-glare polarizer. Mul siis made in Finland väljalase ja senini pole küll täheldada mingeid kriime ega täkkeid. Väga hästi sobib karbis kaasas olev must bumper telefonile, veidi eemalt vaadates on raske aru saada, et see isegi ümber on! Välimust küll mingil moel "odavamaks" ei muuda igatahes. Mulle meeldib telefoni kasutusmugavus - swipe käsitlus ei valmistanud mingeid raskusi, harjusin kiirelt ja valutult. Asi toimib hästi ja sujuvalt. Multitasking on parima lahendusega, mis ma näinud olen - erinevate rakenduste vahel keerutamine toimetamine on kiire ja protsesside killimine väga mugav. Lahendus ekraani ülemises servas - profiilide muutmiseks, bluetooth, internet, skype poole kohaga (rakendus ise avatud ei ole, aga oled teistele sõpradele olemas ja saab kiirelt vastata kui keegi kirjutab) - ei ole midagi laita. Aku peab rahuldavalt 2 ööpäeva intensiivsema kasutuse juures kui peaasjalikult telefoni kõnelemiseks kasutada ja eriti mitte mängida ega netis surfata. Üldiselt ooterežiimis võtab 5-7mA vahel, öösel muidugi aitab kui telefon näoga "kõhuli keerata", siis kellaaega ekraanil ei kuvata ja võidab veelgi kasutusaega veidi.
Ei meeldi, et mõni rakendus tõmbab ooterežiimis kõvasti vooluõgimist juurde lambist, vahet pole kas parasjagu kasutad või mitte üldse rakendust. Aitab ainult rakenduse uninstall - see pole massiline probleem, aga vahel on see avaldunud, õnneks mitte nendel programmidel mida enda jaoks oluliseks pean. Olen kasutanud üsna tihti kaardirakendust Maps ja Nokia Drive. NavTeq kaardid on Eesti jaoks küllalt täpsed, satelliidi lööb lukku päris kärmelt ja isegi puude vahel metsatukas on võimalik toimetada. Out of the Box lahendusena on see kindlasti üks Nokia trumpe. Muidugi Droidile leidub seal suures appi poes kindlasti paremaid ja täpsemaid lahendusi - aga senini võib küll rahul olla. Küsimus on muidugi selles Nokia poolses suppordis - kui nad uuendusi kaartidele ja kaardirakendustele (Maps ja Drive) annavad enamvähem paralleelselt kui Lumia telefonidele (mis on ilmselgne prioriteet), siis selle poole pealt ei olekski midagi kurta. Kartused hinges kahjuks räägivad aga teist keelt. Kuigi on lubatud aastani 2016 tagada täielik support Nokia poolt, siis väga suurt huvi neil siiski selle Meego platvormi parandamise ja appide uuendamise vastu ei ole, kui juba kuningas surnuks ammu on kuulutatud.
Nüüd Eestiga seonduvatest rakendustest. EMT Mobiil-ID töötab kenasti nagu kulda, häirib see et koodi sisestamiseks lükatakse ette full keyboard koos alfabeedi ja muude märkidega, mida vaja ei lähe. Kahju, et pole arendatud sellist võimalust, kus kuvataks see suur numbrilaud nagu telefoni sisselülitamisel koodi sisestades. Ilmselt pole selles suunas parandusi juba ammu mõtet loota ja tuleb leppida sellega mis on, vähemalt asi töötab! Sellest ERR appist rääkides - sama siin, nii koduses wifi võrgus kui ka üle 3,5G nii appi kasutades kui ka otse m.err.ee/otse proovides on heli nagu okei, aga pilt hüppab - või oli see vastupidi! Mobiilse parkimise rakendus Park-In täitsa töötab, kuigi andmebaase parklate kohta pole sellel vist juba mõnda aega uuendatud, et tuleb kindlasti hoida kätt pulsil selle kohta, kas pakutav parkmistsoon ja parkla number on ikka samad, mis reaalsuses. Kahju muidugi et netipanga rakendust ei ole - seda pole ka soojemas unistuses loota ka. Üldiselt rakendusi on palju vähem kui Androidile, aga fännibaas hoiab platvormi veel visalt elus ja ikka treitakse erinevaid vidinaid. Lisaks Ovi stores ringi müttamisele, tasuks ka SIIA silm peale visata.
Kuigi platvorm kui selline on surnud hetkel või siis optimistina öeldes, veel siiski tegusate fännide poolt elusana hoidev, siis ei kahetse oma valikut. Telefon ise on tugev kvaliteetne tükk, teeb täitsa korralike pilte, aku ei sure peale tööpäeva õhtuks veel ära ja mis peamine - on väga mugav kasutada.
_________________ "Audaces fortuna juvat!" (Julgeid kroonib edu!) |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
radarist
HV kasutaja

|
01.06.2012 18:01:42
|
|
|
Kas kellelgi on probleemi olnud leviga, mul viimane nädal mitu korda ära kadunud. Ei ole midagi installinud, täiesti tühja koha pealt.
Ja kas kellelgi veel korpuse nagisemist on (kui külgedelt vajutada)? Muidu korralik kooste, aga see nagisemine ei lähe nagu üldpildiga kokku.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
02.06.2012 11:54:37
|
|
|
radarist, mul ühe korra poes helistama hakates ilmselt jäi 3G ja GSMi vahel ümberlülitudes mingisse auku kinni ja viskas üldse levi maha. Aitas airplane mode on-off.
Külgedelt surudes nagiseb jah.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
02.06.2012 13:34:35
|
|
|
radarist kirjutas: |
Kas kellelgi on probleemi olnud leviga, mul viimane nädal mitu korda ära kadunud. Ei ole midagi installinud, täiesti tühja koha pealt.
Ja kas kellelgi veel korpuse nagisemist on (kui külgedelt vajutada)? Muidu korralik kooste, aga see nagisemine ei lähe nagu üldpildiga kokku. |
Mul ka eile täiesti tühja kohapealt viskas levi nulli. Esimest korda oli selline pull. Sai tehtud moblale restart ja kõik toimib taas. Mobla nagisemist pole küll tähele pannud.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
waader
HV vaatleja
|
03.06.2012 11:42:19
|
|
|
See levi kadumine on kahjuks suht sagedane probleem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Darius
HV vaatleja
|
03.06.2012 18:31:37
|
|
|
levi kadumist ei ole mul ette tulnud. Võimalik, et asi on ka selles, et olen enamasti 2G võrgus (menüüst 3G välja lülitatud).
3G jaoks on äpp/nupp nimega 2g-3g vms. mis hästi switchib network mode.
_________________ My Nokia evo: 1100 -> 2626 -> 3500c -> 5530xm -> N9
Battlelog: DariusKilla |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
03.06.2012 19:23:44
|
|
|
Neil, kellel on swedbank, siis selleasemel, et minna swedbank.ee, kus ta viskab kohe swedbank.ee/mobile lehele, minge kohe otse swedbank.ee/touch - see on kõige ligilähedasem variant appile.
Automaatselt ta sinna ei viska, sest panga onud ei osanud arvestada meego eripäradega kui tuvastatakse seade. (lubasid, et proovivad parandada).
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
03.06.2012 21:09:12
|
|
|
waader kirjutas: |
See levi kadumine on kahjuks suht sagedane probleem. |
Ei ole sellist asja täheldanud. Võib juhtuda vaid siis, kui töllerdab 2G ja 3G vahel.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
its2cold
HV veteran
|
03.06.2012 21:14:04
|
|
|
Polnud samuti levi kadumisega probleeme, kui N9't omasin.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.06.2012 17:36:25
|
|
|
n950'ga pole veel eales levi kadumist märganud, v.a kohad, kus kõigil teistelgi leviaugud esinevad
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
04.06.2012 18:33:49
|
|
|
Panen ka nüüd siia pikemad muljed kuna asja kasutanud nüüdseks 5 päeva vist juba
Plussid esialgu siis:
Koostekvaliteet ja tunnetus käes on 5+
Menüü lahendus ja kiirus 5+
2g ja 3g vahel lülitus kahe vajutusega 5+
Power saver režiimis tõmbab neti ainult siis käima kui mingi programm seda vajab ja peale proge sulgemist lülib ka neti välja 5+ (valitud kodusel wifil ja tele2 netil, et kasutaks automaatselt. Tõmbab wifi käima, kui see puuduks, siis vast tele2 ühenduse, pole veel proovinud)
Programme saab osta mobiili arvele 5+ (ei oma krediitkaarti jne)
Kellad/viled kõik väljas, aga kell põles öö läbi - akut kulus 7 tunniga 1% (average idle 3mA)
Nüüd aga miinused:
Korpus vasakult natuke tugevamalt muljudes juba nagiseb
Power saver režiimis ekraan liiga tume ja ei lase ka juurde panna (arusaadav, et siis poleks säästu nii palju, aga muus režiimis nett ei lüli ennast tagant ära ise)
Aku ei jää kunagi 100% peale pidama peale laadija lahti ühendamist. Kohe on 99% ja minuti pärast 98%. Siis jääb nagu pikemalt pidama, enne kui % jälle kukub. Tuttav teema tegelikult ka Androidi maailmast osade romidega
Aku kukub 30% pealt 5% peale alati (3 laadimist olen teinud)
Lisaks paar nüanssi op süsteemi vallast vast.
Angry Birds 10 esimest levelit on lahti karbist võttes (poes mängitud enne müüki?...samas tõi tagant ruumist karbi)
Siin mainitud Tweak proge ei käivitu, st ei juhtugi mitte midagi, ei erroreid ega miskit (Developer mode peaks aktiveeritud olema selle tarbeks?)
Maps on hakanud viskama käivitades "not responding" mingist hetkest viimased paar päeva. Kui sulgemise küsimusele vastata eitavalt, siis 2-3 minuti pärast asi siiski käivitub. Samas kaarte ei lase tirida. Teatab, et wifi peab sees olema, aga wifi ongi sees. Samuti taustaühendused, ikka ei miskit.
Storest ostsin just CameraPro N9 2€ eest. Avaneb ja sätteid saab muuta. Kui aga pildistamisnuppu vajutada, teeb nagu pildi ja "proccessing" kiri ees ning programm sulgub. Pilti galeriisse ei teki. Hea, et nii vähe maksis, 6€ oleks kahju olnud väga.
Restardid proovitud mitu korda, ei muutu midagi.
Reset prooviks viimase võimalusena?
Kas kord Storest ostetud asjad ka hiljem saab uuesti telefoni laadida? Asjad kuidagi kontoga seotud? Rumal küsimus vast, aga pole siiani mahti olnud süveneda
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Darius
HV vaatleja
|
04.06.2012 21:30:06
|
|
|
Olen kirjade järgi suht N9 veteran (kui nii võib öelda)
Minul korpusega kõik korras, omastasin N9 novembri keskel.
Maps ja netiühendus ja kaartide download: tean seda jama. Mul aitas see, et lükkasin telefonis wifi tööle ja alles siis avasin kaardirakenduse: siis toimis õlitatult - uuendasin kaarte just mingi aeg tagasi.
See angry birdsi jama on jah kahtlane: stockina on magicus ainult esimene leveli rida lahti (ülejäänud tegin mina eesti passiga lahti)
100% vs 99% aku asi: kui laadimast kaabel ära võtta vahetult peale seda, kui aku saab täis, siis seisab mingi aja mul 100% peal enne, kui 99% peale kukub. Kui aga jätan 10+ minutiks nn "üle laadima", siis kaabli välja tõmmates näitab kohe 99%.
20% ja vähem: siis paistab aku kukkuma jah kiiremini, isegi PSM-es
Minu max aku kestvus on olnud 3 ja pool päeva PSM 20% pealt automaatne (2g, kõned wifi jne, muud viled maas)
Keskmine kasutus ja 2 päeva on mul tavaline
Max uptime on olnud umbes 3 kuud ehk ei ole olnud väga palju restarte pidanud tegema.
Tweake ja vilesid ma pole installinud, ei ole dev mode ka lahti teinud, ainukene, mis on peal on home screen settings (portrait unlock).
Ovi-st olen ostnud ainult Real Football 2011 ~3€ - igat senti väärt!!!
_________________ My Nokia evo: 1100 -> 2626 -> 3500c -> 5530xm -> N9
Battlelog: DariusKilla |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
10.06.2012 20:39:28
|
|
|
kellelgi veel wifi hotspotiga probleeme? Teeb ühenduse ära aga läpakad ütlevad ühendamisel et ühendus keelatud.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.06.2012 21:45:59
|
|
|
n950 peal on senini eeskujulikul töötanud üsnagi erinevate läpakate ning ka suvaliste võõraste läpakate-mobladega kes aeg-ajalt bussis end külge pookinud on
Kunagi kedagi blokkinud ei ole hotspoti rakenduses?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
10.06.2012 22:03:36
|
|
|
Mul N9 peal ka kõik kenasti toimib.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
10.06.2012 22:18:48
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
n950 peal on senini eeskujulikul töötanud üsnagi erinevate läpakate ning ka suvaliste võõraste läpakate-mobladega kes aeg-ajalt bussis end külge pookinud on
Kunagi kedagi blokkinud ei ole hotspoti rakenduses? |
Endameelest pole kedagi plokkinud.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
11.06.2012 10:49:41
|
|
|
Ega juhuslikult encryption mode pole peal?
Osad kurdavad, et sellepärast ei ühenda ära.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
11.06.2012 10:53:50
|
|
|
soltex kirjutas: |
Ega juhuslikult encryption mode pole peal?
Osad kurdavad, et sellepärast ei ühenda ära. |
Testi mõttes võtsin selle maha ja proovisin 2 masinal ja mõlemal juhul ei luba ühendada. Mõlemad muidugi domeeni masinad ka ehk domeeni poliitika selle kinni keeranud
Samas sõbra HTC ühendas ta probleemideta ära.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
11.06.2012 11:38:01
|
|
|
olafsand kirjutas: |
...
Kas kord Storest ostetud asjad ka hiljem saab uuesti telefoni laadida? Asjad kuidagi kontoga seotud? Rumal küsimus vast, aga pole siiani mahti olnud süveneda  |
Poes on olemas home märk ja seal on dowload list või miskit, seal näed oma asjade ajalugu ja saad uuesti laadida kui tahad.
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
11.06.2012 15:34:24
|
|
|
iir, tänud vastamast!
Nüüd olen asjast nii aru saanud, et kui kodusel wifil ja tele2 http ühendusel mõlemal panen valikutes "kasuta automaatselt", siis tõmbabki käima aint vajadusel. Esialgu arvasin, et see aint powersaver režiimis töötab.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shad
HV vaatleja
|
12.06.2012 08:40:02
|
|
|
Nii. maps.nokia.com lehel teen route'i valmis, aga kuidas pekkis moodi ma selle telefonisse syncida saan? Võtsin telefonis selle maps ja drive rakenduse lahti ning mõlema favourites'i all pressisin sync. Küsis siis netiühendust, selle talle lubasin, aga midagi ei syncinud telefonisse. Maps lehel on kindlasti see route favourites'i lisatud.
Ja telefoni enda peal ei saagi waypoint'idega route'i teha?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
12.06.2012 12:26:15
|
|
|
Seda mapsi asja ei tea : (
Aga peab mainima, et väga head klapid on kaasa pandud selle telefoniga, nii handsfree-võimaluste poolest kui ka helikvaliteedi poolest. Eelmine telefon oli Samsung Galaxy S2 ja selle klapid olid küll kohutavad, helilised omadused sama hästi kui puudusid. Praeguseid Nokia klappe kasutan pidevalt jalgrattasõidul, sest summutavad väga hästi müra, püsivad kõrvas ja teevad head heli. Mugavalt saab ka lugu vahetada, kõne vastu võtta ja helitugevust muuta.
Muidu on sellise hinna eest, nagu Elisas müüakse seda, väga hea telefoniga tegemist. Kui oleks ostnud sügisel ja esialgse hinnaga, oleks vast pisut pettunud, sest nii kõrgest klassist jäävad puudu ekraanikvaliteet kohati ligemalt uurides (kuigi värvid ja nähtavus päevavalguses, n-ö aktiivses tegevuses vaat et paremgi kui mõni kallim riistapuu). Tarkvara on ka muidu väga vinge, aga paar seletamatut "lock-upi" on toimunud ja vahel mõni app keeldub käivitumast. Muidu on siiski mõnenädalase kasutuse järel selge, et minu vajadustele parim telefon.
Ahjaa, mul muide 1 kaitsekile ekraanile ka olemas. Ecell tootjaks. Sai tellitud mitu tükki, aga kuna minu jaoks see kile ikka ei meeldi (nagu kiledega ikka, pole pilt päris sama kui kile peal vs kui ilma) nii et enda telefonile jäi kile peale panemata ja jäi üle praegu. Kellelgi huvi on mõne € eest, siis PS.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
12.06.2012 18:44:18
|
|
|
Shad kirjutas: |
Nii. maps.nokia.com lehel teen route'i valmis, aga kuidas pekkis moodi ma selle telefonisse syncida saan? Võtsin telefonis selle maps ja drive rakenduse lahti ning mõlema favourites'i all pressisin sync. Küsis siis netiühendust, selle talle lubasin, aga midagi ei syncinud telefonisse. Maps lehel on kindlasti see route favourites'i lisatud.
Ja telefoni enda peal ei saagi waypoint'idega route'i teha?  |
See ei toimi veel, oli nokia supporti poolt vastus. Sai edastada neile probleemi, et kaartidele oleks vaja täiendusi või pigem, las genereerivad täiesti uued kaardid. Loodetavasti tehakse midagi, samas vaadates, et Lumia kaardid on Drive ja Maps jaoks erinevas formaadis, on neil tegemist oma uue platformiga niigi küll.
Tsitaat ametlikust vastusest: "Infot millal saab Route sünkroniseerida maps.nokia.com ja telefoni vahel, puudub. Võimalike uuenduste puhul, ilmub info meie ametliku teadaannte lehele www.press.nokia.com"
Kuna tegu siiski rohkem linuxi masinaga, peaks http://www.nokia.com/ee-et/klienditugi/kontakt/ asemel hoopis arendajate bugliste uurima?
_________________ -- |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shad
HV vaatleja
|
13.06.2012 22:14:17
|
|
|
Mm, aga vahe waypointiga teekonda ka ei anna kuidagi teha? Et oleks siis alguspunkt, vahepunkt ja lõpp-punkt.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muugren
HV vaatleja
|
14.06.2012 11:15:26
|
|
|
J2ru kirjutas: |
kellelgi veel wifi hotspotiga probleeme? Teeb ühenduse ära aga läpakad ütlevad ühendamisel et ühendus keelatud. |
Mul sama teema, aga lahendust pole leidnud!
_________________ N9 |
|
tagasi üles |
|
 |
|