Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uuring: arvutikasutajad eelistavad väikest ja võimast sülerit märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.05.2012 20:28:04 vasta tsitaadiga

2k eurone sülearvuti võib tavakasutuses 8 aastat vastu pidada küll. 4k euro eest saab juba sellise masina, mida kasutatakse maastikusõidukitega metsas mütates ja ei karda pori, vett ega kõrgelt kukkumist.
IBM Thinkpad T3x, T4x, X3x, X4x masinad, töötavad siiani edukalt. x30 lasti välja aastal 2002. Ainult see kaane kattematerjal on neil kahjuks selline, mis üsna kiiresti koledaks läheb.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
maianpata
HV vaatleja

sõnum 22.05.2012 21:03:06 vasta tsitaadiga

Kuigi plaanin osta omale töötegemiseks uue arvuti jääb praegune vana Thinkpad siiski koduseks netiarvutiks. Seega varsti tuleb kümnes juubel. Windows XP uuendused lõppesid ära aga windows 8 toimib ikka sellel arvutil mis on omamoodi ehk märk sellest et tegu polegi kes teab kui aegunud riistvaraga.
Miskipärast aga on tekkinud arusaam, et keskmise sülearvuti kasutatav aeg on kaks kuni neli aastat http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080706072836AAABmCs. Arvestades praeguste mainstream sülearvutite koostekvaliteeti ja eeldades, et neid kantakse igapäevaselt kaasas ma ei imesta. Aga kuna XP kestis 9 aastat siis ma ei näe selles midagi imelikku et et selle aja jooksul üks ja sama arvuti poleks suuteline jooksutama kõiki uuemaid programme, mis selle aja jooksul uuenevad ja on mõeldud antud operatsioonisüsteemile.
Lähtun ka mõttest: "ma pole nii rikas et endale mitu korda odavat asja osta vaid ostan kohe kalli ja kvaliteetse"
tagasi üles
Hazar
Kreisi kasutaja
Hazar

sõnum 22.05.2012 21:28:59 vasta tsitaadiga

aga vot mulle meeldivad läpparid millel aku ei pea, ringi peab vedama käruga ning millel muusika mängimine käib üle jõu thumbs_up.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 22.05.2012 21:36:10 vasta tsitaadiga

Mis protsessor/mälud selles 9a vanas arvutis siis on?
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.05.2012 21:41:55 vasta tsitaadiga

maianpata: Väikseks täpsustuseks - Microsoft pikendas Windows XP SP3-e uuenduste jätkumise kuni aastani 2014.
Küll lõpetati SP2-e uuendamised.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
maianpata
HV vaatleja

sõnum 22.05.2012 21:50:23 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

R50e mudel . Pentium M 1.4Ghz. 2x512Mb. inteli videokaart.
Ma ei taha propageerida oma jutuga seda mõttelaadi, et kõik peaksid igivanade arvutitega ringi käima aga kuuldes, kuidas inimestel arvutid lagunevad pärast kahte aastat on minu silmis õudne. Ma saan aru, et inimene ostab uue arvuti, sest tal töötegemisel aeg tähtis mida võimalik kiirema arvutiga võita. Aga osta arvuti teadmisega et see laguneb paari aasta pärast on mind kui thinkpadi kasutajat odavatest masinatest võõrandanud ja sellist müügipoliitikat ei toeta.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 22.05.2012 21:52:08 vasta tsitaadiga

Aastal 2012 on arvuti, mis ei suuda isegi 720p videot vedada, vanaraud. Sellega on isegi veebi brausimine kohutav kogemus, rääkimata Excel jms selline sinna juurde.
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.05.2012 21:55:08 vasta tsitaadiga

maianpata kirjutas:
maatriks kirjutas:

R50e mudel . Pentium M 1.4Ghz. 2x512Mb. inteli videokaart.

Mul x41. Pentium M 1,5 GHz. 1,5GB DDR2 mälu + 512MB sisseehitatud mälu.
Ajalugu on näidanud, et mingil hetkel on RAM nii odav, et saab arvutisse max. toetatud koguse väga odavalt sisse panna.
720p videot veab ilusti, MPCHC-ga ka 1080p videot, seda küll enam mitte päris sujuvalt.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.05.2012 21:56:17 vasta tsitaadiga

maianpata: Midagi pole teha, kes masina eest hoolt ei viitsi kanda ja hoolimatu on, see saab ka IBM-ist edukalt jagu. icon_razz1.gif Pean silmas kasvõi T41-T42 seeriaid, mis vahepeal massiliselt maha surid.

Mul on endal majapidamises olemas umbkaudu 6 aastat vana Microlingi läppar ja pole see kusagilt kandist lagunenud. Nii, et pole see sugugi tihti mingi näitaja, et masin on odav ja et siis peab ta kindlasti lagunema ja maha surema. icon_cool.gif
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 23.05.2012 01:21:52 vasta tsitaadiga

IBM/Lenovo T-seeria masinaid ongi just kasulik osta 3...5 aasta vanustena. Siis saab need kätte 20...15...10% hinnaga. Kui siis osta selline just ametliku hulgilao kaudu (tehases korrastamisel käinud näiteks enamasti Taani riigiasutuste liisingumasinad, uuendatud akuga ja uuesti pakitud väikesearvulised partiid, mida sageli liikumas on), saab veel isegi 1 aasta uut tehasegarantiid ka kaasa. Välimus on neil sageli nagu uus, halvemal juhul paar kerget kriimu välisel kaanel ja võib-olla ka käealusel. Praegusel ajastul on aeg-ajalt sellised liikvel T60 ja T61 seeriatest, vastavalt CoreDuo ja Core2Duo prosedega, 1...3GB RAM (tundub nagu mõnele on seda isegi juurde lisatud, algse konfiga võrreldes) ja 60GB...100GB...160GB 7200rpm HDD. Reaalses kasutuses ei jää millegagi hätta, v.a. mängud (aga see polegi mängurite jaoks).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 01:26:59 vasta tsitaadiga

Ma istun siin 3a vana Inspironi otsas. Läpakaga pole midagi juhtunud, aga isegi lihtsatel toimingutel võiks aegajalt kiirem olla. Ega ta niisama ei jupsigi, teinekord tahan korraga kähku palju asju järgi uurida netist, lappan uusi tabe lahti ja panen browseri nendes midagi tegema ning siis võib kooma küll tõmmata. Ja kui aegajalt võib tähendada 1% arvutis oldud ajast, siis see on juba 36 sekundit puhast närvi ajavat passimist iga tunni kohta ja see võib valel ajal korralikult närve süüa. Mis siis veel rääkida nendest, kes siin 8a vana läpaka omamist täiesti normaalseks peavad? Ma mõtlen, et kui neil ajaga muud teha pole või nad tõesti suurt midagi sellega ei tee, why not, aga kui ma tahan arvutiga midagi teha, siis ma tahan seda teha ilma kohvitassita.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 23.05.2012 01:34:55 vasta tsitaadiga

pkwild618 kirjutas:
Ma mõtlen, et kui neil ajaga muud teha pole või nad tõesti suurt midagi sellega ei tee, why not, aga kui ma tahan arvutiga midagi teha, siis ma tahan seda teha ilma kohvitassita.

Tead see oleneb väga palju ka inimesest. Mõned on kiireloomulised, mõned (nagu mina näiteks) aeglase toimetamisega. Oleneb ka vanusest, päevatööst jm. Näiteks minu puhul olen probleemiks alati ma ise, minu enda aju info vastuvõtuvõime. Eriti kui juba väsinud päevast, siis mõnikord loen mingit 10-realist artiklit ka vabalt 5 minutit ja ikka pärast seda tunnistan endale, et ei mäleta mida ma üldse lugesin icon_smile.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 23.05.2012 02:09:10 vasta tsitaadiga

pkwild618, selline kõvatamine pole eriti õigustatud. Arvatavasti on tegemist kehva tihendiga.
Ma olen ise üks nendest T60 omanikest. Mängur ma pole, seega üks mure vähem. Jõudlust nõudvamad tööd (renderdamine jms) teen ma seadmes, mis on selleks loodud - lauaarvutis. Netisurfid, suhtlemine, töö saan ma edukalt tehtud läpparis. Ja ma pole just kõige aeglasema mõtlemisega.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mahno
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.05.2012 09:14:19 vasta tsitaadiga

kui läpakal oli ostest 4GB mälu sees, nagu tänapäeval on sageli, siis 4GB ddr3 SO-DIMM maksab 25 eur juurde. Väikesemahuline SSD ja keskmise mahuga kõvaketas on üsna ühte auku hinnaga.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 20
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 10:30:25 vasta tsitaadiga

djpvx, nimetada seda kõvatamiseks ei ole ka eriti õigustatud. See, kui sa millegagi ära harjud, ei tähenda, et see muutub paremaks. Kunagi ammu olin ma oma P3 -ega ka täitsa rahul. Oli ka Windows XP peal, so what? Internetis käis küll kõvasti kiiremini kui minu P2, aga kui ma uue, üksjagu kiirema arvuti sain ning seda veidi aega kasutasin, ei tahtnud enam unes ka oma P3 -ega surfata, sest alles siis taipasin ma, kui aeglane see tegelikult oli ning et kõik see jama polnud mingite rakenduste nõudlikkuse vaid arvuti kiiruse või siis aegluse tagasi passimine. Ja siis, kui arvutit on upgradetud, ei tohiks seda enam kui 8 aastat vana läpparit esitleda. Sest, c'mon, mul on mõned aastad vana lauaarvuti, õigemini siis sellest algsest arvutist on alles ainult dvd-kirjutaja ja korpus. Ja 8 aastat tagasi sa ju ei ostnud läpparisse SSD ketast.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 10:40:04 vasta tsitaadiga

Liigne närvilisus tuleb tehnika taga alati kahjuks, kuna närviline inimene hakkab oma tehnikat needma, sõimama või peksma, et liiguta nüüd ennast ometi kiiremini... icon_cool.gif

Remonti vajavate tehnikaimede pealt on väga tihti näha, millise närvilise omaniku on nad pidanud üle elama. Ning omanik siis on mossis, et ei tea mis nüüd lahti, vot nüüd ei tööta ta enam üleüldse... icon_cool.gif
------------------------------
Aeglasemal masinal on tegelikult üks väga oluline eelis, arvuti arvutamise-mõtlemise ajal saab omanik ennast sirutada, lasta silmadel puhata või ehk ka väljas väikse jalutuskäigu ära teha. thumbs_up.gif beer_yum.gif
tagasi üles
mahno
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 10:44:55 vasta tsitaadiga

Tegelikult masinad ei ole aeglased - neile pole lihtsalt pandud jõukohane tarkvara või neid ei kasutata ettenähtud moel. Pane oma 486 peale dos ja kasuta teda nii nagu tol ajal tehti ja pole see masin aeglane ega midagi, boodib palju kiiremini kui miski moodne windows.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 20
tagasi üles
mikk150
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 12:02:17 vasta tsitaadiga

Isal on IBM T21 ja temale piisab sellest täiesti (jah sai ostetud jubekallilt 512MB SDram-SO-DIMM sisse)
vahetatud ainult 2 korda prose ventikat, sest ilmselt seadmed mis liiguvad ka kuluvad, aga e-maili loeb ja dokumente kirjutab ka. Rohkem pole justkui vaja(temale)

Minul on miski 3 aaastat vana ORDI ja tahaks juba võimsamat läpakat. samas see ORDI ei taha ega taha surra(kuigi omad kiiksud on tal juba algusest peale sees(iga aasta on mul ühe RAM pulga ära söönud, ja DVD-rome läheb ka isukalt))

Loo point on selles, et kui kasutaja ei vaja viimast arvutit igal ajahetkel, siis tehku suurem investeering, ja pikemaks ajaks süda rahul
kui aga on vaja võimast arvutit, et arvuti taga mitte järgmise milleeniumini oodata siis tuleb lihtsalt osta odav plastikust junn, ja toimib küll

(olgu üteldud, et minu ühe töötsükkli aeg on tänu "võimsale" masinale langenud 5lt tunnilt 15 minutile)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 12:54:04 vasta tsitaadiga

mahno, samahästi võid sa arvuti üldse seinast välja tõmmata, ei hakka kunagi takistama. Masinad jäävadki sellepärast aeglaseks, et nende ressursside tarbimine rakenduste poolt tõuseb. Loomulikult tuleb igasugu pahna ka juurde, aga kui see ära kärpida, siis tulevad tarkvara arenguga kaasa ikkagi olulised funktsionaalsed täiustused, mis võimaldavad meile rohkem või muudavad nende tarbimise lihtsamaks, kiiremaks. DOS võib ju kiirem olla, aga selle kasutamine keerulistemate ning suurema hulga toimingute puhul nõuab piisavalt palju kauem aega, et ta muutub ikkagi lõpptulemusena kasutajale aeglasemaks meetodiks.

mikk150, aga siis tekib jällegi see moment, mida keegi siin teemas varem ka mainis. Kui kasutaja tahab mängida, siis peab ta mingi hetk niikuinii uue arvuti ostma. Kui kasutaja tahab lihtsaid toiminguid teostada, siis kas tal on ikka mõttekas osta paari kilo eurone arvuti, mille tehnoloogilised võimalused aeguvad, kui ta võiks osta näiteks selle aja jooksul endale 4 korda 500-eurose arvuti ning tehnikaga kaasas käia? Selles mõttes, et ega see 500-eurone arvuti tema lihtsatel toimingutel ka tõenäoliselt ostmise hetkel ning paari aasta jooksul jalgu ei jää. Siis lihtsalt kõike seda, mis ta kasutab, on nii palju edasi arendatud, et ta enam ei jookse vanemate arvutitega. No ehk siis suuremas osas siiski see visuaalne külg ning need igasugust mõttetut contenti täis topitud veebilehed, millest ta üle ega ümber ei saa. Sest tegelikult on ajaga ka hinna-jõudluse suhe masinatel tunduvalt paranenud nii, et suure tõenäosusega on juba enne neljandat 500-eurost masinat tal algsest võimalikust paari kilo eurosest masinast võimsam masin.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 13:09:33 vasta tsitaadiga

Aga miks te kõik arvate, et programmid ainult keerukamaks, võimsamaks lähevad. icon_smile.gif
Paljud uued op.süsteemid ning programmid on näiliselt küll moodsad ja peaks olema võimsamad ning ressursinõudlikumad, kuid tegelikult on asi täpselt vastupidi. Kraam on osatud nii ära modifitseerida koodi tasemel, et ka vanemad, lahjemad masinad saavad vabalt hakkama.
---------------------------
Kasvõi näitena Window 8, mille prooviversioonid ikka väga vanakestel masinatel päris kiiresti ringi sebivad. Või siis kasvõi viimati korra katsetatud Office 2010 või kasvõi Adobe Reader. Minu vanakeste test-läpparite peal, töötasid suurima rõõmuga. icon_smile.gif

PS: Eks maailm on alati nii jagunenud:
- on olemas mängurid, kellel on vaja superimekiiret viimase malli masinat, muidu mõni mäng ei suvatse töötada.
- on olemas tavakasutajad, kes ei mängi ja neil töötavad ka vanemad masinad suure edukusega.
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 13:55:36 vasta tsitaadiga

Ei ole ju vastupidi. Pani sinna XP või lausa DOS peale - töötavad veel kiiremini. Võta Wordi asemel WordPad. Ilma benchmarkideta saab lühikesel kasutamisel aru alles siis, kui arvuti võimsus jääb kahe tarkvara nõudlikuse vahepeale nii, et üks jookseb ilusti ja teine mitte. Ja kuigi tõesti kui need paar üksikut asja võtta, siis selleks peab suhteliselt nõrk kooslus olema, et seda vahet oluliselt ehk märgata. Samas kui võtta, et selliseid asju jookseb tagataustal (antiviirused, riistvara soft jms), netis igasugused pluginad, mitu tabi, võibolla paar brauserit, üks surfamiseks teine paremaks id-kaardi kasutamiseks, kusagil laseb veel nt media player või siis word ja powerpoint segamini jne, siis võib üsna reaalsuseks muutuda, et arvuti ei saa enam ilusti hakkama.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 23.05.2012 16:12:12 vasta tsitaadiga

mahno kirjutas:
Tegelikult masinad ei ole aeglased - neile pole lihtsalt pandud jõukohane tarkvara või neid ei kasutata ettenähtud moel. Pane oma 486 peale dos ja kasuta teda nii nagu tol ajal tehti ja pole see masin aeglane ega midagi, boodib palju kiiremini kui miski moodne windows.

Just. Mul üks tuttav kurtis, et arvuti aeglane. Läksin siis vaatama ja mis ma avastan icon_lol.gif - ühetuumalise celeroni ja 512MB RAM-ga on peale vägistatud Windows Vista Ultimate (loomulikult piraat) ja meilivahetuseks kasutatakse M$ toodet. PDF vaatamiseks vana kobakas Adobe Reader. Java uuendamata. Antiviirus uuendamata jne icon_lol.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2012 17:05:40 vasta tsitaadiga

No eks kõige suurem põhjus paikneb ikka üldjuhul monitori ja seljatoe vahel. Mul ühel sõbral oli mingi vanemat sorti Microlink, ega ta peale korda tegemist mänguarvutiks ei saanud, aga vähemalt tuvastas interneti ja sai seal ning MSN-is oma asju normaalselt teha. Enne polnud antiviirust ja kui selle peale sain, siis scannis 1343 ohtlikku faili icon_biggrin.gif (jäi hästi meelde Jüriööga seoses), aga noh enne seda tuvastas ta eraldi ka mingi sada viirust.

Aga noh fakt on see, et ilma arvutamata ei saa arvutust lõpuni viia ja seega saab arvutuste arvu minimaliseerida, aga kui arvuti midagi teeb, siis ressursse ta nõuab.
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 23.05.2012 19:54:58 vasta tsitaadiga

Suhteliselt rõvedavõitu pealkiri. Ei oska muud öelda kui tüürel sulle sinnasamusesse ..., sülerisse.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 24.05.2012 15:14:30 vasta tsitaadiga

time123 kirjutas:
ufo56 kirjutas:
Ning mida sa teed selle kaheksa aastat vana asjaga ? Saad uhkustada et olemas on.
3-4 aastat on vägagi piisav aeg. Ülejäänud teema on juba kõhukotimeeste pärusmaa, et foorumis kõvatada kui hea ja vinge läpakas tal on aastast 2004.

Mingi uus ja popp mentaliteet oma vidinad iga 3-4a järel välja vahetada? Sa oled iga tootja unistus, tood palju raha sisse ja ei eeldagi kauakestvat kvaliteeti thumbs_up.gif

Võib-olla olen ma kiiksuga, aga eeldan sülerilt vähemalt 8a vastupidavust, akult umbes pool sellest. Kauemaks pole tõesti mõtet investeerida, aga ma usun, et 8a pärast on tänane i5 endiselt võimeline edukalt netis surfama, audiot-videot töötlema ja tekstitöötlust tegema, vähemalt minu praegu 7a vana amd64 vastab veel kõigile eelnimetet tingimustele.

eks see kõik täitsa olenebki milleks kasutada. Trükimasinaks kõlbab suvaline juust. Mina ise oma isiklikud arvutid üritan maha müüa kui nad on ca 3 aastat vanad või natuke vähem (et kõikidel juppidel oleks veel garantii olemas icon_wink.gif siis on rohkem nö lisaväärtust). Üks põhilisemaid põhjuseid on ka see, et vahest mängin ja siis ma ei taha et midagi piduriks jääks. Seetõttu samas on ka suuremad hüpped riistvara peal, mõni vahetab mitu korda aastas endal juppe.

Samuti on inimesi, kellel tõesti pole kuhugi kiiret. Paar kuud tagasi tuli meie juurde klient, kes oli meilt arvuti ostnud 10 aastat tagasi (2002 aastal) ja tahtis nüüd seda natuke upgradeda, et viirusetõrje tahab natuke rohkem mälu kui masinas on. Kahjuks RIMM mälusid enam saadaval ei ole ja tuli tal pisike upgrade ette võtta. Õnneks on veel IDE pesaga mobosid saadaval, millele sai üks keskmine tänapäevane prose ja 4gb rammu peale suratud. Varem jõudis ta kohvi ära juua enne kui arvuti käivitus, nüüd jääb kohvijoomine ära icon_razz1.gif

Samas mis seal salata, serveriks on endiselt socket 370 PIII kus giga rammu ja scsi kettad icon_razz1.gif Ajab oma asja hetkel ära ja otsest vajadust hetkel parema vastu ei ole icon_razz1.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uuring: arvutikasutajad eelistavad väikest ja võimast sülerit mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.