Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
ricom2ger
HV veteran

|
22.05.2012 12:48:17
|
|
|
Aeglasel saanil ei lippa see Chrome üldse, pidevalt koomas
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taun0
HV veteran

|
22.05.2012 12:50:54
|
|
|
Läksin chrome peale üle pärast seda kui FF youtubes pidevalt kokku jooksis (ca pool aastat tagasi). Ei oska öelda kas see otseselt FF viga oli aga chrome töötab siiamaani laitmatult hästi.
_________________ www.elektron.ee |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
22.05.2012 12:52:20
|
|
|
Taun0 kirjutas: |
Läksin chrome peale üle pärast seda kui FF youtubes pidevalt kokku jooksis (ca pool aastat tagasi). Ei oska öelda kas see otseselt FF viga oli aga chrome töötab siiamaani laitmatult hästi. |
Uuenda OS´s olevat fläshi?
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taun0
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavv
HV vaatleja

|
22.05.2012 13:08:14
|
|
|
Ise kunagi sai kasutatud IEd aga ei läinud peale nagu, olen proovinud FF ja Operat, mõlemad olid päris head aga kui tuli chrome, siis ajapikku sõi ta teised lehitsejad välja. Muidugi läpakal on FF ka peal just ID kaardi pärast, sest algselt polnud tuge chromile aga ega ma ei kasutagi ID kaarti palju ja FFs ajab asja ära.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 13:22:31
|
|
|
Praeguseks töötab Chrome'iga ID-kaart palju probleemivabamalt, kui Firefoxiga.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 13:39:41
|
|
|
ricom2ger kirjutas: |
Aeglasel saanil ei lippa see Chrome üldse, pidevalt koomas |
550mhz 128mb ram läpparil mul jookseb kiiremini kui FF
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.05.2012 13:44:27
|
|
|
Chrome on tore ja kiire asi küll, aga mulle üldse ei meeldi, et ta omapäi mu arvutis toimetab. Kas uuemate Chrome'i versioonidega on endiselt sunniviisiline automaatne (ilma kasutajat teavitamata) uuendamine või tekitati sinna kusagile nupp, millest seda saab välja lülitada? Ei ole eriti vaimustav teada, et lihtne netibrauser ilma mult küsimata teeb, mida tahab.
|
|
Kommentaarid: 732 loe/lisa |
   |
553 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
22.05.2012 13:54:45
|
|
|
Tanel kirjutas: |
HV viimase 30 päeva seis, FF on veel ees, kuigi Chrome on jõudsalt järgi jõudnud, peamiselt FF arvel
Spoiler 
|
Tanel, räägi sul eraldi HVF statsi ka leidub nt? Huvitav oleks erinevust näha kataloogi sirvijate ja foorumlaste vahel.
nonii tore browser wars lahti läinud jälle lahti läinud. Pean ütlema, et olen nii üht, kui ka teist kasutanud ja operast ei ole ikka minu jaoks midagi paremat olnud. ID kaardi tugi nagu puudu on aga enda mugavuse pärast olen nagunii mID peale üle läinud. Muud lehtede ühilduvusprobleemid on nagu hakanud kaduma pärast seda, kui massiline IE kasutus on lõppema hakanud ja veebimeistrid lõpuks on hakanud standardiseeritud koodi kirjutama (loe: mitte arvestama IE kiiksudega).
Ma ei tea, et miks see nüüd on aga inimesed alahindavad Operat väga. Kas on tegu sellega, et minnakse kaasa üldise mulliga nagu FF seda kunagi oli ja nüüd Chrome, inimesed lihtsalt ei soovita Operat eriti või on see liiga keeruline, kui seadistama hakata vms..
EDIT: Ärge muretsege, paanikaolukord on läbi, IE juhib taas
Spoiler 
viimati muutis KillerXP 22.05.2012 13:59:34, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
22.05.2012 13:57:40
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
Ma ei tea, et miks see nüüd on aga inimesed alahindavad Operat väga. Kas on tegu sellega, et minnakse kaasa üldise mulliga nagu FF seda kunagi oli ja nüüd Chrome, inimesed lihtsalt ei soovita Operat eriti või on see liiga keeruline, kui seadistama hakata vms.. |
Vigaselt näidatavad lehed (sageli mitte Opera viga, lihtsalt veebimeistrid ei optimeeri Opera jaoks), ID-kaardi tugi puudub siiamaani. Kaks põhilist põhjust mitte Operat kasutada.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
22.05.2012 14:05:44
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Chrome on tore ja kiire asi küll, aga mulle üldse ei meeldi, et ta omapäi mu arvutis toimetab. Kas uuemate Chrome'i versioonidega on endiselt sunniviisiline automaatne (ilma kasutajat teavitamata) uuendamine või tekitati sinna kusagile nupp, millest seda saab välja lülitada? Ei ole eriti vaimustav teada, et lihtne netibrauser ilma mult küsimata teeb, mida tahab. |
http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
22.05.2012 14:35:11
|
|
|
Olen proovinud FF pealt Chrome peale minna aga üldse ei tunne ennast sellega koduselt.
Firefox-i suuremad probleemid on minu jaoks ÜLIAEGLANE sulgemine, mis ei lase brauserit peale kokkujooksmist uuesti avada ega niisama restarti teha (id-kaardi sissepistmisel on vaja vahest teha). Üritad käivitada aga järjekindlalt väidab ta mulle, et mul firefox juba käib. No ei käi ju kurat võtaks.
Teine probleem on üliaeglane javascripti mootor. Näiteks kui seda saiti paar minutit jooksmas hoida siis terve arvuti on koomas: http://mtgoxlive.com/orders . Chrome-l sellist jama pole.
Paistab, et neid vigu ei parandata iialgi ära, niiet tuleb ennast kätte võtta ja FF nurka visata.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
22.05.2012 14:36:16
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Testid näitavad, et Chrome ja Opera kiirus on sisuliselt samal pulgal. Tagumikutundega ikka brauseri kiirust mõõta ei saa, kui erinevused just väga suured pole |
Vanadel aeglastel arvutitel (näiteks 1GHz P3M + 256MB RAM) ilmneb Opera lausa 2-3 korda kiirem toimetamine, Chrome'ga võrreldes. Seejuures võrreldes mõlemal uuemaid brauserite versioone.
Võimsamal masinal erinevust tõesti ei taju. Samas FF ja IE on mõlemad tuntavalt aeglasemad, kui CR ja OP.
Lisaks, huvitava kuigi vähemolulisema faktina - Opera on ka ainus kaasaegne brauser, mis suudab rahuldavalt joosta isegi Win98 peal ja täiesti kenasti tänase standardiga veebi renderdada seal.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.05.2012 14:36:28
|
|
|
degreal, Firefoxiga piisab uue akna avamisest, et ID-kaart ära tuntaks korrektselt.
Ctrl + N või ülevalt New Window.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 14:53:57
|
|
|
Muidu võiks kroomi kasutada küll, aga scrollimine pole (ikka veel) kaugeltki nii sujuv, kui Operal.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mercury
HV veteran
|
22.05.2012 15:01:58
|
|
|
madest kirjutas: |
ricom2ger kirjutas: |
Aeglasel saanil ei lippa see Chrome üldse, pidevalt koomas |
550mhz 128mb ram läpparil mul jookseb kiiremini kui FF |
Sellise masina peale soovitaks küll Operat kasutada.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 15:19:34
|
|
|
WAV kirjutas: |
Vanadel aeglastel arvutitel (näiteks 1GHz P3M + 256MB RAM) ilmneb Opera lausa 2-3 korda kiirem toimetamine, Chrome'ga võrreldes. |
Vabanda, aga muuseumieksponaadid on küll üsna viimased punktid, millega kaasaegse lehitseja arendamisel arvestama peaks.
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
22.05.2012 17:32:25
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Chrome on tore ja kiire asi küll, aga mulle üldse ei meeldi, et ta omapäi mu arvutis toimetab. Kas uuemate Chrome'i versioonidega on endiselt sunniviisiline automaatne (ilma kasutajat teavitamata) uuendamine või tekitati sinna kusagile nupp, millest seda saab välja lülitada? Ei ole eriti vaimustav teada, et lihtne netibrauser ilma mult küsimata teeb, mida tahab. |
Ja eriti mõnus on veel see, kui muudetakse mingit featuuri või lisatakse midagi uut. Siis käivitad üks hommik ja avastad, et pead hakkama jälle õppima midagi . Samal põhjusel on mul ka Firefoxi automaatsed uuendused välja lülitatud (alates v12 lisati automaatne windowsi teenus mis uuendusi kontrollib ja paigaldab). Kõigepealt vaatan mida uut uues versioonis on ja alles siis paigaldan käsitsi. Kui uuendusi pole piisavalt, siis jätan üldse vahele.
KillerXP kirjutas: |
Ma ei tea, et miks see nüüd on aga inimesed alahindavad Operat väga. Kas on tegu sellega, et minnakse kaasa üldise mulliga nagu FF seda kunagi oli ja nüüd Chrome, inimesed lihtsalt ei soovita Operat eriti või on see liiga keeruline, kui seadistama hakata vms.. |
Põhjus on selles, et sõpradel-tuttavatel seda pole. Opera on alati olnud väga väikse kasutajabaasiga (võrreldes nn "suurte" tegijatega). Vähemalt desktopil. Mobiiliseadmetes on minu hinnangul tegu siiski parima brauseriga juba 5+ aastat
degreal kirjutas: |
Olen proovinud FF pealt Chrome peale minna aga üldse ei tunne ennast sellega koduselt.
Firefox-i suuremad probleemid on minu jaoks ÜLIAEGLANE sulgemine, mis ei lase brauserit peale kokkujooksmist uuesti avada ega niisama restarti teha (id-kaardi sissepistmisel on vaja vahest teha). Üritad käivitada aga järjekindlalt väidab ta mulle, et mul firefox juba käib. No ei käi ju kurat võtaks.
Teine probleem on üliaeglane javascripti mootor. Näiteks kui seda saiti paar minutit jooksmas hoida siis terve arvuti on koomas: http://mtgoxlive.com/orders . Chrome-l sellist jama pole.
Paistab, et neid vigu ei parandata iialgi ära, niiet tuleb ennast kätte võtta ja FF nurka visata. |
No jooksutasin seda saiti. Paari minutiga oli mälukasutus kõigest 50MB kõrgem tavalisest. Firefox pidevalt tasandas seda, et see liiga kõrgeks ei läheks. Selleks, et 2GB-i läheks mälukasutus oleksin pidanud vist 24 tundi jooksutama seda saiti.
Põhjus miks Firefox sul ei sulgu on kas mingites lisades või katkises profiilis mille tõttu FF ei suleta korralikult. Minul nt teeb firefox restardi vähem kui kümne sekundiga.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Erik S
HV vaatleja
|
22.05.2012 17:46:17
|
|
|
Chrome'i peale saigi just kiiruse pärast üle mindud. Seadistusvõimalused võiksid siiski paremad olla.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
22.05.2012 18:20:59
|
|
|
Lauaarvutis FF, netbookis Chrome.
Kui FF käivituks ja laeks tab´e kiiremini, kasutaksin seda ka netbookil.
_________________ Amazon - will not buy! |
|
Kommentaarid: 220 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
soovija
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 18:49:14
|
|
|
Chrome kasutan juba seepärast, et linuxis (Arch Linux on main OS) on Chromium (open source Chrome) minu meelest kõige asisem. EI meeldi need Midorid ja Epiphanyd ja muud sada imet veel. Meeldib esiteks tabide haldus ja kiirus. Kõik pluginad, mida ma kasutasin Firefoxis on olemas ka Chromele. Ma ei ole hevi browseripede, kes näpib seadeid kuni peensusteni. Tööjuures on ka Chrome peamiseks. Aeg-ajalt testija tööd teed, siis on mugav, et Dev tool on kohe sisseehitatud ja ei pea minema otsima Firebugi (isegi IE9l on sisseehitatud arendustööriist, kuigi jah töiselt on vaja kõiki browsereid kasutada IEst Operani). Chrome töötab väga edukalt ka ID-kaardiga (linuxi all on ID-kaardi jaoks FF, sest Google Chrome ei toeta Linuxi platvormil kaardiga autentimist, aga nüüd teeb selle töö ära Mobiil-ID ja FF on lihtsalt backup). Alguses oli sama asi, et Firefox ikka kõige parem, aga siis kui Chrome oli veel lapsekingades läksin ning proovisin ja pole siiamaani tagasi vaadanud.
My 2 (euro) cents
|
|
Kommentaarid: 98 loe/lisa |
   |
4 :: |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
22.05.2012 18:54:58
|
|
|
Vanadel aeglastel arvutitel (näiteks 1GHz P3M + 256MB RAM) ilmneb Opera lausa 2-3 korda kiirem toimetamine, Chrome'ga võrreldes. |
Vabanda, aga muuseumieksponaadid on küll üsna viimased punktid, millega kaasaegse lehitseja arendamisel arvestama peaks. |
Kui vana sa ise oled?
Ma võin julgelt öelda, et 40-80 a. vanuste inimeste tutvusringkonnas, kelle mitmeid kümneid arvuteid mul tuleb hooldada, on vähemalt pooled umbes sellise konfiga masinad 2000ndate algusaastatest.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
22.05.2012 19:02:21
|
|
|
FF-is ID-kaardiga probleeme pole, kui sisselogimiseks avada link uues aknas. Toimib enamasti ka samas aknas, kui ID-kaart ilma FF sulgemiseta sisse panna, aga see ei ole alati mitte nii ning kui ID-kaarti ei leia, siis tuleb kogu FF sulgeda. Selle vältimiseks avan lingi alati uues aknas ja vanu aknaid ei ole tarvis sulgeda.
Nii vähemalt minu puhul ...
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
22.05.2012 19:10:35
|
|
|
Vabanda, aga muuseumieksponaadid on küll üsna viimased punktid, millega kaasaegse lehitseja arendamisel arvestama peaks. |
Kui vana sa ise oled?
Ma võin julgelt öelda, et 40-80 a. vanuste inimeste tutvusringkonnas, kelle mitmeid kümneid arvuteid mul tuleb hooldada, on vähemalt pooled umbes sellise konfiga masinad 2000ndate algusaastatest. |
Ma ei ole küll päris kindel, mida minu vanus siia puutub, aga tiksub juba loetud aastad neljanda kümnendi poole.
Olen viimase 3-4 aasta jooksul pidanud tegelema vaid paari P3 või vanema masinaga, enamasti on probleemiks olnud töökiirus. Kõikidele selliste arvutite omanikele olen soojalt soovitanud kasvõi uuemat kasutatud arvutit, kui päris uut osta ei taha või selleks raha ei jagu. Vanema põlvkonna P4 masina 512MB-1GB mäluga saab päris odavalt kätte, kuid jõudluse kasv võrreldes P3-ga on juba mäekõrgune.
Kui aus olla, siis ei oleks mul ei kannatust ega tahtmist massiliselt P3 masinate hooldamiseks. Ajakulu on suurem, kuid teenus maksab ikka sama palju. P3 masinale pole sisuliselt võimalik RAM-igi lisada, kuna SDRAM-i saadavus on praktiliselt olematu ja kui ongi saada, siis sama raha eest saab juba peaaegu töötava P4 masina kätte.
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|