praegune kellaaeg 05.08.2025 20:36:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Clover
HV veteran

|
19.05.2012 16:32:25
USB 2.0 pesad ei toimi, USB 3.0 toimivad. |
|
|
Tere,
Mõtlesin, et uurin kas keegi suudab ära lahendada mu vana probleemi.
Nimelt umbes poolteist aastat tagasi panin kokku arvuti (kõik uutest juppidest) kuid avastasin et arvutil ei mõika ükski USB 2.0 port (ei tagumised ega eesolevad), telefone nad ei lae, hiir voolu kah ei saa ning ka juhtmeta klaviatuur ei lähe selle taga tööle. Samuti ei tööta PS/2 sisend. Aga USB 3.0 pesad töötavad laitmatult, ühenda sinna mida iganes. Aga kuna neid ainult 2, siis ei ole kõige mugavam. Siis sai arvuti veel paar korda juppideks võetud ja kokku pandud kartes, et äkki miski valesti pandud kuid tööle neid ei saanud. Windowsis kah igasugused nipid ei aidanud, nendesse pesadesse kui midagi ühendada, siis arvuti ei reageeri kuidagi, Device Manager näitab et kõik töötab korrektselt, driverite reinstallimine ei aidanud, aga ma arvan et tegu emaplaadiga. BIOSi update kah ei aidanud. Garantiisse siis emaplaati ei viinud kuna arvuti oli juba kokku pandud ning oli teda vaja igapäevases töös (eelmine arvuti oli maha müüdud), niiet polnud võimalik loobuda arvutist
Umbes pool aastat hiljem kui võtsin suveks arvuti kaasa teisse linna, siis seal millegipärast ühendasin klaviatuuri esi-USB pessa ning avastasin et ta töötab. Hakkasin kontrollima ja osutus et nüüd kõik USB pesad töötavad. Ma ei tea kas sõidu ajal miski loksus paika või siis juba ennem kuidagi läksid nad tööle, aga igastahes ma olin õnnelik, kuna järelikult emaplaadil polnud mingi komponent läbi kärssanud
Nüüd on pea aasta möödas sellest ja koguaeg nad töötanud, aga täna ma tegin suure vea... Nimelt otsustasin sisse panna veel ühe kõvaketta ja kui juba olin korpuse sees otsustasin ta ka ära puhastada ning termopasta ära vahetada (varem olin kah puhastanud radikat jne aga proset pole näppinud. Võtsin siis kõik lahti, vahetasin pasta ära ja panin tagasi kokku. Kõik töötab suurepäraselt.. ainult, et jällegi USB 2.0 pordid ei tööta.. Ma olen nüüd nii vihane
Ronisin jälle korpuse sisse, re-ühendasin kõik kaablid ära, kõik on õige ja korras aga pordid tööle ei lähe.
Igastahes, on kellelgi ideid?
AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz 6MB 125W AM3)
MSI 870A-G54, AMD 870/SB850, SAM3, ATX
SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 PCIE16
2x APACER MEMORY DIMM 2GB PC10600 DDR3/APA AU02GFA33C9QBGC APACER
2x G.skill F3-10600CL9S-2GBNS PC3-10600 / DDR3 1333 Mhz
Fortron FSP500-60APN 500W (85PLUS)/ ATX12V v2.3/ Silent 120mm FAN/ Active PFC PSU/ 4 SATA
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
22.05.2012 10:26:26
|
|
|
Ühenda esipaneeli USB emaplaadilt lahti. Kas siis hakkavad teised tööle?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
22.05.2012 10:29:19
|
|
|
Ei, proovisin enne seda kui siia teema teha :/
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2012 11:45:56
|
|
|
Sinu oma pikas tekstis on ka vastus olemas, viitab mingile paindetundlikule külmjootele vms. tootepraagile mille tõttu ei saa USB-d pinget peale.
Selline veakoht võib testriga täiesti avastatav olla.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
22.05.2012 16:00:32
|
|
|
Pole kahjuks ei testrit ega ka oskusi seda kasutada, aga suur tänu info eest, kui asi selles, siis vist tõesti peaks garantiisse viima enne kui see veel pole läbi saanud, ainult et raske on loobuda arvutist kui seda pidevalt vaja
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|