Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64 GB märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2012 16:35:43 Ülevaade: Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64 GB vasta tsitaadiga


Kinston DataTraveler HyperX 3.0 mälupulga seeriat tutvustati 2011. aasta novembris, ning valida on kolme suuruse vahel - 64 GB, 128 GB ja 256 GB. Lubatakse kuni 225 MB/s lugemiskiirust ja 135 MB/s kirjutamiskiirust - kuid kas see vastab ka tõele, selgub juba ülevaates.



Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64 GB
Koduleht

Andmed:

  • Saadaval suurused: 64GB, 128GB, 256GB
  • Mõõtmed: 2.952" x 0.916" x 0.626" (74.99mm x 23.29mm x 15.9mm)
  • Liidesed: Toetatud USB 3.0 ja 2.0
  • Toetatud OS: Windows XP/Vista/7 ja Mac OS
  • Töötemperatuur: 0° C - 60° C
  • Garantii 5-aastane garantii, tasuta tehniline tugi
  • 8-kanaliline arhitektuur


Lubatud kiirused:

  • USB 3.0: 225MB/s read and 135MB/s write
  • USB 2.0: 30 MB/s read and 30MB/s write


Pakend ja pakendi sisu:


Pakend on materjalide kasutamise poolest samasugune, nagu ka teised tootjad. Nimelt on kasutusel see tugev plastik, mida naljalt ilma noa või käärideta lahti ei saa. Aga pakendi kujundusest rääkides, siis suurelt on välja toodud, et tegu on 64 GB mudeliga. Kujunduse pealt pole samuti kokku hoitud, ning vähemalt pakendi esikülg on küll päris värviline ja kirju. Veel leiab suuruse juurest lugemis- ja kirjutamiskiirused, ning omakorda veel alumisest osast ka. Loomulikult näeb esiküljel mälupulka ennast, kuid läbi pakendi ei saa väga hästi aru mis materjale kasutatakse mälupulga juures. Pakendi täiesti all on ka väikene logo, kus lubatakse viis aastat garantiid.


Pakendi tagumine külg ei ole enam nii graafiline, kui oli seda esikülg. Tagant leiab erinevat infot, kuid mitte väga palju. Veel leiab, et toetatud on kõige uuemad Windows'i operatsioonisüsteemid. Ära on ka toodud, et see mälupulk on tagasiühilduv USB 2.0'ga. Samuti on mälupulk kukkumiskindel, ning lubab väga kiireid kiirusi.


Arvasin, et pakendist peale mälupulga enda midagi rohkem ei leia. Kuid ma eksisin kuna pakendist leidsin veel ripatsi, mille saab mälupulga otsa panna. Ning selle ripatsi omakorda näiteks võtmete külge panna. Samuti on pakendis paber, kus on kirjas garantii info. Sealt paberilt leiab veel ka tootenimetusi, mis on HyperX seeriast.

Mälupulk:


Mälupulk on mõlemast küljest peaaegu samasugune, ainult väikeste erinevustega. Nimelt on ühel küljel peale Kingstoni logo kirjas veel HyperX, kui ka mälupulga suurus. Ning peale nende kahe erinevuse on ühel küljel veel ka Kingstoni logo. Materjalide osas on sinine plastmass ja must on selline hästi tugev kummist materjal. See must materjal on just mälupulga nurkades, mis ilmselt pehmendab mälupulga maha kukkumist. Kaalu osas ei ole tegu väga raske mälupulgaga, kuid kaalub siiski tsipake rohkem kui Silicon Power Marvel M60. Mõõtude osas on sama lugu, ei ole midagi liiga suurt, ega ka liiga väikest. Mahub hästi taskusse ja on mõõtmetelt sama suur kui enamus mälupulki.


Mulle ei meeldi eriti sellised lahendused, kus USB ühenduse otsas on kork. Kuna need kipuvad kaduma minema ja sellepärast ma eelistan sisse ja välja lükatavat USB otsa. Kadumise osa on nii ja naa, ning oleneb pigem kasutajast. Kuid teine asi on see, kui tugevasti see kork seal peal kinni on. Selle mälupulga puhul see kork sealt ära ei tulegi, kui õieti seda ära ei võta. Nimelt tuleb korgi musta värvi äärtest kinni võtta, ning alles siis tuleb kork ära. Kork asetub USB otsa ainult ühte pidi, kuid mälupulga tagumisse ossa mõlemat pidi. USB 3 puhul tavaks, on USB otsa plastmassist osa jällegi sinist värvi. USB otsa teisel küljel on kirjas ka mälupulga tootekood ja seerianumber.


Kuna juba tavaks on saanud USB mälupulkade puhul, toon ma välja ka võrdluse euro mündiga. Laiust on täpselt üks 50 sendine, ning pikkust natukene rohkem kui kolm viiekümne sendist.


Siit pildilt on hästi näha just seda korgi äärt, kust tuleb kinni võtta kui tahad korki ära võtta. Mälupulga paksuse osas on mälupulk natukene paksem kui mu teised mälupulgad. Kuid see eest on ka mahutavuse vahe mitmekordne.


Kahel pildil on näidatud mälupulga teine ots, kuhu saab kinnitada kaasasoleva ripatsi. Või üks võimalus on, et kinnitad mälupulga otse võtmehoidja külge. Huvitav on veel ka see, et selle otsa äärtes on väiksed muhud. Need on ilmselt selle jaoks, et see ripats jääks sinna taha kinni.


Keegi soovis ühe korra, et ma teeksin pilti ka saadaolevast mahust. Kui mälupulk külge ühendada ja vaadata, siis 64 GB jääb järele 59,6 GB. Ehk siis 4,4 GB kaob ära tänu Windows'ile. Ma pole ennem ühtegi 64 Gb mälupulka testinud, et tuua võrdlus mõne teise mälupulga kaoga.

Testimine:


  • USB 3 mälupulki testin ma Silverstone SST-EC03'ga
  • Programmid millega testin:
    CrystalDiskMark 3.0.1 x64
    HDTach 3.0.4.0


CrystalDiskMark:



HD Tach:



Võrdlustabelid:


Lugemiskiiruse osas tegi Kingstoni mälupulk puhta töö pikalt teiste eest. Lubatud oli lugemiskiirus kuni 225 MB/s, kuid nagu näha suutis minu mälupulk lausa 234,2 MB/s. Vahe on teise kohaga ehk Silicon Poweri mälupulgaga peaaegu topelt. Märkimisväärne on veel ka see, et see mälupulk on isegi kõvaketastest kaks-kolm korda kiirem. Oleneb eelkõige kõvakettast. See tähendab, aga omakorda seda, et see mälupulk sobib väga hästi mõne Linuxi või ka Windowsi jooksutamiseks.


Kirjutamiskiirust lubati kuni 135 MB/s, kuid minu mälupulk suutis kõigest 108,5 MB/s. Ei teagi nüüd kas äkitselt USB 3 kaart mul pidurdab, aga proovin peatselt teiste USB 3 kaartidega. Aga siiski on tulemus hämmastav võrreldes teiste mälupulkadega. Nimelt on mälupulk teisest kohast pea 30 MB/s kiirem, ning kiireimast USB 2 mälupulgast 86 MB/s kiirem.


Ligipääsuaeg mida ma testisin HD Tach nimelise programmiga, läks jällegi Kingston'i mälupulk juhtima. Kingston sai tulemuseks 0.4 ms, ning teine koht on nüüd 0.5 ms.


Selles osas saab just testida, et kui palju USB 2 pesa tegelikkuses läbi laseb. Jällegi jõutakse USB 2 pudelikaelani, mis jääb sinna 35 MB/s juurde. Selles testis on Silicon Power'i mälupulk lugemiskiiruse osas parem ja kirjutamiskiiruses on Kingston parem.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif Väga hea lugemiskiirus
thumbs_up.gif Väga hea kirjutamiskiirus
thumbs_up.gif USB 3
thumbs_up.gif Kukkumiskindel
thumbs_up.gif Saadaval 64 GB, 128 GB ja 256 GB
thumbs_up.gif 5-aastane garantii
thumbs_up.gif Töötab ka Mac OS all, kuigi Kingston seda ise ei väida



thumbs_down.gif Väikeste failide kirjutamis- ja lugemiskiirus aeglane
thumbs_down.gif Hind





Sama jutt mis Silicon Poweri mälupulgaga, et kui võtta pildil olevaid aspekte arvesse, tuleks hindeks 4. Aga kuna tegemist on ülimalt kiire mälupulgaga, siis on see väärt hinnet viis.

Hind ja saadavus:

Mälupulk on Eestis täiesti müügil, ning kõige odavam hind on hetkel 115 € 64 GB mudeli eest. Vaata lähemalt HinnaVaatlusest - Link


viimati muutis K3ndu 15.05.2012 19:25:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mercury11
HV vaatleja

liitunud: 23.02.2006




sõnum 15.05.2012 19:05:47 vasta tsitaadiga

mahu erinevus tuleb sellest et 1GB ei võrdu miljardi baidiga vaid hoopis 1024X1024x1024 võrdub 1073741824baidiga, erinevus ostja kahjuks juba 7,3%, TB puhul juba 9,7%
Juriidiliselt On Kõik Korrektne:)
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2012 19:12:34 vasta tsitaadiga

mercury11, selle üle on SSD versus HDD teemas viimasel ajal päris palju räägitud jah. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 15.05.2012 19:27:52 vasta tsitaadiga

Jah, antud pulk on mahu osas korrektne ehk isegi veidi üle antud = 64,022GB (vaatame justnimelt kümnendsüsteemis ehk siis seda baidi täpsusega pikka numbrit). Seega aus kaup (paraku mitte iga tootja pole nii aus olnud, näiteks A-Data S102 ei andnud ka kümnendsüsteemis kaugeltki oma lubatud mahtu kätte, lausa 0,6GB jäi puudu).

Kompaktsuse plussiga aga siin ma ei nõustuks. Tegemist on ikka ülekeskmise paksu mälupulgaga, mis ka laiuses lisaks veel keskelt "kõhukas". Pole kindel, kas kahe kõrvutise USB pesa puhul teine pesa juurdepääsetavaks üldse jääb. Ma arvan, et see paksus ei ole tingitud pulga suurest mahust, vaid hoopis paksust ja pehmendavast korpusest.

Kiiruseomadused on muidugi väga suurepärased küll. Samas igapäevaseks Windowsi jooksutamiseks ta ilmselt ei sobi, kuna sureb tõenäoliselt kiirelt ära suure kirjutuskordade arvu tõttu (USB pulk pole ju SSD, mille jaoks on Trim ja muud imetrikid välja mõeldud).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2012 20:56:50 vasta tsitaadiga

WAV, võtsin selle kompaktsuse ära, pole kompaktsuse osas sellise nurga alt üldse mõelnud. Ilmselt on sul õigus selles osas, et operatsioonisüsteemi seal peal väga hea jooksutada pole. Kuid kui vaja korraks mingit Linuxit lühiajaks, siis see kiirus iseenesest päris kasulik.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2012 23:23:36 vasta tsitaadiga

Mis Kingstoni eluaegse garantiiga juhtunud on? icon_confused.gif
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 07:09:56 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Mis Kingstoni eluaegse garantiiga juhtunud on? icon_confused.gif


tsitaat:
Product Lifetime Warranty:
The following Kingston products are covered by this warranty for the life of the product:

Memory modules including ValueRAM®, HyperX®, Retail Memory and Kingston system-specific memory; Flash memory cards (e.g., Secure Digital, Secure Digital HC and XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia) and Flash adapters.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 14:44:18 vasta tsitaadiga

Viimasel ajal ma vaatan on USB 3.0 pulkade kiirused hakanud püstloodis tõusma thumbs_up.gif
Kui nüüd hind kah langema hakkaks, sest 115€ mälupulga eest on tsipa kallivõitu.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 14:48:27 vasta tsitaadiga

Tomorrow, ilmselt kaugel pole, kui jõutakse USB 3 pudelikaelani. icon_biggrin.gif

Nõustun hinna osas, kuna selle raha eest saab tegelt SSD ja USB 3 karbi. Pole nii kompaktne, kuid siiski.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 14:50:51 vasta tsitaadiga

Siiber nendest üdini positiivsetest ülevaadetest juba. Kõik on nii hea icon_rolleyes.gif
_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 15:07:19 vasta tsitaadiga

Noname, et kui millegi üle pole vinguda, siis midagi peab ikka otsima?

Aga mida negatiivset nii väga saabki olla USB pulga puhul, tekib küsimus?
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 15:42:06 vasta tsitaadiga

Asju ei peagi palju olema. Sama mis saab olla positiivne saab ka olla negatiivne. Kuidas saab olla selle ülevaate puhul Hind 3 punkti? ja kuidas siis kokku ikka 5p tuleb? icon_rolleyes.gif
Hetkel matemaatika nagu ütleb, et peaks olema kokku 4p (13/3=4,33). Ja kiiruse eest ka täis punktid kuigi on märgitud, et väikeste failidega aeglane? icon_rolleyes.gif

_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 15:51:49 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Asju ei peagi palju olema. Sama mis saab olla positiivne saab ka olla negatiivne. Kuidas saab olla selle ülevaate puhul Hind 3 punkti? ja kuidas siis kokku ikka 5p tuleb? icon_rolleyes.gif
Hetkel matemaatika nagu ütleb, et peaks olema kokku 4p (13/3=4,33). Ja kiiruse eest ka täis punktid kuigi on märgitud, et väikeste failidega aeglane? icon_rolleyes.gif


tsitaat:
Sama jutt mis Silicon Poweri mälupulgaga, et kui võtta pildil olevaid aspekte arvesse, tuleks hindeks 4. Aga kuna tegemist on ülimalt kiire mälupulgaga, siis on see väärt hinnet viis.


Teine punkt, otsi mulle mälupulk mille kiirused oleksid kiired väikeste failidega?
Kuigi jah, see negatiivne aspekt käiks kõigi mälupulkade kohta. Aga siiski ma rõhutan just seda selleprarst, et ülejäänud kiirused nii head, aga väiksed ikka aeglased.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
lightbluefox
HV Guru

liitunud: 30.12.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 16:23:01 vasta tsitaadiga

WAV, on mingit reaalset infot ka kuidas pulk on Windowsi jooksutades saba andnud? Ma olen aru saanud, et pulka ära tappa, tuleb neile igapäevaselt mitu aastat järjest valu anda...aga arvestades mälupulkade hindu ja mahutavust on see pulk siis juba ammu ka suurema vastu vahetatud.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 16.05.2012 16:23:55 vasta tsitaadiga

lightbluefox, Windowsi pulga pealt jooksutades tapad sa pulga max mõne kuuga maha.
Maha tapmine ei väljendu täielikus mittetöötamises vaid juhuslike failide katki minemist nii et sa ei saa enam neid korrektselt välja lugeda.


viimati muutis mikk36 16.05.2012 16:30:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Rebel_
HV kasutaja

liitunud: 29.01.2010




sõnum 16.05.2012 16:29:55 vasta tsitaadiga

thumbs_down.gif SUUR
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 16:42:45 vasta tsitaadiga

Ei tapa midagi, vista peal pagefail käis mingi adata peal 2 aastat järjest. Koguaeg vilkus, isegi idles.

K3ndu, miks see siis miinus on kui see on teada fakt kõikide selliste toodete juures?

_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 17:15:27 vasta tsitaadiga

Noname, sest, üksikute failide kiirus suudetakse nii üles pumbata, aga väikeste failide kirjutamine/lugemine on ikka nii aeglane.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.05.2012 17:23:53 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Ei tapa midagi, vista peal pagefail käis mingi adata peal 2 aastat järjest. Koguaeg vilkus, isegi idles.

K3ndu, miks see siis miinus on kui see on teada fakt kõikide selliste toodete juures?

lightbluefox kirjutas:
WAV, on mingit reaalset infot ka kuidas pulk on Windowsi jooksutades saba andnud? Ma olen aru saanud, et pulka ära tappa, tuleb neile igapäevaselt mitu aastat järjest valu anda...aga arvestades mälupulkade hindu ja mahutavust on see pulk siis juba ammu ka suurema vastu vahetatud.


Saab hulga vähemaga ära tappa. Õigemini pulk jääb töösse aga OEM info kadunud ja kiirus 30x 200x asemel.
Endal viimatine nii läks.

Peale seda panin kokku juhendi kuidas mälupulga eluiga pikana hoida (ingliskeelne):
tsitaat:
Short term reliability:
1. Use manuafacturer provided low-level format tool (if provided - but applies to 3-rd party tools also) VERY sparingly. I managed to erase all manufacturer info and revert the speed to 30x (instead of 200x) after using this tens of times. Needless to say i had to RMA the drive. Also known as the dreaded "USB DISK 30x" message (google it and you'll see).
2. Never format your USB flash drive with data still on it (it seems like a lucrative shortcut to quickly clean the drive and skip the sometimes tedious manual deleting process). First erase the data and then format. This could have contributed to my drives RMA because problems occured immideatly after this.
3. Always use Safely Remove Hardware to disconnect before physically disconnecting. This is especially true if the drive uses Performance instead of Quick Removal policy under Windows. Im unsure about other OS-s.
4. Keep the drive connected only when you need it. Powersurges and such many damage it if it's connected 24/7.

Long term reliability:
1. Do not place pagefile or readyboot cache on the drive unless you really need it. Doing so severly reduces lifespan of the drive due to it's limited write cycles.
2. Keep connect-disconnect cycles to minimum for long term reliability. USB-A (the connector you use to connect to your PC and that every USB flash drive uses) is rated at 5000 connect-disconnect cycles but remember that not all manufacturers respect the spec so it may be lower than that.
3. Prefer FAT32 or exFAT file formats. NTFS has an overhead that increaces number of writes to the drive.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 16.05.2012 21:05:02 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Ei tapa midagi, vista peal pagefail käis mingi adata peal 2 aastat järjest. Koguaeg vilkus, isegi idles.

Pagefail on suuremahuline fail, mida tervikuna kirjutades ei kirjutata ühte salvestuskohta tohutul arvul kordi üle. Aga võta selle asemel mingite väikeste failipudinate suurearvuline kogum, näiteks veebibrauseri cache vms, see juba annab salvestuskandjale korralikult valu (ja eriti palju valu veel nn. failisüsteemi kataloogifailide osas, mida tuleb iga alamfaili lisamise korral uuesti ja uuesti üle kirjutada. Kui on loll pulk ja loll tarkvara, siis võib ta seda kirjutamist teha lausa samasse kohta kogu aeg...
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.05.2012 00:54:42 vasta tsitaadiga

Eluaja puhul on vahet sellel kas väike või suur fail? Bit pole enam bit?
_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 17.05.2012 01:15:42 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Eluaja puhul on vahet sellel kas väike või suur fail? Bit pole enam bit?

Väikesi veebipuhvri faile (mingi suvalise vaadatud veebilehe üksikud graafilised komponendid näiteks) saab sama aja jooksul kirjutada palju rohkem kordi sama koha peal üle. Seevastu mahuka pagefaili täiskirjutamine nõuab pikemat aega ja seda ei kirjutata ka kogu aeg, pole vajadust.
Ehk teisiti öeldes, süsteemne fail, mis hoiab endas kõigi antud kataloogis olevate failide infot, muutub iga pisikese faili lisandudes, teda kirjutatakse uuesti ja uuesti.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.05.2012 10:51:45 vasta tsitaadiga

Vista all kirjutati küll koguaeg. Seega pole vahet kas pagefail või midagi muud.
_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 17.05.2012 11:07:43 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Vista all kirjutati küll koguaeg. Seega pole vahet kas pagefail või midagi muud.

Pagefile'i näeb failisüsteemi kataloogifail ühe tervikfailina, kuid väikeste failide puru paljude failidena, mille üle peab pidevalt suure kiirusega arvet pidama. Ühe lamba hoidmine aedikus on oluliselt kergem töö kui peata lambakarja koos hoidmine.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 26.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.05.2012 11:22:00 vasta tsitaadiga

No ei usu, kas on vahet. Pagefaili sisu on ikkagi lambakari, mis siis, et sulle tunudb üks fail - selle sisu peab koguaeg muutma väikese hulga kaupa samamoodi. Näiteks opera 1gb cache vs vista 1gb pagefail. Sulle tunub küll, et üks on kaust paljude failidega ja teine üks fail. Aga bit jääb ju bitiks ja kui mõlemaga koguaeg majandada tuleb (vista all mälupulk oli 100% ajast töös pagefailiga) siis ei tohiks vahet olla...
_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64 GB mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.