Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
10.05.2012 17:48:25
Amazon tuleb veel sel aastal välja värvilise e-lugeriga |
|
|
link :: Postimees.ee
Amazoniga lähedalt seotud allika sõnul on firmalt 2012. aasta teisel poolel oodata värvilise ekraani ja parema puutetundlikkusega e-lugerit. Uutel e-lugeritel on vanade infrapunapaneelide asemel sisse ehitatud multi-touch võimekusega puutetundlikud paneelid, kirjutab Digitimes.
Uudse värvitehnoloogia on välja töötanud E-Ink, sama firma, mis on ka siiani Amazonile mustvalge «tindi» tehnoloogiat arendanud. Amazon loodab sellel aastal kokku tarnida vähemalt kuus miljonit must-valget ja värvilist e-lugerit.
Lisalugemist siit: http://www.digitimes.com/news/a20120509PD219.html
viimati muutis Betamax 11.05.2012 14:03:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taun0
HV veteran

|
10.05.2012 18:25:11
|
|
|
LKits kirjutas: |
Loodan, et tuleb ka puutetundliku ekraanita ja et liiga kallis ei oleks.
Huvitav palju värve ka on? |
igas piksils 3 värvi
_________________ www.elektron.ee |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helbeke
HV kasutaja

|
10.05.2012 19:51:19
|
|
|
Loodan, et tuleb ka puutetundliku ekraanita ja et liiga kallis ei oleks.
Huvitav palju värve ka on? |
Ära looda, vaid loe parem uudis läbi. Tuleb puutetundlik ja hoopis keerukama tehnoloogiaga, kui eelmised Kindled.
_________________ i like my sugar with coffe and cream |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
10.05.2012 21:49:02
|
|
|
Oppaa, seda uudist ma olen juba ammu oodanud Kui aku pidamine ka nüüd enam-vähem samaks jääks, siis võib lõpuks e-lugeri soetada.
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
10.05.2012 22:25:43
|
|
|
Lotharius kirjutas: |
Oppaa, seda uudist ma olen juba ammu oodanud Kui aku pidamine ka nüüd enam-vähem samaks jääks, siis võib lõpuks e-lugeri soetada. |
Mina ootan, seda et e-luger toetaks paremini PDF-i ja ekraan võiks sutsu suuremaks minna 10".
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
10.05.2012 22:32:35
|
|
|
Seletage nüüd mulle, miks värvilise elugeri pealt on parem raamatut lugeda kui värvilise padi pealt?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
3 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
11.05.2012 00:42:43
|
|
|
Võib-olla sellepärast, et lugeri aku kestab umbes 50-100 korda kauem? Lisaks on e-ink tehnoloogia veidi teine, kui LCD.
LCD kiirgab, mis ei ole üldsegi silmasõbralik. Päikese käes on sellega eriti raske lugeda.
Mine mõnda poodi (näiteks Solarise Apollo), kus on e-ink lugerid väljas - näed, kui head asjad nad on. Samas ei tasu unustada - nad on e-raamatute jaoks, mitte netis surfamiseks seadmed. Nende refreshrate on ikka tunduvalt madalam, kui padidel. |
LCD ekraani tehnoloogia kui selline ise ei kiirga. Ainus kiirgav osa on selle tagantvalgustus, mis tänapäeval on juba LED. Kunagisest CRT-laadsest kiirgamisest on asi väga kaugel.
Põhiline erinevus on aga LCD vs E-ink vahel selles, et LCD neelab valgust pealtpoolt enda sisse, E-ink peegeldab tagasi enamuse.
Teine boonus on aga tavapärasest kõrgem resolutsioon, mistõttu tähed näevad palju teravamad välja.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.05.2012 00:53:18
|
|
|
Motiv8 kirjutas: |
Seletage nüüd mulle, miks värvilise elugeri pealt on parem raamatut lugeda kui värvilise padi pealt? |
Mina tahan näiteks säärase aparaadi pealt koomikseid lugeda. Must-valgelt ning madala reso juures on see pehmelt öeldes tülikas
Sellega seoses loodan, et too uus Kindle saab omama asisemat reso, kui praegune. 6" jääks koomiksi jaoks suts väikseks kuid kui ära koristada klaver ning bezelid kitsamaks teha siis peaks samasse formaati ära mahtuma umbes 8" ekraan sama külgede suhtega. Miski 1.5x1k või kõrgem reso ka veel ning oleks day-one ost.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
11.05.2012 01:10:34
|
|
|
Ehk olen ma vanamoodne, kuid sõna "luger" ei tundu just kõige kaunim ajupeer olevat (ajupeer kui heledast mõttevälgatusest läitunud peenike puupilpake ). Esimese asjana tekkis tahtmine soovida - tüürel sülerisse selle "uus-eesti" keele taristajatele.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
viimati muutis margus1000 11.05.2012 01:23:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
11.05.2012 01:11:21
|
|
|
Selle sihtgrupp võiks olla tõesti koomiksid. Võibolla veel õppematerjalid, kus on värvilisi pilte/skeeme.
Tavalise juturaamatu jaoks pole neid värve küll vaja. Viimase kümne aasta jooksul läbi loetud jutukates on ainsaks värviliseks elemendiks raamatu kaanepilt (see on üldjuhul ka ainus pilt kogu raamatus).
Kujutan ette, kuidas tuleviku koomiksiturule ilmuvad mint condition koomiksid E-lugerites. Ausõna, peale ostu pole kordagi loetud
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
11.05.2012 03:41:55
|
|
|
Võib-olla sellepärast, et lugeri aku kestab umbes 50-100 korda kauem? Lisaks on e-ink tehnoloogia veidi teine, kui LCD.
LCD kiirgab, mis ei ole üldsegi silmasõbralik. Päikese käes on sellega eriti raske lugeda. |
Mina loobusin e-ink lugerist küll õige kähku. Päikese käes kannatab jah päris hästi lugeda kuid nõrgema/tubase valguse korral väsitas selle e-ink ekraani hall kiri hallil taustal vähemalt minu silmi küll oluliselt enam (sundides neid siis rohkem pingutama) kui praegu kasutatav iPad mis kannatab tegelikult isegi ka kesksuvise päikesega väljas veel päris hästi lugeda ja ka aku peab päev otsa vastu ja kui see magades laadima panna pole erilist vahet selles osas kui just kusagile metsikusse loodusesse lugema ei taha minna, kus elektrit pole. Aga muidugi eks need asjad ole paljuski individuaalsed nii, et üldiselt peaks igaüks ikka ise oma kogemusele tuginedes leidma, milline seade talle lugemiseks rohkem sobib.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
11.05.2012 06:51:29
|
|
|
E-lugeja on siiski odavam kui iPad. Tõsi, iPadil on küll rohkem funktsioone, aga kui mul on nutitelefon taskus, on need "lisafunktsioonid" täiesti kaetud. Telefoniga ei mängi, selleks on PC, veebi saab lugeda ka 4" ekraanilt. Teine asi on muidugi see, et mul õnnestus miskitmoodi saada Kindle Touch 20 euroga (ametlikest kanalitest), niiet... iPadil veel vähem mõtet.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
11.05.2012 08:34:04
|
|
|
madedog kirjutas: |
E-lugeja on siiski odavam kui iPad. Tõsi, iPadil on küll rohkem funktsioone, aga kui mul on nutitelefon taskus, on need "lisafunktsioonid" täiesti kaetud. Telefoniga ei mängi, selleks on PC, veebi saab lugeda ka 4" ekraanilt. Teine asi on muidugi see, et mul õnnestus miskitmoodi saada Kindle Touch 20 euroga (ametlikest kanalitest), niiet... iPadil veel vähem mõtet. |
+1
Osadel juturaamatutel on ka värvilised pildid sees. Mida mina tihti loen on ulme ja seal on küll vahepeal mõni olukorda iseloomustav pilt.
Aga nojah - kõik on personaalne. Mina võtangi lugerit, kui vahendit e-raamatute lugemiseks. See ei ole veebilehitseja või muusikamängija (kuigi mõlemat saab vist teha).
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
11.05.2012 11:52:13
|
|
|
Aga kas keegi uudise esilehe pildiga (õigemini selle puudumisega) ka lõpuks midagi ette võtab?
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.05.2012 11:55:57
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Aga kas keegi uudise esilehe pildiga (õigemini selle puudumisega) ka lõpuks midagi ette võtab?  |
On sul kusagilt uue värvilise Kindle'i pilt võtta?
|
|
   |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
11.05.2012 12:33:26
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Aga kas keegi uudise esilehe pildiga (õigemini selle puudumisega) ka lõpuks midagi ette võtab?  |
On sul kusagilt uue värvilise Kindle'i pilt võtta?  |
Illustreerivaks pildiks võib ka midagi muud olla, tuleb vaid loominguliselt läheneda. Praegune ilma pildita variant pole just silmale ilus vaadata.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.05.2012 14:03:02
|
|
|
Betamax kirjutas: |
On sul kusagilt uue värvilise Kindle'i pilt võtta?  |
Illustreerivaks pildiks võib ka midagi muud olla, tuleb vaid loominguliselt läheneda. Praegune ilma pildita variant pole just silmale ilus vaadata. |
Tegelikult plaanisin upload.ee kaudu panna vanema Kindle'i versiooni pildi, aga upload.ee oli sel hetkel maas
|
|
   |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
11.05.2012 15:14:58
|
|
|
Ma küll ei mõista, miks on raamatute lugemiseks puutetundlikku ekraani vaja, aga kui suudetakse ekraani suurust, kontrasti ja resolutsiooni tõsta, on asjal isegi jumet.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.05.2012 15:16:19
|
|
|
Vaja ei ole kuid mugavam on kui tahad näiteks teksti markeerida või mõne sõna definitsooni vaadata kui ei pea nooleklahvidega kursorit liigutama
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
10.09.2012 14:31:39
|
|
|
Seda küll, näiteks Kindle 4-l on teksti markeerimine veel tunduvalt ebamugavamaks tehtud kui Kindle 3-l. Mul on isiklik vastumeelsus igasuguste puutetundlikke ekraanide suhtes; ekraan peaks olema puhas, mitte rasvaga kaetud. Näitasin paar aastat tagasi töökaaslastele Kindle 3, kui välja tuli, ja suurem osa hakkas kohe ekraani näppima. Pärast pool tundi nühi puhtaks jälle.
EDIT:
Nüüdseks on kohe välja tulemas Kindle Paperwhite, millel on 768x1024 resolutsioon, valgustus (minu arvates täiesti mõttetu), väidetavalt 25% parem kontrast (täielik vale, vaata pilti), ja ainult touch screen ilma isegi lehepööramisnuppudeta (minu arvates täiesti mõttetu).
Nagu näha, siis valgustuseta on vana ja uue Kindli kontrast täpselt sama ning igasugune "blacker blacks, whiter whites" loosung on marketingiosakonnas välja mõeldud. Iga uue põlvkonnaga minimaalselt uut reaalset funktsionaalsust ja rohkem massidele peale minevaid vidinaid. Kõrgem resolutsioon oleks meeldiv, aga põhimõtteliselt ei toeta sellist asja.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|