praegune kellaaeg 19.06.2025 00:54:15
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
woox2k
Kreisi kasutaja

|
26.04.2012 19:17:17
Küllaltki müstiline restardi probleem |
|
|
Ma siis siin jälle HV asjatundjaid piinamas.
Probleem siis selline, et lauamasin (andmed profiilis) teeb suht imelikke trikke ja on seda teinud algusest peale.
Suht suvaliselt käivitamisel POST'il viskab pildi tasku, ootab 5sec ja läheb käima uuesti, umbes nagu failed post kui kellad valed ja automaatselt taastab originaalseaded. Vahest isegi jõuab POST screeni ära näidata, täna isegi pool windowsi üles laadida ja alles siis viskab masina kinni, kõige hullem selle juures on see, et seda ei juhtu regulaarselt, vahest läheb päev mööda ja vahest kuu aega ilma probleemideta! (toidet jms. on meeletult vilets nii testida ka)
Masin on ise juba 2 aastat vana ja algusest peale seda teinud (alguses prose clockitud ei olnud ja selles ei saa probleem ka olla). Muidu nagu selle asjaga juba ära harjunud aga täna lasi juba pool windowsi üles laadida ja siis alles viskas pillid kotti (hakkasin juba veidi muretsema, et asi hakkab hullemaks minema)
BIOS uuendusi olen 2 aasta jooksul erinevatel põhjustel teinud 2 korda ja suht kindel et selles ka viga pole.
Töötamise ajal ei ole siiani kordagi mingit probleemi tähele pannud (loomulikult olen masinat tunde prime95 ja muude testidega koormatud hoidnud peale klokkimist, et stabiilsuses veenduda)
Kuna komponentide eraldi testimine on paras piin, siis tulingi siia lootuses leida keegi kes teab milles viga võib olla ja kui tõsine selline asi on üldse.
PS. nagu enne mainisin, siis sarnaneb see probleem BIOSi seadete taastamisega, kui post failib. Tegelikkuses ei taastata midagi ja kõik seaded on alati nii nagu ise seadnud olen! Restardi jama teeb see ainult 1 korra, siis käivitub normaalselt ja toimib ideaalselt! (muidugi mitte iga kord, enamus ajast läheb ilusti käima ja mingit probleemi pole)
Igasugune abi on teretulnud ja tänud ette aitajatele
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
26.04.2012 19:58:01
|
|
|
Mälude kepp ei või olla? Memtesti pole jooksutanud?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.04.2012 20:01:52
|
|
|
Vaata protsessori toiteahela kondensaatorid üle - need on tavaliselt protsessori ümbruses - vasakul, vahel ka üleval, all ja paremal harvemini. Kui on mõni kasvõi veidi punnis, on viga teada.
Kui need on aga korras, proovi katsetuseks teise toiteplokiga - kas viga kaob või ei muutu midagi.
Testiks kasuta memtest86+
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
26.04.2012 20:27:29
|
|
|
Mäludega on nii, et praegu sees olevad ei ole enam samad, mis olid sees kui ehitasin selle komplekti (kondede koha pealt on prose toide nende uute kondede peal, mis teoorias ei tohiks nii lihtsalt läbi minna)
Nii võimsat toidet ei ole ka lähedusest saada, et pikalt proovida saaks ja päris uut ainult testimiseks ka ei tahaks osta. (korraliku tulemuse saamiseks peaks kuu aega teist toidet kasutama, kuna nagu mainisin, siis vahest pole nädalaid probleemi)
PS. unustasin mainida, et teatud asju jooksutades on sellel emaplaadil komme "laulma" ka hakata aga see vist suhtkoht normaalne nähtus ja ei tohiks selle probleemiga seotud olla... või siiski, igaksjuhuks tasus mainida!
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2012 12:04:59
|
|
|
Ei tea kas asi ongi üldse riistvara väsimises. Ka minu uus komplekt teeb aegajalt nii. Restart tuleb küll enamasti enne kui pildi ette jõuab visata ja pigem siis kui arvuti tükk aega järjest välja on olnud lülitatud. Sama ka teatud BIOS sätete muutmisel nagu nt mälukiirus. Vajutan nuppu - läheb tööle 2-3sek - lülitub välja - läheb tööle ja kuni järgmise korrani.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|