praegune kellaaeg 20.06.2025 01:07:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kusti85
Tavaline kasutaja
|
22.04.2012 13:52:02
Sülearvuti emaplaadi parandus. |
|
|
Nii, sain enda valdusesse läpakase, mis sai voolukõikumiste tõttu surma, tegin juppideks. Emaplaadil suutsin tuvastada mahapõlenud kivid. Küsimus selline, kuidas kindlaks teha, millega täpsemalt tegu on ?
Loogiline lahendus oleks leida pilt emaplaadist ja sealt kindlaks teha, millega ma täpselt asendama pean. Probleem selles, et kõigil piltidel, mis mina leidnud on see kaitsekile peal, mille alt kivi välja tuli.
Emaplaat on asus z96s, teine lahendus tõenäoliselt leida siis sama emaplaat ja sealt pealt vaadata, mis kiviga tegu.
Kas keegi oskab veel mingit lahendust soovitada, mis oleks teostatavam kui minu poolt välja mõeldud?
Panen pildi ka juurde.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.04.2012 14:05:29
|
|
|
Pildi pealt vaadates:
1. Ülemine on diood
2. Alumine on pingestabilisaator +5V. Tõenäoliselt 78L05A.
Väikse märkusena lisaks Z96S plaadi kohta: teine +5V stabilisaator asub veel ka teisel pool plaati ning üsna tavaline on, et pingekõikumisega "lendavad" tihti mõlemad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
22.04.2012 14:24:53
|
|
|
Tänud, eks ma siis hakkan vaikselt nokitsema.
Teisel pool ei olnud midagi lennanud või kui on, siis nii, et ei paista välja vähemalt.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|