20.04.2012 14:26:31
EMT netipulk ja CPU usage 100 peal!?
Varem pulgaga sellist probleemi polnud, kuid viimased ca kuu-kaks on see jama olnud. Nimelt iga kord, kui pulga arvutisse panen, tõuseb CPU usage lakke - 80-100, väga tihti ongi lihtsalt 100 peal ja siis muusika hakib ja krõgiseb ja kõik liigub ekraanil, nagu tigu. Arvuti üle ei kuumene, kõvaketas pole pooltki täis, viiruseid ei leitud ja kodus wifi ruuteriga ei ole seda jama, st tuleneb ikka pulgast. Arvutiks Dell ja netipulgaga on seotud EMT interneti M-pakett. CPU consuptioni poolest on see pulga protsess teisel-kolmandal kohal. Mis jama on? (PS! ärge väga keeruliselt seletage, pole eriti kodus IT teemaga )
viimati muutis kristelr 20.04.2012 14:31:43, muudetud 1 kord
Tsiteerin: "Aga ära käivita üldse seda netipulga tarkvara. Kui oled korra netipulga tarkvara kaudu ühenduse loonud, tekib sul dial-up ühendus, kasuta otse seda ja probleemi ei tohiks olla."
Aga kuidas ma saan selle programmi avamise sealt vahelt ära kaotada? Pin'i küsimise võtsin ammu ära, kuid selleks, et ühendada peab ju ikka selle EMT proge avama.. ?
Kui EMT-iga kaasasolev tarkvara on Huawei, siis seda prosa tõusu see tarkvara kindlasti ei tekita. Pigem tekitab seda ikkagi mõni muu Windowsi all olev "service", mis selle koormuse taevasse lükkab.
Mul on endal kasutusel kõikide enda arvutitega samuti Huawei enda tarkvara ja mitmed erinevad Huawei USB-modemid ning kõige vanematest läpparitest (a 6 aastat vanad), kuni kõige uuemateni, pole mingeid "poomisi" ja ei Windows XP-ga ega Windows 7-ga.
-----------------------------------
Praegu jooksva mobiilinterneti-ühendusega on prosa koormus momendil 13%.
No aga kuidas siis seletada seda, et pulga usb'sse lükkamisel just cpu usage tõuseb?
Huawei on küll muidu jah.
Kõige rohkem võtab firefox, aga cpu usage ei lange, kui see sulgeda.
Aga mul jooksevad korraga nagunii alati vähemalt 2 brouserit, FF kerib taustaks intenreti-raadiot, Opera surfab ning lisaks on tihti ka ametis IE kah veel.
Momendil, FF-i ja Operaga, on prosa koormus mingi 7-8%.
USB-modemi külgeühendamisel / Connectimisel panebki Windows juba enda "service-d" tööle, need mis USB-rauaga tal suhtlevad.
----------------------------------
PS: Panin lisaks külge ka Digi-TV USB-pulga, selle töötamisel on näha, et koormus kasvas 20-30%-ni. Kui selle TV ära võtsin, kukkus koormus tagasi alla, momendil 7%.
Võta oma netipulk ja testi teda mõne teise arvuti küljes, saad vähemalt teada kas põhjus on netipulgas või su arvutis
Parim oleks paar päeva testida ja seejuures mõned korrad arvutit kinni pannes ja uuesti startides
kui sul on win 7 siis tekkis sulla sinna kus on wifi märk kella juures uus yhendus mul on selle nimi elisa sul siis arvatavasti emt ja sealt pane connect ja ära ava seda emt programmi üldse
EMT-i APN-i leiad ka ju Huawei enda tarkvara alt. Oli vist internet.emt.ee, kui õigesti meeles
Nime ja parooli koha jätad tühjaks.
-----------------------------
Aga nagu öeldud, pole mina kohanud ühtki arvutit, millel Huawei Mobile Partner suudaks ise jama tekitada. Kõige vanem arvuti, milles Mobile Partner ja EMT-i ühendus jookseb, on mu tuttava a 10-12 aastat vana lauaarvuti ja ei ühtki probleemi mingi paari aasta jooksul, mis tal see EMT tal olemas on.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.