Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Elxx
Kreisi kasutaja
Elxx

sõnum 04.04.2012 08:00:33 vasta tsitaadiga

Tossudest nii palju et enamjaolt tapal(2011-2012 lend) anti jalga asicsid,ainult ala 45+ olid need northbridged:P
Asicsi jooksukad olid suht normid thumbs_up.gif
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 90
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mTim
HV Guru
mTim

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 04.04.2012 10:48:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Omad tossud on soovitatavad, sa kunagi ei tea, kelle jalanõud sa saad sealt (kui mitmel tüübil võis olla jalaseen).

Meie patis sai küll tutikad tossud ja peale ajateenistuse lõppu sai need endale

tagasi üles
jeanman
Kreisi kasutaja
jeanman

sõnum 04.04.2012 10:57:09 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Võta kaasa maiustusi ja tubakat. Kui ise ei suitseta ja komme-šokolaadi ei söö, saad kellelegi mõnusa hinnaga pähe määrida.
Meil käis suits valuutana ka thumbs_up.gif

Võta kaasa palju-palju sokke(mitte õhukesi, need ei kaitse hõõrumise eest)-aluspesu- armeerohelisi t-särke (saad sealt aint 2 t-särki), neid peaksid saama kroonuaidast vast.
Käekell oleks tungivalt soovituslik (soovitatavalt taustavalgusega ja takjakinnitusega, et saaksid ekraani ka ära katta, kestab kell kauem)
Võta kaasa veel talki jalgadele. Omad tossud on soovitatavad, sa kunagi ei tea, kelle jalanõud sa saad sealt (kui mitmel tüübil võis olla jalaseen).

Roheline pearätt kiivri alla panekuks.
Helosani kreemi apteegist, enne camopulga pealemäärimist tõmba käed ja nägu kokku, siis tuleb maskeering paremini maha.

Soovitan soojalt võrksalli osta. Metsas väga vajalik asi(talvel soe, suvel paned nöo ette, et sääsed ei tüütaks).
Termostass võta kaasa ja palju 2 in 1 kohvi icon_biggrin.gif
Kui oled prillikandja, siis võta lisaprillid kaasa. Meil nii mõnigi avastas peale actionit, et prillid on kuskile metsa alla pudenenud.
Plaastreid, habemeajamisvahendeid, söetablette jms võta kaasa. Kui lähed, arvesta sellega, et esimesed 11 nädalat sa välja ei saa ja korraga kõik kaasa.

Ma läksin ka praktiliselt 2 kätt taskus + hügieenitarbed ja 2 pakki suitsu.
Ei soovita icon_lol.gif

Ma läksin kaks kätt taskus ja ööotsa joonuna.Alguses oli lõbus, pärast enam mitte nii väga icon_smile.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 36
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 04.04.2012 11:47:01 vasta tsitaadiga

mTim, meil olid kasutatud tossud.
1 paar saapaid olid uued (SBK alguses saanud), teine paar oli kasutatud (peale SBK saime need). õnneks sain kasutatud saapad vahetatud uute Alpinate vastu välja.
Terve SBK lasin poola saabastega ringi, jalad ville täis.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
webromps
HV kasutaja

sõnum 16.04.2012 14:21:02 vasta tsitaadiga

Tallinna Arstliku Komisjoni arstid on küll ainult kummitemplid. Aga eks need nõuded ole ka liiga alla lastud. Igastahes sain täna otsuse, 9 juuli Side ja Staabipataljon. Kuigi arvasin, et nad ütlevad mulle rohkem kui 2,5 kuud ette, siis pidin pettuma. Asi siis selles, et kuna enne ülikooli valisin teenistuse aastaks 2012, siis see ei mängi üldse rolli, et septembris 6 kuud pikendust sain.
Aga jah, arstlikus komisjonis harjutatakse juba varakult KVM-i. Et kutsutaks näiteks komisjoni 30 minutitliste vahedega, aga ei. Lihtsam on ju kõik koos kutsuda ja 90% ajast lasta passida.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
NSR25
HV kasutaja

sõnum 16.04.2012 15:47:08 vasta tsitaadiga

Käisin aprilli algul Tartus arstlikus komisjonis. Kuna buss jõudis Tartusse veidi varem siis olin juba kell 8 KRA ukse taga. Määrati kõikvõimalikud proovid ja arstid ning sain muidugi ka 1,5km kaugusel Tartu Linna Polikliinikus röntgenis käidud. Käisti jalamaid tagasi tulla ning ei taibanud midagi söödavat kaasa ka võtta. Niisiis nälgisin seal(viimast korda sõin kell 5 hommikul ühe võileiva). thumbs_up.gif Kõik arstid vaatasid mind kui imelikku, et soovin vabatahtlikult kaitseväkke minna. Passisin seal kella kolmeni, kuna olin viimane, kes jutule kutsuti. Tagatipuks teatas sisearst, et mul veres rauda vähe ning ei lase mind edasi. Selle peale sain ikka korralikult vihaseks. Niisiis lähen 7. mai uuesti, kuva varasemat aega ei suudetud mulle pakkuda. icon_evil.gif

webromps kirjutas:
Igastahes sain täna otsuse, 9 juuli Side ja Staabipataljon.

Kui vere korda saan siis asun samale teele, spordirühmas.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 17.04.2012 00:14:51 vasta tsitaadiga

Kas keegi oktoobris Tapale ka läheb? Mind määrati komisjonis eelmine aasta õhutõrjesse, näis kas kohapeal sinna ka reaalselt saan. icon_cool.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Q.
HV kasutaja
Q.

sõnum 17.04.2012 11:12:24 vasta tsitaadiga

NSR25 kirjutas:

webromps kirjutas:
Igastahes sain täna otsuse, 9 juuli Side ja Staabipataljon.

Kui vere korda saan siis asun samale teele, spordirühmas.

Näeme 9. juuli Sides ;D
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 17.04.2012 15:59:10 vasta tsitaadiga

webromps kirjutas:
Tallinna Arstliku Komisjoni arstid on küll ainult kummitemplid. Aga eks need nõuded ole ka liiga alla lastud. Igastahes sain täna otsuse, 9 juuli Side ja Staabipataljon. Kuigi arvasin, et nad ütlevad mulle rohkem kui 2,5 kuud ette, siis pidin pettuma. Asi siis selles, et kuna enne ülikooli valisin teenistuse aastaks 2012, siis see ei mängi üldse rolli, et septembris 6 kuud pikendust sain.
Aga jah, arstlikus komisjonis harjutatakse juba varakult KVM-i. Et kutsutaks näiteks komisjoni 30 minutitliste vahedega, aga ei. Lihtsam on ju kõik koos kutsuda ja 90% ajast lasta passida.

aga see passimine ongi hea harjutus. näiteks kui sõjaväes oli suvel metsalaager ja kraam oli kõik autodele pakitud ja olime juba valmis kasarmusse sõitma, siis pidime 5 tundi lihtsalt passima kuna ühel teisel kompaniil oli segadus. mingi 5 tundi lihtsalt istusime kändude peal, õnneks oli ilus ilm.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 17.04.2012 16:15:44 vasta tsitaadiga

Sõjaväes on alati "kiire" icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 19.04.2012 22:05:45 vasta tsitaadiga

Kas see arstlik komisjon ei peaks olema nagu seal jõekalda & Margna saates?
Igasugu koormustestid, röntegnid ja muu taoline.

Mul oli kõige karmim test, mis tehti - vereproov icon_lol.gif

Mario.
HV Guru

sõnum 19.04.2012 22:22:51 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Kas see arstlik komisjon ei peaks olema nagu seal jõekalda & Margna saates?
Igasugu koormustestid, röntegnid ja muu taoline.

Mul oli kõige karmim test, mis tehti - vereproov icon_lol.gif

Peaks, võiks.

Paraku on kulukas sellist massi nii läbi töödelda.
Kergem on toetuda esmastele ilmselgetele tüsistustele ja tagantjärele ilmuvatele muredele, mis saavad jooksvalt lahendatud.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Netfish
Kreisi kasutaja

sõnum 19.04.2012 23:07:59 vasta tsitaadiga

keegi sidepoistest ka mais tapale kordusele minemas?
Eelmine kord pääsesin, aga seekord peab ikka ära käima. Eks ta vaheldus ja puhkus argielust on enda jaoks kindlasti, aga vähe tobedaid lisaprobleeme tekitab (töö, väiksed lapsed...)
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Mihkel^^
HV kasutaja
Mihkel^^

sõnum 19.04.2012 23:34:49 vasta tsitaadiga

ise leian omale mõned vead, et ei peaks minema sõjaväkke. icon_biggrin.gif ma arvan, et suudan selle raisatud aastaga parematki teha, kuna paljud tuttavad hetkel kaitseväes, siis ütlevad, et hirmus ajaraiskamine toimub.. seega ei ole soovi niikaua istuda ja oodata oma aega.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 35
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 20.04.2012 00:09:41 vasta tsitaadiga

Ja endal selline avatar? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.04.2012 03:46:50 vasta tsitaadiga

Mihkel^^ kirjutas:
ise leian omale mõned vead, et ei peaks minema sõjaväkke. icon_biggrin.gif ma arvan, et suudan selle raisatud aastaga parematki teha, kuna paljud tuttavad hetkel kaitseväes, siis ütlevad, et hirmus ajaraiskamine toimub.. seega ei ole soovi niikaua istuda ja oodata oma aega.

thumbs_up.gif

viskame hagu aga alla, ootame HinnaVaatluse kaitseväe spetsialistid ära ümber veendma meid

Heineken
HV Guru

sõnum 20.04.2012 04:07:42 vasta tsitaadiga

Küll need sõjaBossud leiavad selle postituse ka ilma hagu alla viskamata.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 20.04.2012 07:43:04 vasta tsitaadiga

First.

Need kes on siia kelkima tulnud, et leiutavad vea külge, nende ID-kaardi andmed võiks anda kaitseväele, et näe, avalikult tunnistab, et hiilib oma kohustustest mööda.

Mihkel^^ kirjutas:

Mihkel, räägi, mis väeosades ja mis kompaniides need su tuttavad teenivad?
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 20.04.2012 12:32:24 vasta tsitaadiga

ufo56, konnaroheline chevy maastur tuleb ukse taha ümber veenma icon_razz.gif.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.04.2012 13:05:31 vasta tsitaadiga

Ma ei ole midagi mõelnud , ma olengi haige.
Netfish
Kreisi kasutaja

sõnum 20.04.2012 15:09:58 vasta tsitaadiga

Ei ole mingi kv fanaatik ja ei kavatse ka kedagi ümber veenda, igaüks elab oma elu. Aga lihtsalt kommentaariks sellele üldisele ilma lisaargumentideta "mul on parematki teha" väitele, et nii palju kui mina enda ümber sellise põhimõttega seltsimehi näinud olen, siis ei saa ma küll öelda, et keegi nüüd oleks minust midagi seetõttu rohkem teinud või saavutanud vms. Pigem on valdav enamus sellise suhtumisega isikud, kelle igapäeva elu on töö-pidu ja muid olulisi kohustusi (nt pere, väga spetsiifiline töö...) ega ka sügavaid hobisid ei ole ning selle aastaga ei ole neil elus mitte midagi muutunud. Kindlasti ei väida ma seda siinsete sõnavõtjate kohta, sest ma tõesti ei tea kes millega tegeleb ning mis tähtsad toimetused neil pooleli on ja kindlasti on olukordi, milles ma ka ise oleks ära üritanud nihverdada. Minuga koos teenis kv-s ka mitu tuntud sportlast, kellel see kohustus tõesti lõi plaane segi ja soovi korral poleks neil olnud probleemi vaikselt kõrvale hiilida, aga millegipärast nad seda ei teinud.

Samas võib tõesti see ka tüütuks ajaraiskamiseks osutuda kui kogu kv on mingil põhjusel täiesti vastukarva, midagi seal õppida ei taha ja kõigest viilida üritad ning tehnika, autod, relvad jms üldse ei huvita.
Mina läksin kindla sooviga saada autojuhiks ja teatasin seda ka kohe esimesel päeval. Pääsesingi rooli juba samal nädalal ja selle 11 kuu jooksul sain kõikvõimalikke aparaate proovida ning päris korraliku offroad kogemuse, mis hiljem tsiviilis sellega tegelemisel on kindlasti abiks olnud. Minu arvates oluline osa ka distsipliinil ja käsuliinil, mis igapäevaelus teatud iseloomuga olukordade lahendamisel kasuks tuleb. Isiklikult veel on heameel ka üldiste rohkem ning vähem spetsiifilisemate teadmiste üle, mida ma tsiviilis niisama poleks hakanud uurima ja endale selgeks tegema. Selle põhjal mina ei saa küll öelda, et ma selle aja nagu kongis oleks tühja istunud.

Ilmselt on see selline tagantjärgi arvamus, sest ega ma ise ka enne midagi suurt ette ei osanud kujutada ja tuginesin ainult teiste jutule, mida oli seinast-seina. Loomulikult mingi õhinaga sinna ei läinud ja lugesin järelejäänud päevi nagu teisedki. Teadsin, et pean selle varem või hiljem läbi tegema ja tegingi ning ei kahetse.
Seega kui on küljes mingi viga, millega on võimalus pääseda, siis on tegelikult mõistetav, et seda ka kasutatakse. Samas ei pea ma õigeks ainult pääsemise nimel ennast vigaseks, hulluks või lausa narkomaaniks lasta tembeldada.
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

sõnum 24.04.2012 11:09:22 vasta tsitaadiga

Kas see komisjoni otsus tuleb sinna eesti.ee vms riigiportaali ka ? ja kui kiiresti?
Kas olenemata otsuest kantakse kontole mingi nö hüvitus üle ? ala komisjoni tuleku kulud vms icon_biggrin.gif

tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 24.04.2012 11:14:23 vasta tsitaadiga

Komisjoni otsuse peaks ju komisjonis kohapeal kätte saama, eeldades et jutt on arstlikust komisjonist. Iseenesest on kõlbulikkuse aste mul eesti.ee-s kirjas küll, aga samas ma olen juba reservis ka. Hüvitis peaks igal juhul tulema - see on ju transpordi- ja toitlustuskulude katmiseks.
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 24.04.2012 11:18:17 vasta tsitaadiga

Öeldakse kohapeal ära, viimase inimese juures (kestus ja pataljon)

Hüvitist lubati 100 eeku, mida pangakontole ei tulnudki.
tagasi üles
Lauri0112
HV veteran
Lauri0112

sõnum 24.04.2012 11:22:20 vasta tsitaadiga

Leinö, Hakka viiviseid nõudma thumbs_up.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
hemmar
HV kasutaja

sõnum 24.04.2012 12:00:40 vasta tsitaadiga

Kas see on tõsi, et ajateenistuse ajal võidakse mind kui meedia eriala lõpetanu, sõdurilehte tegema panna? Sõber rääkis utoopilise loo mingist tüübist, kes tema teenistuse ajal oli sellele ametile määratud. Käis ajateenistuses pm nagu tööl ja sõitis g-mesaga mööda Eestit ringi reportaaže tegemas. Minek muidu juulis vahipatti. On kellelgi kogemusi?
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 24.04.2012 12:06:32 vasta tsitaadiga

Jah, saad kaamerameheks või reporteriks vms. Võimalus on, pead õigel ajal suu lahti tegema. KÜ ja RÜ vestlusel näiteks.
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 24.04.2012 12:44:25 vasta tsitaadiga

Eriti hea on siis, kui sul on ka endal mingi kõvem kaamera olemas (mida sa ka kasutada oskad) icon_smile.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

sõnum 24.04.2012 12:56:30 vasta tsitaadiga

Öeldi küll aga sama teema on, et nagu lähed kodust ära ja mõtled, kas panid ukse lukku või mitte :.. hajameelne olen icon_lol.gif
Üldiselt kui vaja saadavad nagunii kirja ju vms ala kogunemiskoht vms icon_smile.gif

tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 24.04.2012 13:28:52 vasta tsitaadiga

expressive kirjutas:
Kas see on tõsi, et ajateenistuse ajal võidakse mind kui meedia eriala lõpetanu, sõdurilehte tegema panna? Sõber rääkis utoopilise loo mingist tüübist, kes tema teenistuse ajal oli sellele ametile määratud. Käis ajateenistuses pm nagu tööl ja sõitis g-mesaga mööda Eestit ringi reportaaže tegemas. Minek muidu juulis vahipatti. On kellelgi kogemusi?
Selleks peab vist ise soovi avaldama, aga üldiselt Sõdurilehe sabas ilmus selline üleskutse küll.. eks kui tahtjaid rohkem, eks siis hakatakse valima. Samas SBK tuleb enne läbida siiski.. päris kohe hõlbuelu peale ei pääse. Ühesõnaga nagu soovitati juba - tuleb ise suu lahti teha, siis ehk läheb õnneks.
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 24.04.2012 15:55:40 vasta tsitaadiga

KV's kui miskit tahad, siis pead ülematele igal (vabal) hetkel seda meelde tuletama. Siis on saamistõenäosus suurem thumbs_up.gif
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 02.05.2012 12:30:07 vasta tsitaadiga

Leinö, rääkisid enne, et võiks hunnikus vajalikke asju esimesel päeval kaasa võtta aga kas seda ohtu pole,et kästakse sul kogu kraam järgmise külastusega ära anda? icon_biggrin.gif
ise siis 9juuli tapale, suurtükki
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2012 12:32:21 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
Leinö, rääkisid enne, et võiks hunnikus vajalikke asju esimesel päeval kaasa võtta aga kas seda ohtu pole,et kästakse sul kogu kraam järgmise külastusega ära anda? icon_biggrin.gif

See oht on alati icon_wink.gif Mõnel ülemusel halb tuju on, siis võib kõike juhtuda

Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
2ndalpha
HV kasutaja
2ndalpha

sõnum 02.05.2012 12:56:47 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
Oht on hoopis see, et sunnitakse kogu selle mandiga rännakule. Kui palju asju Sa ikka madratsi alla või kapi taha peita suudad icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 02.05.2012 13:22:12 vasta tsitaadiga

äss, need on elementaarsed asjad. Keegi ei hakka ära võtma neid.
Või tahad sa nädal aega paari särgi ja paari sokkide/aluspesuga metsas hakkama saada?
(arvesta, peale metsasolekut on hügieeniaeg, ehk hakkad oma pesu pesema. Terve kompanii peale paar pesumasinat, järjekord on jõhker ja sul on aint 2 sitast särki)
Pesukott pealeõmmeldud nimega oleks soovitatav, saad kellegagi koos pesu masinasse panna, kartmata riiete vahetusse minemist.

Sul on isiklike asjade riiul kapis, kaader seda näppida ei või (vaadata võib), toidukraamile oli oma limiit ka. Oli vist 2L jooki ja 300g kuivaineid vms.
šokolaadi 2 tahvlit jne. Hügieen on KV-s tähtsal kohal, väikese habemeudemete pärast võid juba pumpama hakata, plus jalgade eest KÄSTAKSE hoolitseda(koguaeg kuivad sokid-saapad jne, talki rännakute ajal hõõrdumise vastu jne)

SBK ajal keberniitatakse sind reeglitega. Kui oled 11 kuud ja NAK, siis on vähä lebom, koormus kasvab ja kaader on selles suhtes mõistvam.
Lisaks soovitan osta spetsvaha saabastele, et neid veekindlamaks muuta (osadel meil olid oma gore-tex saapad kaasas, neile käis mingi mesilasvaha vms peale ja seisid keset lompi-jalad kuivad.)
KV-st saadav hülgerasv ei ole just parim asi.

viimati muutis Leinö 02.05.2012 13:24:37, muudetud 1 kord
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2012 13:24:20 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
äss, need on elementaarsed asjad. Keegi ei hakka ära võtma neid.
Või tahad sa nädal aega paari särgi ja paari sokkide/aluspesuga metsas hakkama saada?

Sul on isiklike asjade riiul kapis, kaader seda näppida ei või (vaadata võib), toidukraamile oli oma limiit ka. Oli vist 2L jooki ja 300g kuivaineid vms.
šokolaadi 2 tahvlit jne. Hügieen on KV-s tähtsal kohal, väikese habemeudemete pärast võid juba pumpama hakata, plus jalgade eest KÄSTAKSE hoolitseda(koguaeg kuivad sokid-saapad jne, talki rännakute ajal hõõrdumise vastu jne)

SBK ajal keberniitatakse sind reeglitega. Kui oled 11 kuud ja NAK, siis on vähä lebom, koormus kasvab ja kaader on selles suhtes mõistvam.
Lisaks soovitan osta spetsvaha saabastele, et neid veekindlamaks muuta (osadel meil olid oma gore-tex saapad kaasas, neile käis mingi mesilasvaha vms peale ja seisid keset lompi-jalad kuivad.)
KV-st saadav hülgerasv ei ole just parim asi.

Kas ära ei keelatud seda füüsilist karistamist? Eelmine aasta olid artiklid ja jutud selles osas....

tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 02.05.2012 13:31:12 vasta tsitaadiga

Keelatud jah, kuid mis sa arvad et sind muudmoodi pumpama ei panna?
Meil oli miinuse süsteem. Iga puudus hommikusel ülevaatusel oli 1 miinus.

Meil olid söögipumbad, suitsupumbad, niisama pumbad, äratuspumbad (metsas tundide ajal kui päikese käes magama jäid, tulid pumbad virgumise jaoks) jne.
KV-s peab kehaline vorm hea olema ja seda ka igal võimalikul hetkel hoitakse heas vormis.

Ei kurda, eksisid reeglite vastu, siis võta see eksimus omaks mitte ära jookse õiguskansleri poole.
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2012 13:31:22 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Keelatud jah, kuid mis sa arvad et sind muudmoodi pumpama ei panna?
Meil oli miinuse süsteem. Iga puudus hommikusel ülevaatusel oli 1 miinus.

Meil olid söögipumbad, suitsupumbad, niisama pumbad, äratuspumbad (metsas tundide ajal kui päikese käes magama jäid, tulid pumbad virgumise jaoks) jne.
KV-s peab kehaline vorm hea olema ja seda ka igal võimalikul hetkel hoitakse heas vormis.

Ma ka ikka pumpasin omal ajal korralikult, aga arvasin, et nüüd lebo elu seal. Meil oli ka miinusesüsteem, aga ei mäleta, mis juhtus kui said piisava arvu miinuseid kokku. Kas tuli sellest mingi toimkond?

tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 02.05.2012 13:33:38 vasta tsitaadiga

Ei, toimkond oli graafiku alusel.

Kui piisavalt miinuseid kogunes, siis kadusid sellised plussid ära, nagu sõdurikodu, linnaluba jne.
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 02.05.2012 16:02:09 vasta tsitaadiga

expressive kirjutas:

juba 96 aastal oli tapal selline sõdur, kes kujundas arvutiga kõiksugu paberikraami ja õppematerjale. tava tegevusest osa ei võtnud ja toimkondades ta ka kunagi polnud.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

sõnum 03.05.2012 12:53:14 vasta tsitaadiga

kas KRA saadab mittekõlbulikusest kah kirja postkontorisse v ? icon_biggrin.gif Koha lähen checkin mis värk on, mõtlseid ümber äkki icon_lol.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 03.05.2012 16:02:39 vasta tsitaadiga

DrZ kirjutas:
kas KRA saadab mittekõlbulikusest kah kirja postkontorisse v ? icon_biggrin.gif Koha lähen checkin mis värk on, mõtlseid ümber äkki icon_lol.gif
Otsuse saad jah postiga. Pohh kas kõlbad või mitte.
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

sõnum 03.05.2012 23:29:48 vasta tsitaadiga

Ei mõeldud ümber, kustutati registrist lihtsalt beer_yum.gif
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 05.05.2012 07:27:10 vasta tsitaadiga

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/kolmandik-tooandjaist-ei-suhtu-ajateenistusse-minejatesse-hasti.d?id=64347147

tsitaat:
Enamik ajateenistuse läbinud noormeestest jäävad oma teenistusajaga kaitseväes rahule, rahulolu sõltub uuringu andmeil kutsealuse suhetest kaaslastega ja olmetingimustest. Viimased on parimad Viru jalaväepataljonis ja halvimad Tallinna väeosades.

Mis muutus seal on olnud?
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 05.05.2012 13:15:00 vasta tsitaadiga

Sidepatis oli küll kõik kena ja remont tehtud aga marja tänaval Logistika on ikka paras peldik. Ma ei usu, et toda kapremonditud on 4 aasta jooksul, kuna nad tahtsid sealt ära kolida...
tagasi üles
Azatris
HV veteran
Azatris

sõnum 06.05.2012 03:31:52 vasta tsitaadiga

http://arvamus.postimees.ee/830778/juhtkiri-ajateenistus-kohustus-voi-loterii/

Lõigukesed kommentaariumist mis kattuvad täielikult mu vaatega ajateenistuse jms suhtes:
tsitaat:
"...kas ma toetan kohustuslikku ajateenistus või mitte? Minu vastus on EI. Iga inimene peab ISE olema võimeline oma elukäigu üle otsustama. See tähendab, et ajateenistus PEAB OLEMA VABATAHTLIK!"

tsitaat:
"Sa väidad, et me peaksime oma elukvaliteeti alandama kuna meil asub "s..." idakülje all?

Kui nemad ründaksid, siis ükskõik milline riigikord või missugune sõjatehinka meil on, sellest poleks mitte mingit kasu. Sa ikka tead meie sõjaväe ja nende sõjaväe vahekorda? Neid on palju, aktiivseid üle miljoni, reservis umbes 20 miljonit. Pluss lennukid, tankid, kaugmaaraketid jne. (Ma ei hakka tuumarelvadest rääkimagi...)
Nagu sellest peaks aru samma, siis kohustuslikul ajateenistusel pole mingit mõtet, sest lõppkokkuvõttes poleks sellest mingit kasu.
Mina ennast vabatahtlikult ega ka sunniviisiliselt (kohustuslik ajateenistus), nagu Eesti riik seda kindlalt sooviks teha, surma ei saadaks. Mu elu on väärt palju rohkem kui olla lihtsalt kahuriliha.

Targad põgenevad absoluutselt kindla surma eest, kui see on võimalik. Täpselt seda mina sellises olukorras teeksingi või vähemalt prooviksin ja ma olen täiesti kindel, et meie lääne- ja põhjanaabrid aitaksid meid sellises olukorras.

Ei taha oma kodu võõrastele loovutada? Tähtis pole mitte kodu, vaid inimese elu! Uut kodu on lihtne leida, aga proovi omale uus elu leida..."

(mõlemad sama kirjutaja poolt)

Kindlasti on varemgi sellist arutelu siin olnud, aga kaevan üles, kui tohib. icon_smile.gif
Äkki muudan isegi oma suhtumist selle suhtes: olen avatud meelega.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 06.05.2012 03:47:13 vasta tsitaadiga

ilmselgelt on need kommentaarid kirjutanud 18-22 aastased isikud, kellele on kutse saadetud, ja kes on kuskil soome ehituse peal mustalt tööl ja käivad eesti elu nautlemas. Kardetakse vist ei ei saa peale pausi enam nii tulusale otsale...ja ilmselgelt pole nad näost-näkku saanud korralikku ja põhjendatud selgitust, miks see nii on..isegi siin teemas on paar inimest selle ära seletanud...
käisin peale keskkooli lõppu koheselt ära, 8-kuud. Nüüd ei pea elama "hirmus" et oi, äkki nüüd kutsutakse, mis haiguse ma nüüd endale külge mõtlen... selline lühike aeg pole küll asi mille üle viriseda tegelikult.

P.S ma pole mingi sõjaväe fanaatik, lihtsalt leian, et see peaks olema elu loomulik osa. Vabatahtlikuse peaks see osa välistama, et kui asjast siiber järsku mõnel vennal saab, jalutab ta lihtsalt minema väeosast. Ma pole ühegi tuttava ega tuttava-tuttave käest kuulnud peale ajateenistuses käiku, et see oli mõttetu ja mahavisatud aeg.

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 06.05.2012 03:51:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

"Sa väidad, et me peaksime oma elukvaliteeti alandama kuna meil asub "s..." idakülje all?

Kui nemad ründaksid, siis ükskõik milline riigikord või missugune sõjatehinka meil on, sellest poleks mitte mingit kasu. Sa ikka tead meie sõjaväe ja nende sõjaväe vahekorda? Neid on palju, aktiivseid üle miljoni, reservis umbes 20 miljonit. Pluss lennukid, tankid, kaugmaaraketid jne. (Ma ei hakka tuumarelvadest rääkimagi...)
Nagu sellest peaks aru samma, siis kohustuslikul ajateenistusel pole mingit mõtet, sest lõppkokkuvõttes poleks sellest mingit kasu.
Mina ennast vabatahtlikult ega ka sunniviisiliselt (kohustuslik ajateenistus), nagu Eesti riik seda kindlalt sooviks teha, surma ei saadaks. Mu elu on väärt palju rohkem kui olla lihtsalt kahuriliha.

Targad põgenevad absoluutselt kindla surma eest, kui see on võimalik. Täpselt seda mina sellises olukorras teeksingi või vähemalt prooviksin ja ma olen täiesti kindel, et meie lääne- ja põhjanaabrid aitaksid meid sellises olukorras.

Ei taha oma kodu võõrastele loovutada? Tähtis pole mitte kodu, vaid inimese elu! Uut kodu on lihtne leida, aga proovi omale uus elu leida..."

ma arvan, et sommidel peaks nii mõndagi olema öelda ebavõrdsete jõuvahekordade üle, nii ka Eesti vabadusvõitlejatel icon_razz.gif

tagasi üles
Azatris
HV veteran
Azatris

sõnum 06.05.2012 04:42:13 vasta tsitaadiga

Tiim, ma usun, et sul on üüüsna subjektiivne eelarvamus kõikide inimeste kohta, kes ei pea ajateenistust enda jaoks sobivaks. Minul isiklikult ajateenistusse minemise vastu midagi ei ole (peale 8-kuise eluseiskamise, eriti kui on korralik töö ja pere juba).
Aga nagu ka varasemalt tsiteeritud, siis ka "Mina ennast vabatahtlikult ega ka sunniviisiliselt (kohustuslik ajateenistus), nagu Eesti riik seda kindlalt sooviks teha, surma ei saadaks. Mu elu on väärt palju rohkem kui olla lihtsalt kahuriliha.", kui peaks reaalseks sõjaks kätte minema.
Üks asi on see, kas sa viitsid või tahad ajateenistusse minna, teine asi on selle reaalne point.

mTim, ma usun ka, et paar näidet ajaloost, kus me soomlastega edukalt ida vastu end kaitsnud oleme, ei määra tegelikkuses mingit rolli. Tuleb vaadata, mis reaalselt praegu toimub. Ei ole ka suurtest emotsioonidest ja võitlusvaimust kasu.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 06.05.2012 05:21:24 vasta tsitaadiga

korralik töö ja pere ei kao sul selle 8-kuuga mitte kuhugi...

mis sa reaalse ohuolukorra puhul teed siis? paned üle lahe, laps kaenla all plagama? kui äkksõda tuleb, siis lennuväljad ja sadamad on esimesed asjad mis maha võetakse.. maismaa piiri kannatab ka kiirelt kinni tõmmata, niiet autoga ka ei põgene..püssi käsitleda ei oska, kaotad pea ja paanitsed?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.