praegune kellaaeg 06.07.2026 15:01:44
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 15:23:27
|
|
|
OKEI, kas selleks sobib ka kasutada mälukaarti, hetkel on see täiesti tühi, sai osturallilt ostetud, kui ma veel arvasin, et ostan endale suht kohe digikaamera ning mälupulk on hetkel sugulase käes ja ma ei oska öelda, kas mul on Tallinnas katkine mp3-mängija, mida on võimalik ainult veel mälupulgana kasutada.
Selle lingi tarkvara nagu ma aru saan kirjutab ainult iso faile, kui ma nt. tahan panna Windows 8 arvutile peale, kas siis on võimalik uuesti Vista peale panemiseks kasutada seda iso faili. Minu arust on võimalik iso teist programmi kasutades ainult installeerida nt. VirtualBox, aga exe fail hakkab kohe installima.
Kui ma siiski panen Windows 8 rauale, kas Windows Vistas Windows 8 Consumer Perview exe fail käivitada on õige, või peab siiski kasutama seda meetotit, et paned mälupulgapeale ja käivitad uuesti arvuti ning siis hakkab installeerima.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
13.04.2012 15:32:47
|
|
|
brixxx, mälupulgaks sobib hästi ka mälukaart, eeldusel, et su arvuti on võimeline selle pealb bootima. Ma ei saa täpselt aru, mis formaadis sul on olemas oma Windows Vista instalatsioon, kuid kui see on ISO formaadis, saad ka selle ilusti mälukaardile lasta. Kuid pea meeles, üks mälukaart/mälupulk suudab korraga hoida vaid ühte Windowsi.
Windows 8 ISO faili saad sa siit: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
Kui sul Windows Vista ISO't ei ole, siis tee välisele kettale süsteemipilt. Juhend selleks on siin: http://windows.microsoft.com/et-EE/windows7/Back-up-your-files
Nii saad olla kindel, et vajadusel saad taastada oma arvuti täpselt sellisesse olukorda nagu ta hetkel on.
Kuid igaljuhul, ära unusta oma failidest tagavarakoopiaid teha.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 16:13:44
|
|
|
| d3t kirjutas: |
brixxx, mälupulgaks sobib hästi ka mälukaart, eeldusel, et su arvuti on võimeline selle pealb bootima. Ma ei saa täpselt aru, mis formaadis sul on olemas oma Windows Vista instalatsioon, kuid kui see on ISO formaadis, saad ka selle ilusti mälukaardile lasta. Kuid pea meeles, üks mälukaart/mälupulk suudab korraga hoida vaid ühte Windowsi.
Windows 8 ISO faili saad sa siit: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
Kui sul Windows Vista ISO't ei ole, siis tee välisele kettale süsteemipilt. Juhend selleks on siin: http://windows.microsoft.com/et-EE/windows7/Back-up-your-files
Nii saad olla kindel, et vajadusel saad taastada oma arvuti täpselt sellisesse olukorda nagu ta hetkel on.
Kuid igaljuhul, ära unusta oma failidest tagavarakoopiaid teha. |
Mul on Windows Vista plaat, mis sai sülearvuti ostuga. Kust ma saan teada, kas mu arvuti on võimeline mälukaardilt bootima, kas mälupulgalt on kõik arvutid võimelised bootima, kas mälupulga alla võib lugeda mp3-mängijat mida kasutan nüüd ainult mälupulgana?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
13.04.2012 16:33:13
|
|
|
| brixxx kirjutas: |
Mul on Windows Vista plaat, mis sai sülearvuti ostuga. Kust ma saan teada, kas mu arvuti on võimeline mälukaardilt bootima, kas mälupulgalt on kõik arvutid võimelised bootima, kas mälupulga alla võib lugeda mp3-mängijat mida kasutan nüüd ainult mälupulgana? |
Ossa jeerum, kui palju küsimusi korraga nii lühikeses tekstis
Tagantpoolt ettepoole:
- täitsa võimalik, et mp3 mängijalt saad ka bootida nagu mälupulga pealt, tuleb vaid konkreetset mängijat katsetada konkreetse masina küljes.
- kõik uuemad arvutid on küll võimelised mälupulgalt bootima, veidi vanemad (>5a) ei pruugi ja väga vanad (~>9a) ei boodi USB seadmetelt. (vanused öeldud väga umbkaudselt)
- RTFM või kiika BIOS-i, vaikimisi seadistuses tõenäoliselt boodib kaardi pealt, nii et võib ka lihtsalt proovida.
Lisaks võib olla igasugu ühilduvusprobleeme osade mälupulkade ja erinevate emaplaatide BIOS-ide vahel. Mul on näiteks üks Jablotroni 4GB pulk (Oomipood jagas neid kauba peale), millelt minu ligi 3a vana läpakas ei boodi mingist asendist, teistelt pulkadelt ja SD kaardilt boodib mühinal. Ja minu meelest ma proovisin seda jablotroni ka Sandy Bridge plate küljes ja seal ta bootis.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.04.2012 17:58:51
|
|
|
wow, milline teema siin on tekkinud tänase päeva jooksul.
Siiski ma arvan, et MS oma "innovaatilisusega" ja selle peale surumisega tõmbab omale korralikult vee peale. Kas tõesti on tegemist nii enesekindla firmaga, et võib kasutajatele ükskõik mis kõntsa pähe määrida ja öelda et muudmoodi enam ei saagi ja harjuge ära?
Ma tahaks näha, et suured firmad jms. hakkavad nüüd hooga enda OS uuendama, kuna nüüd saab touchscreenid osta kasutajatele ja hiired minema visata... vaevalt küll, ometi on see päris suur protsent potensiaalsetest ostjatest
Ja nagu enne mainitud Metro appid vs. klassikalised programmid... päris suur protsent kasutusel olevatest spets tarkvarast on ju selle desktopi jaoks ja on toe kaotanud või ei kavatse keegi teha Metro versiooni sellest... desktopita ei pääse niikuinii, isegi kui MS jaoks Tööarvuti/Koduarvuti/Server = IPad
PS. Kutsuks just üles inimesi mitte ostma W8, isegi kui on olemas hackid Metro kinni keeramiseks... las kõrbevad oma loogikaga!
Edit. Mõtlesin natuke veel ja tekkis küsimus: Kui Metro appid ei toimi deskil ja deski omad Metrol, siis kuidas on vanade appidega "IPadil"? Miskipärast on mul tunne, et mobiiliseadmed saavad ikka veidi silutud versiooni ja näiteks puudub klassikaliste programmide tugi. See ju nulliks ainsa Windowsi eelise Androidi/IOS ees (Nendel ju tuhandeid programme juba olemas)
_________________ Mess with the best, die like the rest!
viimati muutis woox2k 13.04.2012 18:08:38, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
13.04.2012 18:03:25
|
|
|
| Teoreetiliselt peaks kolmandad osapooled sõltumata MS'i tahtest saama programmeerida mingi kõige pealmise kasutajakihi, mis konverdib Metro visuaali pidevalt reaalajas traditsiooniliseks Desktop visuaaliks. Eks ta muidugi siis aeglasemaks ja veidi kohmakamaks muutub, kuid võimalus on...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.04.2012 19:30:56
|
|
|
Win8 tuleb nö "halb" versioon kasutajate silmis nagu Vista oli. Ma arvan, et Win9 siis annavad valiku kas kasutada Metro või Desktop. Seda siis kui vigadest õpivad (Vista disainivigadest õpiti win7 jaoks ja see sai väga populaarseks).
Lihtsalt tundub, et üle ühe win versiooni pannakse alati midagi väga uuenduslikku sisse mis hoopis kasutajad eemale peletab. Siis tehakse nö "fixed" versioon ja enamus inimesed ostavad hoopis selle.
Igatahes hoian silma peal. Kui Metro saab kinni keerata kaotamata olulist funktsionaalsust, siis võin kaalude parralleelse OS-na kasutamist. Kui mitte, siis ka ei hakka kasutama.
Ütleme nii, et kui ei saa kinni keerata, siis native ISO mountimine,parandatud kopeerimisdialoogid,explorer ribbon jms ei kaalu asja ülesse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
14.04.2012 13:38:19
|
|
|
Minu arvates on probleemiks just see Metro ning tavalise desktopi segu. Iseenesest ma saan aru, et Metro sobib hästi tahvelarvutitele ning miks mitte teatud muudatustega ka lauaarvutitele, kuid hetkel on see üpris poolik variant, kus mingi osa tööst tuleb teha Metros ning ülejäänud desktopil. Oleks nad rohkem lahus, oleks parem.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.04.2012 13:56:36
|
|
|
Tuletades meelde vanu aegu, kui kolmanda windowsi versiooni ajal läksid kaks tehnoloogiat sisuliselt lahku. Tuli windows NT suund ja 9x rajad ikaldusid lõpuks Windows ME'ga (Millenium edition). Hetke metrot täis windows 8'l oleks soodne võimalus samamoodi (ja sama nimega) välja surra, kui nimeks panna hoopis Windows 8 ME (Metro Edition).
Väike mõttelõng siis minupoolt.
Edit: sattusin lambist WS8 wikipedia lehele. Sealt start screeni näidist nähes ei teagi, kas nutta või naerda...
Spoiler 
_________________ suck less | no slop grenade
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.04.2012 20:17:43
|
|
|
Isegi mina oleks parem kujundaja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
revo1
HV kasutaja

|
14.04.2012 22:32:57
|
|
|
| Ise eeldasin, et nad koogivad serveri OS-il selle metro kasutajaliidese välja, aga eksisin. ju siis uuringud näitasid seda, et ka serveri administraatoritele meeldib selline metro.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
14.04.2012 23:01:55
|
|
|
| Üritan saada biosi sisse, et muuta virtualiseerimine aktiivseks, aga ei suuda kuidagi biosi avada. Küsimus, kuidas avada bios, arvutiks Asus X53Sseries ja emaplaat ASusTeK Computer Inc. ei tea, kas need on olulised, aga kui googlist otsisin, siis olid need välja toodud? Ise proovisin DEL (siis avas Windows Memory Diagnostics Tools - Option), proovisin veel F2, F8 ja F10, aga siis avas ainult Boot menüü.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
14.04.2012 23:05:31
|
|
|
proovi Escape nuppu ka (paljudel emaplaatidel on see BIOSi pääsemiseks)
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
14.04.2012 23:21:02
|
|
|
| Üritan saada biosi sisse, et muuta virtualiseerimine aktiivseks ....... |
Su protsessor ei toeta mingisugust virtualiseerimist, nii-et sul pole midagi sealt BIOS_est sisse lülitada, see arvuti ei kõlba sul virtuaal programmide jooksutamiseks
Core 2 Duo T5550
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
14.04.2012 23:51:09
|
|
|
| Marie kirjutas: |
| Üritan saada biosi sisse, et muuta virtualiseerimine aktiivseks ....... |
Su protsessor ei toeta mingisugust virtualiseerimist, nii-et sul pole midagi sealt BIOS_est sisse lülitada, see arvuti ei kõlba sul virtuaal programmide jooksutamiseks
Core 2 Duo T5550
 |
OKEI, aga mida peaks näiteks tulevikus sülearvuti ostul protsessori juures jälgima, et see toetaks virtualiseerimist? Miks on võimalik, siis Linuxi (Ubuntu, Mint ja openSUSE) virtuaalmasinaid luua ning nagu aru saan, kui oleks olnud võimalik virtualiseerimine sisse lülitada, siis oleksid ka Linuxi virtuaalmasinad kiiremad?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
15.04.2012 00:00:47
|
|
|
Nii, selgitan sulle siis siin teemas ka
Sinu praeguse prose inteli spetsifikatsioonides on koht -
| tsitaat: |
| Intel® Virtualization Technology (VT-x) -- NO |
Kui NO oleks Yes, siis saaks raua tasemel virtualiseerida. Kuna ei ole, siis ei saa. see oleks sul CPU-z aknas Instructionsite all ka kirjas sel juhul kui see võimalik oleks.
Protsessorite ostmisel tuleks jälgida, et seal oleks Yes. Juhul kui virtualiseerimist vaja. Intelil on termin VT-x, AMD puhul on virtualiseerimise termin vastavalt AMD-v.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.04.2012 00:02:19
|
|
|
......
OKEI, aga mida peaks näiteks tulevikus sülearvuti ostul protsessori juures jälgima, et see toetaks virtualiseerimist ..... |
Lähed tootja lehele ja uurid enne ostu kas antud sülearvuti protsessor virtualiseerimist toetab, sinu sülearvuti protsessori kohta on rida -> Intel® Virtualization Technology (VT-x) -> No
Aga näiteks sellel -> Core i5-2515E
Intel® Virtualization Technology (VT-x) ->Yes
Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) -> Yes
Ehk igati virtuaal masinasse sobilik, eks paljud programmid ei vajagi raudvaralist virtualiseerimist, kuid sellegi pooles töötavad nad siis tunduvalt aeglasemalt.
Linuxi puhul on minu meelest mõttetu Linuxit virtuaal masinas jooksutada, kui igat Linuxi versiooni saab praktiliselt USB pulgalt käima tõmmata ja tutvumiseks kas või igavesti USB pulgal ka kasutada ilma, et kõvakettale installeeriks.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
15.04.2012 00:02:58
|
|
|
| kusti85 kirjutas: |
Nii, selgitan sulle siis siin teemas ka
Sinu praeguse prose inteli spetsifikatsioonides on koht -
| Intel® Virtualization Technology (VT-x) -- NO |
Kui NO oleks Yes, siis saaks raua tasemel virtualiseerida. Kuna ei ole, siis ei saa. Protsessorite ostmisel tuleks jälgida, et seal oleks Yes. Juhul kui virtualiseerimist vaja. |
Ilmselt ma tulevikus jätkan virtualiseerimist, kuigi endale hetkel pigem tundub erinevaid Linux-eid, kuna Mac ja Windows ei vahetu nii kiiresti, et uusi op.süst katsetada, tahaks kunagi proovida ka Google Chrome, kunagi lugesin selle kohta, Google Chrome ei meeldinud eriti selle tõttu kuna seal ei ole mõeldud, et inimene hoiab seal dokumente.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
15.04.2012 00:10:53
|
|
|
Ilmselt ma tulevikus jätkan virtualiseerimist, kuigi endale hetkel pigem tundub erinevaid Linux-eid, kuna Mac ja Windows ei vahetu nii kiiresti, et uusi op.süst katsetada, tahaks kunagi proovida ka Google Chrome, kunagi lugesin selle kohta, Google Chrome ei meeldinud eriti selle tõttu kuna seal ei ole mõeldud, et inimene hoiab seal dokumente. |
Kuna sul VT-x taga on no, siis on mõistlikum jätta installi ajal lihtsalt 20 GB tühi ruum ja sinna peale installida see OS, mida sa virtualiseerida tahad. Linuxid tunnevad üldjuhul windowsi olemasolu ka ära ja võimaldavad arvutit käivitades valida, kumba OS-i soovid kasutada.Või siis tõepoolest jooksutada mingit linuxilist mälupulga pealt. On tunduvalt kiirem. Chrome OS võimaldab minu teada salvestada küll, aga Google enda pilve.Ehk siis faile saad kasutada ainult siis kui sul nett on. Pead ei anna, aga kuskilt revjuust on nii meelde jäänud.Ja windowsi puhul ei pea ju alati uusi versioone katsetama, keegi ei keela sul windows 98-t või 95-e virtuaalmasinasse panna, kindlasti oleks nende näppimine sulle ka põnev kogemus.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
15.04.2012 14:28:14
|
|
|
Ilmselt ma tulevikus jätkan virtualiseerimist, kuigi endale hetkel pigem tundub erinevaid Linux-eid, kuna Mac ja Windows ei vahetu nii kiiresti, et uusi op.süst katsetada, tahaks kunagi proovida ka Google Chrome, kunagi lugesin selle kohta, Google Chrome ei meeldinud eriti selle tõttu kuna seal ei ole mõeldud, et inimene hoiab seal dokumente. |
Kuna sul VT-x taga on no, siis on mõistlikum jätta installi ajal lihtsalt 20 GB tühi ruum ja sinna peale installida see OS, mida sa virtualiseerida tahad. Linuxid tunnevad üldjuhul windowsi olemasolu ka ära ja võimaldavad arvutit käivitades valida, kumba OS-i soovid kasutada.Või siis tõepoolest jooksutada mingit linuxilist mälupulga pealt. On tunduvalt kiirem. Chrome OS võimaldab minu teada salvestada küll, aga Google enda pilve.Ehk siis faile saad kasutada ainult siis kui sul nett on. Pead ei anna, aga kuskilt revjuust on nii meelde jäänud.Ja windowsi puhul ei pea ju alati uusi versioone katsetama, keegi ei keela sul windows 98-t või 95-e virtuaalmasinasse panna, kindlasti oleks nende näppimine sulle ka põnev kogemus. |
OKEI, hetkel arvan, et 250GB kõvaketast jätan 200GB Windows 7 jaoks ja 50GB Windows 8 jaoks, Linuxeid jooksutan mälupulkade peal või katsetan VirtualBoxis olgugi, et op.süst on aeglasem. Aga hetkel läheb nende op.süst panekuks veel tükk aega aega, teen kõige pealt varukoopiad, laen uuesti op.süst-d alla, õpin kuidas teha mälupulk bootivaks, kuidas jaotada kõvaketas ning kuidas teha Vistast iso fail. Mulle soovitati pigem panna Windows 7 64 bit, mitte 32 bit, kas Windows 8 Consumer Perview on targem ka 64 bit panna.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
15.04.2012 15:29:44
|
|
|
| kuidas teha Vistast iso fail. |
Selle osa soovitan uuesti üle lugeda ja mõelda, mida sa sellega öelda tahad.Kui tahad Windows 7-t installida clean installiga, siis ei ole sul vaja Vista iso kuskilt poolt vaadates. Kui sa mõtled, et vajad mingit mingit recovery backupi, siis ka seda ei ole tarvis. Lihtsalt kopeerid my documentsi ja midaiganes sul veel vaja (mingid conf failid või mängude saved nt.) välisele kõvakettale ja hiljem kopeerid uuel opsüsteemil samasse kohta tagasi.Programmid installid nagunii uuesti clean installiga.
| Mulle soovitati pigem panna Windows 7 64 bit, mitte 32 bit, kas Windows 8 Consumer Perview on targem ka 64 bit panna. |
Kes soovitas? Meie siin foorumis? Kui jah, siis juhul kui sa praegu kasutad/sul on tulevikus kavas kasutada üle 3 GB RAM-i. Muidu kärab 32-bitine ka. Proovi sellest ka aru saada, miks sulle mingeid asju soovitatakse, see on päris hea viis õppimiseks. See "keegi ütles" on väga halb millestki arusaamiseks.
Aga jah, kui tahad seda läpakat edasi kasutada ja sinna tulevikus mälu lisada või sul praegugi on 4 GB, siis on 64-bitine parem valik. Nii windows 7 kui windows 8.
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
17.04.2012 01:40:36
|
|
|
| kuidas teha Vistast iso fail. |
Selle osa soovitan uuesti üle lugeda ja mõelda, mida sa sellega öelda tahad.Kui tahad Windows 7-t installida clean installiga, siis ei ole sul vaja Vista iso kuskilt poolt vaadates. Kui sa mõtled, et vajad mingit mingit recovery backupi, siis ka seda ei ole tarvis. Lihtsalt kopeerid my documentsi ja midaiganes sul veel vaja (mingid conf failid või mängude saved nt.) välisele kõvakettale ja hiljem kopeerid uuel opsüsteemil samasse kohta tagasi.Programmid installid nagunii uuesti clean installiga |
Andmetest on välisele kõvakettale juba koopiad tehtud, aga Vistast iso faili tahan teha kui äkki läheb Windows 7 või Windows 8 midagi valesti, siis saan Windows Vista jälle tagasi arvutile panna kuna kui ma viimati Windows 7 panin, siis ma pidin Windows Vista uuesti peale panema, aga ilmselt panin op.süst valesti peale ning arvan, et nüüd peaks õnnestuma kuna olen nii palju õpetust saanud.
| Mulle soovitati pigem panna Windows 7 64 bit, mitte 32 bit, kas Windows 8 Consumer Perview on targem ka 64 bit panna. |
Kes soovitas? Meie siin foorumis? Kui jah, siis juhul kui sa praegu kasutad/sul on tulevikus kavas kasutada üle 3 GB RAM-i. Muidu kärab 32-bitine ka. Proovi sellest ka aru saada, miks sulle mingeid asju soovitatakse, see on päris hea viis õppimiseks. See "keegi ütles" on väga halb millestki arusaamiseks.
Aga jah, kui tahad seda läpakat edasi kasutada ja sinna tulevikus mälu lisada või sul praegugi on 4 GB, siis on 64-bitine parem valik. Nii windows 7 kui windows 8. |
64 bit peale tahan siiski minna, et arvuti kiiremaks muuta ja kasutada 4GB mälu.
Kuidas selle meetodiga saab teha Windows Vistast iso faili?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Raynor
HV kasutaja
|
17.04.2012 02:50:44
|
|
|
Announcing the Windows 8 Editions
Windows 8 jääb ametlikuks tootenimeks ning saab olema ainult kolm põhilist SKU-d: Windows 8, Windows 8 Pro ja Windows 8 RT.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.04.2012 03:02:38
|
|
|
Heh pettumus. Ainult 2 versiooni desktopile
Hea küll. 4 kui arvestada x86/x64.
Pro lisab need featuurid võrreldes tavalisega:
*BitLocker and BitLocker To Go
*Boot from VHD
*Client Hyper-V
*Domain Join
*Encrypting File System
*Group Policy
*Remote Desktop (host)
*Upgrades from Windows 7 Professional, Ultimate |
Aga jah. Valikuvõimalused on kitsamaks läinud
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
17.04.2012 08:31:00
|
|
|
| Vähem valikuvõimalusi ei pruugi olla halb, kuid kõik oleneb sooritusest. St, kui tavaline on sama hinnaga, kui HP ja PRO versioon ei ole ultimate hinnaga, siis on kõik endiselt okei minu silmis. Alla PRO versiooni väga nagu ei tahaks kasutada ka koduses keskkonnas vaadates omadusi (jään MSDNAA peale lootma).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
17.04.2012 09:30:08
|
|
|
| revo1 kirjutas: |
| Ise eeldasin, et nad koogivad serveri OS-il selle metro kasutajaliidese välja, aga eksisin. ju siis uuringud näitasid seda, et ka serveri administraatoritele meeldib selline metro. |
Niipalju kui mina tean on kogu GUI Windows Server 8 jaoks vabatahtlik installeeritav komponent. Ehk peamine haldusvahend on ikka Powershell.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
17.04.2012 10:29:32
|
|
|
Tomorrow, pigem peaks see sulle ju head meelt tegema. Selleasemel, et pakkuda Starterit netbookil, saad sa nüüd juba Windows 8. Selleasemel, et arengumaadele pakkuda eraldi versiooni (Home Basic) pakutakse nüüd seal samamoodi Windows 8't. Kodukasutajate Home Premiumi asemel nüüd samamoodi Windows 8. Ning äriklassi arvutid tulevad naguni Widows 8 Pro litsensiga. Väikefirmadele küll. Suurkorporatsioonidel pole nagunii vahet, kas seal arvutipeal on all Windows 8 või Windows 8 Pro, nii-ehk-naa peab aluslitsens olema ju Volume Licencingu jaoks (ja seda omakorda vaja ju MDOP ja tarkvarakindlustuse tarbeks). Windows 8 RT on täpselt see mis ta on. Windows Runtime. Need asjad hakkavad sul jooksma telekas, külmikus, tahvelarvutis, autos ja jumal teab kus veel. Ning mis puutub x86 või x64 versiooni, siis nendel vahet ju ei ole - karbiversiooniga tulevad mõlemad ju kaasa ning loeb see, kumma versiooni sa enne aktiveerisid. Mind ennast huvitab vaid, kas keelevalikud laeinevad nüüd kõikidele Windowsi versioonidele või mitte.
sukelduja, kui varasemalt said sa installimise ajal välja lülitada desktopi keskkonna, siis nüüd saad seda teha ka peale installimist. See on lihtsalt komponent Add/Remove Features all.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.04.2012 10:35:19
|
|
|
| d3t kirjutas: |
| Mind ennast huvitab vaid, kas keelevalikud laeinevad nüüd kõikidele Windowsi versioonidele või mitte. |
Kõigest mida mina olen lugenud järeldan, et laienevad aga peab veel ametlikku kinnitust ootama. Oeks ka loogiline kahe versiooni kohta. Vähemalt midagi head kah
|
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
17.04.2012 10:43:01
|
|
|
| Minu arust on see, et on vähendatud Windows 8 versioone, kergem valida, aga loodetavasti ei ole Windows 8 Pro sama hinnaga kui hetkel Windows 7 Ultimate, võiks u sama hinnaga olla kui hetkel Windows 7 Professional. Mina isiklikult ostaks Windows 8 Pro, aga ilmselt ostan koos uue arvutiga, endale Windows 8.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
cirius
HV kasutaja

|
17.04.2012 16:55:48
|
|
|
| Kunagi sai lahke allahindluse mõjutusel ostetud tablet HP2740p, mõtlesin kui äge. Kuigi arvestades Win7 ja mis iganes veebisirvijat, siis pole näpuga muud teha kui ikka klahve ja hiirt kasutada. Äkki uus Windows 8, loob selle võimaluse, et sõrmekesega ka, kasvõi lihtsalt netis kolada. Iseasi, mis muidugi see vahetamine maksab 7-8le ja kas tööandja sellest huvitatud on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.04.2012 20:45:49
|
|
|
| loodetavasti ei ole Windows 8 Pro sama hinnaga kui hetkel Windows 7 Ultimate, võiks u sama hinnaga olla kui hetkel Windows 7 Professional. |
Mis seal niiväga vahet on:
- Windows 7 Professional Retail = 250€
- Windows 7 Ultimate Retail = 260€
|
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
17.04.2012 21:10:47
|
|
|
| WAV kirjutas: |
| loodetavasti ei ole Windows 8 Pro sama hinnaga kui hetkel Windows 7 Ultimate, võiks u sama hinnaga olla kui hetkel Windows 7 Professional. |
- Windows 7 Ultimate Retail = 260€ |
OKEI, aga esialgu oli Windows 7 Ultimate u 320 eur ja minu arust oli Windows 7 Professonal ka odavam u 224 eur.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
17.04.2012 21:34:07
|
|
|
| WAV kirjutas: |
- Windows 7 Ultimate Retail = 260€ |
OKEI, aga esialgu oli Windows 7 Ultimate u 320 eur ja minu arust oli Windows 7 Professonal ka odavam u 224 eur. |
Release hinnad olid 320$ Ultimate, 300$ Pro ja 200$ Home Premium.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
19.04.2012 02:21:42
|
|
|
| Panin bootiva USB Windows 7 Ultimate sülearvutile peale, tegin ka 30GB uue partisooni, et selle peale panna Windows 8 Consumer Perview, Windows 8 tegin sama moodi bootiva USB ning BIOSis on seaded ka nii muudetud, et arvuti hakkaks USB bootima. Aga valin keele ära ja vajutan Install Now, siis teatab, et ei leia bootivat seadet, vajutan Browise, valin seadmeid, aga bootiv USB ei ole sama ketas kui arvutis sees olles vaadates, sees olles näitab bootivaks USB ketaks H, aga Windows 8 installimise otsingul seadmetes on H ketas EMT internetipulk ja veel on seal kaks USB seadet ka. Kuidas lahendada probleem?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
19.04.2012 08:07:04
|
|
|
Ülejäänud usb seadmed võtad eelnevalt küljest ära
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
19.04.2012 17:48:28
|
|
|
| Viimane "0" tuleks tagant ära võtta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ertr2
HV Guru

|
19.04.2012 19:47:44
|
|
|
minumeelest on ka mõttetu osta 200 euri eest tabletit, kui sama raha eest saab netbooki
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
19.04.2012 21:36:07
|
|
|
| Kui Windows 8 täielik failure tuleb, siis võiks Microsoft need isikud lahti lasta, kes ettevõtte sellises suunas viisid. Kust krt tuleb mõte teha mingi all-in-one desktop-tablet crap-OS?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
19.04.2012 21:50:24
|
|
|
| Bssldr kirjutas: |
| Kui Windows 8 täielik failure tuleb, siis võiks Microsoft need isikud lahti lasta, kes ettevõtte sellises suunas viisid. Kust krt tuleb mõte teha mingi all-in-one desktop-tablet crap-OS? |
Kust tuleb mõte olla stagneerunud ning jätkata kahe ilmselgelt ühendamist vajava haru eraldi arendamist.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
19.04.2012 22:01:20
|
|
|
Praktika näitab, et selliste asjadega minnakse liiale ning töölaua kasutaja unustatakse täiesti ära.
Kuigi metrot kasutama ei hakka, siis loodetavasti nad teevad sellele 90% parema ja ilusama disaini. Praegu need kastid on enam kui inetud. Meenub üks foorumi teema, mille nimeks on midagi sellist "kõige koledamad kodulehed". Vähemalt minumeelest on see Metro täitsa kole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
20.04.2012 09:58:34
|
|
|
| ViskeRelv kirjutas: |
Ülejäänud usb seadmed võtad eelnevalt küljest ära  |
See tegevus ei aidanud, ikka ei leia seadmeid üles.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
20.04.2012 11:05:27
|
|
|
| hmm...sai eile pandud 12 aprilli vidio drivud peale (win update kaudu pakutud) ja no ikka unustab KVM-i taga oma resolutsiooni ära. Hommikul switchida sinna peale siis on 1024x768 reso ja pidevalt pean käsitsi toppima 1920x1200 peale. Win 7 beeta aegadel sellist probleemi ei olnud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
20.04.2012 13:50:39
|
|
|
| SurfData, kas sa muudad reso ikka videokaardi tarkvara kaudu?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
20.04.2012 13:59:41
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
| SurfData, kas sa muudad reso ikka videokaardi tarkvara kaudu? |
nagu ütlesin, siis win 7 beetaga omal ajal ei olnud sellist jama kunagi:
http://i.imgur.com/qPcbQ.png
selline pildike on hetkel, kui jupp aega sinna ei switchi siis lükkab reso 1024x768 peale
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
20.04.2012 14:21:58
|
|
|
SurfData, kas DVI kasutamise võimalust ei ole?
Kas refresh rate vähendada ei saa? Kas Win 7 beta-aegseid draivereid ei ole proovinud?
Võibolla oled öelnud juba, ei mäleta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
20.04.2012 14:26:26
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
SurfData, kas DVI kasutamise võimalust ei ole?
Kas refresh rate vähendada ei saa? Kas Win 7 beta-aegseid draivereid ei ole proovinud?
Võibolla oled öelnud juba, ei mäleta. |
10 aastat vana VGA KVM on Seega jah VGA kaudu on kõik. Win 7 aegseid ei ole proovinud, olen proovinud tootja kodukalt ja winni pakutuid ja nüüd siis sai uuendatud viimaste peale win update kaudu (12 aprilli omad olid minuteada), kõikidega on see jama. Win 7 aegu minuteada sai ka lastud winnil endal kõik leida ja teha ja toimisid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.04.2012 14:44:29
|
|
|
| SurfData kirjutas: |
| nagu ütlesin, siis win 7 beetaga omal ajal ei olnud sellist jama kunagi |
Natuke ehk offtopic, aga mismoodi see Win7 Beta siia asjasse üldse puutub?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
20.04.2012 14:45:30
|
|
|
| fallout3 kirjutas: |
| SurfData kirjutas: |
| nagu ütlesin, siis win 7 beetaga omal ajal ei olnud sellist jama kunagi |
Natuke ehk offtopic, aga mismoodi see Win7 Beta siia asjasse üldse puutub? |
kunagi win 7 beetaga selle sama KVM-i taga sellist jama ei olnud. Rohkem ei puutugi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|